Za područje

    LG toplotne pumpe - Kako odabrati najbolju?

    Članak je pregledalo čak 3508+ korisnika
    LG je impresivan brend srednjeg ranga koji nudi brojne modele toplotnih pumpi. Dobar je izbor za vlasnike kuća koji žele da instaliraju novi sistem grejanja i hlađenja ili samo nadograde postojeći. LG proizvodi više vrsta i tipova uređaja koje odlikuju izuzetne performanse. LG je proizvođač koji ne zanemaruje atraktivan dizajn ni estetiku te su svi njihovi proizvodi prepoznatljivog, modernog izgleda. Pored toga, kupci mogu lako da primete da skoro svaki LG sistem standardno dolazi s istim asortimanom najsavremenije inovativne dodatne opreme za povećanje efikasnosti, smanjenje buke i dugoročnu pouzdanost.
    Stručni članak 3508
    lg toplotne pumpe
    Imamo čak 1755 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

    1. LG toplotne pumpe - kako odabrati toplotnu pumpu?

    Pri izboru toplotne pumpe improvizacije nisu moguće! Obzirom na široku ponudu sistema i parametara koje treba uzeti u obzir, savet stručnjaka će biti dragoceno sredstvo za izbegavanje skupih grešaka.

    1.1. LG toplotne pumpe - tačno procenite svoje potrebe

    Malo je verovatno da će izbor LG toplotne pumpe biti isti kada je u pitanju grejanje i hlađenje nove i dobro izolovane zgrade ili zamena sistema grejanja u postojećem loše izolovanom domu. Postavlja se i pitanje potreba: treba li vam toplotna pumpa za grejanje, potrošnu toplu vodu ili hlađenje - ili - sve zajedno?

    Dodatne karakteristike koje morate imati u vidu se tiču vrste uređaja za grejanje koje imate (radijatori, sistem podnog grejanja, konvektori). Ovo su neki važni faktori koji pomažu da se odredi tip i snaga odgovarajuće toplotne pumpe za vaš dom.

    Dobro je znati: Ako je toplotna pumpa prevelika u odnosu na potrebe u vašem domaćinstvu to će rezultirati većim troškovima kupovine, većom potrošnjom energije i kraćim vekom trajanja. Suprotno tome, ako je toplotna pumpa koju izaberete nedovoljnog kapaciteta, neće moći da zadovolji sve potrebe i rezervni sistem će se prečesto uključivati.

    1.2. Koji tip LG toplotne pumpe odabrati?

    Sistem toplotne pumpe vazduh-voda se najčešće uzima prilikom renoviranja postojećih zgrada. Ako je montaža obavljena ispravno, investicija se brzo isplati (3 do 5 godina), zavisno od okolnosti. Geotermalne (koje crpu energiju iz zemlje) ili hidrotermalne (energiju iz vode) toplotne pumpe su obično rezervisane za novogradnju, zbog visokih troškova kupovine i montaže, ali i složenih procedura realizacije i administracije.

    LG toplotne pumpe - visokotemperaturna pumpa za grejanje i sanitarnu vodu; izvor: LG
    LG toplotne pumpe - visokotemperaturne pumpe za grejanje i sanitarnu vodu; izvor: LG

    2. LG toplotne pumpe vazduh-voda

    2.1. LG toplotne pumpe Therma V vazduh-voda

    Pumpe ovog tipa predstavljaju različite opcije za uštedu energije za grejanje i toplu vodu kod kuće. Zamenom tradicionalnog sistema na gas, ulje ili čvrsta goriva, LG Therma V toplotna pumpa može znatno da smanji emisiju CO2 i potrošnju energije. Zbog toga što toplotu apsorbuje iz spoljnog vazduha, uređaj troši manje energije od konvencionalnih sistema grejanja. LG Therma V split ima 100% učinak na spoljnim temperaturama do -7°C.

    2.2. Nova serija monoblok LG R32 toplotnih pumpi

    Ova vrsta toplotnih pumpi već ima veliki uticaj na tržište uređaja i opreme za domaćinstvo. Monoblok je kompaktna, „sve-u-jednom“ jedinica koja ispunjava sve estetske i stilske zahteve, nisku potrošnju i energetsku ocenu A +++. Jedinice uključuju LG "R1" revolucionarni spiralni kompresor. Lepo se uklapa na unutrašnji ili spoljašnji zid objekta i direktno je povezan sa sistemom centralnog grejanja i rezervoarom tople vode, ako zagreva i toplu vodu za domaćinstvo.

    LG toplotne pumpe – pumpe različite snage; izvor: LG
    LG toplotne pumpe – modeli različite snage; izvor: LG

    2.3. Split LG toplotne pumpe

    Kao što sam naziv kaže, split-sistemi se sastoje od dve jedinice – vanjske, koja se povezuje s unutrašnjom jedinicom. Njihova prednost u odnosu na monoblok je to što spoljna od unutrašnje jedinice može biti udaljena i do 50 m. Ne treba im dimnjak niti treba da stoje uz spoljni zid. Unutrašnja jedinica se može postaviti u orman, garažu, podrum, ispod stepenica ili na potkrovlje.

    Postoje dve vrste split-sistema. Niskotemperaturni, koji dostiže izlaznu temperaturu vode do 65°C i visokotemperaturni, koji dostiže izlaznu temperaturu vode do 80°C. Odgovarajući tip zavisi od zahteva i mogućnosti vašeg doma i to će vam najbolje savetovati stručnjak, odnosno, proizvođač ili ponuđač koga angažujete.

    LG toplotne pumpe – unutrašnja i spoljna jedinica; izvor: LG
    LG toplotne pumpe – unutrašnja i spoljna jedinica; izvor: LG

    3. LG toplotne pumpe Therma V - premaz od epoksidne smole

    Therma V R32 monoblok i split, imaju premaz od epoksidne smole, Black Fin, koji je originalni pronalazak kompanije LG, za sopstvene izmenjivače toplote. Ovaj premaz je prvenstveno napravljen da dobro funkcioniše u korozivnim sredinama, kakva su primorska mesta, gde so iz vazduha može izazvati razna oštećenja. Epoksidni premaz obezbeđuje duži vek trajanja LG toplotne pumpe i niže troškove rada.

    4. Kontrola LG toplotne pumpe

    Sve vrste LG toplotnih pumpi imaju izvanredne kontrolne jedinice. Opremljeni su LCD ekranom u boji od 4,3 inča sa senzorima upravljanja, koji su laki za upotrebu koliko za instalatere toliko i za krajnje korisnike.

    Stručni članak 3508
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Toplotne pumpe?

    Imamo čak 1755 izvođača radova za područje Toplotne pumpe:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1755 izvođača radova za područje Toplotne pumpe
    8.9
    0

    Heatpoint doo


    9.5
    0

    RADOMIR VUKOVIĆ PR SAMOSTALNA GRAĐEVINSKA RADNJA IN-PACK NOVI SLANKAMEN


    9.4
    0

    DEJAN MANČIĆ PR POSTAVLJANJE INSTALACIJA DM INSTALACIJE V&K BEOČIN


    9.6
    0

    PREDRAG ANĐELKOVIĆ PR, SAMOSTALNA ZANATSKO TRGOVINSKA RADNJA TERMO MONT VRANJE


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana