Za područje

  Panoramski prozori i zidovi, cena

  Koliko koštaju panoramski prozori? Jedina mana panoramskih prozora i zidova je njihova cena. Ona zavisi od veličine, vrste i tipa stakla, načina otvaranja, profila i okova, odnosno, materijala. Tako, recimo, za obične prozore najjeftiniji je PVC. Zbog težine i veličine ovakvih prozora i zidova koji zahtevaju čvrste okvire, najčešće se koristi aluminijumski okvir. Najprodavaniji tip panoramskog zida je klizni sistem s otvaranjem na tzv. kant ili kip, čija je cena skoro 50% niža od pokretnog zida. Za fiksni panoramski prozor treba izdvojiti između 950 do 1.500 EUR, za panoramski zid s otvaranjem na kant između 1.900 i 2.800 EUR, dok pokretni klizni panoramski zid može biti i više od 3.000 EUR. Panoramski zidovi-vrata su skupi proizvodi čija je izrada i montaža vrlo zahtevna, mada u svaki dom unose najviše prirodne svetlosti, spajaju unutrašnjost sa terasom i pružaju otvoren pogled na veliki deo okruženja.

  Kome poveriti izradu i postavljanje panoramskih prozora ili zidova? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima stolarije u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena za panoramska vrata i zidove


  Cena staklenog panoramskog zida. Cena nabavke i postavljanja panoramskih vrata s PVC okvirom.

  1000.00 €/kom

  VEOMA NISKA CENA
  1300.00 €/kom

  SREDNJA CENA
  1560.00 €/kom

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Panoramski prozori i zidovi (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Drveni klizni zid, dvoslojni, 200x220 cm

  Cena nagibno-kliznog zida – panoramskog prozora 200x220 cm, dvoslojno staklo (termoprovodljivost U=1,2 W/mK).


  kpl

  €/kpl

  PVC klizni zid, dvoslojni, 200x220 cm

  Cena nagibno-kliznog zida – panoramskog prozora 200x220 cm, dvoslojno staklo (termoprovodljivost U=1,2 W/mK).


  kpl

  €/kpl

  Fiksni panoramski prozor

  Cena nabavke i postavljanja fiksnog panoramskog prozora.


  kom

  €/kom

  Panoramski, nagibno-klizni zid

  Cena nabavke i postavljanja panoramskog zida koji može da se iskosi i klizi.


  kom

  €/kom

  Panoramski, pokretno-klizni zid

  Cena nabavke i postavljanja panoramskog zida koji može da se pokreće i klizi.


  kom

  €/kom

  okvirna cena
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Panoramski zidovi i prozori - sve što treba da znate

  Panoramski zidovi i prozori - šta sve treba da znate?

  1. Zašto baš panoramski zidovi?

  Panoramski zidovi i prozori
  Panoramski prozori ili zidovi danas su toliko usavršeni da možete biti potpuno bez brige kada je u pitanju njihovo besprekorno funkcionisanje

  1.1. Prednosti panoramskih zidova

  Termini kakvi su balkonska ili klizna vrata, panoramski prozor i panoramski zid, u arhitekturi i projektovanju objekata zapravo označavaju identične građevinske elemente. Razlike između njih su tehničke i tehnološke - veličina, načini otvaranja i načini proizvodnje. Dakle, prozori nevezano za vrstu i veličinu, mogu imati fiksne i pokretne delove, pa su prema tome fiksni ili krilni, odnosno, klizni. Oni najveći su panoramski zidovi ili prozori, pošto omogućavaju povezanost s prirodom i pružaju vidik dokle pogled doseže, istovremeno unoseći mnogo prirodne svetlosti i toplote u prostor. Na taj način, zidovi, zapravo, vrata i prozori ovog tipa, umnogome utiču i na efikasnu energetsku iskoristivost.

  Osim što ovakvi objekti u arhitektonskom smislu deluju izuzetno moderno, znatno povećavaju kvalitet života ukućanima. Danas je proizvodnja panoramskih zidova i prozora toliko napredovala da su brige oko mehanizama za otvaranje i zatvaranje i njihovim kvarovima, potpuno izlišne. Još jedna velika prednost panoramskih kliznih prozora je ta što mogu biti stalno otvoreni, obezbeđujući tako neprekidno strujanje svežeg vazduha. Na kraju, ali ne i najmanje važno, njihova je prednost i to što su mehanizmi za otvaranje i zatvaranje zapravo sistemi koji skoro da nemaju ograničenje za veličine stakla, a da ono i dalje bude stabilno i bezbedno za upotrebu.

  1.2. Slabosti kliznih vrata

  Klizna vrata su komplikovanija za izradu od običnih, krilnih vrata, zbog mehanizma, okova i klizača. To, naravno, utiče i na cenu koja je mnogo viša nego za obična vrata. Isto važi i za panoramske prozore koji su skuplji zbog dimenzija stakla, premda se kvalitet stanovanja sa takvim prozorima ne može ni porediti s onim bez njih. Ipak, ne treba smetnuti s uma da je slabost panoramskih prozora zahtevno i dugotrajno čišćenje koje proizilazi upravo iz njihovih dimenzija.

  1.3. Gde se postavljaju panoramski prozori?

  Panoramski prozori se obično postavljaju na sunčanoj strani objekta, jer se uglavnom baš tu i planira izlaz u vrt, na terasu ili balkon. Zato ćete vrlo često videti kuće na kojima su kombinovana klizna vrata ili panoramski prozori na južnoj, istočnoj ili zapadnoj strani i parapetni, odnosno, obični prozori i vrata na severnoj, gde su najčešće i nestambene prostorije.

  2. Vrste panoramskih prozora

  2.1. Izbor stolarije

  Klizni i panoramski prozori se razlikuju prema sistemu fiksiranja u pod i plafon, od kog zavisi i način otvaranja. Ako se pridržavate maksimalno preporučenih dimenzija, prozori neće popustiti niti će se slomiti, bez obzira na to kakav sistem fiksiranja ili mehanizme za otvaranje i zatvaranje imaju. Naravno, prozor će popustiti onda kada su okovi neodgovarajući. Savetujemo stoga da pre izbora ponuđača, odlučite kakve prozore i vrata želite, kakvih dimenzija i kako da se njima barata, pa se o tome posavetujete sa stručnjacima. Jedino ćete na taj način izbeći sve neugodnosti i probleme, a panoramski zid će dugo služiti svojoj svrsi.

  2.2. Nagibno-klizni panoramski zid

  Za nagibno-klizni panoramski zid je karakterističan mehanizam za otvaranje i zatvaranje; klizno krilo se prvo otvara "na kip" kao za ventilaciju, a zatim se poravna izvlačenjem donjeg dela. Tako pokretno krilo panoramskog zida klizi pored fiksnog, iako su oba dela u istoj ravni. Za ove prozore preporučuje se ograničenje dimenzija na 320x240 cm.

  2.3. Podizno-klizni prozori

  Podizno-klizni panoramski prozori otvaraju se laganim podizanjem pre otvaranja, a zatim klizanjem krila pored fiksnog dela, duž klizača. Krila ovih prozora nisu u istoj ravni, ali su, kada su zatvoreni i zaključani, potpuno fiksirani i dobro termoizolovani, tako da stvaraju vrlo prijatnu mikroklimu. Klizni prozori s ovim sistemom mogu biti većih dimenzija - do 400x260 cm.

  2.4. Složiva klizna vrata ili harmonika

  Sklopivi klizni panoramski zid sastoji se od nekoliko delova ili panela, koji se otvaraju po segmentima, odnosno, poput harmonike - preklapaju se na spojevima delova, jedan preko drugog. Ovi složivi panoramski prozori mogu da se kreću na više načina i u više pravaca: svi paneli idu na jednu ili drugu stranu ili se sreću na sredini ili, pak, samo određeni paneli mogu da klize levo ili desno. Maksimalna preporučena dimenzija za ovaj sistem otvaranja je 480x260 cm.

  3. Panoramski prozori i njihovi delovi

  3.1. Okviri panoramskih prozora

  Okvir panoramskog zida, odnosno, prozora, može biti izrađen od različitih materijala koji se razlikuju po izdržljivosti, ceni, izgledu i, naravno, toplotnoj provodljivosti. Najjeftinija opcija, uz odgovarajuću termoprovodljivost je PVC okvir. Osim cene, dodatna prednost PVC okvira je lako održavanje, budući da je vrlo otporan na vremenske uslove, a može se čistiti običnom vlažnom krpom. Slabost plastike je njen izgled, jer se dešava da veoma loše stari, bledi ili žuti. Tu su zatim drveni okviri prozora, koji imaju najbolja termoregulaciona svojstva, a uz to su ekološki i prirodan materijal koji održava optimalnu vlažnost prostora. Međutim, drvetu je slabost nešto viša cena i zahtevnije održavanje. Treća opcija je kombinacija drvenog okvira i aluminijumske maske. Time se osigurava veća izdržljivost prozorskog okvira, pošto aluminijum štiti drvo. Četvrta, najskuplja opcija je čist aluminijumski okvir, premda se on ne može pohvaliti tako dobrom toplotnom provodljivošću. Ono čime može jeste da je najtrajniji, najelegantniji i izuzetno jednostavan za održavanje.

  3.2. Klizači za prozore i vrata

  Klizači su ključni element mehanizma, odnosno, sistema panoramskih prozora koji omogućava njihovo lagano, bešumno i glatko kretanje, a u izvesnom smislu i presudni da se prozori tako velikih dimenzija ne zaglave. Klizači su zapravo deo okova i prvenstveno zavise od vrste prozora ili vrata (klizno-podizna, nagibno-klizna, preklopna). Ako želite stolariju modernog dizajna, najbolje je da šine za klizače budu u ravni sa plafonom i podom, što znači da su ugrađeni u njih. Takva ugradnja je nešto skuplja, ali izgleda mnogo bolje. Najjednostavnije je da se to izvede pri novogradnji, dok je naknadno štemovanje plafona i poda nešto teže; ukoliko je drugačije neizvodljivo, šine za klizače se mogu postaviti na podlogu, pa će izgledati kao ram, odnosno, prag. Za kretanje su potrebni i točkovi, montirani iznad i ispod vrata ili prozora, što opet zavisi od vrste panoramskog elementa.

  3.3. Panoramski zid i zastakljenje

  Panoramski zidovi i prozori mogu biti dvostruko ili trostruko zastakljeni. Koliko će stakala biti zavisi uglavnom od zahtevane toplotne provodljivosti objekta na koju utiču dimenzije staklenih površina. Ukoliko je u pitanju skoro potpuno zastakljena fasada, biće neophodno troslojno zastakljenje, ali ako su panoramski prozori lii klizna vrata u samo jednoj prostoriji, dvoslojno zastakljenje je sasvim dovoljno. Nadalje, možete birati između običnih i refleksivnih stakala (postoji i refleksivno staklo koje doprinosi hlađenju unutrašnjosti tokom leta) i onih u boji ili sasvim prozirnih - u stvari, da li će staklo na fasadi biti plavkasto, zelenkasto ili sasvim bistro i bezbojno (ovo je i najskuplje).

  3.4. Senila za panoramske prozore

  Zbog velikih staklenih površina koje su jedna od glavnih prednosti panoramskih prozora, može se dešavati da se, naročito tokom letnjih meseci, prostorija pregreje. Pored očiglednih rešenja kao što su terase, nastrešnice i balkoni na fasadi iznad prozora, koji bi sprečavali direktan prodor svetlosti i/ili klima-uređaja u prostoru, spoljni su zastori, odnosno neki tip senila, najbolje rešenje, jer je i najfleksibilnije. Metalna površina spoljnih roletni reflektuje sunčeve zrake i sprečava ih da prođu kroz staklo. Zbog toga je veoma važno da se roletne montiraju S VANJSKE strane - treba sprečiti sunčeve zrake da uopšte dođu do stakla i prođu kroz njega, što je glavni faktor pregrevanja prostorije. Unutrašnje roletne služe tome da sprečavaju stvaranje odbljeska i da se prostor senči, kako bi boravak bio što prijatniji, ali se njima ne zaustavlja pregrevanje.

  Postoji više varijanti rešenja postavljanja roletni. Ako želite da se kućište za roletne sa elektromotorom ne vidi, to mora da se ima na umu prilikom projektovanja kuće kako bi se ostavilo dovoljno prostora za podfasadnu ugradnju. Ako takvo rešenje nije moguće iz nekog drugog razloga, izaberite kućišta koja će najbolje odgovarati okviru prozora i zbog toga neće biti toliko upadljiva sa spoljne strane.

  4. Panoramski zidovi i prozori - cena

  Koliko košta panoramski zid? Zbog velikih dimenzija, panoramski zid je mnogo skuplji od običnih, parapetnih prozora. Cene za dimenzije oko 300x350x260 cm kreću se između 1.500 - 2.500 EUR. Cena kliznih prozora zavisi uglavnom od vrste ili načina otvaranja. Postoje pokretno-klizni sistemi, nagibno-klizni  i složivo-klizni sistemi. Drugi važan faktor su njihove dimenzije. Za dimenzije 300x260 cm plaća se između 1.000-4.000 EUR, a najčešća cena za klizna vrata je 2.000-3.000 EUR.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Panoramski prozori i zidovi?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Staklena pregrada prostorije

  Da se pregradi veca soba, da bi se napravio odvojeni ulaz u drugu prostoriju, koja se nalazi, do prostorije koja se pregradjuje. 211680 € do 352800 €

  ........

  Staklena klizna vrata

  Potrebna izrada i montaža dvokrilnih staklenih vrata od poda do plafona dimenzija visina 2.63x 1.25 i drugo krilo 2.63 x 1.05 158760 € do 264600 €

  ........

  Staklena klizna vrata

  Potrebna su staklena klizna vrata koja povezuju trpezariju i dnevni boravak. Širina otvora za vrata 150cm. Konretno izgled vrata ukoliko bi bilo moguće kao na fotografijama iz priloga. 84672 € do 141120 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Zastakliti jedan deo terase, cca 400 x 200 cm
  Panoramski prozori i zidovi, Mršinci

  1170 € do 1950 €

  Cena, Vrata za predulaz staklena dvokrilna, cca 220 x 200 cm
  Panoramski prozori i zidovi, Vranje

  450 € do 750 €

  Cena, Ugradnja svetlarnika, 3 kom
  Panoramski prozori i zidovi, Sokobanja

  2250 € do 3750 €

  Cena, Zastakljivanje verande, cca 300 cm x 210cm
  Panoramski prozori i zidovi, Pančevo

  1350 € do 2250 €

  Cena, Staklena vrata, cca 80cm x 260cm - klizna, 160cmx260cm
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Sobna klizna vrata od stakla, 1 vrata soba je 450x450cm
  Panoramski prozori i zidovi, Novi Sad

  360 € do 600 €

  Cena, Pregradni zid od aluminijuma sa 8 statičnih staklenih okvira, 8 fiksnih prozora
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, Sklapajući portal za ulaz u lokal, cca 250 cm
  Panoramski prozori i zidovi, Niš

  1350 € do 2250 €

  Cena, Zamena prozora za PVC u celoj kuci, 6 kom
  Panoramski prozori i zidovi, Belegiš

  2250 € do 3750 €

  Cena, PVC dvokrilna balkonska vrata i dva dpla prozora, 3kom
  Panoramski prozori i zidovi, Novi Beograd

  1800 € do 3000 €

  Cena, Izrada i ugradnja kliznih staklenih vrata, cca 270 x 270 cm
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Staklena klizna vrata, cca 90 × 210cm
  Panoramski prozori i zidovi, Subotica

  630 € do 1050 €

  Cena, Uraditi panoramski zid, cca 4 x 2,6 m
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  747 € do 1245 €

  Cena, Staklena dupla klizna viseća vrata, cca 120 x 250 cm
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Podizno klizna staklena vrata, cca 2,45 x 2,38m
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  630 € do 1050 €

  Cena, Balkonska vrata, cca 205 x 260cm
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  450 € do 750 €

  Cena, Zastakljivane terase pokretnim panoramskim panelom, cca 4m x 2m
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, Instalacija PVC prozora na francuskom balkonu umesto postojećeg zida, 1 kom
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Panoramski prozor, cca 530 x 250 x 360cm 6,5m2
  Panoramski prozori i zidovi, Mala Moštanica

  1080 € do 1800 €

  Cena, Panoramski prozor sa roletnom koja se iznutra podiže i spušta, cca 4m x 2m
  Panoramski prozori i zidovi, Gornji Milanovac

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izrada tuš kabine, cca 2 250 x 150 cm
  Panoramski prozori i zidovi, Topola

  900 € do 1500 €

  Cena, Aluminijumska harmonika vrata, cca 220 x 220cm
  Panoramski prozori i zidovi, Prijepolje

  180 € do 300 €

  Cena, Zidanje staklenih prizmi za svetlarnik,
  Panoramski prozori i zidovi, Sremska Mitrovica

  900 € do 1500 €

  Cena, Klizni prozor za potkrovlje, cca 195 x 90cm
  Panoramski prozori i zidovi, Smederevo

  1170 € do 1950 €

  Cena, Panoramski sistem prozora od poda do plafona, 2kom- 3,6 x 2,6m
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  1080 € do 1800 €

  Cena, Zatvaranje jednog dela terase ispred kuće , Jedna klizna dužine 2,60
  Panoramski prozori i zidovi, Gornji Stupanj

  540 € do 900 €

  Cena, Panoramski prozor, cca 3.5 x 4.5m
  Panoramski prozori i zidovi, Smederevo

  1170 € do 1950 €

  Cena, Klizna staklena vrata, 2m2
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  315 € do 525 €

  Cena, Zatvaranje terase harmonika sistem, cca 3m×1,5m
  Panoramski prozori i zidovi, Novi Pazar

  1350 € do 2250 €

  Cena, Prozori kao svetlarnik, 23kom, 210x80cm
  Panoramski prozori i zidovi, Vršac

  4500 € do 7500 €

  Cena, Pregradni zid, 255x390cm , 10m2
  Panoramski prozori i zidovi, Užice

  2700 € do 4500 €

  Cena, Izrada staklenog zida sa izlazom na terasu, 4x3m
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, Trokrilna balkonska vrata, jedna trokrilna vrata, otvor u zidu 250x210cm
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Pokretno klizna vrata iz dva segmenta , dužina 3,50m visima 2.5m
  Panoramski prozori i zidovi, Novi Sad

  1800 € do 3000 €

  Cena, Staklo za izlog, 3x2,2m
  Panoramski prozori i zidovi, Titel

  900 € do 1500 €

  Cena, Složiva klizna balkonska vrata bele boje, 250x315cm
  Panoramski prozori i zidovi, Beograd

  1350 € do 2250 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Panoramski prozori i zidovi cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  1036+ Preduzeća za Panoramski prozori i zidovi
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana