Za područje

    Solarni tuš - najbolji vanjski tuš sa toplom vodom

    Članak je pregledalo čak 7829+ korisnika
    Dvorišni ili vanjski tuš je neizostavan deo uređenja eksterijera, posebno ako se u blizini nalazi bazen ili more. Tuširanje na otvorenom nudi mnoge prednosti, premda se često može čuti da mu je najveći nedostatak hladna voda. Ovaj problem se uspešno rešava ugradnjom solarnog tuša. Kako biste to mogli da izvedete objasnićemo u tekstu koji sledi.
    Stručni članak 7829
    20
    Imamo čak 418 izvođača radova za područje Uređenje dvorišta:

    1. Tuš na otvorenom

    Spoljni tuševi postaju sve popularniji. Naročito su dobro i praktično rešenje ako na imanju imate bazen, pa posle kupanja želite da sa sebe sperete hemikalije i presvučete se u čistu, suvu odeću. Spoljni tuš je takođe dobrodošao ako vam se kuća nalazi u blizini plaže - ništa gore od dece pune peska koja prolaze kroz kuću da bi došla do kupatila.

    Najbolji izbor za dvorište ili baštu je solarni tuš. Tako će vam obilje tople vode biti uvek na raspolaganju bez potrebe za ugradnjom drugih uređaja ili instalacija.

    2. Šta je solarni tuš?

    Solarni tuš je tuš na otvorenom koji karakterišu brojne prednosti; to je vanjski tuš koji zagreva vodu pomoću sunčeve energije. Topla voda u tuševima na otvorenom nije ništa posebno - može se sprovesti bilo gde, čak i na tuš u dvorištu ili bašti, ali je to veliki, invazivni i skup zadatak. Dobra alternativa je solarni tuš, koji proizvodi toplu vodu bez drugih uređaja. Princip po kome solarni tuš radi tako da može da koristi energiju sunčevog zračenja biće predstavljen u nastavku.

    3. Kako funkcioniše solarni tuš

    Kao i kada su drugi sistemi na solarni pogon u pitanju i solarni tuš zagreva vodu u rezervoaru koristeći energiju sunca. Njegov rad je jednostavan - postavite ga na željeno mesto, a zatim jednostavno spojite gumeno crevo i česmu. Svaki solarni tuš ima rezervoar tamne boje, a nalazimo i tuševe ovakve vrste čije je celo telo rezervoar za vodu. Bilo da je u pitanju poseban rezervoar ili je ugrađen u tuš-kabinu, uvek treba da je neke tamne boje, jer one više privlače sunce te se brže i efikasnije zagrevaju. Zagrejani rezervoar zatim zagreva vodu koja se nalazi u njemu. Na osnovu upotrebe ovog drevnog i osnovnog principa, solarni tuš koristi sunčevu energiju.

    Solarni tuš može biti s integrisanim rezervoarom (na slici) ili odvojenim (izvor: Stotinka d.o.o.) 
    Solarni tuš može biti s integrisanim rezervoarom (na slici) ili odvojenim (izvor: Stotinka d.o.o.) 

    4. Solarni tuševi različitih boja i oblika

    4.1. Solarni tuševi s integrisanim rezervoarom

    Kao i svi drugi tuševi na otvorenom i solarni mogu biti raznih oblika i veličina, zapravo, vrsta i tipova. Najjednostavniji su u obliku cevi većeg prečnika. Ova vrsta tuša obično ima rezervoar integrisan u samo telo tuša, tako da je sve tamne boje. Takav dizajn je zgodan, jer dobijate dve stvari u jednoj – rezervoar se ne vidi i samim tim nije vizuelna smetnja, dok sa druge strane ne možete da birate između mnogo tonova ili nijansi, pošto zbog principa po kojima funkcioniše, svaki solarni tuš s integrisanim rezervoarom mora biti taman (tamnozelen, tamnoplav, siv ili crn).

    4.2. Solarni tuševi s odvojenim rezervoarom

    Ako se odlučite za solarni tuš s odvojenim rezervoarom, na raspolaganju će vam biti više boja i oblika, ali će rezervoar koji se nalazi na vrhu tuša biti vrlo upadljiv. To posebno može da smeta ako tuš-kabina nije okružena zelenilom ili postavljena u ćošak, već u samom centru prostora.

    5. Solarni tuš zimi

    Dobra vest je da se solarni tuš zimi može lako ukloniti. Na taj način voda u njemu neće moći da smrzne, pa neće doći ni do neželjenih oštećenja.

    6. Cena solarnih tuševa

    Prosečne cene solarnih tuševa kreću se između 200 i 300 EUR, ali mogu da idu i do 500 EUR. Cena zavisi uglavnom od veličine rezervoara, a osnovni model solarnog tuša možete nabaviti za nešto više od 100 EUR.

    Stručni članak 7829
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Uređenje dvorišta?

    Imamo čak 418 izvođača radova za područje Uređenje dvorišta:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 418 izvođača radova za područje Uređenje dvorišta
    9.5
    0

    RASADNIK GREEN IN DOO NOVI SAD


    9.5
    0

    BORISLAV MILOŠEVIĆ PR RADNJA ZA UREĐENJE I ODRŽAVANJE OKOLINE ZELENILO MILOŠEVIĆ POŽAREVAC


    10
    1

    DRAGAN STAMENKOVIĆ PR STAMENKOVIĆ NISKOGRADNjA


    10
    1

    RAKIĆ KOMERC DOO


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana