Telekomunikacije cena

Koliko mogu da koštaju računarske, odnosno, telekomunikacione mreže u kući? Cena telekomunikacionog sistema zavisi od potreba korisnika. Najčešće se u stambenim objektima postavljaju mreže za televiziju i internet, ređe protivpožarni ili protivprovalni alarmi i video-nadzor. U novogradnji je najbolje da se projekt elektroinstalacija i telekomunikacija rade ujedno. Na cenu računarske mreže najviše utiče dužina UTP kablova te broj kućišta i utičnica. Troškovi osnovne postavke mreže u porodičnoj kući iznose između 300 i 550 EUR. U cenu ulazi UTP i koaksijalni kablovi (6x) s telekomunikacionim kućištem i utičnicama. Ukoliko ovu vrstu instalacija želite u izgrađenom objektu ili uvođenje uz renoviranje, najbolje će biti da to prepustite profesionalcima koji će lako proceniti kakva su rešenja najcelishodnija i najisplativija.

Kome poveriti projektovanje i ugradnju računarske mreže? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stručnjacima za računarske instalacije u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena telekomunikacija za kuću


Cena mreže interneta u kući. Cena UTP i koaksijalni kablovi (6x), s telekomunikacionim kućištem i utičnicama.

300.00

VEOMA NISKA CENA

SREDNJA CENA
540.00

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Telekomunikacije cena

DETALJNIJE CENE ZA Telekomunikacije

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Telekomunikacije - sve što treba da znate

1. Šta su telekomunikacije i čemu služe?

Telekomunikacije su zapravo objedinjen naziv za koncept prenosa informacija koji se sastoji od takozvanih softvera i hardvera - samih podataka, odnosno, informacija sa jedne strane te uređaja, opreme, provodnika i svih dodatnih elemenata koji taj prenos omogućavaju, sa druge strane. Još opštiji naziv koji se često čuje - telekomunikacione tehnologije - jeste mreža koja obuhvata savremene sisteme razmene, upravljanja i kontrole podataka.  

Činjenica je da živimo u veku u kome je poseban akcenat stavljen na brzinu i količinu, pa je u sve manje vremena potrebno sve više svega. Osim ako niste izraziti protivnik ovakvog vida savremenog sveta, neminovno je da će i u vašem domu, ma koliko želeli da on bude lična oaza mira i tišine, biti neophodni ugradnja i instaliranje više vrsta ovakvih sistema. 

Telekomunikacije

Dakle, ako želite radio, televiziju, telefon, internet ili protivpožarni i alarmni sistem, video-nazor ili sve to zajedno u vidu sistema upravljanja pametnom kućom, biće vam neophodan integrisan sistem. Možete birati žični ili bežični, zasebni ili objedinjeni, ugradni ili nadgradni. Naravno, od kojih elemenata će se sastojati i koje će veličine biti, apsolutno je stvar vašeg izbora.  

2. Gde naći izvođača radova?

Telekomunikacije su nešto što znatno i sve više olakšava svakodnevni život, pošto na različitim lokacijama omogućavaju komunikaciju i međusobno povezuju najrazličitije sisteme, opremu i uređaje. Telefon, televizija i internet smanjuju troškove, ubrzavaju traženje, dobijanje, razvrstavanje koliko i protok informacija te povećavaju stepen iskorištenosti i povezivanja sistema i mreža. Najpoznatije vrste telekomunikacionih mreža su radio, telefonska, televizijska, LAN, WAN i internet. Telekomunikacionu mrežu u kući čine telefonija, nadzorni i protivpožarni sistemi, ozvučenje prostora, tehnička zaštita i internetski priključak.

Koje od ovih mreža, odnosno, veza biste hteli u svom domu, treba da razmotrite i odlučite pre početka radova na novogradnji ili renoviranju. Zapravo, najbolje je još u toku sastavljanja projekta kako bi se razvod ovih vrsta instalacija uvrstio uz ugradnju ostalih i tako olakšalo izvođenje radova. Naravno, to je u slučaju da se opredelite za žični ili optički sistem. Pa i ako izaberete bežični, i tu ima elemenata koje je bolje instalirati pre završetka radova na unutrašnjim zidovima i podovima, pa da im tako slobodne ostanu samo upravljačke jedinice i kontrolne table. 

Zbog toga bismo vam svakako preporučili da se obratite nama, budući da sarađujemo sa firmama i stručnjacima čije reference i sve komentare klijenata možete videti na našem veb-sajtu. Popunite onlajn formular sa najosnovnijim podacima o traženom poslu i ubrzo ćete dobiti ponude zainteresovanih izvođača sa svim detaljima.

3. Telekomunikaciona mreža u kući ili stanu

Primera radi, recimo da imate kuću prosečne veličine i da ste prosečan korisnik savremenih tehnologija. To bi, otprilike, značilo da biste u svom domu hteli da imate telefon, televiziju, internet, video-nadzor i tehničko obezbeđenje, protivpožarni sistem i sistem za zalivanje.

Osim razvoda elektroinstalacija i rasvete, bilo bi potrebno da se napravi plan, odnosno, projekt kablova za telefon, televiziju, internet, video-nadzor i alarm. Ako se opredelite za žičani sistem, vodovi će ići kroz PVC cevi uzidane u zidove kako bi bili zaštićeni, a i zadovoljeni estetski kriterijumi. Ovakva mreža preporučljiva je uvek kada domet signala bežičnog prenosa nije siguran i kontinuiran, odnosno, kada ste izvan urbanih sredina, pošto je pouzdanija. Ako izaberete bežični prenos podataka, ugradnja kablova neće biti potrebna, ali hoće za periferne jedinice - kontrolne table i centar sistema. 

Ranije su se pretežno koristili koaksijalni i UTP kablovi sa konektorima, razdelnicima i drugim elementima za spajanje ili razdvajanje signalnih puteva, premda ih nije malo ni danas. Ipak, čini se da kod nas, bar u urbanim sredinama, sve zastupljenija postaje optika, zbog svojih brojnih prednosti. 

Što se okućnice tiče, osim što osvetljenje može biti priključeno na ovakvu mrežu, pa da se uključuje i isključuje u programirano vreme ili po nekom drugom parametru, isto se može uraditi i sa prskalicama za navodnjavanje. Mogu im se dodati senzori temperature i kretanja, pa povezati sa upravljačkim sistemom kuće.

4. Postavljanje telekomunikacione mreže 

Bilo da ponuđača angažujete sami bilo da se pretplatite na neki od paketa usluga čime dobijate besplatno instaliranje i priključenje sa pratećom opremom tog provajdera, preporučujemo da se postavljanja sistema ne prihvatate sami. Osim što može da se radi o vrlo skupoj opremi, instaliranje i montaža zahtevaju i specifičan alat te znanje i iskustvo. Ako ponuđača izaberete i angažujete sami, on/ona će napraviti stručnu procenu vašeg doma, predložiti količinu i vrstu uređaja te adekvatne prateće sisteme. Predlog će, naravno, biti odgovarajući vašim željama, potrebama i mogućnostima. Naposletku, dobićete obuku, a i garanciju te postprodajni servis.

Evidencija o svim vrstama infrastrukture i telekomunikacionih mreža može se videti na sajtu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL-REGISTAR) https://www.ratel.rs/cyr/ - https://registar.ratel.rs/cyr/

5. Prednosti i slabosti kućne telekomunikacione mreže

Telekomunikacije obezbeđuju i olakšavaju ispunjenje većeg broja socijalnih, kulturnih, društvenih, informativnih i drugih ličnih potreba i interesovanja. Rečju, ako želite da vidite i čujete nekog dragog na drugom kraju sveta - tu su brojne aplikacije i programi za video link, ako vas zanimaju vesti - tu su, na jedan klik ili pritisak dugmeta daljinskog upravljača. Isto je i sa drugim sadržajima koji su vam nadohvat ruke putem interneta i televizije. Ako volite muziku, i ona je lako dostupna na isti način, a ako niste u prilici da budete na nekom koncertu on dolazi u vašu sobu putem „surround“ ozvučenja. Primera je bezbroj, a prednosti savremenih mreža i veza za prenos informacija su neosporne. 

Svakako - poslednje, ali ne i manje bitno je i pitanje bezbednosti. Ako instalirate u svom domu sistem nadzora i uzbunjivanja, u zavisnosti od veličine i kvaliteta opreme, možete obezbediti celo imanje, unutar i izvan kuće, pošto se sve tačke kontrole povezuju u jedinstven sistem upravljanja pametnom kućom. Koliko služi zadovoljstvima i povećava komfor boravka u zatvorenom, toliko služi i obezbeđenju otvorenog prostora od nepozvanih posetilaca i neželjenih događaja. Osim toga, omogućavaju i kontakt sa hitnim službama i pružanje pomoći u slučajevima opasnosti.

Nažalost, svaka ovakva revolucionarna stvar ma na kom polju ljudskog stvaralaštva ne može da prođe bez zabrinjavajućih pratećih efekata. Prvenstveno se tu misli na poprilično raširene, epidemijske razmere bolesti zavisnosti od video-igara i sličnih veb-sadržaja od kojih neki vode i na takozvanu „mračnu stranu neta“. Drugo je pitanje zaštite privatnosti i ličnih podataka te obaveza stalnog usavršavanja sistema kako ne bi bio „hakovan“ i savladan. Naravno, tu je i pitanje cene - što bolja zaštita, zahteva i sve sofisticiraniju opremu koja se svakim danom usložnjava i koju nije lako pratiti. Pomislite samo koliko ste pametnih telefona promenili za poslednjih desetak godina i uvidećete stopu napretka tehnologija te, proporcionalno tome, veličinu izazova „sajber-kriminala“.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

PTT instalacija

Potrebna instalacija ž.ica za telefon od krova do predsoblja 52920 € do 88200 €

........

Demontaža stare satelitske antene

Treba mi demontaža stare satelitske antene. Nalazi se pored terase. Tanjir je veći od standardnih. 10584 € do 17640 €

........

Splajsovanje optičkog kabla

Poštovani,

potrebno je splajsovati kabal na 2 strane, multimodni po 2 vlakna.

Hvala 31752 € do 52920 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Izvođenje elektroinstalacija u objektu, 640m2
Telekomunikacije, Vršac

18000 € do 30000 €

Cena, Interfon u stanu, 1 komad, 60 m2 stan
Telekomunikacije, Čačak

405 € do 675 €

Cena, Ugradnja interfon sistema pomoću senzora na ulaznim vratima, zgrada, 24 stana
Telekomunikacije, Beograd

2250 € do 3750 €

Cena, Izrada instalacije u 5-osobnom stanu, 120 m2
Telekomunikacije, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Ugradnja interfona, Interfon za 46 stanova
Telekomunikacije, Beograd

900 € do 1500 €

Cena, Računarska infrastruktura odnosno LAN mreža za preduzeće, oko 250m2, na dva nivoa, prizemlje i sprat
Telekomunikacije, Bački Petrovac

540 € do 900 €

Cena, Interfon i zaključavanje zgrade, 9 stanova, trospratna
Telekomunikacije, Grdelica

1350 € do 2250 €

Cena, Digitalni audio interfon, 16 stanova
Telekomunikacije, Novi Sad

1350 € do 2250 €

Cena, Kontrola pristupa za zaposlene, 1kom
Telekomunikacije, Šabac

900 € do 1500 €

Cena, Ugradnja električne brave i kontrole pristupa, Vrata ulazna zgrade
Telekomunikacije, Subotica

315 € do 525 €

Cena, Premeštanje Server ormana i produžavanje ethernet kablova, Produzavanje: 90 eth cabal za 5 metara i provlačenje kroz plafon do nove pozicije reka. Produzavanje 7 koaksialnih kablova od kamera. produzavanje 1
Telekomunikacije, Novi Sad

675 € do 1125 €

Cena, Postavljanje mrežnog kabla , 8 kom
Telekomunikacije, Beograd

405 € do 675 €

Cena, Ugradnja interfona , 24 stana
Telekomunikacije, Sremska Mitrovica

1350 € do 2250 €

Cena, Horizontalna optika iznad spuštenog plafona, 8 spratova stambene zgrade od kabla operatera do svakog stana (53 stana)
Telekomunikacije, Beograd

3240 € do 5400 €

Cena, Montaža rek ormana, f/utp kablova, kanalica, cca 1000 m2
Telekomunikacije, Zrenjanin

1440 € do 2400 €

Cena, Instalacija SAT antene, 120 cm
Telekomunikacije, Kruševac

63 € do 105 €

Cena, Postavka telekomunikacione instalacije, cca 10 m
Telekomunikacije, Beograd

405 € do 675 €

Cena, Terminacija optike, 6kom
Telekomunikacije, Beograd

360 € do 600 €

Cena, Preseljenje kutije kablovske , 1kom
Telekomunikacije, Novi Sad

45 € do 75 €

Cena, Interfon za zgradu, 14 stanova
Telekomunikacije, Beograd

675 € do 1125 €

Cena, Priključak za fiksni telefon, 1
Telekomunikacije, Vrčin

45 € do 75 €

Cena, Srediti postojeću računarsku mrežu, Potrebno je postaviti oko 60m kablova
Telekomunikacije, Gornja Toplica

1080 € do 1800 €

Cena, Kablovi za telefonsku liniju, 1 telefonska linija
Telekomunikacije, Novi Sad

45 € do 75 €

Cena, Popravka ili zamena satelitske antene, 1 kom.
Telekomunikacije, Sremska Mitrovica

45 € do 75 €

Cena, Podešavanje panasonic telefonske centrale , 1
Telekomunikacije, Leskovac

45 € do 75 €

Cena, Ugradnja video nadzora, 4 kamere
Telekomunikacije, Surdulica

450 € do 750 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Telekomunikacije cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1976+ PREDUZEĆA ZA Telekomunikacije
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Telekomunikacije?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana