Za područje

    Kronoterm toplotne pumpe - uštedite više od 1.000 EUR godišnje

    Članak je pregledalo čak 1710+ korisnika
    S obzirom na konstantno poskupljivanje energenata, što dalje vodi povećanju cena ostalih potrošačkih dobara, svi se pitamo kako i gde da uštedimo evro-dva. Grejanje kuće čini veliki deo mesečnih troškova svakog domaćinstva. Pametnim odabirom sistema grejanja, dugoročno možete uštedeti toliko da, na primer za 15 godina, možete sebi priuštiti kupovinu potpuno novog porodičnog automobila!
    Stručni članak 1710
    kronoterm toplotna pumpa
    Imamo čak 1756 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

    1. Kronoterm toplotne pumpe štede vaše vreme i nerve

    Živimo u vremenu opterećenom brojnim obavezama, odgovornostima i dužnostima tako da dani prosto lete i odlaze neznano kuda. Stoga i ne čudi što svako želi da bar u slobodno vreme ima što manje posla i briga. Nakon napornog dana, nema ništa lepše od povratka u topli dom, opuštanja i zaborava problema. Toplotne pumpe ne zahtevaju cepanje i slaganje drva niti svakodnevno punjenje peći peletom ili ogrevom. Izostaju i brige poput one kada će nestati lož-ulja i da li treba očistiti dimnjak. Osim obaveza, toplotne pumpe štede i dragoceno vreme koje možete iskoristiti za svoje najmilije i prijatnije poslove.

    Toplotna pumpa omogućava najveće uštede, i na kraći i na duži rok; izvor: Kronoterm
    Toplotna pumpa omogućava najveće uštede, i na kraći i na duži rok; izvor: Kronoterm

    2. Kronoterm toplotne pumpe - ušteda u poređenju sa drugim energentima

    Prema građevinskim propisima, za grejanje 1 m3 stambenog prostora potrebno je 60 W/h, a koliko će to stvarno da košta zavisi od načina grejanja. Računa se da se za 1 kW uložene struje u pokretanje kompresora, toplotnom pumpom dobija 4-5 kW korisne toplote, što znači da je 75% energije koju ćete potrošiti u svom domu besplatno, a pri tom nećete ničim zagaditi sredinu u kojoj živite. Kronoterm toplotne pumpe ostvaruju velike uštede, kako kratkoročno tako i dugoročno. Cena kilovat-sata korisne toplote (energetska vrednost) kod Kronotermove najefikasnije toplotne pumpe Adapt iznosi 0,025 EUR (podno grejanje). Kilovat-sat korisne toplote pri grejanju lož-uljem košta čak 0,114 EUR, što je oko 4 i po puta više. Cena kilovat-sata za grejanje na električne grejače ili IC panele košta 0,130 EUR, što je dobrih 5 puta više od grejanja toplotnom pumpom.

    Toplotna pumpa Adapt, Kronoterm; izvor: Kronoterm
    Toplotna pumpa Adapt, Kronoterm; izvor: Kronoterm

    3. Godišnja ušteda Kronoterm toplotne pumpe

    Godišnja ušteda najboljih Kronoterm toplotnih pumpi je još veća u poređenju sa drugim izvorima energije. Na godišnjem nivou, toplotne pumpe uštede preko 1.000 EUR u poređenju s električnim grejanjem i IC panelima. Ako grejanje na lož-ulje zamenite toplotnom pumpom, uštedećete preko 1.200 EUR za godinu dana. U poređenju sa grejanjem na prirodni gas, ušteda će takođe iznositi nešto više od 1.000 EUR.

    Toplotna pumpa Adapt, Kronoterm; izvor: Kronoterm
    Toplotna pumpa Adapt, Kronoterm; izvor: Kronoterm

    4. Uštede za 15 godina korišćenja Kronoterm toplotne pumpe

    Tokom radnog veka toplotne pumpe, koji iznosi garantovano najmanje 15 godina, ušteda je prilično visoka. U poređenju sa grejanjem na struju, iznose preko 15 hiljada EUR. Uštedećete nešto manje od 15.000 EUR u odnosu na upotrebu lož-ulja. U poređenju sa grejanjem na drva, uštedećete oko 3.000 EUR.

    5. Toplotne pumpe i grejanje na drva - manja emisija CO2

    Novčana ušteda je uistinu nešto manja u poređenju sa grejanjem na drva ili pelet, ali je ušteda u emisiji ugljen-dioksida mnogo veća. Zamenom ogrevnog drveta grejanjem na toplotnu pumpu, izbacićete u atmosferu čak 100 tona čestica CO2 manje, što je neverovatno! Potpuno nov putnički automobil emituje 119,6 grama CO2 po kilometru, dok ostala vozila emituju 120 tona CO2 na 1.000 km. Upotrebom Kronoterm toplotne pumpe sebi i svojim najmilijima ćete obezbediti udisanje čistijeg vazduha, a i okolina će vam biti zahvalna. Sa toplotnom pumpom pomoći ćete u očuvanju preko 500 stabala za 15 godina.

    Toplotna pumpa Adapt, Kronoterm - sasvim savremeno dizajnirana spoljna jedinica; izvor: Kronoterm
    Toplotna pumpa Adapt, Kronoterm - sasvim savremeno dizajnirana spoljna jedinica; izvor: Kronoterm

    6. Kronoterm toplotne pumpe - viši kvalitet, veća ušteda

    Toplotne pumpe su složen proizvod. Razvoj tehnološki naprednih, efikasnih uređaja zahteva mnogo godina istraživanja i razvoja. Proizvodnja, odnosno, proces proizvodnje kvalitetne toplotne pumpe je takođe složen i zahtevan proces. Kao rezultat toga, cena uređaja ove vrste je relativno visoka kao i početna investicija u zamenu sistema grejanja. Činjenica je, međutim, da se ulaganje u toplotnu pumpu isplati (za 10-ak godina). Dugoročno gledano, ovakav vid grejanja je daleko najpovoljniji način grejanja u svakom pogledu. Ako ovome dodamo i zagrevanje potrošne tople vode toplotnom pumpom, ušteda je još veća.

    Stručni članak 1710
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Toplotne pumpe?

    Imamo čak 1756 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1756 izvođača radova za područje Toplotne pumpe
    9.7
    0

    SAMOSTALNA ZANATSKA INSTALATERSKA RADNJA TERMO INSTAL PAJA ANDRAŠ PR BARICE


    8.7
    0

    BUILDCORP doo


    9.6
    0

    TERMO-SOLAR DOO VALJEVO


    10
    5

    ENTERIJER TIM JOVIČIĆ


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana