Za područje
    OTP banka

    Panasonic toplotne pumpe - uštedite na energiji za grejanje

    Članak je pregledalo čak 1258+ korisnika
    Kompanija Panasonic je vrlo odlučna u nastojanju da pruži svoj doprinos smanjenju potrošnje energije u svakom domu. U zimskim mesecima računi za struju, odnosno, potrošnja energije obično vrtoglavo raste, što je glavna briga mnogih vlasnika kuća. Uz elegantne i pametne toplotne pumpe koje su proizvodi ove kompanije, uživaćete u većoj uštedi i uvek se osećati prijatno u svom domu. ECONAVI tehnologija automatski detektuje promenu ambijentalnih uslova i u skladu sa tim optimalizuje rad celog sistema. Inverterska tehnologija, s druge strane, obezbeđuje da se što manje energije troši za održavanje podešenih temperatura. Ako želite da uštedite na grejanju još više nego do sada, pogledajte ove korisne savete o tome kako da smanjite potrošnju, uštedite novac i maksimalno iskoristite toplotnu pumpu.
    Stručni članak 1258
    panasonic toplotne pumpe
    Imamo čak 1747 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

    1. Naučite podešavanja svoje Panasonic toplotne pumpe

    Da biste optimalno koristili i maksimalno iskoristili sve funkcije i prednosti koje ovakav sistem može da vam pruži tokom zimskih meseci, proverite da li su podešavanja na daljinskom upravljanju u režimu „GREJANJE“ (heating) i da li su brzina ventilatora i klapna podešeni na „AUTOMATSKO“ (auto). Ovo pomaže vašoj toplotnoj pumpi da odredi uslove u prostoriji i da radi efikasnije. Možete dodatno smanjiti potrošnju energije tako što ćete svoju Panasonic toplotnu pumpu postaviti na "ECONAVI" režim.

    Panasonic toplotne pumpe daju važan doprinos smanjenju potrošnje energije u svakom domu
    Panasonic toplotne pumpe daju važan doprinos smanjenju potrošnje energije u svakom domu

    2. Panasonic toplotne pumpe održavaju konstantnu sobnu temperaturu

    Kada je hladno zimsko veče mnogi smatraju da je pametno preći na maksimalan rad toplotne pumpe i tako brže zagrejati prostoriju. Prebacivanje između različitih temperatura znači da toplotna pumpa mora da radi intenzivnije i samim tim troši više energije za svoj rad. Energetski je efikasnije podesiti sistem na željenu temperaturu, oko 21-23°C, a zatim ga pustiti da je automatski, sam održava konstantnom, tokom dana i noći.

    Međutim, ako u nekom trenutku treba da zagrejete određeni prostor zaista brzo, upotrebite dugme "POWER" (jačina). Ovo će omogućiti vašoj Panasonic toplotnoj pumpi da radi punim kapacitetom maksimalno 20 minuta, nakon čega će se vratiti na normalnu temperaturu, odnosno, normalan režim rada.

    Panasonic - sistem koji obezbeđuje veliku uštedu energije i novca
    Panasonic - sistem koji obezbeđuje veliku uštedu energije i novca

    3. Koristite tajmer vaše Panasonic toplotne pumpe

    Sve Panasonic toplotne pumpe su opremljene tajmerima koji su jednostavni za upotrebu i mogu se podesiti u tri laka koraka. Za maksimalnu pogodnost, podesite tajmer tako da sistem počne da se zagreva sat vremena pre nego što se probudite ujutru i sat vremena pre nego što se vratite kući iz škole ili sa posla, popodne. To znači da će vaš dom biti optimalno zagrejan kada vam treba, a nećete trošiti energiju niti novac na grejanje kada niste kod kuće.

    Panasonic toplotna pumpa - unutrašnja jedinica
    Panasonic toplotne pumpe - unutrašnja jedinica

    4. Pored Panasonic toplotne pumpe, možete i sami učiniti mnogo da uštedite

    4.1. Navucite zavese i spustite roletne

    Ako uveče navučete zavese ili spustite roletne, dodaćete „još jedan sloj“ izolaciji prozora, što će pomoći da se smanji promaja i da u svim prostorijama bude toplije.

    4.2. Zatvarajte vrata

    Kada grejete dnevnu ili spavaću sobu, vrata hodnika držite zatvorena dok se prostorije potpuno ne zagreju. Tako će toplotna pumpa brže zagrejati prostorije koje najčešće koristite i u kojima provodite najviše vremena, pa želite i da budu tople.

    4.3. Osigurajte redovno održavanje Panasonic toplotne pumpe

    Nastojte da steknete naviku da redovno čistite filtere da bi radili efikasnije. Filter se lako čisti i može se prati samo u vodi, u kupatilu. Prednja ploča kućišta uređaja se brzo i jednostavno skida jednim potezom. Uverićete se da ceo sistem radi mnogo bolje sa čistim filterom i troši manje energije.

    Proveravajte redovno i to da li je i prostor oko spoljne jedinice uredan i čist. Ako su neki predmeti, biljke ili prepreke neke druge vrste postavljene u blizini vanjske jedinice, oni mogu blokirati izduvni otvor i smanjiti njegovu sposobnost da efikasno odvodi toplotu, što u povratnoj sprezi znači i povećanje potrošnje energije.

    4.4. Proverite baterije vašeg daljinskog upravljača

    Ako niste koristili toplotnu pumpu tokom letnjih meseci, možda ćete morati da zamenite baterije u daljinskom upravljaču. Da biste zamenili baterije, jednostavno povucite prednji poklopac upravljača. Prednji poklopac klizi i izvlači se do kraja tako da možete lako pristupiti baterijama.

    Stručni članak 1258
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Toplotne pumpe?

    Imamo čak 1747 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1747 izvođača radova za područje Toplotne pumpe
    10
    3

    Marjan Dražilov pr Servis i trgovina na malo FRIGO SISTEM 013 Dolovo


    10
    1

    PR Igor Ristanovic


    9
    0

    RADNJA ZA POSTAVLJANJE GREJNIH I KLIMATIZACIONIH SISTEMA H.P.I. OBRENOVAC


    9.6
    0

    Dizmark d.o.o.


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana