Za područje
    OTP banka

    Spoljni tuš - zašto je tuš u bašti odličan izbor?

    Članak je pregledalo čak 2475+ korisnika
    U vrelim letnjim mesecima ništa ne prija toliko koliko osveženje vodom. Spoljni tuš je stoga odličan izbor, posebno ako pored kuće imate bazen. Tuševi u dvorištu ili bašti postaju sve popularniji, ali se postavlja pitanje koji odabrati i gde ga postaviti. S tim u vezi, evo šta sve možemo da vam preporučimo.
    Stručni članak 2475
    bastenski tus
    Imamo čak 690 izvođača radova za područje Baštenske garniture, baštenski nameštaj :

    1. Kada je vanjski tuš jednostavno neophodan?

    1.1. Tuš u dvorištu/bašti - rashlađivanje tokom vrelog leta

    Spoljni tuš je rešenje za vruće letnje dane jer obezbeđuje brzo rashlađivanje. Takođe je neizostavan element pored bazena ili ako je kuća uz more. Baštenski tuš je takođe odličan izbor ako živite u području sa toplom klimom (čak i ako nemate bazen ili more u blizini), jer su kupatila u takvom okruženju posebno vlažna i zagušljiva, pa je samim tim tuširanje napolju mnogo prijatnije.

    1.2. Baštenski tuš i bazen

    Tuširanje se preporučuje nakon svakog plivanja u bazenu kako bi se hlor i druge hemikalije, koje se obavezno dodaju bazenskoj vodi, sprale sa kože. Pošto ste mokri, obično ne želite ni da uđete i svuda ostavite mokre tragove. Vanjski tuš je stoga veoma zgodno rešenje, jer se možete oprati i obrisati odmah nakon plivanja, bez prljanja unutrašnjosti.

    1.3. Baštenski tuš i more

    Spoljni tuš verovatno nije nigde pogodniji nego pored mora. Čak i ako se vaša parcela ne nalazi direktno uz more, vanjski tuš je dobrodošao kada se vratite sa kupanja u slanoj vodi, posebno ako ste još mokri. Međutim, čak i ako ste se već osušili, pesak i so bi mogli da ostaju za vama dok dođete do kupatila. Osim toga, spiranje peska i drugih čestica sa plaže, naročito kada su deca u pitanju, koja obožavaju da se igraju na obali, nije preporučljivo, jer odvod može da se zapuši. 

    Još jedan razlog za tuš u bašti je svakako toplo vreme, koje prosto mami da što više boravite napolju. Mala kupatila mogu biti veoma zagušljiva na letnjoj vrućini, dok vrelo sunce samo poziva na osveženje. Vanjski tuš je u takvim slučajevima više nego poželjan.

    Spoljni tuš je odličan izbor ako imate bazen ili se vaša kuća nalazi blizu mora
    Spoljni tuš je odličan izbor ako imate bazen ili se vaša kuća nalazi blizu mora

    2. Kada spoljni tuš nije potreban?

    Ima slučajeva kada ne preporučujemo postavljanje tuša na otvorenom. Spoljni tuš, recimo, nije neophodan ako nemate svoj bazen ili živite u području gde je klima hladnija i leta kratka. Takođe, nije potreban ako u blizini nema prirodnih vodotokova u kojima bi se kupali tokom sezone. Tuš u dvorištu bi u tom slučaju bio samo nepotrebna investicija, jer bi se najverovatnije koristio jedva nekoliko puta godišnje. Ne samo da je ovo besmislen trošak, već treba imati u vidu da tuš može vizuelno da odvraća pažnju, jer je izrazito vertikalni element koji nije tako lako sakriti.

    3. Spoljni tuš: vrste i oblici

    Spoljni tuševi mogu biti različitih oblika. Ima ih vrlo jednostavnih ili dizajniranih i zanimljivih oblika.

    Najjednostavniji spoljni tuševi su napravljeni u obliku cevi koja je savijena tako da se ispod nje možete tuširati. Oni su često povezani na cev za zalivanje spojenu sa vanjskom česmom. Spoljni tuševi takođe mogu biti modelovani tako da služe kao estetski element u dvorištu ili bašti. Možete se odlučiti i za tuš koji ima glavu ili mlaznice za prskanje, pa tuširanje može biti još prijatnije.

    Vanjski tuš je obično samostojeći, premda može biti i deo spoljašnjeg uređenja, kada se, recimo, montira na kameni zid. Na ovaj način otvoren ambijent možete učiniti zanimljivijim.
    Najlepši i najmanje primetan baštenski tuš je definitivno onaj ugrađen u postojeći zid
    Najlepši i najmanje primetan baštenski tuš je definitivno onaj ugrađen u postojeći zid

    4. Solarni tuš: vanjski tuš sa puno tople vode

    Solarni tuš je posebna vrsta instalacije na otvorenom koji zagreva vodu uz pomoć sunčeve energije. Funkcioniše tako što se postavi na željeno mesto i na njega poveže gumeno baštensko crevo koje je pričvršćeno za vanjsku česmu. Prednost je u tome što za solarni tuš nije potreban dovod tople vode, jer sistem ima poseban rezervoar u kome se voda zagreva sunčevim zračenjem.

    Solarni tuševi, isto tako, mogu biti različitih formi, veličina, oblika; najjednostavniji su oni kao cevi većeg prečnika, tamne boje. Voda se na suncu zagreva u celoj konstrukciji ili može postojati i zaseban rezervoar.

    5. Koliko košta vanjski tuš?

    Jednostavni spoljni tuševi, oni koji nemaju funkciju solarnog zagrevanja, dostupni su za već oko 50 EUR. To naravno znači da takav tuš neće uvek imati toplu vodu, već samo onoliko koliko je obično dovoljno za brzo tuširanje nakon kupanja u bazenu ili moru, posebno ako je napolju vruće. Ukoliko se odlučite za prenosni tuš od polivinila, možete ga nabaviti za oko 10 EUR. Cena klasičnih tuševa sa kompletnom instalacijom i dovodom tople vode može da naraste i do 500 EUR. Najjednostavniji solarni tuš kapaciteta 35 l (tamne cevi većeg prečnika) može se kupiti već za oko 150 EUR, premda se cene uglavnom kreću između 200 i 350 EUR.

    Stručni članak 2475
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Baštenske garniture, baštenski nameštaj ?

    Imamo čak 690 izvođača radova za područje Baštenske garniture, baštenski nameštaj :

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 690 izvođača radova za područje Baštenske garniture, baštenski nameštaj
    8.7
    0

    Šloser


    9.6
    0

    STOLARIJA MANUAL


    9.6
    0

    GRANITI-NOVAK DOO ARANĐELOVAC


    9.5
    0

    BRANISLAV MITIĆ PR ZANATSKO TRGOVINSKA RADNJA ZA IZRADU NAMEŠTAJA AMBIJENT DIZAJN NOVI SAD


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana