Tende, markize, cena

Koliko koštaju spoljna horizontalna senila? Cene tende ili pergole zavise od veličine, vrste konstrukcije, platna, načina pokretanja (ručno, motorno, automatsko) i, svakako, od ponuđača. Za prosečno spoljno horizontalno senilo trebaće oko 100 do 200 EUR. Cena klasične tende s montažom iznosi oko 130 EUR/m2. Pergola je najčvršća i zato najskuplja varijanta. Čelična pergola pokrivena platnom, 3x3 m koštaće oko 500 EUR.

Kome poveriti izradu spoljnih horizontalnih senila? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim majstorima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena klasične tende


Cena klasične tende. Cena klasične tende s dvoje makaza od 2 m i širine 4 m. Cena tende i montaže s osnovnim monterskim materijalom bez mehanizma za podešavanje otklona.

60.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
102.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Tende, markize, cena

DETALJNIJE CENE ZA Tende, markize

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Tende - sve što treba da znate

1. Tende - šta sve treba da znate?

S tendom će vaše mesto pod suncem, na terasi, balkonu ili verandi, biti udobnije i lepše tokom čitavog leta.

Tende, markize

1.1. Kvalitet ugrađenih materijala

Budući da su tende stalno izložene uticaju svih vremenskih prilika i neprilika, da bi što duže trajale i bile upotrebljive, kvalitet materijala od kojih su izrađene uopšte nije zanemarljiv. Osim visokog kvaliteta, treba da obratite pažnju i na sledeće stvari:

 • mesto na kome će tenda stajati,
 • kakvih će dimenzija biti (širina, dužina, nagib) jer od toga zavisi jačina konstrukcije i nosivost kraka,
 • kakve je nosivosti postojeća podloga za tendu.

1.2. Mogućnosti izbora vrste tende

Koju god vrstu tende da izaberete, prema svojim željama i mogućnostima moći ćete da birate i sledeće:

Način upravljanja

Svim vrstama tendi može se upravljati ručno, iako se danas kupci uglavnom odlučuju za pogonsko jer je lakše i zgodnije. Motorom upravljate ručno ili daljinskim upravljačem. Najnoviji pogonski sistemi omogućavaju i nadogradnju upravljanja povezanu s telefonom ili tabletom. Daljinsko upravljanje se često kombinuje s različitim zaštitnim senzorima (od vetra, sunca, kiše...). Senzor, kada počne vetar ili kiša, automatski skuplja senilo. Kada se Sunce ponovo pojavi i tenda se ponovo automatski otvori.   

Osobine platna

Možete da izaberete boju i kvalitet platna, ali i druge karakteristike. Zbog dugotrajnosti i termoprovodljivosti uglavnom se preporučuje akrilno platno koje se boji tako da ne bledi. Osim toga, ono je i nano-impregnirano tako da ne dozvoljava nečistoćama da prodru u tkaninu. Preporučuje se, takođe, da platno ima teflonski premaz. Materijal treba da ima i optimalan odnos zatamnjenja i UV zaštite.

Materijal za konstrukciju i mehanizme

Preporučuje se da svi delovi konstrukcije budu od ekstrudiranog aluminijuma koji je bojen prahom. Ako je i mehanizam odgovarajućeg kvaliteta, i platno će se duže održati. Ipak, posle više godina upotrebe zamena će svakako biti potrebna.

1.3. Održavanje tende

Ako želite da tenda što duže potraje i da što manje plaćate popravke, neophodno je da je na određeni način koristite i održavate. Preporučujemo da se pridržavate ovoga:

 • Kada je jak vetar, kiša ili sneg, tendu obavezno savijte, sklopite ili urolajte.
 • Pukotine i rupe, kada ih primetite, nastojte da zakrpite što pre kako se ne bi širile.
 • Metalne elemente povremeno dobro pregledajte i, po potrebi, prefarbajte.
 • Mrlje koje se na platnu pojave treba uvek odmah očistiti blagim sredstvom i mekom krpom.
 • Preporučuje se i redovno pranje gornje strane senila čistom vodom. 
 • Donju stranu redovno perite brisačima za pod.

1.4. Vek trajanja tendi

Da bi tenda što duže potrajala, potrebni su i određeni preduslovi; ako nisu ispunjeni, tenda će se vremenom oštetiti:

 • Kad je vanjska temperatura ispod nule, bolje je da ostane urolana ili sklopljena.
 • Nikada ih ne čistite abrazivnim sredstvima niti grubim četkama.
 • Žar, plinski gorionik i slični, direktni izvori toplote, nikada ne treba da su blizu.
 • Platno nikada ne savijajte, ne skupljajte niti rolajte dok je mokro. Zbog vlage se može pojaviti buđ.
 • Ptičji izmet, trulo lišće, zemlju i slično uklonite što pre jer će ostaviti mrlje.

2. Izbor ponuđača tendi

Obzirom da proizvođača i prodavaca tendi na tržištu ima bezbroj, odlično bi bilo da se pre kupovine dobro raspitate i prikupite više ponuda.

2.1. Garancija za postavljanje i materijal tende

Garancija je najbolji dokaz kvaliteta proizvoda. Prodavci kvalitetnih tendi nude dvogodišnji ili duži garantni rok na određene delove (najmanje godinu dana na motor). U garantnom roku proizvodi moraju biti bez manjkavosti - i estetskih i funkcionalnih - a ako se oštećenja i pojave, ne smeju imati veze s kvalitetom.

2.2. Vlastiti majstori za ugradnju i održavanje

Kvalitetni proizvodi sami po sebi ne znače mnogo - tek ako su i pravilno postavljeni, služiće vam dugo i dobro. Stoga je vrlo važno da, koga god da izaberete, ima svoje kvalifikovane majstore koji koriste visokokvalitetne materijale odgovarajuće tipu ugradnje. Ako prodavac obezbeđuje i servis za svoje proizvode te garantuje nabavku i zamenu rezervnih delova, onda ste najverovatnije našli pravog.

2.3. Sertifikati

Vrlo je važno da vam majstori po završenom poslu daju sve sertifikate, garancije, tehničke specifikacije i uputstvo za upotrebu.

3. Vrste tendi

3.1. Klasične tende

To je najčešća i najjednostavnija vrsta; to je tenda s aluminijumskim kracima i navojnom cevi na koju se namotava platno (oklagijom). Njihova najveća prednost je jednostavnost korišćenja i to što složene zauzimaju vrlo malo mesta. Mogu se pokretati ručno ili motorom. Klasičnu tendu bez kutije najbolje je postaviti ispod postojeće strehe ili betonske ploče. Može se fiksirati za zid ili plafon i podesiti stepen nagiba (do 60° ili više) u odnosu na osunčanost i ugao sunčevih zraka.

3.2. Polukasetne i kasetne tende 

Kasetna se od klasične tende razlikuje po tome što se navojna cev kao i konstrukcija skupljaju i smeštaju u aluminijumsku kutiju u kojoj su zaštićeni od atmosferskih uticaja i korozije. Na taj način joj se produžava i vek trajanja. Kod polukasetnih modela, samo navojna cev i platno ulaze u kutiju, dok konstrukcija (kraci tende) ostaju napolju.

3.3. Prozorske i balkonske tende

Ovo su tende koje se postavljaju iznad prozora i balkonskih vrata kao i na mestima gde ne moraju da se razvlače. Kao i kod klasičnih, skupljaju se i šire kraci na kojima je navojna cev za namotavanje platna.

3.4. Kupolaste tende

Kao što im ime kaže, ove su u obliku kupole koja ima funkciju nastrešnice iznad prozora i vrata. Njima mogu da se zasene i manji balkoni. Njen maksimalni raspon je 2 m ali može biti duga oko 7 m.

3.5. Krovne ili fasadne tende

Ove tende služe za zasenčenje velikih površina, a najviše zimskih vrtova. Moguće ih je sastavljati kao module. Lako se ugrađuju s unutrašnje ili spoljne strane staklene površine.

3.6. Pergole

U modernim objektima koji imaju velike terase postavljaju se za njih posebno konstruisana senila u obliku pergola koja štite od Sunca, ali i ostalih vremenskih prilika. Pergole mogu biti samostojeće ili ankerisane, na fasadi. Razlikuju se po načinima na koje se skupljaju i šire.

4. Način naručivanja i postavljanja tendi

4.1. Naručivanje tendi

Nakon dogovora koji sklopite u salonu, obično vas poziva njihov komercijalista koji predlaže najcelishodnije rešenje, prema vašim željama i mogućnostima. Na licu mesta, u vašem domu će vam pokazati modele, posavetovati vas prema postojećem stanju i ukazati na sve prednosti i mane tendi i na način postavljanja koji se preporučuje. Kada se dogovorite oko svih detalja, on/ona će uzeti mere. Na osnovu svih raspoloživih informacija, pripremiće vam ponudu. Kada se sve potvrdi, a obično najkasnije 30 dana nakon toga, slede dostava i montaža.

4.2. Postavljanje tendi

Tende se mogu montirati na različite površine. To su najčešće drvo, beton, stubovi, šuplja cigla ili metalne grede i konstrukcije. Mogu se postaviti i na zidove s izolacijom, na stare zidove itd. Kvalitetni ponuđači i prodavci imaju vlastite majstore koji su osposobljeni za profesionalan rad, s odgovarajućim alatom i spremni za razne, nepredviđene situacije. Instalacije potrebne za elekropogon postavlja takođe ovlašćen majstor. Postavljanje tende može da se završi u istom danu i obično ne traje duže od nekoliko sati.      

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Izrada crvene cerade

Potrebna mi je cerada crvene boje u dimenziji 20 cm x 300 ili 320 cm i od 18 cm x 300 ili 320 cm. Kontakt putem Vibera. 63504 € do 105840 €

........

Izrada i montaža tende

Potrebna izrada tende sa montažom 5 x 2.5m, na spoljni zid kuće. 47628 € do 79380 €

........

Potrebn atenda

Potrebn apopravka tende ili kupovina nove. 52920 € do 88200 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Tenda, cca 2 x 5 m
Tende, markize, Šabac

225 € do 375 €

Cena, Montažeri tendi i pergola - podizvođači, nepoznato
Tende, markize, Beograd

900 € do 1500 €

Cena, Cerada za zatvaranje terase, cca 2.5 x 2.0m
Tende, markize, Subotica

360 € do 600 €

Cena, Tenda mehanička, cca 3,5m x 2,5m
Tende, markize, Novi Pazar

270 € do 450 €

Cena, Tenda proizvodnja i montiranje, cca 4m x 3m
Tende, markize, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Tenda, markiza, cca 4 x 2.5 m
Tende, markize, Ribnica

540 € do 900 €

Cena, Zamena platna kupolaste tende na terasi stana, cca 3m
Tende, markize, Novi Sad

225 € do 375 €

Cena, Zamena platna tende na terasi, cca 2,5 x 3,0m
Tende, markize, Mladenovac

270 € do 450 €

Cena, Cerada okrogla, cca 20m2 190/215
Tende, markize, Sombor

225 € do 375 €

Cena, Tenda, cca 8 x 4m
Tende, markize, Požarevac

270 € do 450 €

Cena, Izrada tende na senzor, cca 1 kom
Tende, markize, Bačka Topola

459 € do 765 €

Cena, Montaža tende u Novom Sadu., cca 4m x 2 m
Tende, markize, Novi Sad

270 € do 450 €

Cena, Zamena platna na zglobnom suncobranu, prečnik 2m
Tende, markize, Sremska Kamenica

135 € do 225 €

Cena, Tenda, cca 3 x 2,5m
Tende, markize, Novi Slankamen

270 € do 450 €

Cena, Pergola, cca 10 x 6m
Tende, markize, Trešnjevica

540 € do 900 €

Cena, Tenda za terasu, cca 3 x 2 m
Tende, markize, Ćićevac

540 € do 900 €

Cena, Tenda za terasu, cca 2.7 x 1.5 m
Tende, markize, Veliko Gradište

405 € do 675 €

Cena, Izrada platna za tendu, cca 2 x 3m
Tende, markize, Smederevska Palanka

225 € do 375 €

Cena, Zamena platna tende, cca 4 × 3m
Tende, markize, Obrenovac

135 € do 225 €

Cena, Tenda, pastelne boje jednobojna, cca 3 × 2m
Tende, markize, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Izrada i montaža vodootporna tende za terasu, bež boje, cca 4 x 6m
Tende, markize, Zlatibor

900 € do 1500 €

Cena, Markiza - tenda, cca 4 x 2,5m
Tende, markize, Novi Banovci

270 € do 450 €

Cena, Rol tenda za terasu po meri, cca 100 x 175cm
Tende, markize, Čenta

360 € do 600 €

Cena, Zamena platna na tendi, cca 2 x 3m
Tende, markize, Pančevo

108 € do 180 €

Cena, Tenda - zamena platna, cca 3 x 2m.
Tende, markize, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Zamena platna na tendi, 1 kom
Tende, markize, Stara Moravica

180 € do 300 €

Cena, Vertikalna rolo tenda, cca 3.7 x1.4m
Tende, markize, Zlot

270 € do 450 €

Cena, Tenda za terasu, cca 220 x 150cm
Tende, markize, Kragujevac

270 € do 450 €

Cena, Tenda na terasi na plafon, cca 4 x 3 m
Tende, markize, Sremska Kamenica

270 € do 450 €

Cena, Izrada tende za spoljnu terasu, cca 3 x 2m
Tende, markize, Veliko Gradište

540 € do 900 €

Cena, Nabavka i ugradnja tende, cca 1.5 x 3 m
Tende, markize, Beograd

360 € do 600 €

Cena, Potrebna izrada i montaža tende, cca 1× 5 m 1× 2m
Tende, markize, Krušćić

270 € do 450 €

Cena, Tenda za terasu, cca 4,50m x 2,00m
Tende, markize, Kragujevac

540 € do 900 €

Cena, Zamena platna na tendi na terasi, cca 3m x 2,3m
Tende, markize, Paraćin

270 € do 450 €

Cena, Klasična tenda, cca 2.6 x 2m
Tende, markize, Šabac

360 € do 600 €

Cena, Kupulasta (lučna) tenda platnena, cca 2,5 x 1,3m
Tende, markize, Kruševac

540 € do 900 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Tende, markize cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

106+ PREDUZEĆA ZA Tende, markize
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Tende, markize?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana