Panoramski prozori i zidovi, cena

Koliko koštaju panoramski prozori? Jedina mana panoramskih prozora i zidova je njihova cena. Ona zavisi od veličine, vrste i tipa stakla, načina otvaranja, profila i okova, odnosno, materijala. Tako, recimo, za obične prozore najjeftiniji je PVC. Zbog težine i veličine ovakvih prozora i zidova koji zahtevaju čvrste okvire, najčešće se koristi aluminijumski okvir. Najprodavaniji tip panoramskog zida je klizni sistem s otvaranjem na tzv. kant ili kip, čija je cena skoro 50% niža od pokretnog zida. Za fiksni panoramski prozor treba izdvojiti između 950 do 1.500 EUR, za panoramski zid s otvaranjem na kant između 1.900 i 2.800 EUR, dok pokretni klizni panoramski zid može biti i više od 3.000 EUR. Panoramski zidovi-vrata su skupi proizvodi čija je izrada i montaža vrlo zahtevna, mada u svaki dom unose najviše prirodne svetlosti, spajaju unutrašnjost sa terasom i pružaju otvoren pogled na veliki deo okruženja.

Kome poveriti izradu i postavljanje panoramskih prozora ili zidova? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima stolarije u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena za panoramska vrata i zidove


Cena staklenog panoramskog zida. Cena nabavke i postavljanja panoramskih vrata s PVC okvirom.

1000.00 €/kom

VEOMA NISKA CENA
€/kom

SREDNJA CENA
1560.00 €/kom

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Panoramski prozori i zidovi, cena

DETALJNIJE CENE ZA Panoramski prozori i zidovi

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Drveni klizni zid, dvoslojni, 200x220 cm

Cena nagibno-kliznog zida – panoramskog prozora 200x220 cm, dvoslojno staklo (termoprovodljivost U=1,2 W/mK).€/kpl

kpl
potražnja>

PVC klizni zid, dvoslojni, 200x220 cm

Cena nagibno-kliznog zida – panoramskog prozora 200x220 cm, dvoslojno staklo (termoprovodljivost U=1,2 W/mK).€/kpl

kpl
potražnja>

Fiksni panoramski prozor

Cena nabavke i postavljanja fiksnog panoramskog prozora.€/kom

kom
potražnja>

Panoramski, nagibno-klizni zid

Cena nabavke i postavljanja panoramskog zida koji može da se iskosi i klizi.€/kom

kom
potražnja>

Panoramski, pokretno-klizni zid

Cena nabavke i postavljanja panoramskog zida koji može da se pokreće i klizi.€/kom

kom
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Panoramski zidovi i prozori - sve što treba da znate

Panoramski zidovi i prozori - šta sve treba da znate?

1. Zašto baš panoramski zidovi?

Panoramski zidovi i prozori
Panoramski prozori ili zidovi danas su toliko usavršeni da možete biti potpuno bez brige kada je u pitanju njihovo besprekorno funkcionisanje

1.1. Prednosti panoramskih zidova

Termini kakvi su balkonska ili klizna vrata, panoramski prozor i panoramski zid, u arhitekturi i projektovanju objekata zapravo označavaju identične građevinske elemente. Razlike između njih su tehničke i tehnološke - veličina, načini otvaranja i načini proizvodnje. Dakle, prozori nevezano za vrstu i veličinu, mogu imati fiksne i pokretne delove, pa su prema tome fiksni ili krilni, odnosno, klizni. Oni najveći su panoramski zidovi ili prozori, pošto omogućavaju povezanost s prirodom i pružaju vidik dokle pogled doseže, istovremeno unoseći mnogo prirodne svetlosti i toplote u prostor. Na taj način, zidovi, zapravo, vrata i prozori ovog tipa, umnogome utiču i na efikasnu energetsku iskoristivost.

Osim što ovakvi objekti u arhitektonskom smislu deluju izuzetno moderno, znatno povećavaju kvalitet života ukućanima. Danas je proizvodnja panoramskih zidova i prozora toliko napredovala da su brige oko mehanizama za otvaranje i zatvaranje i njihovim kvarovima, potpuno izlišne. Još jedna velika prednost panoramskih kliznih prozora je ta što mogu biti stalno otvoreni, obezbeđujući tako neprekidno strujanje svežeg vazduha. Na kraju, ali ne i najmanje važno, njihova je prednost i to što su mehanizmi za otvaranje i zatvaranje zapravo sistemi koji skoro da nemaju ograničenje za veličine stakla, a da ono i dalje bude stabilno i bezbedno za upotrebu.

1.2. Slabosti kliznih vrata

Klizna vrata su komplikovanija za izradu od običnih, krilnih vrata, zbog mehanizma, okova i klizača. To, naravno, utiče i na cenu koja je mnogo viša nego za obična vrata. Isto važi i za panoramske prozore koji su skuplji zbog dimenzija stakla, premda se kvalitet stanovanja sa takvim prozorima ne može ni porediti s onim bez njih. Ipak, ne treba smetnuti s uma da je slabost panoramskih prozora zahtevno i dugotrajno čišćenje koje proizilazi upravo iz njihovih dimenzija.

1.3. Gde se postavljaju panoramski prozori?

Panoramski prozori se obično postavljaju na sunčanoj strani objekta, jer se uglavnom baš tu i planira izlaz u vrt, na terasu ili balkon. Zato ćete vrlo često videti kuće na kojima su kombinovana klizna vrata ili panoramski prozori na južnoj, istočnoj ili zapadnoj strani i parapetni, odnosno, obični prozori i vrata na severnoj, gde su najčešće i nestambene prostorije.

2. Vrste panoramskih prozora

2.1. Izbor stolarije

Klizni i panoramski prozori se razlikuju prema sistemu fiksiranja u pod i plafon, od kog zavisi i način otvaranja. Ako se pridržavate maksimalno preporučenih dimenzija, prozori neće popustiti niti će se slomiti, bez obzira na to kakav sistem fiksiranja ili mehanizme za otvaranje i zatvaranje imaju. Naravno, prozor će popustiti onda kada su okovi neodgovarajući. Savetujemo stoga da pre izbora ponuđača, odlučite kakve prozore i vrata želite, kakvih dimenzija i kako da se njima barata, pa se o tome posavetujete sa stručnjacima. Jedino ćete na taj način izbeći sve neugodnosti i probleme, a panoramski zid će dugo služiti svojoj svrsi.

2.2. Nagibno-klizni panoramski zid

Za nagibno-klizni panoramski zid je karakterističan mehanizam za otvaranje i zatvaranje; klizno krilo se prvo otvara "na kip" kao za ventilaciju, a zatim se poravna izvlačenjem donjeg dela. Tako pokretno krilo panoramskog zida klizi pored fiksnog, iako su oba dela u istoj ravni. Za ove prozore preporučuje se ograničenje dimenzija na 320x240 cm.

2.3. Podizno-klizni prozori

Podizno-klizni panoramski prozori otvaraju se laganim podizanjem pre otvaranja, a zatim klizanjem krila pored fiksnog dela, duž klizača. Krila ovih prozora nisu u istoj ravni, ali su, kada su zatvoreni i zaključani, potpuno fiksirani i dobro termoizolovani, tako da stvaraju vrlo prijatnu mikroklimu. Klizni prozori s ovim sistemom mogu biti većih dimenzija - do 400x260 cm.

2.4. Složiva klizna vrata ili harmonika

Sklopivi klizni panoramski zid sastoji se od nekoliko delova ili panela, koji se otvaraju po segmentima, odnosno, poput harmonike - preklapaju se na spojevima delova, jedan preko drugog. Ovi složivi panoramski prozori mogu da se kreću na više načina i u više pravaca: svi paneli idu na jednu ili drugu stranu ili se sreću na sredini ili, pak, samo određeni paneli mogu da klize levo ili desno. Maksimalna preporučena dimenzija za ovaj sistem otvaranja je 480x260 cm.

3. Panoramski prozori i njihovi delovi

3.1. Okviri panoramskih prozora

Okvir panoramskog zida, odnosno, prozora, može biti izrađen od različitih materijala koji se razlikuju po izdržljivosti, ceni, izgledu i, naravno, toplotnoj provodljivosti. Najjeftinija opcija, uz odgovarajuću termoprovodljivost je PVC okvir. Osim cene, dodatna prednost PVC okvira je lako održavanje, budući da je vrlo otporan na vremenske uslove, a može se čistiti običnom vlažnom krpom. Slabost plastike je njen izgled, jer se dešava da veoma loše stari, bledi ili žuti. Tu su zatim drveni okviri prozora, koji imaju najbolja termoregulaciona svojstva, a uz to su ekološki i prirodan materijal koji održava optimalnu vlažnost prostora. Međutim, drvetu je slabost nešto viša cena i zahtevnije održavanje. Treća opcija je kombinacija drvenog okvira i aluminijumske maske. Time se osigurava veća izdržljivost prozorskog okvira, pošto aluminijum štiti drvo. Četvrta, najskuplja opcija je čist aluminijumski okvir, premda se on ne može pohvaliti tako dobrom toplotnom provodljivošću. Ono čime može jeste da je najtrajniji, najelegantniji i izuzetno jednostavan za održavanje.

3.2. Klizači za prozore i vrata

Klizači su ključni element mehanizma, odnosno, sistema panoramskih prozora koji omogućava njihovo lagano, bešumno i glatko kretanje, a u izvesnom smislu i presudni da se prozori tako velikih dimenzija ne zaglave. Klizači su zapravo deo okova i prvenstveno zavise od vrste prozora ili vrata (klizno-podizna, nagibno-klizna, preklopna). Ako želite stolariju modernog dizajna, najbolje je da šine za klizače budu u ravni sa plafonom i podom, što znači da su ugrađeni u njih. Takva ugradnja je nešto skuplja, ali izgleda mnogo bolje. Najjednostavnije je da se to izvede pri novogradnji, dok je naknadno štemovanje plafona i poda nešto teže; ukoliko je drugačije neizvodljivo, šine za klizače se mogu postaviti na podlogu, pa će izgledati kao ram, odnosno, prag. Za kretanje su potrebni i točkovi, montirani iznad i ispod vrata ili prozora, što opet zavisi od vrste panoramskog elementa.

3.3. Panoramski zid i zastakljenje

Panoramski zidovi i prozori mogu biti dvostruko ili trostruko zastakljeni. Koliko će stakala biti zavisi uglavnom od zahtevane toplotne provodljivosti objekta na koju utiču dimenzije staklenih površina. Ukoliko je u pitanju skoro potpuno zastakljena fasada, biće neophodno troslojno zastakljenje, ali ako su panoramski prozori lii klizna vrata u samo jednoj prostoriji, dvoslojno zastakljenje je sasvim dovoljno. Nadalje, možete birati između običnih i refleksivnih stakala (postoji i refleksivno staklo koje doprinosi hlađenju unutrašnjosti tokom leta) i onih u boji ili sasvim prozirnih - u stvari, da li će staklo na fasadi biti plavkasto, zelenkasto ili sasvim bistro i bezbojno (ovo je i najskuplje).

3.4. Senila za panoramske prozore

Zbog velikih staklenih površina koje su jedna od glavnih prednosti panoramskih prozora, može se dešavati da se, naročito tokom letnjih meseci, prostorija pregreje. Pored očiglednih rešenja kao što su terase, nastrešnice i balkoni na fasadi iznad prozora, koji bi sprečavali direktan prodor svetlosti i/ili klima-uređaja u prostoru, spoljni su zastori, odnosno neki tip senila, najbolje rešenje, jer je i najfleksibilnije. Metalna površina spoljnih roletni reflektuje sunčeve zrake i sprečava ih da prođu kroz staklo. Zbog toga je veoma važno da se roletne montiraju S VANJSKE strane - treba sprečiti sunčeve zrake da uopšte dođu do stakla i prođu kroz njega, što je glavni faktor pregrevanja prostorije. Unutrašnje roletne služe tome da sprečavaju stvaranje odbljeska i da se prostor senči, kako bi boravak bio što prijatniji, ali se njima ne zaustavlja pregrevanje.

Postoji više varijanti rešenja postavljanja roletni. Ako želite da se kućište za roletne sa elektromotorom ne vidi, to mora da se ima na umu prilikom projektovanja kuće kako bi se ostavilo dovoljno prostora za podfasadnu ugradnju. Ako takvo rešenje nije moguće iz nekog drugog razloga, izaberite kućišta koja će najbolje odgovarati okviru prozora i zbog toga neće biti toliko upadljiva sa spoljne strane.

4. Panoramski zidovi i prozori - cena

Koliko košta panoramski zid? Zbog velikih dimenzija, panoramski zid je mnogo skuplji od običnih, parapetnih prozora. Cene za dimenzije oko 300x350x260 cm kreću se između 1.500 - 2.500 EUR. Cena kliznih prozora zavisi uglavnom od vrste ili načina otvaranja. Postoje pokretno-klizni sistemi, nagibno-klizni  i složivo-klizni sistemi. Drugi važan faktor su njihove dimenzije. Za dimenzije 300x260 cm plaća se između 1.000-4.000 EUR, a najčešća cena za klizna vrata je 2.000-3.000 EUR.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Balkonska vrata

Potrebna balkonska vrata sa kliznim sistemom, dimenzija 205v * 260 s sa roletnom i komarnikom, bele boje - 2 kom. 52920 € do 88200 €

........

Instalacija PVC prozora na francuskom balkonu umesto postojećeg zida

Potrebna nabavka prozora za 1 francuski balkon, maximalne veličine moguće, to mora da proceni majstor jer je ovo na potkrovlju zgrade. 63504 € do 105840 €

........

Panoramski prozor sa roletnom koja se iznutra podiže i spušta

Potreban panoramski stakleni prozor sa roletnom koja se iznutra podiže i spušta. 127008 € do 211680 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Izrada tuš kabine, cca 2 250 x 150 cm
Panoramski prozori i zidovi, Topola

900 € do 1500 €

Cena, Aluminijumska harmonika vrata, cca 220 x 220cm
Panoramski prozori i zidovi, Prijepolje

180 € do 300 €

Cena, Zidanje staklenih prizmi za svetlarnik,
Panoramski prozori i zidovi, Sremska Mitrovica

900 € do 1500 €

Cena, Klizni prozor za potkrovlje, cca 195 x 90cm
Panoramski prozori i zidovi, Smederevo

1170 € do 1950 €

Cena, Panoramski sistem prozora od poda do plafona, 2kom- 3,6 x 2,6m
Panoramski prozori i zidovi, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Zatvaranje jednog dela terase ispred kuće , Jedna klizna dužine 2,60
Panoramski prozori i zidovi, Gornji Stupanj

540 € do 900 €

Cena, Panoramski prozor, cca 3.5 x 4.5m
Panoramski prozori i zidovi, Smederevo

1170 € do 1950 €

Cena, Klizna staklena vrata, 2m2
Panoramski prozori i zidovi, Beograd

315 € do 525 €

Cena, Zatvaranje terase harmonika sistem, cca 3m×1,5m
Panoramski prozori i zidovi, Novi Pazar

1350 € do 2250 €

Cena, Prozori kao svetlarnik, 23kom, 210x80cm
Panoramski prozori i zidovi, Vršac

4500 € do 7500 €

Cena, Pregradni zid, 255x390cm , 10m2
Panoramski prozori i zidovi, Užice

2700 € do 4500 €

Cena, Izrada staklenog zida sa izlazom na terasu, 4x3m
Panoramski prozori i zidovi, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Trokrilna balkonska vrata, jedna trokrilna vrata, otvor u zidu 250x210cm
Panoramski prozori i zidovi, Beograd

900 € do 1500 €

Cena, Pokretno klizna vrata iz dva segmenta , dužina 3,50m visima 2.5m
Panoramski prozori i zidovi, Novi Sad

1800 € do 3000 €

Cena, Staklo za izlog, 3x2,2m
Panoramski prozori i zidovi, Titel

900 € do 1500 €

Cena, Složiva klizna balkonska vrata bele boje, 250x315cm
Panoramski prozori i zidovi, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Panoramska klizna vrata, 237x210
Panoramski prozori i zidovi, Niš

1080 € do 1800 €

Cena, Zastakljivanje terase, stakleni paneli za terasu, cca 4 x 2,5 m
Panoramski prozori i zidovi, Kragujevac

2700 € do 4500 €

Cena, Panoramski zidovi, 2 kom 9 m2
Panoramski prozori i zidovi, Subotica

180 € do 300 €

Cena, Pokretno-klizni panoramski zid, 217x214cm
Panoramski prozori i zidovi, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Svetlarnik od staklenih prizmi, 200 x 350 cm
Panoramski prozori i zidovi, Sremska Mitrovica

900 € do 1500 €

Cena, Klizna vrata za gipsani pregradni zid, 6m2
Panoramski prozori i zidovi, Smederevska Palanka

405 € do 675 €

Cena, Pregradna klizna vrata, 9m2
Panoramski prozori i zidovi, Leskovac

900 € do 1500 €

Cena, Pvc u boji drveta terasa uskocno klizni sistem, 6000x2900mm i 4200 x 2900mm
Panoramski prozori i zidovi, Krčedin

1350 € do 2250 €

Cena, Zastakljivanje terase (krov i bočne strane), 30 m2
Panoramski prozori i zidovi, Beograd

13500 € do 22500 €

Cena, Panoramski zid 2 kliznih vrata, 1 kom
Panoramski prozori i zidovi, Beograd

2700 € do 4500 €

Cena, Stakleni pregradni zid u stanu sa jednim vratima, 3 x 2.6 m
Panoramski prozori i zidovi, Beograd

2700 € do 4500 €

Cena, ALU klizni prozori bez ugradnje, 1kom, 115x115cm 1kom 135x140cm
Panoramski prozori i zidovi, Novi Sad

2700 € do 4500 €

Cena, Zastakljivanje terase, 1 kom,200x160 cm
Panoramski prozori i zidovi, Novi Sad

1080 € do 1800 €

Cena, Fiksni panoramski prozor, 1. 1 x 1m
Panoramski prozori i zidovi, Zlatibor

1080 € do 1800 €

Cena, Veliki prozor sa kliznim otvaranjem, 300x180cm
Panoramski prozori i zidovi, Sombor

1350 € do 2250 €

Cena, Panoramski prozor, 1kom 160×200cm
Panoramski prozori i zidovi, Trstenik

1350 € do 2250 €

Cena, Zastakljivanje terase panoramskim prozorima, 2x2
Panoramski prozori i zidovi, Ljig

2250 € do 3750 €

Cena, Stakleni spoljni zid, dupla vrata, klasične dimenzije 4,5x2,7m
Panoramski prozori i zidovi, Novi Sad

2250 € do 3750 €

Cena, Ugaoni panoramski prozor, 300x200cm + 100x200cm
Panoramski prozori i zidovi, Šabac

2250 € do 3750 €

Cena, PVC prozori i vrata, 12kom
Panoramski prozori i zidovi, Beograd

3150 € do 5250 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Panoramski prozori i zidovi cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1037+ PREDUZEĆA ZA Panoramski prozori i zidovi
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Panoramski prozori i zidovi?

 • Panoramski prozori i zidovi Beograd
 • Panoramski prozori i zidovi Novi Sad
 • Panoramski prozori i zidovi Kragujevac
 • Panoramski prozori i zidovi Niš
 • Panoramski prozori i zidovi Čačak
 • Panoramski prozori i zidovi Kraljevo
 • Panoramski prozori i zidovi Pančevo
 • Panoramski prozori i zidovi Zrenjanin
 • Panoramski prozori i zidovi Novi Pazar
 • Panoramski prozori i zidovi Smederevo
 • Panoramski prozori i zidovi Subotica
 • Panoramski prozori i zidovi Aleksinac
 • Panoramski prozori i zidovi Apatin
 • Panoramski prozori i zidovi Aranđelovac
 • Panoramski prozori i zidovi Bačka Palanka
 • Panoramski prozori i zidovi Bačka Topola
 • Panoramski prozori i zidovi Bečej
 • Panoramski prozori i zidovi Bor
 • Panoramski prozori i zidovi Bujanovac
 • Panoramski prozori i zidovi Ćuprija
 • Panoramski prozori i zidovi Gornji Milanovac
 • Panoramski prozori i zidovi Inđija
 • Panoramski prozori i zidovi Ivanjica
 • Panoramski prozori i zidovi Jagodina
 • Panoramski prozori i zidovi Kikinda
 • Panoramski prozori i zidovi Knjaževac
 • Panoramski prozori i zidovi Kovin
 • Panoramski prozori i zidovi Kruševac
 • Panoramski prozori i zidovi Kula
 • Panoramski prozori i zidovi Kuršumlija
 • Panoramski prozori i zidovi Leskovac
 • Panoramski prozori i zidovi Loznica
 • Panoramski prozori i zidovi Negotin
 • Panoramski prozori i zidovi Paraćin
 • Panoramski prozori i zidovi Pirot
 • Panoramski prozori i zidovi Požarevac
 • Panoramski prozori i zidovi Preševo
 • Panoramski prozori i zidovi Prijepolje
 • Panoramski prozori i zidovi Prokuplje
 • Panoramski prozori i zidovi Ruma
 • Panoramski prozori i zidovi Šabac
 • Panoramski prozori i zidovi Senta
 • Panoramski prozori i zidovi Šid
 • Panoramski prozori i zidovi Sjenica
 • Panoramski prozori i zidovi Smederevska Palanka
 • Panoramski prozori i zidovi Sombor
 • Panoramski prozori i zidovi Sremska Mitrovica
 • Panoramski prozori i zidovi Stara Pazova
 • Panoramski prozori i zidovi Temerin
 • Panoramski prozori i zidovi Trstenik
 • Panoramski prozori i zidovi Užice
 • Panoramski prozori i zidovi Valjevo
 • Panoramski prozori i zidovi Velika Plana
 • Panoramski prozori i zidovi Vranje
 • Panoramski prozori i zidovi Vrbas
 • Panoramski prozori i zidovi Vršac
 • Panoramski prozori i zidovi Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana