Zidne obloge Cena

Koliko koštaju zidne obloge? Razne zidne obloge, naravno, koštaju različito, u zavisnosti od materijala, načina obrade, kvadrature, kvaliteta, strukture, teksture i, svakako, ponuđača. Uopšteno govoreći, cena zavisi i od toga da li materijal nabavljate sami ili to majstor čini. Cena krečenja, zavisna je, pre svega od veličine i složenosti površine koja treba da se radi, a nju može da poskupi i upotreba više raznih boja ili izrada posebnih dekorativnih elemenata – recimo, obruba oko prozora i vrata. Najjednostavnije beljenje zidova i plafona u 2 sloja s materijalom i radom koštalo bi između 0,90 i 1.80 EUR/m2. Cene dekorativnih molerskih radova razlikuju se prema vrsti malterisanja: strukturni, teksturalni, venecijanski i mineralni malter. Venecijanski se smatra najvrednijim. Cena za ručno malterisanje, nabavku materijala te izradu ukrasa izvlačenjem, utiskivanjem ili nekom drugom tehnikom kreće se između 9 i 12 EUR/m2. Cene tapeta se uveliko razlikuju. Najčešće i najviše zavise od dovršenosti dezena. Takozvane, dizajnerske tapete su uglavnom najskuplje. Tapete ne kupujete po kvadratnom metru, osim kada su u pitanju foto-tapete većih dimenzija koje se sastavljaju kao slagalica. Obično se mogu naći u rolnama dugim 10 m i širokim 75 cm. Cene običnih tapeta se kreću između 5 i 23 EUR, a ima i skupljih – do 75 EUR i više. Lepljenja tapeta se možete prihvatiti i sami, a možete angažovati i majstora. Cena lepljenja tapeta se kreće između 4 i 6 EUR/m2. Cena keramičarskog posla postavljanja pločica standardnih dimenzija na pripremljenu podlogu, izlazi između 7 i 10 EUR/m2. Nabavka i postavljanje podnih pločica kreće se između 20 i 30 EUR/m2. Kvadrat lamperije se kreće između 10-20 EUR, a postavljanje lamperije bez pripreme površina oko 4-6 EUR/m2.

Kome poveriti postavljanje zidnih obloga? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim molerima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena 3D zidne obloge


Cena 3D zidnih obloga. Cena 3D poliuretanskih obloga s lepkom a bez postavljanja.

40.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
72.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Zidne obloge Cena

DETALJNIJE CENE ZA Zidne obloge

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Zidne obloge - sve što treba da znate

1. Šta sve treba da znate o zidnim oblogama?

Zidnim oblogama se, u stvari, naziva završni sloj materijala na zidovima s unutrašnje strane, odnosno, u enterijeru svakog doma. Da bi unutrašnjim uređenjem dobili zaokruženu celinu, prijatan i topao ambijent u kome ćete sa zadovoljstvom provoditi veći deo svog vremena, jasno je da svi elementi pokućstva koliko i komadi nameštaja treba da su stilski i estetski usklađeni. Zidne obloge uopšte nisu beznačajne u tom smislu - psiholozi kažu da boje umnogome utiču na raspoloženje i osećanja, pa se zato sređivanju unutrašnjosti doma i posvećuje tolika pažnja, i kada je u pitanju novogradnja i kada je u pitanju renoviranje.

Zidne obloge

Zidne obloge se biraju prema praktičnim i stilskim merilima, odnosno, tako da odgovaraju vrsti i nameni prostorije za koju su, a svakako i vašim potrebama, željama i mogućnostima. Obloga za zidove može biti dopuna fasadnoj izolaciji sa vanjske strane objekta, pa služi i kao toplotna i kao zvučna izolacija, premda je najčešće samo dekorativna. Tako gledajući, pred vama su brojne opcije: najjednostavnije krečenje u belo, u boji, raznim dekorativnim tehnikama i novim materijalima kojima se dobijaju čak i 3D efekti ili oblaganje keramičkim ili kamenim pločicama i drvetom, odnosno, postavljanjem lamperije.

2. Gde naći izvođače radova?

Upravo zbog ovolikog izbora materijala kojima se mogu oblagati zidovi, očekivano je da su u ponudi i raznovrsne tehnike i načini rada, a samim tim i izvođači radova. Istina je da ih ima toliko da niko ne može biti siguran kojim kriterijumom da se rukovodi i stopostotno ne pogreši. Zbog toga bismo vam svakako preporučili da se obratite nama, budući da sarađujemo sa firmama i zanatlijama čije reference i sve komentare klijenata možete videti na našem veb-sajtu. Popunite onlajn formular sa najosnovnijim podacima o traženom poslu i ubrzo ćete dobiti ponude zainteresovanih izvođača sa svim detaljima.

3. Vrste zidnih obloga

Savremenim tehnikama i tehnologijama prerade i proizvodnje, poboljšanjima, inovacijama i pronalascima u raznim oblastima industrije, došlo se dotle da se domalo svaki materijal, bilo prirodan, veštački ili kompozitni, može upotrebiti u ove svrhe. Nekada se vodilo računa isključivo o kvalitetu, otpornosti i dugotrajnosti, dok su sada forma i stilizacija jednako važni, ako ne i presudni. Danas tako imamo vodootporne boje i plastificirane tapete za kupatilo kao i drvene panele, kamene i keramičke pločice čija površina izgleda kao mermerna, granitna ili drvena. Ima kompozita koji nalikuju staklu, a mogu biti i sa 3D efektima ili izgledati kao ispunjeni biserima, šljokicama, zvezdama; površina im može biti glatka - mat ili visokog sjaja ili grublje teksture i strukture, nalik neobrađenom drvetu. 

Uopšteno govoreći, svi tipovi i vrste zidnih obloga mogu se podeliti na: 

3.1. Boje

Kada je u pitanju ponuda boja, nijansi i tonova, čini se da nabrajanje ne vredi ni počinjati. Proizvođača ima isto toliko, a svaki od njih ima svoju paletu u ponudi. Krečenje se može raditi običnim, perivim ili vodootpornim bojama, polikolor emulzijama, a u skorije vreme i silikatnim ili silikonskim gelovima. Svaki tip i vrsta, takozvanih, unutrašnjih boja odlikuje se određenim karakteristikama koje ih čine pogodnim za suve ili vlažne prostore. Koriste se ili same ili u kombinaciji sa razređivačima i rastvaračima. Najbitnije je to što se uglavnom prave na vodenoj bazi te su sasvim bezbedne za ljude, životinje i prirodnu sredinu. 

3.2. Tapete

Broj proizvođača tapeta kao i njihovi asortimani nimalo ne zaostaju za industrijom boja. Periodično izlaze iz mode i vraćaju se, a svaki put kao da ih ima sve više. Prave se različitim tehnologijama od papira, drvenih i plastičnih masa te raznih kompozita u zavisnosti od toga da li su namenjene kupatilima, kuhinjama, dnevnoj ili noćnoj zoni. Završna obrada je takođe raznorodna, pa mogu biti glatke, reljefne ili kombinovane, jednobojne, višebojne ili imitacije raznih prirodnih materijala te štampane najrazličitijim dezenima.

3.3. Keramika

Keramičke pločice bi se mogle nazvati klasičnim materijalom za oblaganje zidova. Koriste se od davnina, i takođe ih ima u brojnim varijantama. Prave se glatke ili reljefne, livene, gleđosane ili pečene, s utisnutim ili lepljenim šarama, mat i visokog sjaja. Ima ih i raznih oblika - od četvrtastih i pravougaonih, takozvanih mozaik ili velikog formata do oblih, odnosno, organskih oblika. 

3.4. Kamen

Kamen je prirodan materijal i, čini se, oduvek je korišćen koliko kao građevinski materijal toliko i kao oplata. Naročito su bili popularni mermer i granit kao znak bogatstva, prestiža i ekskluzivnosti, a to su i danas. Međutim, opet zahvaljujući savremenim tehnološkim pronalascima, sada se na tržištu mogu naći brojne imitacije kamena koje izgledaju skoro isto, a i poboljšane su kvalitativno, jer su izdržljivije, otpornije i lakše se obrađuju i održavaju. Naravno, i po ceni su znatno pristupačnije te se mnogo češće koriste prilikom unutrašnjeg uređenja domova.

3.5. Drvo

Drvo je još jedan prirodan materijal, vrlo cenjen i popularan zbog utiska topline, čvrstine, trajnosti i gostoljubivosti koji ostavlja u svakom ambijentu. Razne vrste drveta obrađuju se raznim metodama na različite načine, u zavisnosti od namene krajnjih proizvoda. Zbog toga drvene zidne obloge nikada ne izlaze iz mode i uvek su vrlo popularne i tražene. Budući da se sada prave tako da se finalnom obradom kompenzuju svojevrsne slabosti drveta, ono može da se koristi u svakoj prostoriji u domu.  

3.6. Kompoziti

WPC plastično drvo, pleksiglas-staklo, kerok - samo su neki od najnovijih materijala koji se koriste za oblaganje, prvenstveno u kuhinjama i kupatilima, premda sve češće i u dnevnim zonama. Ove daske ili paneli „sa lica“ izgledaju kao prave kamene ili drvene površine, ali imaju i brojne prednosti u odnosu na originale - vodootporni su, na njima ne može da se stvara buđ niti mogu da trule (čak ni u slanoj vodi); ne privlače ni insekte ni štetočine, ne kližu se, ne pucaju jer su elastični, boja im je trajna i ne menja se pod uticajem UV zračenja ili temperaturnih kolebanja. Povrh toga, ekološki su prihvatljivi i mogu se reciklirati. Proizvode se u širokom spektru nijansi, lako se postavljaju i još lakše održavaju.  

4. Postavljanje zidnih obloga

U zavisnosti od toga kako ste osmislili uređenje svog doma, a shodno vrsti i nameni pojedinih prostorija, materijali koje izaberete za završni sloj, odnosno zidne obloge, zahtevaće različitu vrstu rada. 

Za krečenje i lepljenje tapeta biće vam potreban moler, ukoliko se ne odlučite da se sami latite posla. Majstor će znati kakvu vrstu i tip premaza može da upotrebi u određenim prostorijama, a na vama je da samo odaberete boju. Isto važi i za tapete. Međutim, ako rešite da radite sami obratite pažnju na uputstva proizvođača ili se posavetujte sa nekim stručnjakom, naročito u vezi sa pripremom odgovarajuće podloge, jer od njenog kvaliteta zavisi i krajnji rezultat rada. 

Za oblaganje zidova keramikom, kamenom, drvetom ili kompozitima biće vam potrebni keramičar, kamenorezac, tesar ili stolar, a za takve poslove vam ne preporučujemo da ih se prihvatate sami, osim ako i sami niste majstor. Prvenstveno zato što su to zadaci koji iziskuju znanje, veštinu i iskustvo, a pored toga i profesionalni alat. Ako se desi da nešto ne uradite kako treba ili izostavite tokom procesa ugradnje, a grešku ne uvidite na vreme, moraćete sve iz početka, pa ćete uz dupliranje posla, duplirati i vreme i troškove.  

Osim toga, neki od ovih materijala se lepe, neki šrafe, a neki ankerišu, pa je i za njihovo postavljanje potrebna određena priprema. Ukoliko površine nisu adekvatno pripremljene, ni zidne obloge neće ispasti kako valja. Za pripremu podloge se upotrebljavaju razni prajmeri, opet prema samoj površini, ali i prema materijalu od kog su obloge.  

5. Zidne obloge - prednosti i slabosti

Sve vrste i tipovi zidnih obloga, kao i sami materijali od kojih su, imaju svojih prednosti i slabosti. Premda industrija građevinskog materijala, boje i lakova te raznih pratećih i dopunskih asortimana, iz dana u dan nudi sve bolje proizvode i njihovu sve univerzalniju primenu, i dalje važi pravilo da se ne može svaki materijal upotrebiti u svakom prostoru. Jasno je da papirne tapete neće dugo izdržati u kupatilu ili garaži, niti da su plastični kompoziti baš za intimnost spavaće sobe.

Zbog svih ovih, koliko praktičnih toliko i estetskih razloga, pre nego što se upustite u renoviranje ili uređenje novogradnje, predlažemo da se posavetujete sa nekim stručnjakom, arhitektom ili enterijeristom, koji će znati da vam predloži optimalna rešenja. Čak i ako hoćete da ceo posao završite sami, reč profesionalca vam neće škoditi.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Oblaganje unutrašnjih zidova drvetom

Poštovani,

potrebno oblaganje unutrašnje prostorije drvenim zidnim oblogama u etno stilu. Površina zidova cca 60m2.

Hvala 211680 € do 352800 €

........

Postavljanje prirodnog dekorativnog kamena

Potrebno postavljanje prieodnog kamena na gipsanom zidu u sobi cca 15m2.

Hvala 63504 € do 105840 €

........

Opšiv oko terase i letvice ukrasne

Poštovani,

potreban opšiv oko terase i letvice ukrasne. Molim Vas pogledajte link kako bih želela da izgleda.

https://pin.it/4df6htU

https://pin.it/63jGyrE

Hvala. 105840 € do 176400 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Da se zabat obloži plastificiranim trapezastim limom na vikendici., cca 10m2
Zidne obloge, Grocka

2250 € do 3750 €

Cena, Dekorativni kamen za oblaganje fasade, cca 20m2
Zidne obloge, Loznica

270 € do 450 €

Cena, Postavljanje brodskog poda na fasadu, cca 50m2
Zidne obloge, Brus

540 € do 900 €

Cena, Rakonstrukcija podova na I spratu + rekonstrukcija hodnika, cca 46 m2 I sprat kuće + hodnik
Zidne obloge, Pančevo

540 € do 900 €

Cena, Postavljanje kamena na zid, cca 30m2
Zidne obloge, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Kulir u zgradi, cca 90m2
Zidne obloge, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Postavljanje brodskog poda, cca 30m2
Zidne obloge, Sremski Karlovci

270 € do 450 €

Cena, Oblaganje zidova podkrovlja lamperijom, cca 40m2
Zidne obloge, Pančevo

540 € do 900 €

Cena, Postavljanje dekorativnih štanglica na fasadu debljine 3 cm, cca 20m2
Zidne obloge, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Postavljane drvenih obloga na zid, cca 5m2
Zidne obloge, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Pregradni panel od drvenih letvica, letvice širine 5-6 cm oko 20 komada visine 240 cm
Zidne obloge, Novi Sad

135 € do 225 €

Cena, Ugradnja/lepljenje industrijske plute na zid, Jedan zid (5m x 2.65m)
Zidne obloge, Beograd

585 € do 975 €

Cena, Drvena zidna obloga, 1m2
Zidne obloge, Beograd

90 € do 150 €

Cena, Dekorativne grede od stiropora, 80m
Zidne obloge, Sopot

585 € do 975 €

Cena, Oblaganje zidova 3d panelima, 8m2
Zidne obloge, Zlatibor

585 € do 975 €

Cena, Lepljenje odnosno ugradnja listela/ciglica/stanglica/ dek. kamena, 4m2
Zidne obloge, Zlatibor

180 € do 300 €

Cena, Zidne obloge od drveta ili iverice sa montažom, 7 m2
Zidne obloge, Beograd

450 € do 750 €

Cena, Lamperija za kupatilo, 10m2
Zidne obloge, Novi Sad

450 € do 750 €

Cena, Zidni panel za dečiju sobu, Oko 6 m2
Zidne obloge, Medoševac

405 € do 675 €

Cena, Izrada i montaža kuhinje po meri i zidne obloge , kuhinja -1,80 x 1,40 m obloge od univera - 2,35×2,60m i 1,50×1,00m
Zidne obloge, Zlatibor

2700 € do 4500 €

Cena, Kuhinjski panel,
Zidne obloge, Debrc

180 € do 300 €

Cena, Oblaganje lamperijom, 60m2
Zidne obloge, Mali Požarevac

3150 € do 5250 €

Cena, Oblaganje kuće drvenom fasadom, 80m2
Zidne obloge, Čerević

4500 € do 7500 €

Cena, Oblaganje terase ukrasnim kamenom, Oko 10 m2
Zidne obloge, Šabac

540 € do 900 €

Cena, Kuhinjska zidna obloga preko pločica, 2m2
Zidne obloge, Beograd

135 € do 225 €

Cena, Lamperija, 40m2
Zidne obloge, Trstenik

306 € do 510 €

Cena, Krečenje, zidne obloge, 130m2
Zidne obloge, Niš

3060 € do 5100 €

Cena, Zidne obloge, cca 100 m2
Zidne obloge, Boljevac

1800 € do 3000 €

Cena, Dekorativni zid, 25m2
Zidne obloge, Maglić

900 € do 1500 €

Cena, Kamene štanglice, 5 m2
Zidne obloge, Budisava

90 € do 150 €

Cena, Zidne obloge, 10 m2
Zidne obloge, Petrovac

90 € do 150 €

Cena, Postavljanje dekorativnog PVC na zid , cca 20m2
Zidne obloge, Beograd

900 € do 1500 €

Cena, Renoviranje ulaza/prizemlja stambene zgrade, cca 30m2
Zidne obloge, Beograd

4050 € do 6750 €

Cena, Daščice bojene u sivo , 6x (5cm x 2cm x 260cm) i 6x (5cm x 2cm x 195cm)
Zidne obloge, Beograd

1800 € do 3000 €

Cena, Cementno moderno bojenje zida, 5m2
Zidne obloge, Zaječar

225 € do 375 €

Cena, Zidne obloge, 25 m²
Zidne obloge, Irig

630 € do 1050 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Zidne obloge cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1419+ PREDUZEĆA ZA Zidne obloge
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Zidne obloge?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana