Za područje

  Ugradni plakari, cena

  Koliko koštaju ugradni plakari? Ugradnim plakarima može da se mnogo bolje iskoristi određen prostor u kući. Uz to, cela prostorija deluje većom i urednijom. Cena ugradnih plakara po narudžbini zavisi od njegove veličine, materijala (puno drvo, OSB, MDF, furnir, medijapan, iverica), veličine i načina otvaranja (krilna ili klizna vrata), dodataka (staklo, ogledalo, usporivači zatvaranja), broja unutrašnjih elemenata i, svakako, od majstora. Cena nabavke materijala i sastavljanja prosečnog ugradnog plakara kreće se između 100 i 195 EUR/m.

  Kome poveriti izradu ugradnog plakara? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stolarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena ugradnih plakara


  Cena ugradnog plakara. Cena nabavke materijala i sastavljanja prosečnog ugradnog plakara.

  100.00 €/m

  VEOMA NISKA CENA
  160.00 €/m

  SREDNJA CENA
  192.00 €/m

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Ugradni plakari (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ugradni plakari - sve što treba da znate

  1. Ugradni plakari - šta sve treba da znate?

  Ugradni plakari su, slobodno se može reći, idealno rešenje za svaki dom u svakom pogledu. Ako naručite fabrički ili od stolara onaj po meri, manje-više možete skoro sve njegove elemente izabrati sami i u bilo kojoj kombinaciji. Kako god bilo, dobićete prostor za odlaganje od poda do plafona, tačno onakav kakav vam treba, prema sopstvenim željama i mogućnostima.

  Ugradni plakari
  Ugradnim plakarima, u poređenju s ormanima, mnogo ćete bolje iskoristiti prostor

  1.1. Ušteda prostora

  Ugradnim plakarima, u poređenju s klasičnim, samostojećim ormanima, štedi se mnogo mesta u samoj prostoriji, a uz to je i mnogo bolje iskorišten. Ovi plakari dosežu od poda do plafona te se donekle može uštedeti i na materijalu pošto oni nemaju gornju ploču. Umesto nje služi plafon sobe, a ponekad plakaru zidovi mogu biti leđa ili stranice, naročito ako ide s kraja na kraj sobe. Na mansardama ili u nišama, zbog specifičnog oblika prostora gde često klasični ormani ne mogu da se upotrebe, ugradni plakari su jedino praktično rešenje. Šta više, ako im se dodaju klizna vrata, imaćete i slobodnog mesta neposredno ispred njih. To je naročito zgodno za uzane hodnike i slično, gde bi otvorena klasična vrata zatvarala prolaz. Recimo, u spavaćoj sobi razmak između bračnog kreveta i ormana obično je taman toliki da jedna osoba može da prođe.  

  1.2. Prilagođavanje stilu i boji pokućstva

  Kada se ugradni plakari rade po meri onda stil, boju i materijal birate po svom nahođenju. Najčešće se koristi iverica zbog povoljne cene i prilagodljivosti, a i širokog spektra boja i nijansi. Zavšnom obradom može se napraviti mat ili površina visokog sjaja. Osim toga, možete izabrati i površinu koja je imitacija različitih vrsta drveta, dezena i teksture. Postoje i reljefne površine. Osim iverice koriste se i puno drvo, furnir, mediapan, univer, šper-ploče, lesonit, OSB i MDF ploče i slični. Nadalje, sam korpus (konstrukcija) plakara može biti od jednog materijala a vrata i lajsne od drugog - recimo stakla: običnog, peskiranog, kaljenog, mlečnog, bojenog ili armiranog; ogledala su takođe moguća umesto vrata - obična, zatamnjena, bojena, gravirana, antikna i tako dalje. Budući da je broj materijala i kombinacija skoro neograničen moguće je izgled ugradnog plakara i stilski i funkcionalno prilagoditi vašim željama, pokućstvu (nameštaju, podovima, stolariji, zidovima) i prostoru.

  1.3. Garderobne sobe

  Ukoliko na raspolaganju imate prostor dovoljno velik da se napravi garderobna soba ili nišu koja je kao stvorena za plakar, tim bolje. U tom slučaju plakari ne moraju da imaju vrata i mogu da ostanu otvoreni; tada se postavlja samo korpus i unutrašnji elementi kao što su police, otvorene ili zatvorene fioke, korpe i razne vrste posebnih, spojenih ili samostalnih vešalica i držača za odeću i obuću. Klasičnim ili kliznim vratima, u tom slučaju se zatvara samo soba.

  1.4. Cena ugradnje plakara

  Mada se na prvi pogled stiče utisak da su ugradni plakari skuplji od običnih ormana to uglavnom nije tako. Sve zavisi od izbora materijala i ugradnih elemenata. Međutim, poredite li cenu kvadratnog metra iskorištenog prostora u ugradnim i klasičnim garderoberima, videćete da je niža. Izbor ugradnog plakara s kliznim vratima je sigurno jeftinije rešenje. Među materijalima za pločasti nameštaj najjeftinija je iverica svetlih tonova, a najskuplji frontovi od stakla, punog drveta, ogledala i slično.

  2. Ugradni plakari - izbor ponuđača

  Većina ozbiljnih ponuđača bilo gotovih plakara bilo onih po meri, nudi celovita rešenja, odnosno, savetovanje, skiciranje i idejne nacrte, merenje u vašem domu, izradu, dostavu i ugradnju. Uvek birajte između kvalitetnih ponuđača s dobrim referencama i preporukama, pa kada izaberete onog koji vam deluje najpouzdanije, možete očekivati i vrhunsku uslugu.

  3. Različit unutrašnji raspored

  Osim prilagođavanja ugradnog plakara prostoru u koji se postavlja po stilu i boji, važno je i kako će on izgledati iznutra. Odlučite se za kombinacije različitih elemenata da bi prostor koji njime dobijate bio maksimalno iskorišten i na način koji najviše odgovara vašim potrebama. Tako ćete dobiti uredno i pregledno mesto skriveno od tuđih pogleda.

  3.1. Šta vam je potrebno

  Neko ima više haljina od košulja, ili pantalona od suknji, plitkih cipela od dubokih. Dakle, prema vrsti i količini odeće i obuće koju imate, razmislite i o načinu na koji ćete osmisliti unutrašnjost plakara. Bilo da je gotov ili se pravi po meri, najvažnije je kako ćete ga iskoristiti - treba li vam više mesta za odeću na vešalicama ili složenu, niskih ili visokih polica, plitkih ili dubokih fioka, korpi ili držača i tako dalje. Sve u svemu, držite se sledećih pravila:

  • Stvari koje najviše koristite neka budu u visini očiju, a one koje koristite ređe na dnu; ono što koristite vrlo retko smestite bliže plafonu.
  • Lakše ćete naći odeću i bez problema ponovo složiti kada je dobro uređen garderober.
  • Preporučuje se da police budu širine 30 cm i dubine 25 cm pošto je to prosečna veličina složenih komada odeće. Ovakve police omogućavaju da stvari ređate do vrha, a da pri tom ne morate da se protežete prema zadnjem delu plakara.  

  3.2. Kombinacija otvorenih polica i fioka

  Fioke poskupljuju izradu ugradnih plakara zbog dodatnog materijala, klizača, vođica, frontova i ručica. Međutim, fioke su vrlo praktične i korisne u donjoj polovini svakog garderobera. Možete ih izvući i pregledati im sadržaj, bez čučanja ili klečanja. Umesto fioka možete se poslužiti korpama ili kutijama. One manjih dimenzija mogu da služe za nakit ili sitnice, a veće za donji veš ili čarape. Takvi dodaci čine plakar još praktičnijim i prostranijim. Kada vam na otvorenim policima zatreba više mesta, onda prosto izvadite korpe i kutije te ih premestite negde.

  3.3. Što više odeće, to više mesta

  Prostor za odeću na vešalicama je uvek neophodan zbog komada koji se peglaju. Ženama je obično potrebno više mesta nego muškarcima zbog dužih komada odeće kakve su haljine, kaputi ili mantili mada ima i kraćih komada kao što su sakoi, jakne i suknje koji su uglavnom na vešalicama te je uvek dobro da u tu svrhu postoji odgovarajuća pregrada ili šipka, odnosno, više njih.

  3.4. Korisni dodaci

  Prilikom odlučivanja o odgovarajućem rasporedu u unutrašnjosti ugradnog plakara, imajte na umu da se ona može učiniti još praktičnijom izborom pravih dodatnih, pokretnih elemenata.

  Klizne police

  Police kao unutrašnji element same po sebi zauzimaju najmanje mesta, a ove police koje se izvlače, idealne su za držanje nakita, satova, naočara i sličnih sitnica.

  Klizne korpe

  Kao što smo već pomenuli, da bi na policama bilo što više mesta i da bi vam stvari bile što dostupnije, možete postaviti korpe ili kutije koje ćete po potrebi izvlačiti. One su idealne za zimske stvari, posteljinu, peškire i slično. Međutim, postoje i žičane korpe s klizačima posebno namenjene ugradnim plakarima.

  Klizne kuke

  Ove kuke se najčešće fiksiraju za držač koji može da se izvlači i uvlači, a na njih možete obesiti kaiševe ili torbice, tašne. Tako je sve pregledno razvrstano i na dohvat ruke.

  Klizne višestruke vešalice za pantalone

  Ove vešalice za pantalone, tzv. češalj za kačenje pantalona, takođe su posebno namenjene plakarima. Na svaki „zub češlja“ kači se jedan par patalona umesto na pojedinačne vešalice. 

  Ogledala

  Ako se na vrata plakara (ili umesto njih) postavi veliko ogledalo ono će vizuelno povećati i osvetliti sobu, a moći ćete i da se ogledate s veće udaljenosti. Ako želite da ga koristite samo pri odevanju, ono može biti i s unutrašnje strane vrata.

  Osvetljenje

  Plakar se može osvetliti na različite načine. Osvetljenje može biti s unutrašnje ili spoljne strane ili obostrano. Kvalitetni, gotovi ugradni plakari imaju već postavljenu LED rasvetu. Vrlo je važno da je osvetljenje LED, da se sijalice ne greju, ali i da su iz hladnog spektra svetlosti, kako biste i u mračnoj sobi jasno razlikovali boje i obrise predmeta.

  Bešumne šarke

  Bešumne šarke i klizači su danas uglavnom već ugrađeni u kvalitetne gotove plakare. Oni omogućavaju da se vrata zatvaraju bez čujnog udarca. Ako ih nema, mogu se postaviti naknadno.

  4. Naručivanje, izrada i ugradnja plakara po meri

  4.1. Preporuke

  Savetnici u salonu ili samostalni stolari mogu vam preporučiti brojne ideje i rešenja, čak i neka kojih se sami ne biste setili. Mogu vas savetovati oko optimalnog načina korišćenja prostora, unutrašnjeg rasporeda, boje, stila i sličnog. Objasnite im šta želite, napravite skicu s merama i napomenite sve što vam je naročito važno. Da biste dobili bolju sliku konačnog rešenja, mogu vam napraviti skice ili 3D prikaz. Krajnji cilj ovakvih razgovora je da se raspoloživ prostor maksimalno i najfunkcionalnije iskoristi, a da se ne ugrozi srazmera ni estetika prostorije.

  4.2. Ugradnja

  Kada se završi merenje u vašem domu, i uskladi dogovor oko spoljnog i unutrašnjeg izgleda plakara, sledi faza izrade i postavljanja. Rok za završetak je okvirno 3 nedelje, bez obzira na to da li je u pitanju fabrički ili plakar naručen po meri. Naravno, taj rok zavisi od više faktora, tako da može biti i duži.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Ugradni plakari?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Orman

  Potreban orman po meri cca 35 x 80 x 217cm. 84672 € do 141120 €

  ........

  Izrada plakara

  Potreban ugradni plakar sa ogledalom na vratima dimenzije 190 x 57 cm i visina 2,53 m i držačem za garderobu. 37044 € do 61740 €

  ........

  Klizna vrata za ugradne plakare

  Samo na postojece plakare u predsoblju postaviti klizna vrata. Dva su plakara pomenutih dimenzija. 42336 € do 70560 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Ram za potkrovni orman sa vratima, cca 200 x 150 cm
  Ugradni plakari, Sopot

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada ugradnih plakara, 4 kom
  Ugradni plakari, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Izrada regala, 1 kom
  Ugradni plakari, Kladovo

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada plakara, 150 x 60 x 220 cm
  Ugradni plakari, Bačka Palanka

  360 € do 600 €

  Cena, Ugradni plakar sa fiokama i ogledalom, cca 260 x 250 x 60cm
  Ugradni plakari, Beograd

  630 € do 1050 €

  Cena, Plakar sa kliznim vratima, cca 110 x 225 x 50cm
  Ugradni plakari, Beograd

  630 € do 1050 €

  Cena, Izrada ugradnog ormara po meri, 1 kom
  Ugradni plakari, Ovča

  360 € do 600 €

  Cena, Izrada oramara, cca 250 x 140 x 60 cm
  Ugradni plakari, Loznica

  144 € do 240 €

  Cena, Klizna vrata na već postojećem ormaru i kuhinja po meri, cca 240 x 370 x 62cm
  Ugradni plakari, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Nadogradnja kliznog plakara do plafona, cca 2.45 x 0,60 x 0.40 m
  Ugradni plakari, Beograd

  144 € do 240 €

  Cena, Izrada ugradnog plakara, cca 2.5 x 2.3 m
  Ugradni plakari, Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Ugradni orman, caa 2 x 1,60m
  Ugradni plakari, Lazarevac

  360 € do 600 €

  Cena, Izrada ormara za ugradni frizider i plakar, 2 kom
  Ugradni plakari, Krčedin

  360 € do 600 €

  Cena, Plakar klizni za predsoblje, cca 240 x 156 x 50 cm
  Ugradni plakari, Kovačica

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada plakara sa četvoro vrata, cca 250 x 283 x 68 m
  Ugradni plakari, Novi Sad

  450 € do 750 €

  Cena, Izrada komode plakara i maske za radijator, 3 kom
  Ugradni plakari, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Plakar za spavaću sobu, 1 kom
  Ugradni plakari, Pančevo

  360 € do 600 €

  Cena, Kompletno opremanje stana nameštajom po meri, u prilogu
  Ugradni plakari, Jagodina

  7200 € do 12000 €

  Cena, Plakar po meri, 1 kom
  Ugradni plakari, Loznica

  360 € do 600 €

  Cena, Izrada plakara, 2 kom
  Ugradni plakari, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, Ugradni plakar bez korpusa, cca 100 x 250cm
  Ugradni plakari, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Ugradni plakar po meri, cca 280 x 120 x 59cm
  Ugradni plakari, Novi Banovci

  540 € do 900 €

  Cena, Plakar oko sobnih vrata, Iz 3 dela:175×49×50cm211×74×50cm 260×100×34cm
  Ugradni plakari, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Plakar klizna vrata, cca 235, x 60 x 300cm
  Ugradni plakari, VelikaPlana

  540 € do 900 €

  Cena, Klizni orman po meri, cca 250 x 60 x 70cm
  Ugradni plakari, Kruševac

  540 € do 900 €

  Cena, Izrada dva ormara, visina 230cm širina 100cm dubina 40cm
  Ugradni plakari, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Orman od medijapana, cca 200 x 120 x 55cm
  Ugradni plakari, Novo Selo (Niš)

  630 € do 1050 €

  Cena, Plakari po meri, cca 80×80×250cm sa policama i 50×50 ×140cm
  Ugradni plakari, Zrenjanin

  900 € do 1500 €

  Cena, Klizna vrata za ormar, 2 krila, 263x240cm
  Ugradni plakari, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada ugradbenog ormara, cca 220 x 110 x 60 cm
  Ugradni plakari, Novi Sad

  360 € do 600 €

  Cena, Americki plakar, cca 130 x 270 x 65cm
  Ugradni plakari, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Izrada ugradnog plakara, 1 kom
  Ugradni plakari, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Postavljanje kliznih vrata na postojece plakare u predsoblju, cca 3,00x2,50m i 1,90x2,50m
  Ugradni plakari, Novo Selo (Niš)

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada plakara i kuhinje po meri, cca 230 × 120 × 40 cm
  Ugradni plakari, Aranđelovac

  2250 € do 3750 €

  Cena, Izrada američkog plakara, cca 280 x 275 cm
  Ugradni plakari, Beograd

  315 € do 525 €

  Cena, Plakar u podkrovlju, cca 160 x 250 x 50cm
  Ugradni plakari, Požarevac

  540 € do 900 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Ugradni plakari cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  1312+ Preduzeća za Ugradni plakari
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana