Za područje

  Prečišćavanje otpadnih voda, cena

  Koliko košta manji uređaj za prečišćavanje otpadnih voda? Ne postoji mogućnost da se priključite na javnu kanalizaciju, a ne biste ni septičku jamu u dvorištu? Malo postrojenje za prečišćavanje otpadne vode je u tom slučaju odlično rešenje za vas. Ovaj je uređaj, zapravo, filter koji komunalnu otpadnu vodu prečišćava biorazgradnjom, a troškove predstavlja upotreba struje za njegovo pokretanje. Taj izdatak možete lako uporediti sa onim za običnu sijalicu. A ako cenu uređaja za prečišćavanje uporedite sa cenom komunalnog priključka, videćete koliko se isplati – godišnje to iznosi 60 do 80 EUR u poređenju s javnom kanalizacijom od oko 130 EUR. Cene manjeg uređaja za prečišćavanje za domaćinstva do 5 članova, mogu biti 1.000 do 2.000 EUR.

  Kome poveriti nabavku i ugradnju manjeg uređaja za prečišćavanje? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stručnjacima za prečišćavanje voda u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena manjih uređaja za prečišćavanje


  Cena malog uređaja za prečišćavanje. Cena nabavke i montaže malog uređaja za prečišćavanje, za četvoročlano domaćinstvo.

  1000.00 €/kom

  VEOMA NISKA CENA
  1600.00 €/kom

  SREDNJA CENA
  1920.00 €/kom

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Prečišćavanje otpadnih voda (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Biljni uređaj za prečišćavanje

  Cena biljnog uređaja za prečišćavanje. Cena nabavke i montaže biljnog uređaja za prečišćavanje, za četvoročlano domaćinstvo.


  kom

  €/kom

  Biološki uređaj za prečišćavanje

  Cena biološkog uređaja za prečišćavanje. Cena nabavke i montaže biološkog uređaja za prečišćavanje, za četvoročlano domaćinstvo.


  kom

  €/kom

  okvirna cena
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Prečišćavanje otpadnih voda - sve što treba da znate

  1. Prečišćavanje otpadnih voda - šta sve treba da znate?

  Mali komunalni uređaji su zapravo mehanički i biološki filteri za prečišćavanje otpadne vode iz domaćinstva. Ako imate kuću ili vikendicu u naselju koje nema uređenu javnu infrastrukturu, za prečišćavanje vode se morate pobrinuti sami, a ovi uređaji su u svakom smislu najbolje rešenje.

  Okvirna količina otpadne vode u domaćinstvu je oko 150 litara po osobi dnevno. Upotrebljena voda se ispušta u prirodnu sredinu ali može i ponovo da se iskoristi; u tom slučaju mora biti prečišćena, odnosno, iz nje moraju biti odstranjene sve škodljive materije. To prečišćavanje može da se obezbedi malim kućnim uređajima, namenjenim svim vrstama domaćinstva (farma, stan, vikendica, gostionica...). Ovi uređaji ne mogu da se koriste u industrijske svrhe za preradu otpadnih voda. Ako ste vlasnik kuće u mestu koje nema javnu komunalnu mrežu, onda će biti neophodno da se za prečišćavanje vode na ekološki prihvatljiv način pobrinete sami.

  Po Zakonu o vodama iz 2018. i Zakonu o zaštiti životne sredine iz 2016. fizička lica, odnosno individualna domaćinstva, nemaju obaveze koje imaju pravna lica, ali u smislu zaštite prirodne sredine i unapređenja ekološke efikasnosti korišćenja prirodnih resursa, svako angažovanje oko tehničko-tehnoloških i drugih potrebnih poboljšanja za zdravlje ljudi, biljnog i životinjskog sveta i životne sredine smatra se dobrodošlim. U tom smislu, ministarstva često raspisuju konkurse za dodelu sredstava iz Zelenog fonda i druge subvencije kojima podstiču ugradnju i korišćenje malih komunalnih bioloških uređaja za prečišćavanje otpadnih voda umesto septičkih jama.

  Prečišćavanje otpadnih voda
  Pre nego što se upotrebljena voda ispusti u okolinu ili ponovo upotrebi 
  mora biti prečišćena i sasvim bez škodljivih materija

  2. Mali komunalni uređaji - izbor ponuđača

  Izbor odgovarajućeg uređaja za prečišćavanje i najboljeg ponuđača je najbitniji deo čitavog poduhvata, kada se odlučite na kupovinu. Dobro proverite svaku ponudu. Vodite računa o tome da veličina i snaga uređaja moraju odgovarati vašim potrebama. Obavezno pitajte šta sve ulazi u cenu - da li samo uređaj ili i kompletna ugradnja i puštanje u rad. Obično cena uključuje isporuku, ugradnju, priključenje i testiranje. Međutim, zemljane i građevinske radove organizijete i plaćate sami. Preporučujemo da u mnoštvu prodavaca izaberete onog koji nudi kompletnu uslugu. Rečju, onog ko će izvršiti potrebna merenja i procene, posavetovati vas oko tipa uređaja, uraditi sve proračune i pripremne radove i, po potrebi, obezbediti naknadno održavanje i servisiranje. Uvek su najbolji ponuđači oni koji imaju vlastite majstore svih profila. Na taj način postaju odgovorni za kvalitet i garanciju celog posla.

  3. Vrste malih uređaja za prečišćavanje i načini rada

  Uređaja za prečišćavanje ima više vrsta i svaki od njih ima specifičan način rada. Postoje protočne i neprotočne septičke jame te prirodni sistemi za prečišćavanje otpadne vode kao što su biljni i biološki uređaji za prečišćavanje, lagune ili mokra polja, tehnologija prečišćavanja biomasom i MBBR tehnologija.

  3.1. Mali protočni uređaji

  Prednost ovih uređaja je to što su mali, njima se jednostavno upravlja, a rezultati prečišćavanja su odlični. U ovim malim protočnim uređajima prvi korak čišćenja je odvajanje tvrdih otpadaka iz vode (separacija). Potom se u komori za ventilaciju u vodu kroz difuzor ubacuje vazduh koji podstiče delovanje mikroorganizama koji sasvim razgrađuju otpad. Na kraju voda prolazi u poslednju komoru gde se odvaja mulj s mikroorganizmima od prečišćene vode i odliva kroz cevi u prirodnu sredinu.

  3.2. Biljni uređaji

  Ovaj uređaj za prečišćavanje je zapravo zasad močvarnog bilja. Na dnu zasada je nepropusna folija koja ga odvaja od humusa i sprečava da zagađena voda prodre u tlo i podzemne vode. Folija deluje kao korito koje usmerava protok vode kroz korenski sistem zasada gde se odvija oksidacija i delovanje mikroorganizama. Tako fekalne vode zapravo đubre biljke. Slabost biljnog uređaja za pročišćavanje je manja efikasnost tokom zime, kada vegetacija miruje, pošto je za taj period potreban neki drugi sistem prečišćavanja.  

  3.3. SBR uređaji

  Uređaj koji prečišćava vodu SBR tehnologijom smatra se najefikasnijim iako je njegova instalacija jednostavna i ne zahteva mnogo prostora ni opreme, a ne zavisi ni od spoljne temperature. Jedinjenja ugljenika, azota, fosfora i drugih materija uklanjaju se iz vode biološkim tretmanom u uzastopnim fazama pomoću aktivnog mulja. Uopšteno govoreći, prečišćavanje se odvija u četiri faze. Prvo se, tokom upumpavanja vode uklanjaju nerastvorive čestice i tvrde materije. Onda sledi ventilacija kada se stvaraju mikroorganizmi koji čiste vodu i prave živi mulj. Treća faza je mirovanje, kada mulj tone na dno, a voda ostaje na vrhu rezervoara. U poslednjoj fazi se voda ispumpava u prirodnu sredinu, a aktivni mulj se vraća u prvu komoru i ponovo koristi. 

  3.4. Membranski uređaji (MBR)

  Uređaj koji prečišćava vodu MBR tehnologijom zapravo filtrira aktivan mulj kroz membranu. Proces prečišćavanja vode u ovom slučaju se većim delom odvija u samoj membrani; kada voda ističe iz nje prolazi kroz perforiran deo koji sprečava dalji prolaz virusa i bakterija iz uređaja. Tako prečišćena voda može da se koristi za zalivanje i navodnjavanje. Ovaj sistem je nešto skuplji, mada vrlo efikasan, i zato je kvalitet dobijene vode vrlo visok. MBR uređaji su najpogodniji za veća postrojenja te ih kod nas nema u veličinama pogodnim za upotrebu u domaćinstvima.   

  4. Ugradnja malih uređaja za prečišćavanje

  4.1. Izbor pravog uređaja

  Kada birate uređaj za prečišćavanje otpadne vode u domaćinstvu, naročitu pažnju obratite na odgovarajuću veličinu prema proračunu, odnosno, predviđenom broju korisnika i potrošnji. Ako je uređaj veći ili manji od potrebnog, neće služiti svojoj svrsi na najefikasniji način. Za objekte koji nemaju stalan dotok otpadne vode, kao što su vikendice, najbolji su neprotočni uređaji.

  4.2. Dozvole za male uređaje za prečišćavanje

  Po Zakonu o vodama iz 2016. ovi uređaji spadaju u grupu onih koji se koriste za sanitarne potrebe jednog domaćinstva i ne ugrožavaju javni interes, pa se mogu postaviti bez Vodne dozvole lokalne samouprave. Međutim, kako ovde može doći do ukrštanja više nadležnosti (zaštita životne sredine, zaštita vodnih dobara, zaštita javnih dobara, obavezne komunalne aktivnosti i sanitarna zaštita) predlažemo da se raspitate o važećim propisima ili u svojoj opštini ili u nadležnoj inspekciji da biste izbegli eventualne neprijatnosti i dodatne troškove.

  4.3. Ugradnja malih komunalnih uređaja

  Kada se utanače detalji i naprave planovi, ugradnja može da počne. Mali uređaji za prečišćavanje otpadne vode se uglavnom postavljaju u zemlju i zato sve počinje iskopom građevinske jame. Ona mora biti odgovarajuće veličine i još važnije, imati nabijeno dno. Kada se uređaj postavi u jamu, ona se puni tako da ulazni otvori ostanu iznad nivoa tla. Poklopci na tim otvorima su takvi da se preko njih može hodati, a u nekim slučajevima i voziti. Optimalan rad uređaj dostiže za nekoliko meseci, kada se mikroorganizmi sasvim razviju. Ako želite ubrazanje procesa, u uređaj se dodaje aktivan mulj. Vrlo je važno da uređaj nije postavljen tako da može biti izložen zagrevanju ili smrzavanju. I u jednom i i u drugom slučaju mikroorganizmi ne mogu da se razvijaju kako treba, pa samim tim ni funkcionisanje uređaja neće biti zadovoljavajuće. S druge strane, dotok vazduha u ventilacionu komoru mora biti kontinuiran i ujednačen. 

  4.4. Uštede pri kupovini malih uređaja za prečišćavanje

  Uštedu možete ostvariti pravilnim izborom uređaja, a ako ga budete i održavali prema uputstvima proizvođača, što je vrlo jednostavno, sigurno će vas služiti dugo i pouzdano. Od prodavca obavezno tražite dolazak i obilazak terena i precizne informacije o tome šta sve dobijate kupovinom. Ukoliko ste u prilici, raspitajte se i o mogućnostima dobijanja subvencija na osnovu unapređenja zaštite prirodne sredine i povećanja energetske efikasnosti, pa ako možete da konkurišete za sredstva iz takvih fondova, tim bolje.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Prečišćavanje otpadnih voda?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Uredjaj za prečišćavanje otpadnih voda

  Potreban mi je mali uredjaj za prečišćavanje otpadnih voda za vikendicu na kojoj se boravi samo 6 meseci u toku godine, uglavnom vikendom za 4-clanu porodicu sa ugradnjom. 169344 € do 282240 €

  ........

  Prečišćavanje otpadne vode za domaćinstvo

  Malo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za domaćinstvo do 6 članova. Objekat se koristi sezonski. Trenutno ima monofaznu struju. 264600 € do 441000 €

  ........

  Čišćenje septičke jame

  Potrebno očistiti sadržaj šahte, 3 x 2 m, dubina nepoznata, 3-5m. 15876 € do 26460 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Prečistač otpadne vode, 120m2
  Prečišćavanje otpadnih voda, Mol

  1440 € do 2400 €

  Cena, Čišćenje sepitočke jame, Neznam
  Prečišćavanje otpadnih voda, Srpski Itebej

  135 € do 225 €

  Cena, Bio septička jama,
  Prečišćavanje otpadnih voda, Vrčin

  1800 € do 3000 €

  Cena, Biološki prečistač otpadnih voda, jedan uredjaj
  Prečišćavanje otpadnih voda, Aranđelovac

  1800 € do 3000 €

  Cena, Šaht za kanalizaciju,
  Prečišćavanje otpadnih voda, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Praznjenje septicke jame, cca 9 m3
  Prečišćavanje otpadnih voda, Ralja

  135 € do 225 €

  Cena, Praznjenje septicke jame,
  Prečišćavanje otpadnih voda, Niš

  135 € do 225 €

  Cena, Čišćenje septičke jame,
  Prečišćavanje otpadnih voda, Bačko gradište

  135 € do 225 €

  Cena, Plasticna neprotočna septicka jama, cca 5000 litara
  Prečišćavanje otpadnih voda, Surčin

  1800 € do 3000 €

  Cena, Prečistači otpadnih voda, 1 kom
  Prečišćavanje otpadnih voda, Kanjiža

  270 € do 450 €

  Cena, Puni se septička jama, cca 30m2
  Prečišćavanje otpadnih voda, Karavukovo

  540 € do 900 €

  Cena, Pražnjenje septičke jame, cca 25 m3
  Prečišćavanje otpadnih voda, Zvezdan

  135 € do 225 €

  Cena, Bio jama za kuću 3 člana,
  Prečišćavanje otpadnih voda, Vladimirci

  1800 € do 3000 €

  Cena, Ekoloska septicka jama za 4 osobe, cca 80m
  Prečišćavanje otpadnih voda, Loznica

  1080 € do 1800 €

  Cena, montaža uređaja za prečišćavanje komunalne vode, 1 kom
  Prečišćavanje otpadnih voda, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Septička jama i povezivanje na cev,
  Prečišćavanje otpadnih voda, Mala Moštanica

  1800 € do 3000 €

  Cena, Bio prečistac otpadnih voda za kuću, 5 člana domaćinstva
  Prečišćavanje otpadnih voda, Kraljevo

  540 € do 900 €

  Cena, Uredjaji za prečišćava je otpadne vode na splavu, cca 150m2
  Prečišćavanje otpadnih voda, Perućac

  540 € do 900 €

  Cena, Bio septička jama, 8m3
  Prečišćavanje otpadnih voda, Beograd

  1800 € do 3000 €

  Cena, Čišćenje septičke,
  Prečišćavanje otpadnih voda, Vrbas

  90 € do 150 €

  Cena, Bio prečistač septicke jame , 1kom
  Prečišćavanje otpadnih voda, Slatina

  2250 € do 3750 €

  Cena, Bio septička jama, 1 kom
  Prečišćavanje otpadnih voda, Ljig

  1800 € do 3000 €

  Cena, Uređaj za prečiščavanje otpadnih voda , 110m2
  Prečišćavanje otpadnih voda, Boljevci

  2250 € do 3750 €

  Cena, Prečistač,septička jama plus ruke, 6000 litara
  Prečišćavanje otpadnih voda, Opovo

  2250 € do 3750 €

  Cena, Uredjaj za prečišćavanje otpadnih voda, Prostor u kome zivi jedna osoba
  Prečišćavanje otpadnih voda, Jagodina

  1440 € do 2400 €

  Cena, Uređaji za prečišćavanje, 1kom
  Prečišćavanje otpadnih voda, Kremna

  1800 € do 3000 €

  Cena, Prečistac septiče jame, 4-6 članova domačinstva
  Prečišćavanje otpadnih voda, Zlatibor

  1800 € do 3000 €

  Cena, Bio septička jama sa prečistačem , kuća 200m2 do 5 članova
  Prečišćavanje otpadnih voda, Barajevo

  2250 € do 3750 €

  Cena, Servisiranje septičke jame - utvrditi u čemu je problem, 1kom
  Prečišćavanje otpadnih voda, Sopot

  405 € do 675 €

  Cena, Prečistač otpadnih voda , 80 m2
  Prečišćavanje otpadnih voda, Mokra Gora

  2250 € do 3750 €

  Cena, Izgradnja septicke jame , 7m2
  Prečišćavanje otpadnih voda, Beli Potok (Beograd)

  270 € do 450 €

  Cena, Septička jama, 1kom
  Prečišćavanje otpadnih voda, Loznica

  2250 € do 3750 €

  Cena, Prečistač sanitarnih voda za 5 osoba, 1kom
  Prečišćavanje otpadnih voda, Borča

  2250 € do 3750 €

  Cena, Uređaj za prečiscavanje fekalnih voda sa korišćenjem kao tehnicke vod, 2 kuće,okvirno 10 ljudi
  Prečišćavanje otpadnih voda, Niš

  2250 € do 3750 €

  Cena, Prečišćavanje otpadne vode iz autoperionice, Dva boksa samousluzne perionice
  Prečišćavanje otpadnih voda, Beograd

  2250 € do 3750 €

  Cena, Ugradnja plastične septičke jame, 4m
  Prečišćavanje otpadnih voda, Mionica

  1800 € do 3000 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Prečišćavanje otpadnih voda cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  46+ Preduzeća za Prečišćavanje otpadnih voda
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana