Ugradni plakari, cena

Koliko koštaju ugradni plakari? Ugradnim plakarima može da se mnogo bolje iskoristi određen prostor u kući. Uz to, cela prostorija deluje većom i urednijom. Cena ugradnih plakara po narudžbini zavisi od njegove veličine, materijala (puno drvo, OSB, MDF, furnir, medijapan, iverica), veličine i načina otvaranja (krilna ili klizna vrata), dodataka (staklo, ogledalo, usporivači zatvaranja), broja unutrašnjih elemenata i, svakako, od majstora. Cena nabavke materijala i sastavljanja prosečnog ugradnog plakara kreće se između 100 i 195 EUR/m.

Kome poveriti izradu ugradnog plakara? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stolarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena ugradnih plakara


Cena ugradnog plakara. Cena nabavke materijala i sastavljanja prosečnog ugradnog plakara.

100.00 €/m

VEOMA NISKA CENA
€/m

SREDNJA CENA
192.00 €/m

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Ugradni plakari, cena

DETALJNIJE CENE ZA Ugradni plakari

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Ugradni plakari - sve što treba da znate

1. Ugradni plakari - šta sve treba da znate?

Ugradni plakari su, slobodno se može reći, idealno rešenje za svaki dom u svakom pogledu. Ako naručite fabrički ili od stolara onaj po meri, manje-više možete skoro sve njegove elemente izabrati sami i u bilo kojoj kombinaciji. Kako god bilo, dobićete prostor za odlaganje od poda do plafona, tačno onakav kakav vam treba, prema sopstvenim željama i mogućnostima.

Ugradni plakari
Ugradnim plakarima, u poređenju s ormanima, mnogo ćete bolje iskoristiti prostor

1.1. Ušteda prostora

Ugradnim plakarima, u poređenju s klasičnim, samostojećim ormanima, štedi se mnogo mesta u samoj prostoriji, a uz to je i mnogo bolje iskorišten. Ovi plakari dosežu od poda do plafona te se donekle može uštedeti i na materijalu pošto oni nemaju gornju ploču. Umesto nje služi plafon sobe, a ponekad plakaru zidovi mogu biti leđa ili stranice, naročito ako ide s kraja na kraj sobe. Na mansardama ili u nišama, zbog specifičnog oblika prostora gde često klasični ormani ne mogu da se upotrebe, ugradni plakari su jedino praktično rešenje. Šta više, ako im se dodaju klizna vrata, imaćete i slobodnog mesta neposredno ispred njih. To je naročito zgodno za uzane hodnike i slično, gde bi otvorena klasična vrata zatvarala prolaz. Recimo, u spavaćoj sobi razmak između bračnog kreveta i ormana obično je taman toliki da jedna osoba može da prođe.  

1.2. Prilagođavanje stilu i boji pokućstva

Kada se ugradni plakari rade po meri onda stil, boju i materijal birate po svom nahođenju. Najčešće se koristi iverica zbog povoljne cene i prilagodljivosti, a i širokog spektra boja i nijansi. Zavšnom obradom može se napraviti mat ili površina visokog sjaja. Osim toga, možete izabrati i površinu koja je imitacija različitih vrsta drveta, dezena i teksture. Postoje i reljefne površine. Osim iverice koriste se i puno drvo, furnir, mediapan, univer, šper-ploče, lesonit, OSB i MDF ploče i slični. Nadalje, sam korpus (konstrukcija) plakara može biti od jednog materijala a vrata i lajsne od drugog - recimo stakla: običnog, peskiranog, kaljenog, mlečnog, bojenog ili armiranog; ogledala su takođe moguća umesto vrata - obična, zatamnjena, bojena, gravirana, antikna i tako dalje. Budući da je broj materijala i kombinacija skoro neograničen moguće je izgled ugradnog plakara i stilski i funkcionalno prilagoditi vašim željama, pokućstvu (nameštaju, podovima, stolariji, zidovima) i prostoru.

1.3. Garderobne sobe

Ukoliko na raspolaganju imate prostor dovoljno velik da se napravi garderobna soba ili nišu koja je kao stvorena za plakar, tim bolje. U tom slučaju plakari ne moraju da imaju vrata i mogu da ostanu otvoreni; tada se postavlja samo korpus i unutrašnji elementi kao što su police, otvorene ili zatvorene fioke, korpe i razne vrste posebnih, spojenih ili samostalnih vešalica i držača za odeću i obuću. Klasičnim ili kliznim vratima, u tom slučaju se zatvara samo soba.

1.4. Cena ugradnje plakara

Mada se na prvi pogled stiče utisak da su ugradni plakari skuplji od običnih ormana to uglavnom nije tako. Sve zavisi od izbora materijala i ugradnih elemenata. Međutim, poredite li cenu kvadratnog metra iskorištenog prostora u ugradnim i klasičnim garderoberima, videćete da je niža. Izbor ugradnog plakara s kliznim vratima je sigurno jeftinije rešenje. Među materijalima za pločasti nameštaj najjeftinija je iverica svetlih tonova, a najskuplji frontovi od stakla, punog drveta, ogledala i slično.

2. Ugradni plakari - izbor ponuđača

Većina ozbiljnih ponuđača bilo gotovih plakara bilo onih po meri, nudi celovita rešenja, odnosno, savetovanje, skiciranje i idejne nacrte, merenje u vašem domu, izradu, dostavu i ugradnju. Uvek birajte između kvalitetnih ponuđača s dobrim referencama i preporukama, pa kada izaberete onog koji vam deluje najpouzdanije, možete očekivati i vrhunsku uslugu.

3. Različit unutrašnji raspored

Osim prilagođavanja ugradnog plakara prostoru u koji se postavlja po stilu i boji, važno je i kako će on izgledati iznutra. Odlučite se za kombinacije različitih elemenata da bi prostor koji njime dobijate bio maksimalno iskorišten i na način koji najviše odgovara vašim potrebama. Tako ćete dobiti uredno i pregledno mesto skriveno od tuđih pogleda.

3.1. Šta vam je potrebno

Neko ima više haljina od košulja, ili pantalona od suknji, plitkih cipela od dubokih. Dakle, prema vrsti i količini odeće i obuće koju imate, razmislite i o načinu na koji ćete osmisliti unutrašnjost plakara. Bilo da je gotov ili se pravi po meri, najvažnije je kako ćete ga iskoristiti - treba li vam više mesta za odeću na vešalicama ili složenu, niskih ili visokih polica, plitkih ili dubokih fioka, korpi ili držača i tako dalje. Sve u svemu, držite se sledećih pravila:

  • Stvari koje najviše koristite neka budu u visini očiju, a one koje koristite ređe na dnu; ono što koristite vrlo retko smestite bliže plafonu.
  • Lakše ćete naći odeću i bez problema ponovo složiti kada je dobro uređen garderober.
  • Preporučuje se da police budu širine 30 cm i dubine 25 cm pošto je to prosečna veličina složenih komada odeće. Ovakve police omogućavaju da stvari ređate do vrha, a da pri tom ne morate da se protežete prema zadnjem delu plakara.  

3.2. Kombinacija otvorenih polica i fioka

Fioke poskupljuju izradu ugradnih plakara zbog dodatnog materijala, klizača, vođica, frontova i ručica. Međutim, fioke su vrlo praktične i korisne u donjoj polovini svakog garderobera. Možete ih izvući i pregledati im sadržaj, bez čučanja ili klečanja. Umesto fioka možete se poslužiti korpama ili kutijama. One manjih dimenzija mogu da služe za nakit ili sitnice, a veće za donji veš ili čarape. Takvi dodaci čine plakar još praktičnijim i prostranijim. Kada vam na otvorenim policima zatreba više mesta, onda prosto izvadite korpe i kutije te ih premestite negde.

3.3. Što više odeće, to više mesta

Prostor za odeću na vešalicama je uvek neophodan zbog komada koji se peglaju. Ženama je obično potrebno više mesta nego muškarcima zbog dužih komada odeće kakve su haljine, kaputi ili mantili mada ima i kraćih komada kao što su sakoi, jakne i suknje koji su uglavnom na vešalicama te je uvek dobro da u tu svrhu postoji odgovarajuća pregrada ili šipka, odnosno, više njih.

3.4. Korisni dodaci

Prilikom odlučivanja o odgovarajućem rasporedu u unutrašnjosti ugradnog plakara, imajte na umu da se ona može učiniti još praktičnijom izborom pravih dodatnih, pokretnih elemenata.

Klizne police

Police kao unutrašnji element same po sebi zauzimaju najmanje mesta, a ove police koje se izvlače, idealne su za držanje nakita, satova, naočara i sličnih sitnica.

Klizne korpe

Kao što smo već pomenuli, da bi na policama bilo što više mesta i da bi vam stvari bile što dostupnije, možete postaviti korpe ili kutije koje ćete po potrebi izvlačiti. One su idealne za zimske stvari, posteljinu, peškire i slično. Međutim, postoje i žičane korpe s klizačima posebno namenjene ugradnim plakarima.

Klizne kuke

Ove kuke se najčešće fiksiraju za držač koji može da se izvlači i uvlači, a na njih možete obesiti kaiševe ili torbice, tašne. Tako je sve pregledno razvrstano i na dohvat ruke.

Klizne višestruke vešalice za pantalone

Ove vešalice za pantalone, tzv. češalj za kačenje pantalona, takođe su posebno namenjene plakarima. Na svaki „zub češlja“ kači se jedan par patalona umesto na pojedinačne vešalice. 

Ogledala

Ako se na vrata plakara (ili umesto njih) postavi veliko ogledalo ono će vizuelno povećati i osvetliti sobu, a moći ćete i da se ogledate s veće udaljenosti. Ako želite da ga koristite samo pri odevanju, ono može biti i s unutrašnje strane vrata.

Osvetljenje

Plakar se može osvetliti na različite načine. Osvetljenje može biti s unutrašnje ili spoljne strane ili obostrano. Kvalitetni, gotovi ugradni plakari imaju već postavljenu LED rasvetu. Vrlo je važno da je osvetljenje LED, da se sijalice ne greju, ali i da su iz hladnog spektra svetlosti, kako biste i u mračnoj sobi jasno razlikovali boje i obrise predmeta.

Bešumne šarke

Bešumne šarke i klizači su danas uglavnom već ugrađeni u kvalitetne gotove plakare. Oni omogućavaju da se vrata zatvaraju bez čujnog udarca. Ako ih nema, mogu se postaviti naknadno.

4. Naručivanje, izrada i ugradnja plakara po meri

4.1. Preporuke

Savetnici u salonu ili samostalni stolari mogu vam preporučiti brojne ideje i rešenja, čak i neka kojih se sami ne biste setili. Mogu vas savetovati oko optimalnog načina korišćenja prostora, unutrašnjeg rasporeda, boje, stila i sličnog. Objasnite im šta želite, napravite skicu s merama i napomenite sve što vam je naročito važno. Da biste dobili bolju sliku konačnog rešenja, mogu vam napraviti skice ili 3D prikaz. Krajnji cilj ovakvih razgovora je da se raspoloživ prostor maksimalno i najfunkcionalnije iskoristi, a da se ne ugrozi srazmera ni estetika prostorije.

4.2. Ugradnja

Kada se završi merenje u vašem domu, i uskladi dogovor oko spoljnog i unutrašnjeg izgleda plakara, sledi faza izrade i postavljanja. Rok za završetak je okvirno 3 nedelje, bez obzira na to da li je u pitanju fabrički ili plakar naručen po meri. Naravno, taj rok zavisi od više faktora, tako da može biti i duži.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Izrada plakara

Poštovani,

Potrebna je izrada 2 kom plakara.

Prvi dimenzija oko 160 cm širine sa 40 cm dubine, do plafona - ima zid pozadi, podna lajsna bi se skidala.

Treba da se pokriju i elektro-ormari
Da poseduje klizna vrata, sa ogledalom.


Drugi plakar je u stvari prostor izmedju 2 zida, odnosno 3.
Dubina oko 50 cm, visina do plafona
Krilna vrata.

1 kom veći, a plići, 1 manji, a dublji. 105840 € do 176400 €

........

Klizni plakar

Potreban klizni plakar dimenzija 280 x 260 cm
Vrata - cetiri, medijapan i staklo.
Unutrasnjost iz cetiri segmenta: jedan sa sipkom, visoke dve police i dve izvlacne police za cipele na dnu.
drugi sa dve sipke (u dva nivoa) i dve police pri vrhu;
treci sa po cetiri fioke,a ne po sest, u trecem i cetvrtom segmentu. Prilozeni crtez za unutrasnju strukture je odgovarajuci. 63504 € do 105840 €

........

Plakar

Potreban plakar od univer ploča sa dva reda kačenja na ofingere do visine 180 i dva reda polica. 63504 € do 105840 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Plakar za predsoblje, cca 280 × 120 × 45cm
Ugradni plakari, Ugrinovci (Zemun)

540 € do 900 €

Cena, Izrada ugradnih plakara na terasi, 4 ormana
Ugradni plakari, Novi Sad

540 € do 900 €

Cena, Americki plakar sa unutrašnjim elementima, cca 2,7 x 2,5m, dubina 60cm
Ugradni plakari, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Ugradni plakar, cca 250 x 105 x 100cm
Ugradni plakari, Beograd

540 € do 900 €

Cena, UgradnI plakar, cca 258 x 60 x 265 cm
Ugradni plakari, Leskovac

225 € do 375 €

Cena, Americki plakar, cca 2,4m x 2,5m x 0,8m
Ugradni plakari, Obrenovac

540 € do 900 €

Cena, američki plakar, 300 x 500 x 68 cm
Ugradni plakari, Beograd

900 € do 1500 €

Cena, Plakar sa dva krila, klizni mehanizam, cca 260 x 65 x 200 cm
Ugradni plakari, Kragujevac

540 € do 900 €

Cena, Američki plakar polica i orman, 3 kom
Ugradni plakari, Novi Sad

630 € do 1050 €

Cena, Nameštaj po meri, 4 kom
Ugradni plakari, Beograd

1170 € do 1950 €

Cena, Ugradni plakar sa kliznim vratima, cca 4.50 × 2.80 m
Ugradni plakari, Velika Plana

180 € do 300 €

Cena, Tri plakara, cca 1kom - 250 × 270cm , 2 kom - 200 x 270cm
Ugradni plakari, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Ugradni orman na potkrovlju ispod kosine, 1kom
Ugradni plakari, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Ugradni plakar, 4 kom
Ugradni plakari, Beograd

630 € do 1050 €

Cena, Ugradni plakar, cca 2,7 x 1, 5 x 1,2m
Ugradni plakari, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Ormar po meri, cca 145 x 170 x 50 cm
Ugradni plakari, Lazarevac

540 € do 900 €

Cena, Jesnostavan ugradni ornar bez ogledala, cca 2.2 x 1.75 x 55cm
Ugradni plakari, Novi Sad

180 € do 300 €

Cena, Ugradni plakar, cca 255 x 205.5 x 43.2 cm
Ugradni plakari, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Ugradni ormar, cca 275 x 120 x 55cm
Ugradni plakari, Stara Pazova

270 € do 450 €

Cena, Izrada plakara, cca 260 x 360 x 60cm
Ugradni plakari, Stari Banovci

540 € do 900 €

Cena, Ormar sa ogledalom na vratima, š200cm,v210cm,d60cm
Ugradni plakari, Paraćin

720 € do 1200 €

Cena, Ugradni plakar, cca 260 x 150 x 55cm
Ugradni plakari, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Ugradni garderober, 3.5m2
Ugradni plakari, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Ugradni plakar ispod stepeni, 2,5m dužina, 1m dubina
Ugradni plakari, Žitkovac

540 € do 900 €

Cena, Izrada dvokrilnog kliznog plakara od univera, cca 140 x 56 x 240cm
Ugradni plakari, Beograd

720 € do 1200 €

Cena, Klizni ormar sa dvoja vrata, unutar tri fioke, police i prostor za kač, cca 155 x 265 x 60cm
Ugradni plakari, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Ugradni ormar i ugradna polica za knjige, Dimenzije ormara oko 4m dužine 4 m visine 40cm širina. Polica za knjge visina 40 cm širinei 3 m dužine
Ugradni plakari, Kuzmin

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada tri klizna bela plakara, cca 250x150x55cm, 250×200x55cm i 250x180x50cm
Ugradni plakari, Pančevo

1800 € do 3000 €

Cena, ugradni plakar, 2663 mm, 2375 mm, 565 mm
Ugradni plakari, Beograd

360 € do 600 €

Cena, Ugradni plakar, cca 55x50x240
Ugradni plakari, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Izrada regala po meri, cca 2,5 x 2,2m
Ugradni plakari, Kraljevo

540 € do 900 €

Cena, Plakar i kuhinja po meri, plakar 1,20 x 2,6m i kuhinja 4,4m
Ugradni plakari, Šabac

1350 € do 2250 €

Cena, Ugradni orman, 1.8m visina, 2m širina, 50 cm dubina
Ugradni plakari, Užice

270 € do 450 €

Cena, Izrada ormara, cca 2000 x 2500 x 600 mm
Ugradni plakari, Brodarevo

450 € do 750 €

Cena, Izrada 2 plakara, 3 kom
Ugradni plakari, Novi Sad

405 € do 675 €

Cena, Izrada ugradnog plakar , cca 182 x 55 x 260 cm
Ugradni plakari, Kragujevac

180 € do 300 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Ugradni plakari cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1232+ PREDUZEĆA ZA Ugradni plakari
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Ugradni plakari?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana