Za područje
    OTP banka

    Daikin toplotne pumpe - procena i pregled

    Članak je pregledalo čak 3156+ korisnika
    Toplotne pumpe kompanije Daikin, sa 60-godišnjom tradicijom, i dalje se smatraju liderom u svojoj branši. Kompanija ulaže ogromna sredstva u istraživanje i razvoj svojih proizvoda i time prednjači po broju inovacija. Takođe su jedni od retkih koji imaju toplotne pumpe sa kompresorima i freonom sopstvene proizvodnje. Nije iznenađujuće da je pre više od deset godina Daikin postavio važnu prekretnicu za visokotemperaturne toplotne pumpe vazduh-voda modelom DAIKIN Altherma HT, koja je takođe pogodna za grejanje starijih privatnih kuća.
    Stručni članak 3156
    daikin toplotna pumpa
    Imamo čak 1747 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

    1. Šta je dobro znati pre ugradnje toplotne pumpe?

    Pre nego što se odlučite za ugradnju toplotne pumpe, važno je proceniti koliki su toplotni gubici vašeg objekta. Saznajte koliki će biti godišnji troškovi rada toplotne pumpe. Grejete li svoju kuću radijatorima, pa je zbog njih potrebna takozvana visokotemperaturna toplotna pumpa? Preporučujemo da se pre kupovine i instaliranja obavezno konsultujete sa profesionalcima od poverenja.

    2. Daikin - najinovativnije toplotne pumpe na tržištu

    Daikin toplotne pumpe su sinonim za revolucionarnu tehnologiju grejanja. Daikin Altherma 3 H HT modeli su redizajnirani tako da sada imaju kompresor koji koristi novo rashladno sredstvo R-32 i tehnologiju dvostrukog ubrizgavanja pod nazivom „double injection technology. Daikin je na čelu proizvođača toplotnih pumpi budući da istovremeno proizvodi i razvija nove rashladne tečnosti, kompresore i pumpe te drži konkurentsku prednost na tržištu, što se ogleda i u tehnološkom preimućstvu i najvećem tržišnom udelu, u odnosu na sve vrste i tipove toplotnih pumpi u Evropi.

    Unutrašnja jedinica Daikin toplotne pumpe može se izabrati za podnu montažu s integrisanim prohromskim bojlerom ili za zidnu bez bojlera, uz jednostavno rukovanje i jedinstven Daikin ekran koji signalizira radni status; izvor: Daikin
    Unutrašnja jedinica Daikin toplotne pumpe može se izabrati za podnu montažu s integrisanim prohromskim bojlerom ili za zidnu bez bojlera, uz jednostavno rukovanje i jedinstven Daikin ekran koji signalizira radni status; izvor: Daikin

    3. Daikin 3H HT toplotna pumpa radi i na -28°C

    Pored svog atraktivnog izgleda, 3H HT verzija toplotne pumpe nudi niz tehničkih inovacija. Dostiže izlaznu temperaturu vode do 70°C čak i kada su spoljne temperature do -15°C. Granica do koje toplotna pumpa može da funkcioniše bez ikakvih problema je minus -28°C, a izlazna temperatura vode u tom slučaju dostiže 65°C. Ovako visoke izlazne temperature vode koje ovaj model uređaja postiže znače da je takođe pogodan i efikasan za zagrevanje lošije izolovanih starijih objekata sa radijatorskim grejanjem, koliko i za novogradnje sa podnim grejanjem.

    Toplotna pumpa sa najboljom inovacijom na tržištu; izvor: Daikin
    Toplotna pumpa sa najboljom inovacijom na tržištu; izvor: Daikin

    1. Zidni model: Najbolja kompaktna jedinica za pripremu tople sanitarne vode u kombinaciji s odvojenim rezervoarom. Po želji kupca može se dodati i funkcija hlađenja.

    2. Model s integrisanim rezervoarom za toplu sanitarnu vodu od nerđajućeg čelika: Kompaktna jedinica, 59x60 cm, sa rezervoarom od 180 ili 230 litara koji može da zadovolji sve potrebe prosečnog domaćinstva. Moguća je ugradnja modela Bizone za istovremeno dostizanje dve različite temperature. 

    3. Model s integrisanim rezervoarom ECH2O za sanitarnu toplu vodu: Jedinica ECH2O je opremljena rezervoarom za sanitarnu toplu vodu zapremine 300 ili 500 litara, koji može da se priključi na sistem za solarnu energiju. Po želji kupca može se dodati i funkcija hlađenja. 

    4. Cena Daikin toplotne pumpe Altherma 3 H HT

    Cena ove toplotne pumpe je nešto viša od konkurentskih modela. Međutim, ako uzmemo u obzir njenu efikasnost i pouzdanost kao i niže operativne troškove, smatramo da je vredna svoje cene. Naposletku, investicija će se svakako isplatiti nižim operativnim troškovima grejanja.

    5. Još efikasnije Daikin toplotne pumpe

    Zahvaljujući jedinstvenoj „tehnologiji dvostrukog ubrizgavanja", model toplotne pumpe Daikin Altherma 3 H HT je još tiši i efikasniji. Zamenila je već poznatu BLUEVOLUTION tehnologiju. Proizvođač je razvio kompresor sa dvostrukim direktnim ubrizgavanjem, koji omogućava pumpi da dostigne visoke temperature vode sa samo jednim kompresorom, tako da se lako može ugraditi u sistem radijatorskog grejanja starije, lošije izolovane kuće. Novi tip kompresora takođe omogućava da kapacitet toplotne pumpe bude izuzetno visok čak i pri sasvim niskim spoljnim temperaturama.

    Najefikasnija toplotna pumpa na tržištu; izvor: Daikin
    Najefikasnija toplotna pumpa na tržištu; izvor: Daikin

    PROIZVEDENO S POSEBNOM PAŽNJOM

    1. Moderno kućište

    Inženjeri kompanije Daikin su u saradnji sa dizajnerima došli do odličnog rešenja izgleda unutrašnjih jedinica dok su klasičnom izgledu spoljnih, dali nov, savremen oblik. Spoljna jedinica je tako dobila lepu prednju stranu i čiste linije pomoću kojih se uklapa u svako okruženje.  

    2. Vrlo efikasan ventilator

    Toplotne pumpe velike snage obično imaju dva ventilatora, premda Daikin Altherma 3 H HT ima jedan. Jedan, ali veći, čime je obezbeđen bolji protok vazduha, a stvara se i manje buke.

    3. Sasvim nov kompresor

    Daikin Europe je, u saradnji sa Daikin japanskim institutom za tehnologiju i inovacije, usavršio sasvim nov tip kompresora koji temperaturu vode može da podigne do 70°C. Ovakav tip visokotemperaturne toplotne pumpe je prvi uređaj koji koristi rashladnu tečnost R-32 - ona po svojim karakteristikama odgovara standardnim tečnostima za hlađenje, ali ima višu energetsku efikasnost i nižu emisiju CO2. 

    4. Kvalitetna izolacija

    Troslojna izolacija i gumeni zaptivači između donje ploče i vibro-ploče amortizuju oscilacije, a samim tim i buku koju kompresor stvara kada je uključen.

    6. Daikin toplotne pumpe troše 30% manje rashladnog sredstva i imaju 4x manji uticaj na životnu sredinu

    Altherma 3 H HT toplotna pumpa postiže A +++ efikasnost, sve sa 30% manje rashladne tečnosti u odnosu na prethodne modele. Zajedno sa drugim poboljšanjima, ovo znači četiri puta manje opterećenje za životnu sredinu u odnosu na raniji model.

    7. Još tiše Daikin toplotne pumpe

    Tokom rada, spoljna jedinica toplotne pumpe proizvodi samo 38 dB buke. Međutim, uređaj se može prebaciti i na još tiši rad te može proizvoditi do 35 dB na udaljenosti od 3 metra, što je tiše od zvuka u biblioteci. Daikin 3H HT toplotna pumpa je jednostavno fenomenalna!

    Stručni članak 3156
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Toplotne pumpe?

    Imamo čak 1747 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1747 izvođača radova za područje Toplotne pumpe
    9.9
    0

    VIDOVIĆ INSTALACIJE


    10
    3

    AS-instalacije PLUS


    9.1
    0

    GORAN ČEJIĆ PR POSTAVLJANJE VODOVODNIH KANALIZACIONIH GREJNIH I KLIMATIZOVANIH SISTEMA ČEJAINSTAL VRŠAC


    9.6
    0

    D.O.O. CREATIVE ENERGY NS NOVI SAD


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana