Za područje

    Tuš-kabina ili kada: šta izabrati?

    Članak je pregledalo čak 1481+ korisnika
    Prilikom uređenja kupatila uvek se nameće isto pitanje: da li odabrati kadu ili tuš-kabinu? Pre nego što donesete tu odluku važno je da uzmete u obzir više faktora: veličinu kupatila i raspored ostalih elemenata, svoje i navike vaših ukućana, samu ekonomičnost. Rešili smo da vam pomognemo u pronalaženju odgovora na ovo pitanje poređenjem njihovih prednosti i slabosti.
    Stručni članak 1481
    tus kabina ili kada
    Imamo čak 1820 izvođača radova za područje Kupatila:

    Prednosti tuš-kabine

    Ukoliko niste od onih koji uživaju u dugim kupkama već više volite kratko tuširanje, tuš-kabine su bolji izbor za vas. Kako živimo u užurbanoj svakodnevnici u kojoj nam dnevne obaveze ostavljaju malo slobodnog vremena, sve više njih se opredeljuje za brzinski tuš. U tom slučaju nema potrebe da ugrađujete kadu, jer su tuš-kabine praktičnije rešenje. Veličinu i oblik kabine treba da prilagodite samoj prostoriji i sopstvenim željama kao i željama ostalih ukućana. Tuš-kabine mogu biti polukružne, kružne i kvadratne.

    Savet stručnjaka iz firme MOMČILO TEPIĆ PR ZANATSKO TRGOVINSKA RADNJA TAMAN

    1. Da li se za izradu staklenih tuš kabina koristi neka posebna vrsta stakla?

    Da, koristi se isključivo kaljeno staklo koje je otpornije u odnosu na obično staklo, takođe koristi se kaljeno staklo debljine 8 i 10 mm.

    2. Kakav savet imate za naše čitatelje kada je u pitanju održavanje staklene tuš kabine? 

    Zaista je širok program dostupan na tržištu za održavanje i čistoću doma, najbitnije je otklanjati kamenac. Naime, on vremenom ošteti i staklo i okov. 

    3. Kako se kreću cene izrade kod nas? 

    Cene su na upit, nije zahvalno dati bilo kakvu cenu zbog toga što se sve radi po meri i zahtevu kupaca, paleta proizvodnje je izuzetno široka.

    G-đa Mileva Tepić, MOMČILO TEPIĆ PR ZANATSKO TRGOVINSKA RADNJA TAMAN

    Osim toga, za one koji ipak žele da uživaju u opuštajućim trenucima u kupatilu, tuš-kabina nije prepreka. Sada i za mnogobrojne modele postoji hidromasažni program, a mlaznice mogu biti ugrađene u zid ili se postavljaju gotove celine s mlaznicama integrisanim u u kabine, takozvane hidromasažne kolone. Iako ne pružaju „spa ugođaj“ kao u kadi, i u tuš-kabini se sada možete opustiti, a ne samo brzinski istuširati.

    Jedna od glavnih prednosti tuš-kabina je njihova veličina, tačnije, njihove dimenzije. Ukoliko imate malo kupatilo kabine su odlično rešenje. Tu se izdvaja još jedan bitan faktor- ekonomičnost. S obzirom da ćemo u tuš-kabini provesti znatno manje vremena nego u kadi, samim tim ćemo potrošiti i manje vode, kao i električne energije za zagrevanje vode.

    Još jedna prednost koja se mora istaći je lakši ulazak u tuš-kabinu. Ovo je naročito važno ako u kući ili stanu živi starija osoba ili osoba sa smanjenom pokretljivošću. Ulazak je lakši zbog niskih rubova u odnosu na kadu. 

    Tuš kabina
    Ukoliko imate malo kupatilo tuš-kabine su odlično rešenje.

    Nedostaci tuš-kabine

    Osim toga što ipak pruža manje udobnosti od kade, jer uvek moramo da stojimo, nedostatak tuš-kabine ogleda se i u njenom održavanju. Naime, tuš-kabina ipak zahteva više održavanja i ono je teže. Razlog leži u tome što se u uglovima i fugnama neretko javlja uporna buđ. Takođe teško je očistiti i zaptivače na vratima kabine. Ukoliko zidove ne obrišemo odmah nakon što završimo sa tuširanjem, na zidovima i staklu se stvara kamenac.

    Prednosti kade

    Kada pre svega omogućava spa doživljaj koji se ne postiže tuš-kabinom. One mogu imati opciju hidromasaže, bilo vazduhom, vodenim mlazom ili u kombinaciji, a njihov broj i raspored varira od tipa kade. Ukoliko ste vi od onih koji uživaju u mirisnoj peni i slobodno vreme koristite da se opustite u toploj kupki, onda je kada ipak rešenje za vas. Uz nju kupatilo pretvarate u sopstveni spa. 

    Kada spa ugođaj
    Uz kadu kupatilo pretvarate u sopstveni spa

    Iako je tuš-kabina praktičnija kada je ulazak u pitanju, kade mogu imati i sedišta, a ovo je odlično rešenje za kupanje male dece, ili starije osobe, jer je na ovaj način omogućeno kupanje u sedećem položaju.

    Nedostaci kade

    Osnovni nedostatak kade je svakako njena veličina, odnosno ona zauzima veliki deo kupatila u odnosu na ostale elemente. Prema tome, kada je rešenje samo ukoliko imate kupatilo većih dimenzija. Takođe, uživanje u toploj kupki dovešće i do veće potrošnje vode, ali i energije za njeno zagrevanje, te je i manja ekonomičnost velika slabost kada.

    Stoga odgovor na ovo večito pitanje možete dobiti ako „stavite na papir“ i dobro razmotrite sve prednosti i nedostatke tuš-kabine odnosno kade. Važno je doneti pravu odluku pošto je u pitanju dugoročna investicija.

    Stručni članak 1481
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Kupatila?

    Imamo čak 1820 izvođača radova za područje Kupatila:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1820 izvođača radova za područje Kupatila
    10
    1

    ASP-A Centar Kosnice


    8.8
    0

    PROIZVODNJA NAMEŠTAJA HORNJAČEK NAMEŠTAJ KOVAČICA


    9.1
    0

    ANĐELKO LAĐEVIĆ PR STOLARSKA RADNJA PETAR PAN 07 NOVI SAD


    9.2
    0

    SAMOSTALNA ZANATSKA STOLARSKA RADNJA MAXIMUM ĐORĐE DRAGOSAVLJEVIĆ PREDUZETNIK SMEDEREVO


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana