Za područje

    Orca toplotne pumpe – greju, a štede!

    Članak je pregledalo čak 1879+ korisnika
    Sve smo svesniji da održivost i očuvanje životne sredine zahtevaju što brži prelazak na korišćenje obnovljivih izvora energije. Dugoročno gledano, one su i najbolja odluka sa finansijske tačke gledišta, jer će cene ostalih energenata biti sve više. Sada je već sasvim jasno da je svaka odluka ZA toplotnu pumpu, kako u slučaju renoviranja sistema grejanja u postojećim zgradama, tako i u novogradnji, najrazumniji i najpametniji izbor.
    Stručni članak 1879
    orca toplotne pumpe
    Imamo čak 1747 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

    1. Orca toplotne pumpe - korak napred

    Razvoj savremenih tehnologija je sve brži i stalno donosi promene i poboljšanja. Držati se starih tehnologija više nije opravdano, a ni isplativo. Ušteda koju će vam doneti toplotna pumpa samo je jedan od faktora zbog kojih se sve više ljudi odlučuje za ovakav sistem grejanja.

    Toplotne pumpe obezbeđuju najefikasniji način zagrevanja vašeg doma, bezbrižno i sa najmanje štetnih uticaja na životnu sredinu. Ako želite da poboljšate efikasnost i uštedite još više novca, možete se odlučiti za kombinaciju toplotne pumpe i solarne elektrane. Na taj način možete postati, u energetskom smislu, potpuno nezavisni, odnosno, samodovoljni.

    2. Orca toplotne pumpe obezbeđuju najviši nivo udobnosti

    Pored uštede novca, Orca toplotne pumpe pružaju i visok nivo udobnosti. Nema potrebe da brinete o čišćenju dimnjaka više puta godišnje ili da kupujete energente (lož-ulje, drva za ogrev ili pelet). Takođe ne morate da brinete o svakodnevnom cepanju, slaganju, gomilanju i loženju ogreva da bi vaš dom bio topao. Udobnost i kvalitet života treba da budu na prvom mestu. Orca toplotne pumpe ostavljaju vam više vremena za najmilije i za prijatnije poslove.

    3. Orca toplotne pumpe - ušteda u poređenju sa lož-uljem

    Uzmemo li za primer 50 godina staru porodičnu kuću od 200 m2, trošak može biti više nego prepolovljen. Ako takav objekt grejete lož-uljem, godišnji troškovi grejanja su između 1.000 i 1.200 EUR.

    4. Godišnja ušteda pomoću Orca toplotne pumpe

    Godišnje uštede koje ćete postići kvalitetnom Orca toplotnom pumpom su još veće u poređenju sa drugim izvorima energije. Uštedećete više od 1.200 EUR za godinu dana u poređenju s električnim grejanjem i IC panelima. U poređenju sa prirodnim gasom, troškovi će biti manji za oko 500 EUR.

    Možete uštedeti više od 1.000 EUR za godinu dana u poređenju sa električnim grejanjem i IC panelima; izvor: Orca
    Ušteda je za godinu dana viša od 1.000 EUR u poređenju s električnim grejanjem i IC panelima; izvor: Orca

    5. Ušteda nakon 15 godina korišćenja Orca toplotne pumpe

    Vek trajanja kvalitetne Orca toplotne pumpe je najmanje 15 godina. Za to vreme nakupiće se uštede za kupovinu novog porodičnog automobila srednje klase. Ako zamenite električni sistem grejanja ili IC panele toplotnom pumpom, uštedećete preko 15 hiljada EUR. Ako zamenite sistem sa lož-uljem, ušteda će biti nešto manja od 15 hiljada EUR.

    6. Orca toplotne pumpe – smanjenje štetnih uticaja na životnu sredinu

    Tokom prošlog veka, zagađenje vazduha se povećalo za više od 5 puta. Sada ima više ugljen-dioksida i drugih gasova u atmosferi koji itekako utiču na takozvani fenomen staklene bašte. Kao rezultat, došlo je do povećanja prosečnih godišnjih temperatura. Upotrebom sistema grejanja koji za svoj rad koriste obnovljive izvore energije, kao što je toplotna pumpa, možete dati značajan doprinos smanjenju štetnih uticaja na životnu sredinu.

    Stručni članak 1879
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Toplotne pumpe?

    Imamo čak 1747 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1747 izvođača radova za područje Toplotne pumpe
    10
    1

    Frigo Servis SNESKO


    9.8
    0

    COMALCO DOO NOVI SAD


    8.7
    0

    PROFI TIM NS


    9.7
    0

    LOREN LINE PREDUZEĆE ZA UNUTRAŠNJU I SPOLJNU TRGOVINU, PROIZVODNJU I USLUGE DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU, BEOGRA


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana