Samorazlivni estrih Cena

Koliko košta samorazlivni estrih? Samorazlivni estrih je nešto skuplji od klasičnog, ali u kombinaciji s podnim grejanjem omogućava maksimum energetske iskoristivosti. Cena zavisi od načina rada, debljine estriha i, naravno, od izvođača radova. Cena samorazlivnog estriha debljine 4,5 cm kreće se od oko 9 do 13,5 EUR/m2.

Kome poveriti izlivanje košuljice, odnosno, estriha? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim majstorima za izradu cementnih košuljica u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena samorazlivnog estriha


Cena samorazlivnog estriha. Cena nabavke i ugradnje samorazlivnog estriha debljine 4,5 cm.

9.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
13.20 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Samorazlivni estrih Cena

DETALJNIJE CENE ZA Samorazlivni estrih

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Samorazlivni estrih debljine 4,5 cm

Cena nabavke i ugradnje samorazlivnog estriha bez mirkoarmature debljine 4,5 cm na 100 m2.€/m2

m2
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Samorazlivni estrih - sve što treba da znate

1. Samorazlivni estrih - šta sve treba da znate?

1.1. Šta je estrih i čemu služi?

Ako se govori o izgradnji ili renoviranju, pre ili kasnije, čuje se i reč estrih. Estrih je jedan od ključnih završnih radova na objektu, pa je pre početka izgradnje i renoviranja dobro saznati šta je tačno i čemu je namenjen. Estrih je zapravo vrlo širok pojam, zajednički imenitelj koji obuhvata različite metode obrade, izvođenja i sličnog. Da bi možda bilo jasnije, može se reći da je on osavremenjena i poboljšana verzija cementnih košuljica koje su se nekada mnogo koristile pri gradnji, zapravo, kao završni sloj podnih ploča.

1.2. Upotreba estriha

Estrih se uglavnom koristi za ravnanje završnih podnih površina, mada postoje i oni pod nagibom, koji se koriste na mestima gde nije moguće izvođenje savršeno ravne površine - zbog odvoda vode, na primer, i takvi se nazivaju kosim estrihom. Pored završnog sloja podnih površina, razne vrste estriha mogu da se koriste i kao vezivni konstruktivni elementi ili kao podloga za veća mehanička opterećenja. Stoga je primarna funkcija estriha da služi kao podloga na koju se zatim postavljaju završne podne obloge. Estrih su relativno tanke osnove, njihova visina, odnosno, debljina je obično oko 5 cm.

Samorazlivni estrih
Ako je za cementne košuljice potrebna prosečna debljina poda od 5 cm, samorazlivni estrih dozvoljava i do 25% manju debljinu, odnosno, oko 3,5 cm

1.3. Vrste estriha

U ponudi raznih proizvođača i ponuđača na svakom se tržištu može naći više vrsta i tipova gotovih smesa za estrihe koje se razlikuju kako po mehaničkim svojstvima tako i po načinu ugradnje. Najosnovnija podela estriha je na suve i mokre, a zatim slede samorazlivni (mokri estrih), suvomontažni (suvi estrih) i brzosušeći, kao i tipovi koji se koriste za izolaciju te mašinski ili industrijski tipovi i vrste.

2. Samorazlivni estrih

2.1. Šta je samorazlivni estrih?

Samorazlivne vrste estriha su mokre i tečne. Reč je o mešavini koja se razliva po površini poda, što u principu ne zahteva dodatno nivelisanje. Ovi tipovi estriha se preporučuju posebno u kombinaciji sa keramičkim pločicama te parketom i laminatom.

2.2. Kada se koristi samorazlivni estrih?

Ovaj tip je odgovarajuća podloga za više vrsta podnih obloga, kao što su keramičke pločice, parket i laminat. Prednost samorazlivnog u odnosu na druge vrste estriha i cementnih košuljica je to što je posebno pogodan za podove sa podnim grejanjem. U tom slučaju, njegove karakteristike daleko prednjače u odnosu na sve ostale. Kada se postavi ceo sistem podnog grejanja, pripremljena smesa se jednostavno sipa i razliva preko instalacija dok se sve ne popuni i ne dobije ravna površina.

3. Prednosti samorazlivnog estriha

Ova vrsta estriha ima mnoge prednosti, zahvaljujući kojima je jedna od najpopularnijih na tržištu. Ipak, predlažemo da se pre kupovine posavetujete sa nekim od stručnjaka koji će znati da preporuči tačan tip i vrstu koji će po svemu biti odgovarajući prema onome što situacija u vašem slučaju zahteva.

3.1. Čvrsta podloga za vaša stopala

Podovi uvek treba da su takvi da obezbeđuju čvrstu podlogu, da ne kližu te da se po njima hoda glatko i bez teškoća. Ako odaberete estrih kao završni sloj preko kojeg neće ići podne obloge, onda tim pre mora biti ravna i stabilna, dobro prianjajuća podloga. Estrih se koristi kao završna obloga u radionicama, garažama i ostavama, nekim javnim ustanovama, a ponekad i u dnevnim boravcima, ukoliko je enterijer dizajniran u industrijskom stilu. Glatkost površine može se postići samorazlivnim anhidridnim estrihom, bezopasnim po zdravlje i životnu sredinu. Ovaj tip estriha obezbeđuje vrlo glatku i ravnu površinu koja ne zahteva dodatno glačanje već, eventualno, samo fino završno brušenje.

3.2. Manje buke

Izvođenjem samorazlivnih estriha može se smanjiti debljina poda. Ako je za cementnu košuljicu potrebna prosečna debljina poda od 5 cm, samorazlivne vrste estriha dozvoljavaju i do 25% manju debljinu, odnosno oko 3,5 cm. Ova ušteda je posebno korisna pri renoviranju starijih objekata, tamo gde se debljina, odnosno, visina poda ne može ili ne sme menjati. S druge strane, ako želite bolju zvučnu izolaciju na račun tanjeg poda dobićete dodatnih 1,5 cm za nju. Isto tako, ako hoćete deblje podne obloge, ima mesta i za to.

3.3. Samorazlivni estrih se brže suši

Jedna od najočiglednijih prednosti je mnogo brže sušenje u odnosu na sve cementne košuljice. Razloga ima više, a prvi je, svakako, manja debljina - tanji sloj se automatski brže suši. Drugi razlog leži u specifičnim komponentama od kojih se pravi smesa, pošto se u određenoj meri razlikuju od mešavina za cementne košuljice. Brzo sušenje je posebno pogodno ako se žuri sa ugradnjom i tesnim rasporedom. Samorazlivni estrih je pohodan za samo 24 sata! Poslednja, ali nikako manje bitna prednost brzog sušenja čak i zimi je i to što se podovi zato mogu raditi u bilo koje doba godine.

3.4. Odlična mehanička svojstva

Kao i sve vrste i tipovi estriha i samorazlivni imaju odlične mehaničke osobine, zbog čega mogu da izdrže veliki pritisak i razna opterećenja, a odlično podnose i savijanje i habanje. Zbog svog specifičnog sastava i granularne strukture, samorazlivni estrih je otporniji na savijanje u odnosu na konvencionalne košuljice. To je još jedna od prednosti dobijenih njihovom malom debljinom, odnosno, visinom - debljina estriha može biti manja uprkos istim opterećenjima. Osim toga, savršeno provodi toplotu, što je i razlog toliko česte upotrebe u kombinaciji sa podnim grejanjem. Dodatna mehanička prednost je i to što se ne skuplja niti širi, čime se sprečava nastanak grudvi i neravnina, nema anomalija na ivicama, a u prostorima manjih dimenzija može se raditi i bez dilatacija.

4. Samorazlivni estrih i podno grejanje

4.1. Samorazlivni estrih i podno grejanje - dobitna kombinacija

Samorazlivni estrih je za sada sigurno najbolji materijal za podno grejanje. Omogućava maksimalnu energetsku iskoristivost samog sistema podnog grejanja koliko i toplote koja se njime stvara, posebno ako se opredelite za niskotemperaturno grejanje. Zbog samonivelacije i kontrolisanog kvaliteta, lepo se i ravnomerno razliva po površini poda te je prenos toplote kontinuiran i ujednačen. Pošto je estrih u direktnom kontaktu sa cevima bez praznina, a debljine samo 3,5 cm, njegova termička efikasnost je neupitna koliko i potencijalna ušteda. Istina je da je početna investicija veća, ali je i činjenica da se brzo isplati. Pri ugradnji grejanja, debljina cevi može biti i samo 3 cm, čime se omogućava da i sam estrih bude tek 3,5 cm.

4.2. Procedura ugradnje samorazlivnog estriha

Proces izvođenja podnog grejanja sa samorazlivnim estrihom je sledeći: prvo se polažu cevi i to tako što se razvlače s kraja na kraj prostorije da se formiraju zmijoliki redovi preko posebne čepaste folije ili mreže koja ne dozvoljava da se cevi ili kablovi (zavisno od toga da li je u pitanju podno grejanja na vodu ili struju) pomeraju niti mrse te ih drži u fiksiranom položaju i na istom rastojanju. Tokom ugradnje, cevi su obično pod pritiskom tako da se svako oštećenje može odmah primetiti i cev može biti zamenjena neoštećenom. Kada se sa tim završi, počinje se sipanje estriha koji se kao samorazlivna smesa sam ravnomerno i ujednačeno širi podlogom dok ne popuni celu površinu i sasvim prekrije cevi. Kada se razlivanje završi, sačeka se da se estrih sasvim osuši, a zatim pod premaže završnim premazom ili se postavljaju izabrane podne obloge. Nakon svega, bez bušenja ili razbijanja poda, instalacijama više neće moći da se pristupi.

5. Ugradnja estriha

5.1 Lako i brzo izvođenje

Iako je ugradnja relativno jednostavna, preporučujemo da je poverite profesionalcima. Sama smesa mora da bude umućena tako da bude dovoljno gusta i bez ikakvih grudvica, za šta je potrebno stručno iskustvo i veština. Nadalje, za samo razlivanje je takođe potrebna profesionalna oprema i „verzirano oko“ majstora koji precizno ume da odredi količinu i kvalitet koliko i način izvođenja. Samorazlivna smesa omogućava vrlo brz, ekonomičan i pouzdan rad, kako u novogradnji tako i pri renoviranju ili sanaciji. Dodatna ojačanja armaturom i sličnim elementima nisu potrebna, jer se za razliku od drugih vrsta estriha samorazlivni manje skupljaju i rastežu.

5.2. Smesa za samorazlivni estrih

Samorazlivni estrih koji se kupuje na stovarištima građevinskog materijala ili u specijalizovanim prodavnicama je već pripremljena mešavina u prahu. Pakuje se u plastične kese ili džakove, a meša se sa vodom električnim mikserom prema uputstvu proizvođača. Smesa za samorazlivni estrih je mešavina gipsa i vode. Gips je praškasti materijal koji se rastvara vodom i sastoji se od kalcijum-sulfata. Pored gipsa, koji se može nazvati i cementom, potreban je i agregat, koji može biti šljunak ili sitni pesak. Sve ovo se meša sa vodom u razmeri koju preporučuje proizvođač dok se ne dobije fina, glatka masa bez grudvica, a zatim se po podu sipa pomoću creva.

5.3. Priprema podova i zidova

Pre početka radova, moraju se pravilno pripremiti pod i osigurati spojevi sa zidovima. Podna konstrukcija mora biti potpuno suva i čvrsta. Kada je konstrukcija gotova, prvo se postavlja zvučna izolacija. Zatim se zaptivaju spojevi zidova sa podom i to pomoću posebnih elastičnih materijala. Sledeći korak je postavljanje PVC folije preko zvučne izolacije, čime se postiže da pod postane potpuno nepropusan kao bazen, pa da preko njega može da se nalije estrih. Pojedinačni komadi folije moraju se preklapati najmanje po 10 cm. Nakon što se zadihtuje cela površina poda i svi kontakti sa zidovima, sledi razvlačenje instalacija za podno grejanje, ukoliko ste se za to odlučili. Kada i taj deo posla bude gotov, sledi sipanje estriha koji se sam razliva i niveliše.

5.4. Nivelisanje podloge za samorazlivni estrih

Prilikom izlivanja estriha po prostoriji mora se paziti da se smesa što ravnomernije rasporedi, iako je prednost samorazlivnog estriha upravo to što se sam širi. Da bi izliveni pod bio sasvim gladak i ujednačen, s ulivanjem se počinje tamo gde će biti najdeblji, a završava se ravnanjem pomoću letve.

5.5. Sušenje samorazlivnog estriha

Velika prednost samorazlivnog estriha je što se veoma brzo suši, pa se može ugrađivati i zimi, što druge vrste estriha, a još manje klasičnih košuljica, ne dozvoljavaju. Ovakav estrih pohodan je već za 24 sata, a posle sedam dana može se uključiti i podno grejanje, čime će se sušenje dodatno ubrzati. Ako podnog grejanja nema, estrih će se svakako osušiti za nekoliko nedelja, što opet zavisi od debljine u kojoj je rađen.

6. Samorazlivni estrih - cena

Samorazlivni estrih je nešto skuplji od klasičnog, ali u kombinaciji s podnim grejanjem omogućava maksimum energetske iskoristivosti. Cena zavisi od načina rada, debljine estriha i, naravno, od izvođača radova. Cena samorazlivnog estriha debljine 4,5 cm kreće se od oko 9 do 13,5 EUR/m2.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Skidanje starih podnih plocica u hodniku i nivelisanje poda

Poštovani,

potrebno skinuti pločice i postaviti samonivelišuću masu na pod.

Hvala. 68796 € do 114660 €

........

Postavljanje samonivelisuće mase

Potrebno je da mi se nivelise sa samonivelisucom masom pod u kuhinji. 31752 € do 52920 €

........

Nivelisanje podova sa samonivelirajucom masom

Poštovani,

potrebno nivelisanje podova sa samonivelirajucom masom do 10 mm debljine cca 71m2.

Molim kontakt putem Vibera.

Hvala 148176 € do 246960 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Mikrocement pod, cca 190m2
Samorazlivni estrih, Sremska Kamenica

1350 € do 2250 €

Cena, Estrih, cca 45m2
Samorazlivni estrih, Subotica

202.5 € do 337.5 €

Cena, Vlaknasti estrih, cca 80m2
Samorazlivni estrih, Niš

360 € do 600 €

Cena, Samorazlivni estrih, cca 100m2
Samorazlivni estrih, Kragujevac

540 € do 900 €

Cena, Izlivanje podoliva 10m visina, cca 280m2x 4cm prosek
Samorazlivni estrih, Majur (Šabac)

1260 € do 2100 €

Cena, Estrih od max 6cm za epoxi pod, cca 98m2
Samorazlivni estrih, Bečej

450 € do 750 €

Cena, Tečni estrih preko podno grejanje, cca 50m2
Samorazlivni estrih, Niš

900 € do 1500 €

Cena, Izrada cementne košuljice, cca 80m2
Samorazlivni estrih, Bečej

360 € do 600 €

Cena, Estrih sa stiropolnim lopticama , cca 250m2
Samorazlivni estrih, Veliko Gradište

1125 € do 1875 €

Cena, Samoliv na podlogu od betona, cca 30m2
Samorazlivni estrih, Beograd

360 € do 600 €

Cena, Ravnjajući sloj -cementna košuljica, cca 129m2
Samorazlivni estrih, Niš

585 € do 975 €

Cena, Košuljica 5 cm za podno grejanje, cca 350m2
Samorazlivni estrih, Grljan

1575 € do 2625 €

Cena, Izlivanje ravnjajuće mase, cca 75 m2
Samorazlivni estrih, Novo Selo (Vrnjačka Banja)

337.5 € do 562.5 €

Cena, Izlivanje košuljice, 80 m2
Samorazlivni estrih, Beograd

765 € do 1275 €

Cena, Cemetna košuljica, 50 m2
Samorazlivni estrih, Pirot

585 € do 975 €

Cena, Klasični estrih 5cm, 220m2
Samorazlivni estrih, Aranđelovac

2250 € do 3750 €

Cena, Izrada cementne košuljice za podove u kući, 90 m2
Samorazlivni estrih, Brgule

900 € do 1500 €

Cena, Nivelisanje poda za laminat, 32m2
Samorazlivni estrih, Beograd

315 € do 525 €

Cena, Košuljica preko podnog grejanja, 70m2
Samorazlivni estrih, Beograd

630 € do 1050 €

Cena, Estrih , 110m2
Samorazlivni estrih, Rača Kragujevačka

1350 € do 2250 €

Cena, Ravnjajući sloj sa izolacijom, cca 46 m2
Samorazlivni estrih, Barajevo

540 € do 900 €

Cena, Izlivanje samonivelišuće mase za SPC ploče, 60m2
Samorazlivni estrih, Beograd

585 € do 975 €

Cena, Kompletno izlivanje podova, cca 120 m2
Samorazlivni estrih, Noćaj

540 € do 900 €

Cena, Brzo sušeća košuljica za postavljanje parketa, 35m2
Samorazlivni estrih, Beograd

450 € do 750 €

Cena, Izrada košuljice za podno grejanje, cca 60 m2
Samorazlivni estrih, Ležimir

450 € do 750 €

Cena, Cementna košuljica, 40m2
Samorazlivni estrih, Zrenjanin

450 € do 750 €

Cena, ručna izrada cemente košuljice debljine od 5 do 6 cm, cca 95m2
Samorazlivni estrih, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Postavljanje cementne košuljice u 40 stanova stambene zgrade, Stanovi 40kom – 2.500m2, sa terasama Lokal – 442m2-Samo cementna košuljica Terase – Samo cementna košuljica
Samorazlivni estrih, Čačak

13500 € do 22500 €

Cena, Betonska košuljica i epoksi pod, 100m2
Samorazlivni estrih, Niš

3600 € do 6000 €

Cena, Ravnjajuci sloj na terase, Oko 100 m kvadratna
Samorazlivni estrih, Vranje

540 € do 900 €

Cena, Izrada estriha - Ibercug, 60 m2
Samorazlivni estrih, Neresnica

585 € do 975 €

Cena, Izrada cementne košuljice, 250 m2 osnova 8 etaza
Samorazlivni estrih, Zlatibor

18000 € do 30000 €

Cena, Cementna košuljica za pod ili postavljanje ,,podoliva" , oko 30 m2
Samorazlivni estrih, Novi Sad

450 € do 750 €

Cena, Samorazlivni estrih preko instalacije podnog grejanja, 53 m2
Samorazlivni estrih, Surduk

900 € do 1500 €

Cena, Izrada košuljice , 250m2
Samorazlivni estrih, Veternik

2250 € do 3750 €

Cena, Mašinsko izlivanje cem. košuljice , 50m2
Samorazlivni estrih, Mladenovac

585 € do 975 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Samorazlivni estrih cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1051+ PREDUZEĆA ZA Samorazlivni estrih
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Samorazlivni estrih?

 • Samorazlivni estrih Beograd
 • Samorazlivni estrih Novi Sad
 • Samorazlivni estrih Kragujevac
 • Samorazlivni estrih Niš
 • Samorazlivni estrih Čačak
 • Samorazlivni estrih Kraljevo
 • Samorazlivni estrih Pančevo
 • Samorazlivni estrih Zrenjanin
 • Samorazlivni estrih Novi Pazar
 • Samorazlivni estrih Smederevo
 • Samorazlivni estrih Subotica
 • Samorazlivni estrih Aleksinac
 • Samorazlivni estrih Apatin
 • Samorazlivni estrih Aranđelovac
 • Samorazlivni estrih Bačka Palanka
 • Samorazlivni estrih Bačka Topola
 • Samorazlivni estrih Bečej
 • Samorazlivni estrih Bor
 • Samorazlivni estrih Bujanovac
 • Samorazlivni estrih Ćuprija
 • Samorazlivni estrih Gornji Milanovac
 • Samorazlivni estrih Inđija
 • Samorazlivni estrih Ivanjica
 • Samorazlivni estrih Jagodina
 • Samorazlivni estrih Kikinda
 • Samorazlivni estrih Knjaževac
 • Samorazlivni estrih Kovin
 • Samorazlivni estrih Kruševac
 • Samorazlivni estrih Kula
 • Samorazlivni estrih Kuršumlija
 • Samorazlivni estrih Leskovac
 • Samorazlivni estrih Loznica
 • Samorazlivni estrih Negotin
 • Samorazlivni estrih Paraćin
 • Samorazlivni estrih Pirot
 • Samorazlivni estrih Požarevac
 • Samorazlivni estrih Preševo
 • Samorazlivni estrih Prijepolje
 • Samorazlivni estrih Prokuplje
 • Samorazlivni estrih Ruma
 • Samorazlivni estrih Šabac
 • Samorazlivni estrih Senta
 • Samorazlivni estrih Šid
 • Samorazlivni estrih Sjenica
 • Samorazlivni estrih Smederevska Palanka
 • Samorazlivni estrih Sombor
 • Samorazlivni estrih Sremska Mitrovica
 • Samorazlivni estrih Stara Pazova
 • Samorazlivni estrih Temerin
 • Samorazlivni estrih Trstenik
 • Samorazlivni estrih Užice
 • Samorazlivni estrih Valjevo
 • Samorazlivni estrih Velika Plana
 • Samorazlivni estrih Vranje
 • Samorazlivni estrih Vrbas
 • Samorazlivni estrih Vršac
 • Samorazlivni estrih Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana