Spavaće sobe, cena

Koliko košta spavaća soba po meri? Spavaća soba po meri je oko 30% skuplja, ali za toliko i kvalitetnija i lepša od industrijske te omogućava bolju iskorišćenost prostora, a svakako i ugodniju sredinu za spavanje. Cena nabavke i sastavljanja spavaće sobe od iverice koju čine krevet, ugradni plakar i noćni ormarići, kreće se između 500 i 800 EUR.

Kome poveriti izradu ili nabavku i sastavljanje spavaće sobe? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stolarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena nameštaja za spavaću sobu


Cena nameštaja za spavaću sobu. Cena za nabavku materijala i sastavljanje nameštaja za spavaću sobu koji čine krevet, orman, sto i komoda. Cena za nameštaj od iverice.

500.00

VEOMA NISKA CENA

SREDNJA CENA
780.00

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Spavaće sobe, cena

DETALJNIJE CENE ZA Spavaće sobe

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Spavaće sobe - sve što treba da znate

1. Spavaće sobe - šta sve treba da znate?

Svi znamo da su spavaće sobe neizostavan deo svakog doma, i u bukvalnom i u prenesenom značenju, premda su na izvestan način to oduvek i bile. U današnje vreme, kada je tempo života ubrzan do krajnjih granica izdržljivosti, spavaće sobe sve više predstavljaju poslednje utočište za predah i odmor. U tom smislu psiholozi, a sve više i enterijeristi, zagovaraju povratak na njihovo minimalističko uređenje - da  spavaće sobe budu bez ikakvih tehničkih uređaja koji bi remetili miran san i da služe isključivo za spavanje. Zvuči li vam ovo kao „pusti snovi“ ili je realno izvodljivo?

Spavaće sobe
Spavaća soba treba da bude vaša oaza mira, pa je tako i osmislite

1.1. Odredite svoje potrebe i prioritete

Istini za volju, činjenica je da u Srbiji 75% stanovništva živi u gradovima i to mahom u dvoiposobnim stanovima. To u praksi znači da samo malobrojni imaju privilegiju izdvojene, vlastite spavaće sobe. U najvećem broju slučajeva, dnevna soba je ta koja, osim za boravak, pomoću kombinovanih ležajeva na razvlačenje služi i za spavanje, a neretko je i čitava dnevna zona ujedno i noćna. Međutim, ako se već ubrajate među srećnike, evo šta možemo da vam kažemo u vezi s uređenjem i opremanjem takve oaze za uživanje.

1.2. Kompletno ili delimično preuređenje ili samo sređivanje

Ako odlučite da sobu sasvim renovirate, zapravo da se prvo latite građevinskih, stolarskih ili molerskih, eventualno električarskih poslova, i tu vam možemo biti od koristi, pa ne oklevajte da nam se obratite. Ipak, ovom prilikom, posvetićemo se isključivo uređenju enterijera. 

Dakle, kada i ako završite grube radove, na red će doći ono što mnogi vole - kupovina komada nameštaja, pokućstva i rasvete te stilsko i estetsko uklapanje svega izabranog u skladnu celinu.

1.3. Obavezno merenje spavaće sobe

Prvo što bismo vam savetovali jeste da detaljno premerite sobu i napravite skicu. Merenje će pomoći da vas ne ponese impulsivna kupovina te da uzmete nešto sa čim posle ne biste znali šta ćete. Tačna mesta gde su prozori, vrata, prekidači, utičnice i svetla biće vam itekako potrebni da biste kupili odgovarajuće stvari. Ako niste sigurni ili prosto ne možete da se odlučite, uvek postoji mogućnost da se posavetujete sa nekim arhitektom ili enterijeristom. Naravno, i njemu/njoj će skica olakšati razmatranje mogućih opcija. Ipak, ako rešite da se posla latite samostalno, kad završite sa merenjem, razmislite o prioritetima - bračni krevet i neka varijanta garderobera se obično podrazumevaju, ali šta mimo njih još može da stane, a da se soba ne zatrpa? Ima situacija kada promena rasporeda može da predstavlja neverovatnu razliku u smislu komfora i osećanja koja prostor u vama budi.

2. Spavaće sobe - izbor ponuđača

Kada dođete do konačne liste svojih prioriteta - u smislu izbora komada nameštaja, pokućstva i rasvete - onda ćete najverovatnije tačno i znati ostavljate li nešto staro ili kupujete sve novo. Tada pred sobom opet imate dve opcije: kupovinu gotovog nameštaja ili naručivanje komada po meri. Svakako, to će zavisiti od budžeta koji vam je na raspolaganju, opredeljenja i raspoloživog vremena. Ako želite ručno rađen nameštaj po meri to će, dakako, zahtevati vreme i veća sredstva. Ono na šta bismo vam skrenuli pažnju verovatno i sami znate - stolari jesu skuplji, ali su njihovi proizvodi uglavnom dugotrajniji od industrijskih i ono što je mnogo bitnije: apsolutno se po svim karakteristikama tačno uklapaju u prostor i izrađuju se u skladu sa vašim željama, bez obzira na to da li su u pitanju tek boja ili oblik. Naposletku, nigde ne stoji da stolari nameštaj po meri rade isključivo od najskupljih vrsta masivnog drveta.

S obzirom na to koliko ponuđača nameštaja i pokućstva ima na tržištu, neće vam biti nimalo lako da se opredelite za jednog. Zbog toga bismo vam svakako preporučili da se obratite nama, budući da sarađujemo sa firmama i zanatlijama čije reference i sve komentare klijenata možete videti na našem veb-sajtu. Popunite onlajn formular sa najosnovnijim podacima o traženom projektu i ubrzo ćete dobiti ponude zainteresovanih izvođača sa svim detaljima.

2.1. Raspored nameštaja u spavaćoj sobi

Sledeća stavka u uređenju spavaće sobe jeste razmeštaj komada nameštaja za koji ste se odlučili. Jasno je da sam raspored fiksnih elemenata pokućstva - prozora i vrata, prvenstveno u stanu, ne možete da menjate. Toga radi, krevet kao najveći, treba postaviti tako da vam omogućava što mirniji san, ali i nesmetano kretanje po sobi. Ako su prozori bočno od vrata, onda krevet može biti na sredini naspramnog zida. Postoji li ugrađen ili američki plakar na zidu suprotnom prozorima, to je idealno rešenje, po preporukama enterijerista. Dakle, vrata se otvaraju na unutra, iza njih je garderober od poda do plafona sa dovoljno mesta za odlaganje odeće i posteljine, a ispod prozora može biti komoda, fiokar ili toaletni sto. Ako ste ljubitelj knjiga, biće mesta za zidnu policu ili dve. 

Ima modela, tačnije okvira kreveta sa fiokama ispod bočnih stranica ili sa policama u uzglavlju. Uopšte uzev, poslednjih godina uzglavlja se sve više prave kao zasebni elementi koji se prodaju odvojeno od okvira kreveta, pa se zahvaljujući tome mogu sklapati razne kombinacije. Sa svake strane spavača, idealno bi bilo da stoji po jedna svetiljka, podna, stona ili zidna po izboru te noćni stočić za sat, naočari ili čašu vode. 

Sve u svemu, jasno je da je bračni krevet centralna tačka spavaće sobe. Njegovu veličinu odredićete prema merama sobe, budući da enterijeristi predlažu 60-90 cm prolaza sa svake strane, naročito ako orman nije sa kliznim vratima. Shodno pozicioniranju ležaja i garderobera, znaćete da li će preostati mesta i za druge elemente. Najvažnije je da imate u vidu dve stvari: da vam sunce ne blješti u oči od rane zore i da možete komotno da se krećete po sobi. 

2.2. Pronađite gotove komade nameštaja

Pomenuli smo da se pri uređenju spavaće sobe i kupovini nameštaja možete odlučiti i za one iz industrijske proizvodnje, odnosno, ponude manje ili više poznatih brendova. Ako naročito volite nekog dizajnera ili firmu, uvek ćete želeti da imate nešto njihovo. Onda možete uzeti ili celu sobu u kompletu ili samo nešto, po svom izboru. U svakom slučaju, i tu važi staro pravilo: „dva puta meri, jednom seci“. Ako već izaberete neki komad iz salona, na isporuku i sastavljanje se uglavnom čeka po više nedelja, pa ako se još ispostavi da to nije to što ste hteli, možda ćete se naći u neprilici. Zato imajte u vidu i optičke i svetlosne varke, vezano za veličinu i boje. 

2.3. Pronađite majstora za nameštaj po meri

Ako prelomite da su zanatski rađeni komadi po meri ono što je vredno para, valja naći dobrog stolara. Opet vam i tu možemo pomoći, ako na našem veb-sajtu potražite zanatlije sa kojima sarađujemo. Koga god da angažujete, prvo će doći kod vas da vidi prostor i uzme mere. Potom sledi dogovor oko materijala, veličine, oblika, boja. Ako ne znate tačno za šta bi da se odlučite, pošto ste našli bezbroj primera na internetu ili u časopisima o uređenju doma koji vam se toliko dopadaju da ne prestajete da se dvoumite, možda će stolar imati bolje ili bar kompromisno rešenje, shodno onome što realno može da se izvede u datim uslovima.

S druge strane, imate li neki stariji komad nameštaja koji vredi sačuvati, možete sa tapetarom porazgovarati o mogućnostima reparacije i restauracije. Tada je na vama samo da izaberete materijal, a majstor će se postarati za ostalo. U tom slučaju ćete najverovatnije dobiti vrlo kvalitetan komad koji će, u najmanju ruku, potrajati i služiti u domu bar još toliko koliko i do tada.   

3. Elementi pokućstva i komadi nameštaja

Naposletku, da rezimiramo - rešili ste šta ćete da zadržite, šta izbacite iz spavaće sobe, šta ćete da kupite gotovo, šta naručite u zanatskoj radionici. Ako izaberete da poslušate savete stručnjaka i u sobi ostavite samo ono što služi spavanju, onda vaš spisak za nabavku sadrži tek par stavki: krevet, orman, noćne stočiće i svetiljke. 

Kada to završite, ako su gotovi stolarija, podovi i krečenje, ostaje onaj deo posla koji se, čini se, obavlja sa najviše uživanja - boje, teksture, detalji, akcenti, stilistika.

3.1. Šta kupiti gotovo, a šta naručiti po meri?

Jasno je da je nabavka najvećih komada nameštaja za spavaću sobu i najveća investicija. Krevet i garderober, bilo iz neke poznate serije bilo rađeni po meri, zaista i jesu najkrupniji elementi ove slagalice. Detalji su ono što ostaje za kraj i njih ćete lakše rešiti ako striktno sledite koncept za koji ste se odlučili. Kada izaberete krevet i orman, ostalo samo treba da se dodaje po boji, obliku, veličini, senzibilitetu. 

Stočiće ili sitnije fiokare po svom ukusu, možete da nađete u salonima ili nekoj drugoj trgovini, a možda ih možete napraviti i sami. Mogu biti od istog materijala kao krevet i orman ili sasvim drugačiji.

Preostaje tekstil: podne prostirke, posteljina, prekrivač, jastuci, jastučići, zavese. Svaki od ovih predmeta možete kupiti, naručiti ili napraviti sami. Sve zavisi od toga šta volite, koliko ste vešti u ručnim radovima i koliko hoćete da platite.  

3.2. Kombinacije oblika i boja

Stručnjaci za spavaće sobe uvek preporučuju umirujuće tonove hladnih boja, plave i zelene, sa tek po kojim akcentom iz komplementarnog dela spektra. Ako ste odabrali drvo, svetlo ili tamno, uz odgovarajuće nijanse plave ili zelene, savršeni detalji bi bili u tonovima iz prirode - bež, krem, smeđe ili citrusa. Ako više volite metal i industrijski stil ili nešto nalik tome, svedenih i ravnih linija, boje u trendu su crna i bela, pa detalji mogu biti drugačijeg kolorita. Naravno, redovno se preporučuje umerenost - u šarenilu i među jakim, šljaštećim detaljima teško ćete moći mirno da se uspavate.

Za kraj, mogli bismo da dodamo samo nešto u vezi sa zavesama i prostirkama. Najbolje je kada su od prirodnih materijala i što mekše - bilo pod rukom ili stopalom - najviše zato što će vas igra svetla i senke polako uljuljkati u san. Ako volite zavese onda slobodno postavite višeslojne da biste i osvetljenje u prostoriji mogli da podešavate po potrebi. Uz tanke, mrežaste ili prozirne, budiće vas meka svetlost i toplota jutra, a uz bogate, debele plišane ili brokatne draperije možete se odmarati ili spavati tokom čitavog dana.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Dečija spavaća soba

Poštovani,

potrebna izrada dečije spavaće sobe po meri, prikazano na slici.

Hvala 211680 € do 352800 €

........

Nameštaj po meri za spavaću sobu

Poštovani,

potrebna 2 noćna stočića, komoda za knjige na zidu veća, polica manja na zidu, maska za radijator, nove pregrade za ormar postojeći.

Hvala 127008 € do 211680 €

........

Izrada bračnog klasičnog krevet

Poštovani,

Potrebna je izrada bračnog kreveta i dušeka dimenzija cca 160 x 200 cm.

Hvala. 68796 € do 114660 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Nameštaj po meri, cca 65m2
Spavaće sobe, Novi Sad

9000 € do 15000 €

Cena, Izrada krevata po meri, cca 220 x 120cm
Spavaće sobe, Beograd

450 € do 750 €

Cena, Krevet Monako od parene bukve, cca 15x15cm, 15x4cm
Spavaće sobe, Sremska Mitrovica

540 € do 900 €

Cena, Izrada kreveta, cca 190 x 90 cm
Spavaće sobe, Sremska Mitrovica

360 € do 600 €

Cena, spavaća soba sa mostom iznad kreveta, cca 360 x 230 cm i 160 x 200 cm ; komoda 100 x 80 cm
Spavaće sobe, Nova Pazova

540 € do 900 €

Cena, Izrada nameštaja za stan , 37m2
Spavaće sobe, Zlatibor

7650 € do 12750 €

Cena, Bračni krevet, 160x200cm
Spavaće sobe, Beograd

900 € do 1500 €

Cena, Opremanje stana nameštajem po meri, 70m2
Spavaće sobe, Novi Sad

5850 € do 9750 €

Cena, Bračni krevet, 160x200cm
Spavaće sobe, Beograd

585 € do 975 €

Cena, Kompletan nameštaj 3-sobnog stana, DS:4,5x5m; Kuh.:2,26x4m; Sp.s.:3,13x3,25m; Sp.s.:3,55x3,30m
Spavaće sobe, Novi Sad

9000 € do 15000 €

Cena, Izrada most plakara iznad kreveta, 220cm, 151cm
Spavaće sobe, Novi Sad

1350 € do 2250 €

Cena, Krevet po meri, 160X200cm
Spavaće sobe, Novi Sad

585 € do 975 €

Cena, Izrada nameštaja po meri za stan, 47m2
Spavaće sobe, Kragujevac

9000 € do 15000 €

Cena, Izrada zidnog kreveta, 160x200cm
Spavaće sobe, Sremska Kamenica

585 € do 975 €

Cena, Nameštaj po meri, Duzina 3,1m duzina visecih elemenata 1m
Spavaće sobe, Zlatibor

2250 € do 3750 €

Cena, Bračni krevet, cca 160 x 200cm
Spavaće sobe, Novi Sad

540 € do 900 €

Cena, Izrada i montaža nameštaja po meri za kompletno opremanje stana kuhinja, dnevna soba, kupatilo, spavaća soba..., 57m2
Spavaće sobe, Novi Sad

7200 € do 12000 €

Cena, Izrada nameštaja za spavaću sobu, 3,5x3,5m
Spavaće sobe, Beograd

1800 € do 3000 €

Cena, Izrada nameštaja po meri za spavaću sobu, 14 m2
Spavaće sobe, Vrdnik

2250 € do 3750 €

Cena, Izrada nameštaja po meri za spavaću sobu, 4x4m soba
Spavaće sobe, Subotica

2250 € do 3750 €

Cena, Jedan bračan krevet i jedan za jednu osobu, 160x200 i 90x200cm
Spavaće sobe, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Drveni bračni krevet, 140cm x 200cm
Spavaće sobe, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Dušek , 1kom, 160x190/200
Spavaće sobe, Vršac

405 € do 675 €

Cena, Krevet po meri, 180x200cm
Spavaće sobe, Beograd

585 € do 975 €

Cena, Bračni krevet, 180x200cm
Spavaće sobe, Kragujevac

1080 € do 1800 €

Cena, Spavaća soba, 1kom
Spavaće sobe, Kruševac

2250 € do 3750 €

Cena, Kuhinja po meri, 5+5
Spavaće sobe, Beograd

9000 € do 15000 €

Cena, Izrada kreveta za spavaću sobu, Visina 35 uznozje, uzglavlje 80, sirina 140, duzina 200
Spavaće sobe, Novi Sad

315 € do 525 €

Cena, Plakar sa ugradnim krevetom, 340cm x 55cm x 250cm
Spavaće sobe, Ugrinovci (Zemun)

630 € do 1050 €

Cena, Orman, V 198 x Š 50 x D 54 V 50 x Š 142,5 x D 54
Spavaće sobe, Sombor

1710 € do 2850 €

Cena, Spavaća soba, krevet i ormar, Soba: duzina: 5m; sirina 2,5
Spavaće sobe, Požarevac

630 € do 1050 €

Cena, Nameštaj po meri, Spavaća soba, dnevna, trpezarija
Spavaće sobe, Sjenica

22500 € do 37500 €

Cena, Bračni krevet, q60x200
Spavaće sobe, Beograd

405 € do 675 €

Cena, Nameštaj po meri-bračni krevet, cca 140x200cm
Spavaće sobe, Čačak

540 € do 900 €

Cena, Nameštaj po meri -krevet, 2 kom 120cmx200cm
Spavaće sobe, Veternik

540 € do 900 €

Cena, Bračni krevet, 160x200cm
Spavaće sobe, Leskovac

360 € do 600 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Spavaće sobe cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1340+ PREDUZEĆA ZA Spavaće sobe
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Spavaće sobe?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana