Žaluzine, cena

Koliko koštaju žaluzine? Cena žaluzina za prozore ili vrata zavisna je od vrste (klasične, podfasadne, u kutijama), od materijala (PVC ili ALU) i, svakako, od ponuđača. Cena podfasadnih žaluzina sa izolovanim ALU kutijama i klasičnim ALU letvicama širine do 40 mm, kreće se između 70 i 110 EUR/m2.

Kome poveriti nabavku i ugradnju venecijanera? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima venecijanera u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena za podfasadne roletne


Cena podfasadnih roletni. Cena podfasadnih roletni sa izolovanim ALU kutijama i klasičnim ALU letvicama širine do 40 mm s ručnim upravljanjem pomoću kanapa. Cena roletni i postavljanja.

70.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
108.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Žaluzine, cena

DETALJNIJE CENE ZA Žaluzine

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Unutrašnji aluminijumski venecijaneri

Cena postavljanja unutrašnjih aluminijumskih venecijanera.€/m2

m2
potražnja>

Postavljanje roletni

Cena postavljanja podfasadnih roletni.€/m2

m2
potražnja>

Pogon za venecijanere ili roletne

Cena motora za venecijanere ili roletne, bez upravljanja i prekidača.€/m2

m2
potražnja>

Protivprovalne žaluzine

Cena protivprovalnih, ojačanih žaluzina.€/m2

m2
potražnja>

Popravka ili zamena kanapa na unutrašnjem venecijaneru

Popravka ili zamena kanapa na unutrašnjem venecijaneru.€/kpl

kpl
potražnja>

Popravka spoljnog venecijanera

Cena popravke spoljnog venecijanera. Cena skidanja, popravke i vraćanja spoljnog venecijanera.€/m2

m2
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Žaluzine - sve što treba da znate

1. Zašto su svakoj kući potrebne žaluzine?

Žaluzine su vrsta senila napravljene od horizontalno raspoređenih letvica, kojima se unutrašnjost doma štiti od atmosferskih promena, tačnije, vremenskih prilika i neprilika. Zapravo, letvice su samo jedan deo čitavog sistema, budući da postoji mehanizam sastavljen od klizača i vođica kojima se one podižu i spuštaju, ali i otvaraju i zatvaraju pod određenim uglom, u zavisnosti od toga kakav se ambijent želi u unutrašnjosti objekta. Žaluzinama se reguliše količina toplote i svetlosti u prostorijama. Sistem kretanja žaluzina može se regulisati ručno ili automatski, pomoću elektromotora i daljinskog upravljača. Isto tako, u pametnim kućama mogu biti povezane na centralnu upravljačku jedinicu. Na posletku, treba reći da se spoljne žaluzine uglavnom prave od metala, premda ima verzija od drveta i PVC.

1.1.  Spoljašnje žaluzine - opšte informacije

Žaluzine su senila koja se prave u dve verzije - kao spoljne i unutrašnje. Zajedničko im je to što su sastavljene od horizontalnih letvica i to što se njihov položaj i kretanje mogu regulisati ručno i automatski. Savremeni modeli spoljnih žaluzina su takvi da su letvice podeljene u sektore koji se mogu zasebno postavljati u različite položaje čime se još bolje reguliše stepen osvetljenosti i osenčenosti unutrašnjeg prostora, a samim tim i njegova zagrejanost. To je jedan od razloga zbog kojih se smatra da su spoljne žaluzine bolje, pa ćemo to detaljnije razmotriti.

1.2. Precizna kontrola osvetljenja prostorije

Jedna od najvećih prednosti spoljnih žaluzina je svakako činjenica da su izrađene tako da se nagib pojedinačnih letvica može pomerati po želji, čime se kontroliše i osvetljenje prostorije. U praksi to znači da žaluzine i kada su spuštene do kraja propuštaju nešto svetla, ali da sprečavaju njegovo bleštanje.

Promenom ugla pod kojim letvice stoje možete kontrolisati količinu svetlosti, a samim tim i nivo privatnosti u prostoriji.

1.3. Sprečavanje pregrevanja prostorije

Najveća i najvažnija prednost spoljnih žaluzina je svakako to što onemogućavaju pregrevanje enterijera i na taj način obezbeđuju održavanje povoljne mikroklime u unutrašnjosti. Ovo važi samo za spoljne žaluzine, pošto metalne letvice reflektuju sunčevu svetlost sa površine i na taj način sprečavaju zagrevanje prozorskog stakla koje bi prenosilo sunčevu toplotu u unutrašnjost objekta. Unutrašnje žaluzine u tom smislu nisu od koristi, zato što je sunčeva toplota već zagrejala staklo, odnosno, prošla kroz prozor u unutrašnjost. Pravilno postavljene spoljne žaluzine zadržavaju oko 80% sunčeve energije, što itekako doprinosi održavanju poželjne sobne temperature, a svakako i komfora stanovanja u letnjem periodu.

1.4. Obezbeđivanje privatnosti

Podesivost nagiba letvica na žaluzinama omogućava osvetljenje prostorija, ali istovremeno nudi privatnost, jer se one mogu namestiti pod uglom koji sprečava pogled u unutrašnjost.

1.5. Spoljne žaluzine štite prozore

Letvice spoljnih žaluzina su izrađene od izuzetno otpornog i izdržljivog metala (aluminijuma), tretiranog i zaštićenog na način koji obezbeđuje da izdrže i najteže vremenske uslove. Njihova kruta konstrukcija je planirana tako da izdrži udare vetra, mada se preporučuje da se žaluzine podignu i zatvore u kućište pre početka oluje kako ne bi oštetile stakla. Inače, spoljne žaluzine štite prozore od grada i kiše, pa im tako produžavaju vek trajanja i poboljšavaju funkcionalnost.

1.6. Sprečavanje odsjaja

I vanjskim i unutrašnjim žaluzinama možete uspešno sprečiti stvaranje odsjaja na radnim površinama, što je posebno važno pri radu na računarima. Odsjaj uzrokuje slab kontrast ekrana i nečitljivost sadržaja, a neugodno je i čitanje ili pisanje, jer oči počinju da peku i svrbe.

Žaluzine
Žaluzine znatno doprinose sprečavanju pregrevanja enterijera

2. Unutrašnje žaluzine, odnosno, venecijaneri

Venecijaneri su vrsta senila za enterijer koja služe zatamnjenju prostorija i smanjenju odsjaja. Međutim, treba imati na umu da su venecijaneri poprilično beskorisni kada je u pitanju sprečavanje pregrevanja unutrašnjosti. Ako spoljne žaluzine onemogućavaju prolaz 80-85% sunčeve toplote i time znatno doprinose hlađenju prostorija, ovaj procenat iznosi tek oko 15% kod venecijanera. Toga radi se ne može računati da će one sprečiti pregrevanje, pošto je njihov doprinos zanemarljiv. Kad sunčevi zraci već zagreju prozorska stakla, toplota se dalje širi neometano te venecijaneri montirani iza njih nisu nikakva zaštita. 

3. Spoljne žaluzine ili roletne?

Ako poredite spoljne žaluzine i roletne, uvidećete neke ključne razlike. Prva je zamračenje prostorije, koje je znatno bolje sa roletnama nego žaluzinama. Horizontalne lajsne na spoljnim žaluzinama su takve da se i kad su u položaju „zatvoreno“ ne dodiruju, što znači da nešto svetla uvek prolazi u unutrašnjost. Ovo je ujedno i glavni razlog zašto oni koji su navikli da spavaju u sasvim mračnoj prostoriji radije kupuju roletne, iako postoje alternativna rešenja - kombinovanje sa višeslojnim ili rolo-zavesama, draperijama ili plisiranim i običnim roletnama.

Žaluzine imaju još jednu prednost u odnosu na roletne - možete izabrati protivprovalne, koje se ne mogu podići kada se spuste i zaključaju, dok roletne nemaju takvu opciju.

Međutim, roletne imaju još jednu, rekli bismo ključnu slabost - ne sprečavaju pregrevanje prostora. Razlog leži u materijalu. Spoljne žaluzine su od metalnih letvica koje bukvalno odbijaju sunčevu svetlost, reflektuju je sa svoje površine, dok su roletne mahom od tekstila i plastičnih materijala koji to svojstvo nemaju.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, treba napomenuti da su spoljne žaluzine vizuelno lepše, pa samim tim i u estetskom smislu poželjnije. Roletne deluju kao pune i zatvorene površine koje značajno menjaju imidž kuće, dok žaluzine izgledaju lakše i manje utiču na ukupnu sliku fasade zgrade.

4. Ugradnja spoljnih žaluzina

4.1. Dve opcije montaže

U principu, postoje dve vrste ugradnje spoljnih žaluzina - pre i posle malterisanja. To praktično znači postavljanje kutije ili kućišta tako da se vidi ili ne vidi na fasadi. Koji ćete način odabrati zavisi uglavnom od vaših estetskih kriterijuma i mogućnosti koje nudi dizajn samog objekta. U svim sistemima za ugradnju spoljnih žaluzina moguća je ugradnja komarnika, koji je nezavisan od žaluzina i postavlja se s unutrašnje strane, odnosno bliže staklu.

Sistem spoljnih žaluzina sastoji se od standardnih letvica, upravljačkog mehanizma (elektromotorna ili ručna kontrola), nosača, vođica i skrivene maske.

4.2. Nadgradno postavljanje - sa kutijom za žaluzine

Spoljne žaluzine se mogu montirati na bilo koji objekat, bilo da se radi o novogradnji ili starijoj, postojećoj zgradi. Međutim, kada je u pitanju stariji objekat, treba znati da su mogućnosti postavljanja ograničene, pošto su sama građevina i fasada već završene, a i stolarija postavljena. Dakle, ugradnja se mora prilagoditi postojećim uslovima i situaciji. U takvim slučajevima najbolje rešenje je nadgradna ugradnja, odnosno postavljanje kutije za žaluzine sa spoljne strane fasade odmah iznad prozora. Može se desiti da kutija delimično pokrije staklo prozora, jer neće nužno odgovarati veličini ugrađenih prozorskih okvira, ali to ne bi trebalo da bude velika smetnja.

Sistem liči na kućište za obične roletne, a montira se u okvir prozora ili direktno na fasadu. Kod ovog načina izvođenja veoma je važno odabrati boju kutije, tako da bude što sličnija okviru prozora i ne narušava ukupnu sliku objekta. Možete birati između metalnih ili plastičnih kućišta; ako se odlučite za PVC računajte i na to da je plastika mnogo slabija, manje izdržljiva i postojana te da postepeno bledi na suncu zbog UV zraka.

4.3. Skrivene spoljne žaluzine

Ukoliko gradite novi objekat, svakako preporučujemo podfasadni način ugradnje spoljnih žaluzina. Prednost ovog sistema je u odličnom konceptu koji omogućava montažu celog sistema u isto vreme. Skriveni način ugradnje spoljašnjih žaluzina zapravo znači da je kutija u koju se žaluzine namotavaju sakrivena ispod malterisane površine, u fasadi, i samim tim potpuno nevidljiva sa spoljne strane zgrade. Ugradnja je relativno lak postupak. Kućište i spoljne žaluzine se postavljaju nakon ugradnje prozora, ali pre završetka fasade.

Za podfasadnu ugradnju je neophodno da još pri izradi planova bude ostavljeno dovoljno mesta u samoj fasadi, iznad prozora, tako da kućište tu može da se postavi i kasnije sakrije zaključnim fasadnim slojem.

Podfasadna ugradnja žaluzina radi se nakon ugradnje prozora, ali pre završetka fasade, pa je zato ovakav način rada najpogodniji za novogradnje, pošto se u tom slučaju njihovo postavljanje planira unapred, tokom pravljenja nacrta. Kada se tako radi, onda se ostavi dovoljno mesta za ugradnju i potpuno sakrivanje kutije u slojevima fasade te se ona jedva ili uopšte ne vidi kada se spoljne površine sasvim završe.

S druge strane, osim opcija postavljanja vrlo je bitna funkcionalnost samih žaluzina. Kao dopuna, uz njih idu i mreže protiv insekata, a one se postavljaju ili kao fiksne ili kao pokretne. Ako su komarnici pokretni, mogu se postaviti tako da se mogu kretati zajedno sa žaluzinama, odnosno, namotati u isto kućište. Ovakav način ugradnje i korišćenja je dakako najpoželjniji, jer je praktičniji, a i ne ometa pogled kroz prozor.

Spoljne žaluzine, osim funkcionalno, treba stilski i estetski da se slažu sa fasadom, samim objektom i širim konceptom kako bi sve delovalo dobro uklopljeno i skladno. U tom smislu, pre kupovine žaluzina trebalo bi da dobro proverite tonsku kartu proizvođača i budete sigurni da će se one koje uzmete sasvim stopiti sa kućom, okolinom i - naravno - onim što ste zamislili. 

5. Spoljne žaluzine - način upravljanja

5.1. Spoljne žaluzine - ručno pokretanje

Spoljnim žaluzinama se može upravljati ručno uz pomoć sklopive ručke i roto-palice. Međutim, ako imate mnogo staklenih površina to se može ispostaviti kao dugotrajan, zamoran i zahtevan zadatak. Ručno upravljanje žaluzinama je odličan i, možda, jedini izbor za starije objekte, jer ne zahteva intervencije u zidovima ni nove elektroinstalacije. Osim toga, i potrebna investicija će biti manja nego da se odlučite za žaluzine s elektromotorom.

5.2. Električno upravljanje + pametne instalacije

Drugi mogući način upravljanja spoljašnjim žaluzinama je automatsko, pomoću elektromotora, pri čemu se kontrola može vršiti ili daljinskim upravljačem ili prekidačima, ali se možete odlučiti i za kombinaciju oba. Takav sistem upravljanja je veoma jednostavan; pritiskom na jedno dugme spuštaju se ili podižu sve žaluzine u jednoj prostoriji ili svaka posebno. Elektronsko upravljanje može isto tako biti centralizovano i/ili pojedinačno.

Elektronsko upravljanje takođe nudi mogućnost upravljanja putem pametnih instalacija. Pametne instalacije omogućavaju daljinsko pokretanje i kretanje žaluzina, što znači da njima možete upravljati i iz kancelarije, ako je potrebno. Takođe omogućavaju da se žaluzine automatski prilagođavaju sunčevoj svetlosti, što znači da se spuštaju kada sunce upeče te da se kasnije same podignu. Pametnih sistema ima u nebrojeno varijanti, pa tako ima i onih sa programiranim podešavanjima - recimo, na tajmer ili na senzor. Tajmerom se određuje u koje vreme će se žaluzine spuštati i podizati, a senzorom je obezbeđeno automatsko spuštanje i podizanje u zavisnosti od meteoroloških uslova.

6. Cena za spoljne žaluzine

Cena spoljnih žaluzina najviše zavisi od načina ugradnje i sistema upravljanja žaluzinama. Jasno je da je ručno upravljanje jeftinije od spoljnjih žaluzina s elektromotorom. Na cenu još više utiče način izvođenja, posebno ako se radi o starom, postojećem objektu. U tom slučaju, skrivena ugradnja bi bila vrlo skupa, pošto bi moralo da se poseže u strukturu fasade i konstrukciju kuće, samo da bi se sakrile kutije za žaluzine, što je potpuno besmisleno. Mnogo je preporučljivije da se odlučite za površinsku, vidljivu ugradnju. Međutim, kada se radi o novogradnji, skrivena ugradnja ne predstavlja znatno veći trošak, jer se detalji ugradnje planiraju unapred u fazi pripreme projekta, a na osnovu njega se rade fasada i konstrukcija. Na cenu žaluzina može da utiče i oblik letvica, premda je ta razlika minimalna.

Cene za podfasadnu ugradnju s izolovanim aluminijumskim kućištima i ALU letvicama širine do 40 mm i sa ručnim upravljanjem, kreću se između 130 i 180 EUR/m2. Ukoliko želite automatizovano upravljanje, cena će biti viša za oko 20%. Ako hoćete, pak, kompletan sistem pametnih instalacija, u koje spadaju i spoljne žaluzine, na ukupnu sumu treba dodati i troškove projektovanja i izvođenja elektroinstalacija. Kako je ovaj trošak popriličan, savetujemo da se za njega odlučite samo ako planirate novu gradnju, a ne ako se radi o postojećem objektu.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Žaluzine za vrata i prozore

Žaluzine / kapci za:
- 1 kom balkonska vrata 220 x 135 cm,
- 2 kom prozora 150 x 110 cm. 31752 € do 52920 €

........

Metalne žaluzine

Potrebne metalne žaluzine cca 90x130cm 3kom. 95256 € do 158760 €

........

Žaluzine

Poštovani,

potrebne žaluzine

jednodelna 76 x 76 /15 cm kom 1
dvodelna 135 x 135 /15 cm kom 1

Hvala. 31752 € do 52920 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Izrada i montaža žaluzina, 12 kom
Žaluzine, Tutin

630 € do 1050 €

Cena, Klizne ALU žaluzine (grilje), 4 kom
Žaluzine, Smederevo

252 € do 420 €

Cena, Žaluzine za vrata i prozore,
Žaluzine, Kikinda

180 € do 300 €

Cena, Žaluzina ručni ili elektro pogon, 2 kom 4960 x 2260mm, eloksirano, sivo 9006,
Žaluzine, Vršac

540 € do 900 €

Cena, Kapci za tri dupla prozora, 3 kom
Žaluzine, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Klizne žaluzine, 1 kom - 207 x 367 cm
Žaluzine, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Drvene žaluzine, cca 120 x 220cm - 3 kom
Žaluzine, Stara Pazova

540 € do 900 €

Cena, Žaluzine spoljasne, 2 kom
Žaluzine, Ada

540 € do 900 €

Cena, Žaluzine, 2kom
Žaluzine, Beograd

450 € do 750 €

Cena, Drveni šaloni po meri, 3 kom prozora, 1 balkonska vrata
Žaluzine, Pančevo

450 € do 750 €

Cena, Solomatik žaluzina ALU, 1 kom
Žaluzine, Niš

135 € do 225 €

Cena, Žaluzine , 8kom - 1.9 × 2 m
Žaluzine, Kruševac

540 € do 900 €

Cena, Žaluzine za prozor, 2 kom
Žaluzine, Umka

180 € do 300 €

Cena, Nabavka i montaža spoljni žaluzina, 1 kom
Žaluzine, Novi Sad

135 € do 225 €

Cena, Fiksne žaluzine , 2kom - 400 x 800 mm
Žaluzine, Novi Sad

540 € do 900 €

Cena, Izrada i montaža drvene žaluzine za balkonska vrata, 1kom, 210 x 75cm
Žaluzine, Niš

315 € do 525 €

Cena, Žaluzine drvene, 4 kom
Žaluzine, Knjaževac

900 € do 1500 €

Cena, Izrada i montaža ALU žaluzina, 3 kom
Žaluzine, Ugrinovci (Zemun)

585 € do 975 €

Cena, Izrada i ugradnja aluminijumske stolarije u boji antraciit, Potrebno mi je sledece: Balkonska vrata - 2 (dva) komada 140x230 cm, u aluminijumu boja antracit; Aluminujum žalozina za podrum (bez stakla) 200x220 c
Žaluzine, Barič

2700 € do 4500 €

Cena, Drvene žaluzine, 2 kom
Žaluzine, Bački Petrovac

585 € do 975 €

Cena, ALU žaluzine za prozore, 7 kom
Žaluzine, Jagodina

585 € do 975 €

Cena, Popravka neispravnih žaluzina , 30 kom
Žaluzine, Beograd

585 € do 975 €

Cena, Izrada i montaža drvenih kapaka, 10m2 , 5kom
Žaluzine, Obrenovac

1620 € do 2700 €

Cena, Izrada i montaža žaluzina, 4kom
Žaluzine, Brzeće

900 € do 1500 €

Cena, Potrebna izrada i montaža ulazna vrata, klizna vrata, žaluzine za prozore, pergola u dvorištu, Klizna- 90x200 cm, ulazna-100x200 cm, žaluzine 2kom-120x140 cm, površina pergola cca 40m2
Žaluzine, Bezdan

2700 € do 4500 €

Cena, Žaluzine za dvostruka balkonska vrata i dvostruki balkonski prozor, 2kom
Žaluzine, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Fiksne žaluzine za kapiju, 8 kom cca 30m2
Žaluzine, Novi Sad

855 € do 1425 €

Cena, Aluminijumske žaluzine, 3 kom
Žaluzine, Beograd

405 € do 675 €

Cena, Izrada ALU žaluzina za 5 terasnih vrata i komarnici za dvoje, 5 kom
Žaluzine, Mladenovac

1620 € do 2700 €

Cena, Drvene zaluzine sa pokretnim letvicam , 130x106. Dubina prozora je 33cm
Žaluzine, Beograd

63 € do 105 €

Cena, Pvc žaluzine za prozore, 3kom
Žaluzine, Đurdin

270 € do 450 €

Cena, Izrada i montaža žaluzina, 2 kom
Žaluzine, Šabac

180 € do 300 €

Cena, Drveni kapci sa komarnicima, Jednokrilni prozor 55x 75,5 2 kom, sa komarnikom rolo; Dvokrilni prozor 115x114 1 kom sa komarnikom rolo; Jednokrilna vrata 74x196, 1 kom bez komarnik
Žaluzine, Krušedol

1800 € do 3000 €

Cena, Žaluzine, 2 kom
Žaluzine, Ugrinovci (Zemun)

450 € do 750 €

Cena, Žaluzine, 6 prozora, 12 krila. Veličina prozora 96cm x 175cm
Žaluzine, Kruševac

1350 € do 2250 €

Cena, Drvena stolarija , 3 prozora 100x120, po 1 prozor 60x60 i 80x80 , balkonska vrata 140x200 i ulazna vrata kombinacija drvo/staklo 100x200
Žaluzine, Sopot

1800 € do 3000 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Žaluzine cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

247+ PREDUZEĆA ZA Žaluzine
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Žaluzine?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana