Sobna vrata cena

  Koliko koštaju sobna vrata? Klizna sobna vrata se kreću između 150 i 750 EUR u zavisnosti od vrste, načina otvaranja i materijala. Cena furniranih sobnih vrata s okvirom se kreće između 100 i 200 EUR. Uvek su skuplja klizna vrata na zidu, još su skuplja ona koja ulaze u zid i najskuplja su vrata od kaljenog stakla. Najmanje ćete platiti PVC sobna vrata standardnih dimenzija čija je cena oko 100 EUR. Najskuplja su, svakako, ALU sobna vrata koja koštaju oko 500 EUR. Rok isporuke je obično 1-2 meseca. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim montažerima sobnih vrata, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o sobnim vratima.

  POŠALJI POTRAŽNJU IZVOĐAČIMA RADOVA >

  CENA ZA SOBNA FURNIRANA VRATA


  Cena nabavke i montaže sobnih furniranih vrata, standardnih dimenzija s okvirom.

  100.00 €/kom

  VEOMA NISKA CENA
  €/kom

  SREDNJA CENA
  192.00 €/kom

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Sobna vrata cena

  DETALJNIJE CENE ZA SOBNA VRATA

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Sobna PVC vrata

  Cena nabavke i montaže sobnih PVC vrata, standardnih dimenzija.  €/kom

  kom
  potražnja>

  Sobna drvena vrata

  Cena nabavke i montaže sobnih vrata od punog drveta, standardnih dimenzija.  €/kom

  kom
  potražnja>

  Sobna aluminijumska vrata

  Cena nabavke i montaže sobnih aluminijumskih vrata, standardnih dimenzija.  €/kom

  kom
  potražnja>

  Sobna klizna vrata

  Cena nabavke i montaže sobnih kliznih vrata, standardnih dimenzija.  €/kom

  kom
  potražnja>

  Harmonika-vrata

  Cena nabavke i montaže sobnih harmonika-vrata, standardnih dimenzija. Najjeftinija varijanta su PVC složiva vrata od oko , slede plastična složiva vrata s imitacijom bukve za oko , a najskuplja su plastična složiva vrata s imitacijom akluminijuma koja koštaju oko .  €/kom

  kom
  potražnja>
  ZAJEDNO:
  POŠALJI POTRAŽNJU >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin sa svežim idejama i savetima naših autora za uređenje Vašeg stambenog prostora.

  Sobna vrata – sve što treba da znate

  1. Drvena, aluminijumska ili plastična sobna vrata

  Pri izboru materijala na raspolaganju su vam drvo, aluminijum i PVC kao i njihove kombinacije sa staklom te možete birati sasvim po volji. Materijal za vrata birajte kada i materijale za pod (parket, laminat) i unutrašnje zidove, jer ćete tako najlakše uskladiti boje, materijale i dezene da se međusobno dopunjuju i slažu. Drvo može biti javor, breza, smreka, mahagoni, bukva, hrast itd.; nadalje, tu su kombinacije drvo-staklo, drvo-aluminijum i staklo-aluminijum.

  sobna-vrata.jpg
  Elegantna i moderna drvena vrata daju poseban karakter prostoru

  1.1. Drvena vrata

  Drvo je najpogodniji materijal za sobna vrata. Samim tim što je prirodan materijal, ostavlja utisak dobrodošlice i topline, i to je već dovoljan razlog da ga izaberete. Na raspolaganju su vam drvena sobna vrata u neverovatnom broju boja i nijansi, dezena i okvira tako da prosto morate naći neka po svom ukusu, ma šta da tražite. Postoje još furniri, lakovi, ulja i premazi. Na posletku, vrata mogu biti klasična ili masivna.

  Masivna sobna vrata se rade od troslojnog, poprečno lepljenog panela debljine do 4 cm. Pored poprečno lepljenih panela mogu se koristiti i drugi elementi – lepljeni furnirani slojevi, daske ili letvice.

  1.2. Furnirana vrata

  Furnirana sobna vrata spoj su izgleda masivnog drveta i lakoće drvenog krila. Izbor furnira je brojan koliko i vrste drveta, ali se najboljim smatraju hrastov i orahov, prvenstveno zbog tvrdoće i izdržljivosti. Furnirana vrata su, zapravo, drvena, prelepljena posebnom folijom koja im daje moderan i elegantan izraz, a olakšava održavanje.

  1.3. Vrata drvo-staklo

  Kombinacija drveta i stakla je vrlo čest izbor jer obogaćuje izgled vrata i prostora. Stakleni paneli u drvenim vratima pomažu boljem prirodnom osvetljenju čak i kada su vrata zatvorena, pa su možda i zato među najprodavanijim sobnim vratima. Staklo na njima je uvek kvalitetno i zaštitno, različitih tipova i s raznim dezenima.

  1.4. Staklena vrata

  Staklena vrata služe za posebne svrhe, odnosno, tamo gde treba da se napravi vizuelni prelaz ili je potrebno više prirodne svetlosti, ali tako da buka i promaja ostanu s druge strane. U principu, biramo između klasičnih vrata s ugrađenom staklenom površinom koja može biti sa strane ili iznad vrata (tkz. nadsvetlo) i vrata koja su cela staklena. Zbog bezbednosti, sva vrata se rade od kaljenog stakla, pa se mogu dodatno peskirati, obojiti, gravirati ili oblepiti folijom da bi se dobio željeni vizuelni efekt.

  1.5. ALU vrata

  Aluminijum se mnogo češće koristi za izradu ulaznih, spoljnih vrata zbog tvrdoće i protivprovalne zaštite. Za sobna vrata tako jak materijal nije neophodan, pogotovu što je i skuplji u poređenju s drvetom. Međutim, vrlo često se koristi za okvire staklenih kliznih sobnih vrata.

  1.6. PVC vrata

  Mada drvo predstavlja domaći ambijent, toplinu i prijatnost u svakom prostoru, činjenica je da je skuplji materijal od PVC. Sobna vrata od veštačkih masa (PVC) su zato sve popularnija. Jednostavno se postavljaju i održavaju, lakša su a i ima ih u više dimenzija, oblika i tipova. Pomuću različitih boja, premaza i dekorativnih folija može se učiniti da izgledaju kao pravo drvo. Posebno se prave i okviri za PVC vrata tako da se ona lako i bešumno otvaraju i zatvaraju. Na račun niske cene veštačkih masa od kojih su sama vrata, različiti dodaci mogu biti brojniji ili skuplji; tu su protivprovalna zaštita, oblik, boja i slično.

  1.7. Filcani dodatak za vrata

  Plastika (PVC) je jedan od materijala koji se najčešće upotrebljavaju za preklop sobnih vrata. Za složiva sobna vrata filc se koristi kao dodatak s unutrašnje strane za bolju toplotnu i zvučnu izolaciju.

  2. Načini otvaranja

  Posle dimenzija i izbora materijala, način zatvaranja je treći bitan faktor za izbor odgovarajućih vrata. O načinu kretanja vrata odlučujete na osnovu rasporeda prostorija, odnosno, rapoloživog prostora kao i po stvarima koje se u toj prostoriji nalaze, tako da možete slobodno da se krećete, otvarate i zatvarate vrata, a da pri tom ona ne udaraju ni u zidove ni u predmete.

  2.1. Krilna vrata

  Krilna sobna vrata su najčešća u stanovima i kućama. Imaju jednostavan sistem zatvaranja i otvaranja pomoću kvake. Ako se odlučujete za ova vrata, onda treba da imate na umu i veličinu prostora i prepreke, jer krilo zauzima dosta mesta. Nameštaj ili položaj sobnih vrata mogu sprečavati njihovo potpuno otvaranje. Neizostavni element je okvir za koji su vrata pričvršćena. Okvir može biti širine između 85 i 175 mm a može se proširiti do 300 mm. Vrata se pokreću pomoću šarki na koja su montirana. Najčešći materijal za krilna vrata je drvo u kombinaciji sa staklom. Više informacija o materijalima naći ćete u nastavku.

  sobna-vrata-1.jpg
  Krilna vrata su klasičan izbor, naročito kada ima mesta za njihovo kretanje

   

  2.2. Klizna vrata

  Klizna sobna vrata primerenija su manjim prostorima, onima u kojima bi postavljanje krilnih vrata značilo još manje mesta. Zato su klizna vrata najbolje rešenje za skučene stanove u kojima ionako ima vrlo malo slobodnog prostora. Klizna sobna vrata smatraju se tišim i mirnijim u poređenju s običnim, krilnim vratima, a dostupna su u i u brojnim dezenima vrlo atraktivnog izgleda. Klizna vrata kreću se duž vođica. Vođice kliznih vrata mogu se nalaziti iznad - to su viseća klizna vrata ili im okovi mogu biti i iznad i ispod. Klizna vrata se mogu otvoriti direktno u zid ili pored njega. Može se reči da im je jedini nedostatak to što slabije toplotno i zvučno izoluju prostoriju, naročito ona koja idu uz zid.

  sobna-vrata-3.jpg
  Klizna vrata zauzimaju malo mesta te su naročito praktična za manje prostore

   

  2.3. Harmonika-vrata

  Harmonika-vrata se otvaraju i zatvaraju preklapanjem. U poslednje vreme ovakva vrata se sve češće sreću u savremenim kućama kao pregradni zidovi ili pregrade između kuhinje i dnevnog boravka kako se sprečilo širenje mirisa. Harmonika sobna vrata ne zahtevaju nikakvu posebnu montažu, niti su ograničena dimenzijama. Mogu da se postave u širini do čak 18 m.

  sobna-vrata-4.jpg
  Harmonika-vrata se koriste za garderobere ili kao pregradni zidovi

   

  3. Dodatni elementi

  3.1. Kvake za vrata

  Kvake na vratima nisu samo funkcionalan već i estetski element. Kvaku treba izabrati prema materijalu, obliku, tipu i stilu vrata. Najčešći materijal je aluminijum, slede mesing, nerđajući čelik, PVC i sve češće, drvo. Prema obliku kvake, razlikujemo L-profil i kugle, i one mogu biti fiksne ili radne. Okugle kvake se uglavnom koriste za ulazna vrata kako bi usporile otvaranje i time bile sigurnije. Postoje još jednodelne (sa štitom) i dvodelne (sa rozetnom), kvake koje imaju leptir-mehanizam, kvake s prorezima za ključ i cilindar, kvake s maskama i ručicama, kvake s odbojnicima i usporivačima vrata i tako dalje.

  3.2. Okviri vrata

  Okviri za vrata se ugrađuju u zidni otvor za vrata zajedno s nosačima na koje se kači krilo. Okvir je koliko tehnički toliko i estetski element te treba da je usklađen s krilom, da je otporan na mehanička opterećenja, promene temperature i vlagu. Najčešće se okvir pravi od punog drveta ili iverice, mada ih ima i PVC, ALU ili od kombinacija ovih materijala.

  Sada su naročito moderni sakriveni okviri – oni koji se ravnaju prema zidu i krilu vrata. Tako vidina ostaje samo ivica između vrata i zida, a okvir potpuno skriva ili malter ili gipsana ploča. Aluminijumski okvir i nosači se postavljaju pre malterisanja i krečenja zida, tako da moler može lepo da poravna i obradi sve ivice da se ne vide.

  3.3. Stil

  Prema izgledu koji želite da dobijete i estetskoj usklađenosti s prostorom birajte i stil vrata. Prvo porazmislite o okolini, o prostoru u kom će vrata biti postavljena: da li je kuća nova ili stara? Klasična ili moderna? Stambena ili poslovna? Kakvi materijali i koje boje preovlađuju? Želite li da vrata budu sakrivena ili da budu upadljiva? Visoka ili široka? Odgovor na svako od ovih pitanja suziće vaš izbor po malo, dok ne dođete do onih pravih.

  Klasična vrata imaju jasne, vidljive okvire, ornamente, vitraže i slično, što može da deluje kao da ulazite u dvorac. Moderna vrata su svedenija, s naglaskom na čiste i jednostavne linije. Uglavnom su od drveta ili aluminijuma. U znaku modernog minimalizma ima vrata koja su potpuno bezlična, kompaktna sa skrivenim nosačima, jer je naglasak samo na površini koja može biti neutralna ili bogate teksture i sa grafičkim oblicima. Sigurno nećete pogrešiti ako se prvo posavetujete s enterijeristom i naručite vrata po meri.

  3.4. Protivpožarna vrata

  Protivpožarna vrata se koriste za prostore iz kojih želimo da sprečimo širenje vatre, odnosno, da usporimo požar. U porodičnim kućama ili zgradama to su pre svega kotlarnice. Možete izabrati čelična, aluminijumska ili drvena protivpožarna vrata. Ta sigurnosna vrata moraju stalno biti zatvorena kako bi sprečila i širenje dima. Obična protivpožarna vrata štite od vatre u proseku 30 minuta (EI30), a ima i skupljih čija zaštita traje do 90 minuta (EI90). Kada kupujete ovakva sigurnosna vrata, obratite pažnju na identifikacionu nalepnicu na kojoj moraju biti navedeni svi tehnički podaci i specifikacije: organ koji je sertifikat izdao, trajanje zaštite, proizvođač i broj dokumenta.

  4. Dimenzije sobnih vrata

  Pre kupovine i postavljanja sobnih vrata, moraju se precizirati dimenzije. Za širinu se računa širina celog zidnog otvora. Širine sobnih vrata se razlikuju prema nameni prostorija. Sanitarne prostorije kao što su toaleti i kupatila ili servisne poput spremišta ili vešernice zatvaraju se običnim sobnim vratima širine 75-80 cm, a sobe mogu imati vrata široka i do 120 cm. Vrata kroz koja treba da prolaze invalidska kolica moraju biti široka najmanje 90 cm.

  5. Projekti

  5.1. Montaža

  Ugradnja sobnih vrata je postupak koji zahteva preciznost da bi vrata mogla da se pokreću bez zastoja, bez spadanja krila ili pucanja okvira. Prvo se proverava stanje otvora u zidu, koji mora biti ravan i prav te 3-4 cm širi i 1-2 cm viši od spoljnih dimenzija okvira vrata. u pripremljen otvor se postavlja okvir u pravilan položaj i fiksira distancerima i letvicama. Sledi nameštanje krila vrata, popunjavanje razmaka između zida i okvira izolacionim materijalom koji je najčešće pur-pena. Kada se pena stegne, odseku se viškovi, pa učvrsti krilo vrata na šarkama; poslednje je montiranje kvake i ključaonice.

  5.2. Vrata po meri

  Ako želite nešto posebno, vrata drugačija od onih u salonima, bilo po izgledu, dimenzijama bilo po načinu otvaranja, onda je najbolje da ih naručite po meri. Opišite svoju zamisao stolaru i priložite skicu ili sliku. Naručena vrata će tako biti sasvim u skladu s vašim idejama i prostorom. Samo pustite mašti na volju!

  5.3. Popravke

  Zbog česte upotrebe, opterećenja ili prodora vlage, vrata mogu da se pokvare. Krilo vrata može da se iskrivi ili da spadne sa šarki, šarke počnu da škripe, okvir nabubri, metalni delovi zarđaju i tako dalje. U takvim je slučajevima potrebna popravka. Majstor će se postarati za popravku drvenih ili kliznih vrata, kvake, izolaciju, podmazivanje, rezervne delove, razbijeno staklo i tome slične, manje popravke. Ukoliko ništa od toga ne može pomoći, razmislite o zameni vrata.

  6. Kakve su cene sobnih vrata?

  Cene sobnih vrata zavise od dimenzija, načina otvaranja, tehnoloških uslova, materijala i proizvođača. PVC sobna vrata su po pravilu najjeftinija, ali na tu cenu treba dodati i troškove montaže.

  6.1. Krilna vrata – cena

  Za PVC vrata treba da izdvojite najmanje novca, i ona se kreću između 150-300 EUR. Drvena sobna vrata su za skoro 100% skuplja i kreću se između 350-700 EUR. Najviše biste trebali da platite aluminijumska vrata jer koštaju i do 1.000 EUR.

  Masivna sobna drvena vrata koštaju od 300 EUR pa do 600 EUR u zavisnosti od vrste drveta, rada, nosača i ostalih karakteristika. Furnirana sobna vrata se kreću između 250 i 650 EUR za vrata modernih varijanti i prestižnih firmi.

  6.2. Klizna vrata – cena

  Cene ovih sobnih vrata se kreću između 450 i 750 EUR, u zavisnosti od vrste, načina otvaranja i materijala. Uobičajeno je da klizna vrata s kaljenim staklom budu skuplja.

  6.3. Harmonika-vrata – cena

  Harmonika ili preklopna vrata su uglavnom pristupačnih cena. Ona se koriste kao pregradni zidovi, a krila su im uglavnom plastična. Cene ovakvih harmonika sobnih vrata kreću se između 45 i 200 EUR. Najjeftinija su PVC preklopna krila od 45 EUR, pa onda idu plastična krila s imitacijom drveta (bukve) koja koštaju oko 100 EUR dok je najskuplja varijanta imitacija aluminijuma i za nju biste platili približno 200 EUR.

  6.4. Poređenje cena

  Vrsta vrata Materijal Okvirna cena
  Krilna vrata PVC 150-300 EUR
    Drvo-furnir 250-650 EUR
    puno drvo 350-700 EUR
    ALU do 1.000 EUR
  Drvena sobna vrata   450-750 EUR
  Harmonika-vrata PVC od 45 EUR
    PVC imitacija drveta od 100 EUR
    PVC imitacija aluminijuma od 200 EUR

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  SOBNA VRATA

  Poštovani,


  potrebna su mi furnirana sobna vrata sledećih dimenzija 80x200cm-5 kom,
  70x200cm-1 kom. Molio bih vas da mi vas odgovor ili ponudu pošaljete na navedenu email adresu,jer zbog opisa moga posla mozda neću uspeti dq vam se javim na navedeni broj telefona.  Hvala 900 € do 1500 €


  ........

  SOBNA VRATA

  Poštovani,


  potrebna su mi sobna vrata sa ugradnjom, što se tiče dimenzija 4kom - 90x210cm i još dva komada.


  Hvala 1350 € do 2250 €


  ........

  HARMONIKA PVC VRATA

  Poštovani,


  potrebna su mi harmonika PVC vrata bele boje, pored nabavke potrebna i ugradnja 90x250cm. Vrata na principu ovih iz priložene slike.


  Hvala 135 € do 225 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, SOBNA VRATA, 90 X 200
  Sobna vrata, Sremski Karlovci

  270 € do 450 €

  CENA, SOBNA VRATA, 4KOM
  Sobna vrata, Leskovac

  585 € do 975 €

  CENA, SOBNA VRATA, CCA 70 CM× 205 CM
  Sobna vrata, Titel

  270 € do 450 €

  CENA, KLIZNA SOBNA VRATA, CCA 90 CM X 195 CM
  Sobna vrata, Senta

  270 € do 450 €

  CENA, SOBNA BELA VRATA, CCA 71 × 208 CM
  Sobna vrata, Sopot

  144 € do 240 €

  CENA, SOBNA VRATA, 9 KOM, 80×200CM
  Sobna vrata, Užice

  1305 € do 2175 €

  CENA, SOBNA KLIZNA VRATA, 1,13X1,18M
  Sobna vrata, Beograd

  270 € do 450 €

  CENA, SOBNA VRATA, 5 KOMADA 200X85CM
  Sobna vrata, Novi Banovci

  720 € do 1200 €

  CENA, SOBNA VRATA , 3KOM
  Sobna vrata, Beograd

  405 € do 675 €

  CENA, SOBNA VRATA, 2 KOM
  Sobna vrata, Sopot

  306 € do 510 €

  CENA, HARMONIKA VRATA, CCA 5M2
  Sobna vrata, Mionica

  144 € do 240 €

  CENA, KLIZNA SOBNA VRATA, 130CM X 200CM
  Sobna vrata, Beograd

  270 € do 450 €

  CENA, SOBNA KLIZNA VRATA, CCA 80X200CM
  Sobna vrata, Valjevo

  270 € do 450 €

  CENA, SOBNA VRATA, CCA 3KOM
  Sobna vrata, Aranđelovac

  450 € do 750 €

  CENA, SOBNA VRATA, 2 KOM 90X200, 3 KOM 80X200
  Sobna vrata, Subotica

  720 € do 1200 €

  CENA, KLIZNA SOBNA VRATA, 1, 90X200
  Sobna vrata, Beograd

  144 € do 240 €

  CENA, KUPATILSKA VRATA , 1
  Sobna vrata, Beograd

  171 € do 285 €

  CENA, SOBNA VRATA, 5KOM
  Sobna vrata, Nova Varoš

  720 € do 1200 €

  CENA, SOBNA KLIZNA VRATA, 1KOM
  Sobna vrata, Beograd

  306 € do 510 €

  CENA, SOBNA VRATA, 4KOM
  Sobna vrata, Bačka Palanka

  450 € do 750 €

  CENA, SOBNA VRATA, ~140X195CM
  Sobna vrata, Subotica

  180 € do 300 €

  CENA, SOBNA VRATA, 7 KOM
  Sobna vrata, Vršac

  1080 € do 1800 €

  CENA, SOBNA I SIGURNOSNA VRATA, 8 KOM
  Sobna vrata, Novi Sad

  1890 € do 3150 €

  CENA, SOBNA VRATA, 3 KOM 198/90CM
  Sobna vrata, Novi Kneževac

  315 € do 525 €

  CENA, SOBNA KLIZNA VRATA, 100X200CM
  Sobna vrata, Novi Sad

  306 € do 510 €

  CENA, SOBNA VRATA, 1 KOMAD, 2M X 0,80M
  Sobna vrata, Bajmok

  270 € do 450 €

  CENA, SOBNA VRATA, 5KOM
  Sobna vrata, Jaša tomić

  720 € do 1200 €

  CENA, SOBNA VRATA, 5 KOMADA, Š 70-90 CM I 1 KOM Š100 CM
  Sobna vrata, Bački Petrovac

  1980 € do 3300 €

  CENA, SOBNA VRATA, CCA 200X88 CM
  Sobna vrata, Beograd

  144 € do 240 €

  CENA, SOBNA VRATA, CCA 3.45*2.78 CM
  Sobna vrata, Beograd

  450 € do 750 €

  CENA, SOBNA VRATA, CCA 90×200CM
  Sobna vrata, Ratina

  153 € do 255 €

  CENA, SOBNA VRATA, CCA 110×200CM
  Sobna vrata, Sokobanja

  135 € do 225 €

  CENA, SOBNA VRATA, DVOJE VRATA 70 CM I JEDNA 90 CM
  Sobna vrata, Sremska Mitrovica

  306 € do 510 €

  CENA, DRVENA VRATA, 205*160CM
  Sobna vrata, Perlez

  360 € do 600 €

  CENA, SOBNA VRATA, 6KOM
  Sobna vrata, Ledinci

  1080 € do 1800 €

  CENA, SOBNA VRATA, 1MX2.10M
  Sobna vrata, Beograd

  180 € do 300 €  Pogledaj druge završene projekte i cene

  SOBNA VRATA CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 1000 PREDUZEĆA ZA SOBNA VRATA


  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE SOBNA VRATA?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Železnička 9
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana