Za područje
  CRAFTER rođendanska ponuda

  Panasonic toplotne pumpe - uštedite na energiji za grejanje

  Kompanija Panasonic je vrlo odlučna u nastojanju da pruži svoj doprinos smanjenju potrošnje energije u svakom domu. U zimskim mesecima računi za struju, odnosno, potrošnja energije obično vrtoglavo raste, što je glavna briga mnogih vlasnika kuća. Uz elegantne i pametne toplotne pumpe koje su proizvodi ove kompanije, uživaćete u većoj uštedi i uvek se osećati prijatno u svom domu. ECONAVI tehnologija automatski detektuje promenu ambijentalnih uslova i u skladu sa tim optimalizuje rad celog sistema. Inverterska tehnologija, s druge strane, obezbeđuje da se što manje energije troši za održavanje podešenih temperatura. Ako želite da uštedite na grejanju još više nego do sada, pogledajte ove korisne savete o tome kako da smanjite potrošnju, uštedite novac i maksimalno iskoristite toplotnu pumpu.
  Stručni članak 337
  panasonic-toplotne-pumpe.jpg
  Imamo čak 1638 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

  1. Naučite podešavanja svoje Panasonic toplotne pumpe

  Da biste optimalno koristili i maksimalno iskoristili sve funkcije i prednosti koje ovakav sistem može da vam pruži tokom zimskih meseci, proverite da li su podešavanja na daljinskom upravljanju u režimu „GREJANJE“ (heating) i da li su brzina ventilatora i klapna podešeni na „AUTOMATSKO“ (auto). Ovo pomaže vašoj toplotnoj pumpi da odredi uslove u prostoriji i da radi efikasnije. Možete dodatno smanjiti potrošnju energije tako što ćete svoju Panasonic toplotnu pumpu postaviti na "ECONAVI" režim.

  Panasonic toplotne pumpe daju važan doprinos smanjenju potrošnje energije u svakom domu
  Panasonic toplotne pumpe daju važan doprinos smanjenju potrošnje energije u svakom domu

  2. Panasonic toplotne pumpe održavaju konstantnu sobnu temperaturu

  Kada je hladno zimsko veče mnogi smatraju da je pametno preći na maksimalan rad toplotne pumpe i tako brže zagrejati prostoriju. Prebacivanje između različitih temperatura znači da toplotna pumpa mora da radi intenzivnije i samim tim troši više energije za svoj rad. Energetski je efikasnije podesiti sistem na željenu temperaturu, oko 21-23°C, a zatim ga pustiti da je automatski, sam održava konstantnom, tokom dana i noći.

  Međutim, ako u nekom trenutku treba da zagrejete određeni prostor zaista brzo, upotrebite dugme "POWER" (jačina). Ovo će omogućiti vašoj Panasonic toplotnoj pumpi da radi punim kapacitetom maksimalno 20 minuta, nakon čega će se vratiti na normalnu temperaturu, odnosno, normalan režim rada.

  Panasonic - sistem koji obezbeđuje veliku uštedu energije i novca (Jedinica za prozračivanje sa rekuperacijom toplote u stambenim prostorijama; svež, filtriran vazduh i velika energetska ušteda)
  Panasonic - sistem koji obezbeđuje veliku uštedu energije i novca (Jedinica za prozračivanje sa rekuperacijom toplote u stambenim prostorijama; svež, filtriran vazduh i velika energetska ušteda)

  3. Koristite tajmer vaše Panasonic toplotne pumpe

  Sve Panasonic toplotne pumpe su opremljene tajmerima koji su jednostavni za upotrebu i mogu se podesiti u tri laka koraka. Za maksimalnu pogodnost, podesite tajmer tako da sistem počne da se zagreva sat vremena pre nego što se probudite ujutru i sat vremena pre nego što se vratite kući iz škole ili sa posla, popodne. To znači da će vaš dom biti optimalno zagrejan kada vam treba, a nećete trošiti energiju niti novac na grejanje kada niste kod kuće.

  Panasonic toplotna pumpa - unutrašnja jedinica
  Panasonic toplotne pumpe - unutrašnja jedinica

  4. Pored Panasonic toplotne pumpe, možete i sami učiniti mnogo da uštedite

  4.1. Navucite zavese i spustite roletne

  Ako uveče navučete zavese ili spustite roletne, dodaćete „još jedan sloj“ izolaciji prozora, što će pomoći da se smanji promaja i da u svim prostorijama bude toplije.

  4.2. Zatvarajte vrata

  Kada grejete dnevnu ili spavaću sobu, vrata hodnika držite zatvorena dok se prostorije potpuno ne zagreju. Tako će toplotna pumpa brže zagrejati prostorije koje najčešće koristite i u kojima provodite najviše vremena, pa želite i da budu tople.

  4.3. Osigurajte redovno održavanje Panasonic toplotne pumpe

  Nastojte da steknete naviku da redovno čistite filtere da bi radili efikasnije. Filter se lako čisti i može se prati samo u vodi, u kupatilu. Prednja ploča kućišta uređaja se brzo i jednostavno skida jednim potezom. Uverićete se da ceo sistem radi mnogo bolje sa čistim filterom i troši manje energije.

  Proveravajte redovno i to da li je i prostor oko spoljne jedinice uredan i čist. Ako su neki predmeti, biljke ili prepreke neke druge vrste postavljene u blizini vanjske jedinice, oni mogu blokirati izduvni otvor i smanjiti njegovu sposobnost da efikasno odvodi toplotu, što u povratnoj sprezi znači i povećanje potrošnje energije.

  4.4. Proverite baterije vašeg daljinskog upravljača

  Ako niste koristili toplotnu pumpu tokom letnjih meseci, možda ćete morati da zamenite baterije u daljinskom upravljaču. Da biste zamenili baterije, jednostavno povucite prednji poklopac upravljača. Prednji poklopac klizi i izvlači se do kraja tako da možete lako pristupiti baterijama.

  Stručni članak 337
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 1638 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 1638 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 1638 izvođača radova za područje Toplotne pumpe
  9.6
  0

  PR MONTAŽA I SERVIS KLIMATIZACIONIH SISTEMA KLIMA SERVIS PINGVIN

  Beograd
  8.8
  0

  Postavljanje vodovoda grejanja i klimatizacije OSTROTHERM Sombor

  Sombor
  9.1
  0

  GREJANJE I KLIMATIZACIJA AMD TERMO BOGATIĆ

  Glušci
  10
  1

  ENERGO-BREST DOO

  Banatski  Brestovac
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE TOPLOTNE PUMPE?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana