Pametne kuće, cena

Koliko može da košta pametna kuća? Automatizovana kuća može da uštedi mnogo na rasveti i klimatizaciji, a omogućava i prijatniju životnu sredinu pošto svim sistemima upravljate i optimalizujete njihov rad na daljinu. Cena pametnih instalacija zavisi od sistema koji je upotrebljen i veličine kuće. Tu su još specijalni uređaji, posebno napravljeno pokućstvo i oprema za upravljanje kako bi sve funkcionisalo bez problema. Cena postavljanja instalacija za potpuni nadzor i upravljanje rasvetom, senilima, klimatizacijom, alarmom i drugim izlazi između 1.000 i 2.000 EUR.

Kome poveriti projektovanje i ugradnju pametnih instalacija? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stručnjacima za pametne kuće u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena pametnih instalacija u kući


Cena pametnih instalacija. Cena postavljanja instalacija za potpuni nadzor i upravljanje rasvetom, senilima, klimatizacijom, alarmom.

30.00 €/kom

VEOMA NISKA CENA
€/kom

SREDNJA CENA
42.00 €/kom

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Pametne kuće, cena

DETALJNIJE CENE ZA Pametne kuće

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Kompletne pametne instalacije u kući, KLX protokol

Cena pametnih instalacija srednje vrednosti, moduli aplikacija, senzori kretanja, LCD upravljanje, rasveta i senila po KLX protokolu, zajedno s programiranjem i vizuelzacijom.€/m2

m2
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Pametne kuće - sve što treba da znate

1. Pametne kuće - šta sve treba da znate?

Pametna kuća je objedinjen naziv za najnovije tehnologije kojima se može obezbediti čitav sistem kontrole i upravljanja najrazličitijim funkcijama u domu, od zaštite, preko uređaja i opreme do potrošnje energije. Tako sistem pametne kuće postaje lični asistent u domaćinstvu kojim možete čak osigurati i negu starijih osoba ili osoba s invaliditetom, ali i još mnogo toga.

Pametne kuće
Pametne kuće

1.1. Šta je pametna kuća?

Tehnologija pametne kuće ili automatizacija domaćinstva, kako se još često naziva, zapravo je objedinjeni sistem kontrole i upravljanja bezmalo svim mehaničkim i elektronskim funkcijama u domu putem kompjuterskih programa i aplikacija (Internet of Tings: IoT). Automatizacija doma je započela pronalaskom termostata i razvila se u jedno od najvećih i najbrže rastućih tehnoloških tržišta s itekakvim potencijalom za budućnost. Pomoću tehnologije pametnog doma možete obezbediti zaštitu, kontrolisati opremu i uređaje, nadgledati potrošnju energije, a sistem može služiti i kao lični asistent za domaćinstvo koji će se brinuti o starijim ili osobama sa invaliditetom i - to nije sve.

1.2. Kako funkcioniše automatizacija doma?

Teško je objasniti kako funkcioniše automatizacija doma jer ne postoji nijedan opšteprihvaćeni protokol. Tehnologija se razlikuje u zavisnosti od zemlje, ponuđača i vrste automatizacije. Budući da je tržište automatizacije kuća toliko unosan i brzorastući posao, kompanije su te koje koče njegov razvoj.

Prvi industrijski standard za kućnu automatizaciju bio je i još uvek je KNX. Omogućava uređajima da se međusobno povezuju preko elektroinstalacija, radio-frekvencija i bežičnih protokola. Danas su Zigbee, Z-Wave i Insteon vodeći protokoli za automatizaciju doma - i svi su vrlo složeni, a zasnovani na modernim bežičnim tehnologijama. Jednostavnije rečeno, koriste električnu energiju, radio-talase i bežičnu tehnologiju za slanje i primanje poruka, do uređaja i od njih.

1.3. Centralizovane pametne instalacije

Sistem centralne kontrole je jedna od dve verzije sistema automatizacije koja kontroliše sve u domu. Iz jednog izvora (glavne jedinice) vrši se upravljanje svetlima, termostatima, uređajima za zalivanje bašte, telefonima, mašinom za pranje i sušenje veša i još mnogo toga. Ova se vrsta automatizacije najčešće sreće u preduzećima i privatnim kućama. Veoma je popularna i kao kućni sigurnosni sistem.

Sistem centralizovanih pametnih instalacija obično se postavlja putem zidnih vodova, slično sistemima za kućne alarme. Pristupa mu se pomoću daljinskog upravljača, pametnog telefona, tableta ili kompjutera.

1.3.1. Prednosti:

Glavna prednost centralnog sistema upravljanja se naslućuje već iz njegovog naziva. Svim sistemima u domu barata se preko centra sistema. Svime, od tuša do protivprovalnog alarma, rukuje se preko jedne centralne kontrolne jedinice. Centralni nadzorni sistemi su obično najsavremeniji, što zauzvrat znači visokokvalitetno upravljanje.

1.3.2. Slabosti:

Ovi sistemi su skuplji i zahtevaju profesionalnu ugradnju. Danas se sve više ljudi okreće automatizaciji zasnovanoj na aplikacijama koje se mogu kombinovati sa pametnim čvorištima da bi se imitirao sistem centralne jedinice. Još jedan problem ovih sistema je što su vrlo ekskluzivni. Ako se odlučite za određeni tip, vrstu ili proizvođača centralnog sistema, najčešće ste ograničeni opremom i uređajima povezanim s tim sistemom. Na primer, ako hoćete novu veš-mašinu, morali biste da kupite samo neku od mašina koje su kompatibilne s tim sistemom. Vremenom su, međutim, zbog zahteva tržišta, mnogi centralni sistemi postali prilagodljiviji te su sve i inkluzivniji i univerzalniji, zapravo, kompatibilniji s raznim novim tehnologijama.

1.4. Decentralizovane pametne instalacije

Tehnologija pametne kuće zasnovana na aplikacijama, koristi kućnu mrežu za komunikaciju sa „cloud computing“ tehnologijom (pružanje različitih usluga preko interneta pod opštim nazivom „cloud", "oblak“). „Cloud“ tehnologija je važan deo interneta i veoma je popularna poslednjih godina. Većina pametnih uređaja je zasnovana na aplikacijama koje rade tako što se povezuju na kućnu mrežu putem Wi-Fi. Ovi uređaji se povezuju sa serverom kojem pristupate preko aplikacija na pametnom uređaju. Kada kreirate lični nalog, možete da ga sinhronizujete s uređajima kao što je „Smart Home“. Na ovaj način, kompanija čiji „cloud“ koristite, zna koji uređaj ide s kojim korisnikom aplikacije. Sve dok ste vi i vaši pametni kućni uređaji uključeni na internet, s većinom ovih uređaja u „oblaku“ ćete moći da komunicirate sa bilo kog mesta.

Neke tehnologije automatizacije kuće, zasnovane na aplikacijama, povezuju se sa pametnim uređajem direktno putem „Bluetooth“ (blutut) veze. Baš kao i kod „automatizacije kuće u oblaku“ i ovde morate otvoriti lični nalog u aplikaciji. Za razliku od „datoteka u oblaku“, za upravljanje preko blututa morate biti blizu ovih kućnih uređaja.

1.4.1. Prednosti:

Automatizacija domova zasnovana na aplikacijama, zasigurno je ta koja je ovu tehnologiju učinila dostupnim široj populaciji. Tako mnogi samostalno stvaraju pametne domove, jer su ovi uređaji sada pristupačni, jednostavno se instaliraju, koriste i ažuriraju.

1.4.2. Slabosti:

Za razliku od tehnologije centralnog upravljanja, većina pametnih domova kojima se upravlja preko „oblaka“ zahteva više različitih aplikacija. Neki ponuđači tehnologije pametnih kuća nude više različitih uređaja kojima se pristupa putem jedne aplikacije. S druge strane, ponuđači već kreiraju uređaje koji oponašaju centralni sistem upravljanja.

2. Pametne instalacije - postavljanje prepustite stručnjacima

Dom je intimni prostor te svako želi da u njemu, ako već ima mogućnosti, sa zadovoljstvom i bez problema koristi tehnologiju pametnog upravljanja. Zbog toga je važno da se još u fazi projektovanja, sami ili uz pomoć arhitekata, dogovorite sa stručnjacima iz oblasti pametnih instalacija koji bi sistem bio najpogodniji za vaše potrebe. Ponuđači pametnih tehnologija uglavnom već imaju gotove pakete pametnih kućnih instalacija koji se lako uklapaju u domove različitih konfiguracija. Međutim, ako imate neke posebne potrebe i potreban vam je prilagođeniji pristup, ozbiljni ponuđači će pripremiti projekat po datim specifikacijama.

3. Različite funkcije pametne kuće

3.1. Osnovne funkcije pametne kuće

Počnimo od osnova. Nabrojaćemo najčešće korišćene funkcije pametne kuće koje se trenutno mogu naći na tržištu. Jednostavno se instaliraju i koriste i obično su najjeftinije i najraširenije varijante tehnologije pametnog doma.

3.1.1. Pametni zvučnici:

Statistike kažu da 39 miliona Amerikanaca ima pametne zvučnike u svom domu. S obzirom na sve što zvučnici mogu da obavljaju, ovo nije iznenađenje. Pametni zvučnici mogu mnogo više od puštanja muzike, iako i to rade savršeno. Mogu pretraživati internet, obaveštavati o vremenu, interesantnim vestima, biti lični asistent i kontrolni centar za čitav sistem „Smart Home“. Pomoću pravih pametnih zvučnika možete samo glasom kontrolisati gotovo sve u domu. Pitajte „Aleka“ ko je ispred ulaznih vrata, zamolite „Siri“ da ugasi svetlo koje ste ostavili i tako dalje, i tako dalje. Ako hoćete da pametni zvučnik bude čvorište kućne automatizacije, morate uvek biti sigurni da su kupljeni kućni aparati kompatibilni sa zvučnikom koji imate.

3.1.2. Pametni televizori:

Pametni televizori su sjajni, jer možete gledati sve što želite, kad god želite, bez obzira imate li kablovsku televiziju ili ne. Pojam pametni televizor, u ovom slučaju se odnosi na sve uređaje za direknu reprodukciju zapisa sa interneta („streeming“, odnosno, strimovanje). U današnje vreme postoji mnogo mogućnosti. Postoje pametni televizori koji razlikuju i prikazuju Netflix, Hulu, Amazon itd. i to može biti direktno sa same jedinice ili putem sistema za povezivanje s običnim televizorom. Mnogi od ovih uređaja mogu se povezati i s pametnim zvučnicima i centralnim sistemom upravljanja, tako da vaš dom bude još pametniji.

3.1.3. Pametni termostati:

Pomoću pametnog termostata možete da kontrolišete i upravljate grejanjem svog doma, bilo gde da se nalazite. Možete ga podesiti i po rasporedu sati tako da se energija ne troši kada nikoga nema kod kuće. Neki pametni termostati imaju senzore koji automatski menjaju temperaturu, kada „procene“ da je to potrebno.

3.1.4. Pametne utičnice:

Pametne utičnice od svih aparata za domaćinstvo prave pametnije verzije njih samih. U stvari, aparati ostaju to što jesu i uključeni kao i inače, ali se pametne utičnice povezuju na pametni uređaj (telefon, tablet, laptop) te se uključivanjem i isključivanjem preko njega i upravlja.

3.1.5. Automatizovana rasveta:

Postoje dve mogućnosti za automatizaciju rasvete. Prva je ugradnja pametnih prekidača za svetla. Ne možete upravljati pametnim prekidačima za rasvetu isključivo pomoću aplikacije, premda ima mnogo proizvođača koji nude različite opcije osvetljenja, poput kontrole intenziteta svetla. Druga opcija za pametnu rasvetu su pametne sijalice. Poput pametnih utičnica, pametne sijalice „čine“ obična svetla „pametnima“. Zamenom starih sijalica pametnim, moći ćete da automatizujete osvetljenje. Šta je bolje od ovo dvoje? Pametni prekidači su pristupačnija opcija, ali često uključuju složenu instalaciju. Pametne sijalice nude više opcija, poput različitog intenziteta svetla, ali su skuplje.

3.1.6. Video-interfoni:

Video-interfoni ili videofoni ne samo da slikom i tonom otkrivaju ko je na ulaznim vratima, već omogućavaju i da razgovarate sa posetiocem. Ne morate više da pitate „Ko je?“  - videćete na pametnom uređaju ili čak možete tražiti od pametnog zvučnika da vam pokaže.

3.1.7. Robotizovani usisivači:

Robotizovana sobarica vam verovatno neće biti dostupna još neko vreme, ali robotizovani usisivač je „sledeća najbolja stvar.“ Njime se rukuje pomoću pametnih uređaja, uključujući i pametne zvučnike. Kao da robotizacija usisivača nije dovoljna, neki od njih imaju i veštačku inteligenciju (AI), poput pametnih zvučnika, a neki čak mogu reprodukovati slike i video-zapise direktno na pametnom uređaju.

3.2. Pametna kuhinja

Iako, poput robotizovane sobarice, još uvek nema robotizovanog kuvara, pametni kuhinjski uređaji znatno olakšavaju kuvanje i čišćenje. Mnogi mogu da se povežu s pametnim zvučnikom!

3.2.1. Pametni frižideri:

Pametni frižideri se razlikuju u performansama. Ima onih koji upozoravaju da su vrata otvorena, ali i onih koji naručuju koje proizvode treba da kupite. Neki modeli imaju i ekrane na kojima možete gledati TV. Pametni frižideri mogu biti opremljeni nekom od ovih funkcija, njihovom kombinacijom ili svima njima.

3.2.2. Pametna pećnica:

Pametne pećnice dopuštaju rukovanje s bilo kog mesta. Postoje čak i pametne pećnice kojima se može upravljati putem pametnih zvučnika i telefona. Neke aplikacije, šta više, traže ili daju recepte te određuju vreme i temperaturu pečenja, u zavisnosti od uputstva.

3.2.3. Pametna mašina za sudove:

Pametne sudo-mašine rade na vrlo sličan način kao pametne pećnice i pametni frižideri. To je zato što ih proizvode iste kompanije (npr. LG, GE, Vhirlpool itd.). Pomoću odgovarajućih aplikacija proveravaćete status pranja, dobijati obaveštenje kada se ciklus završi ili zaustavljati ili pokretati mašinu.

3.2.4. Pametne mašine za pranje i sušenje veša:

Pranje i sušenje veša možda ne spada u kuhinju, ali su aplikacije za baratanje njima istovetne. Ove pametne mašine za pranje i sušenje veša rade na isti način kao i mašine za pranje sudova. Možete ih pokrenuti/zaustaviti, proveriti njihovo stanje, primiti obaveštenje kada pranje/sušenje bude gotovo ili pokrenuti dijagnostiku pomoću pametnih uređaja.

3.2.5. Pametni tanjiri i pribor za jelo:

Ako kupite pametne tanjire i viljuške, oni mogu nadgledati unos kalorija i povezati se s programom koji će pomoći da pratite šta i koliko jedete. Međutim, njih nakon upotrebe ne smete stavljati u mašinu za pranje!

3.2.6. Pametni šporeti:

Šerpe i lonce na pametnom šporetu, zapravo, ploči za kuvanje, takođe možete kontrolisati putem telefona ili tableta. Možete proveriti temperaturu, promeniti podešavanja ili uključiti i isključiti uređaj. Ovim ćete ploču za kuvanje učiniti efikasnijom, a i vama će biti zgodnije.

3.2.7. Pametne kante za otpad:

Većina pametnih kanti nije kontaktna i ima kontrolu mirisa. Tu je i pametna kanta za otpad s optičkim čitačem bar-kodova. Kada bacite ambalažu, čitač bar-kodova prepoznaje namirnice i automatski ih dodaje na listu za sledeću kupovinu!

3.3. Pametna kupatila

U pametnom domu se i najobičnije funkcije i svakodnevna rutina mogu poboljšati. Pametna tehnologija kupatila pretvoriće vaše kupatilo iz mesta za održavanje higijene u oazu uživanja.

3.3.1. Pametni toaleti:

Pametnih toaleta ima „samo s osnovnim funkcijama“ kao što su beskontaktno ispiranje, senzor za otvaranje/zatvaranje poklopca, automatsko čišćenje toaleta i parfemisanje prostora, ali ima i modela sa dodatnim, reklo bi se, pomalo ekstravagantnim funkcijama, poput ugrađenih prskalica za bide, grejača sedišta i još mnogo toga.

3.3.2. Kupatilska ogledala:

Zamislite da perete zube i gledate televiziju u ogledalu. Upravo to možete činiti s pametnim ogledalima. Možete čak odabrati pametno ogledalo s osvetljenjem na dodir.

3.3.3. Pametni tuševi:

Pametni tuševi imaju različite mogućnosti. Možete ih uključiti ili zagrejati iz udobnosti svog kreveta ili pre nego što se probudite, a neki čak imaju i televizor.

3.3.4. Privatnost:

Možete pametnu zavesu zalepiti preko stakla poput folije. Uz pomoć pametnog uređaja folija će menjati boju ili strukturu, čuvajući vašu privatnost. Mnoge pametne zavese štite od štetnih UV zraka i deluju kao izolatori za održavanje prijatne temperature u prostoriji.

3.4. Pametne dečje sobe

3.4.1. Video-nadzor:

Voki-toki je dugo bio glavni uređaj praćenja beba, ali se to sasvim promenilo od kada su ugrađene video-kamere. Umesto da samo čujete bebu, sada je i vidite iz bilo koje sobe. Većina monitora se na telefon povezuje putem aplikacije, a neki uređaji su zapravo samo odgovarajući monitori koje lako premeštate iz sobe u sobu.

3.4.2. Pametna kolevka:

Na tržištu postoji više vrsta i tipova pametnih kolevki koje se razlikuju po funkcijama. Sve imaju ljuljanje različitim brzinama koje se kontroliše pametnim uređajem. Neke emituju tzv. beli šum koji umiruje bebe i/ili zvuk koji oponaša ono što je beba mogla da čuje u materici.

3.4.3. Pametni kontrolori zdravlja:

Postoji mnogo različitih monitora za bebe koji prate njihovo disanje, puls, kretanje, a ponekad čak i temperaturu. Mnogi su prenosni, a drugi su ugrađeni u pametne jastuke i ćebad. Ovi monitori ne pomažu samo u sprečavanju SNSD sindroma, već i nadgledaju stanja pelena, navika spavanja i mnogo toga još, a zatim te podatke šalju u aplikaciju na pametnom uređaju.

3.4.4. Pametni stočići za povijanje:

Bilo da se radi o pametnom stočiću za presvlačenje ili jastuku, oboje mogu pratiti težinu vaše bebe kako biste bili sigurni da se pravilno hrani.

3.5. Pametna nega kućnih ljubimaca

3.5.1. Video-nadzor:

Pomoću video-monitora nadziraćete kućne ljubimce kada niste kod kuće. Specijalni monitori za kućne ljubimce mogu da učine i više od pukog posmatranja vaših ljubimaca. Mnogi dozvoljavaju da vas ljubimac vidi i čuje, a neki i da mu date poslasticu.

3.5.2. Samočisteće kutije za mačke:

Briga o mačkama je mnogo lakša sa samočistećim kutijama, koje se same dezinfikuju, osuše i napune. Postoje čak i mačji toaleti ugrađeni u kutije kako bi bili nevidljivi.

3.5.3. Pametne presvlake:

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca imaju lep nameštaj na kojem njihovi ljubimci nisu dobrodošli. Pametne presvlake na razne načine, ali uvek tako da ih ne uplaše niti povrede, upozoravaju ljubimce da se nalaze na zabranjenom mestu. One su posebno korisne za dresuru mladih ili prevaspitanje starijih kućnih ljubimaca.

3.5.4. Pametna vrata za kućne ljubimce:

Pametna vratanca za kućne ljubimce funkcionišu pomoću pametnog ključa na ogrlici. Kroz vrata se puštaju samo životinje sa ključem, tako da nijedno drugo, neželjeno stvorenje, ne završi u vašem domu. Vrata možete zaključati i kada ne želite da ljubimac izlazi napolje.

3.5.5. Pametne hranilice:

Pametne hranilice automatski daju hranu i vodu kućnim ljubimcima. Pomoću aplikacije na telefonu možete da napravite raspored hranjenja i kontrolišete veličine porcija.

3.6. Drugi pametni uređaji u pametnom domu

3.6.1. Pametni uređaji za grejanje i hlađenje:

Pametnim ventilatorima, klimama, termostatima i grejalicama baratate preko aplikacije na telefonu; možete im podesiti satnice ili da se uključuju/isključuju prema zadatim parametrima.

3.6.2. Pametni podovi:

Podovi sa grejanjem su sve manje luksuz, a sve više energetski efikasno rešenje, koje automatskom kontrolom temperature preko pametnih uređaja postaje još praktičnije. Na tržištu još uvek nema mnogo proizvoda za automatizovano podno grejanje, ali mnogi pametni termostati mogu biti programirani na taj način.

3.6.3. Automatske baštenske prskalice:

Održavanje predivnog travnjaka je mnogo lakše uz automatizovane sisteme prskalica kojima upravlja aplikacija. Napravite raspored uključivanja i isključivanja svih ili pojedinačnih prskalica.

3.6.4. Pametni bazeni:

Ako imate bazen, znate koliko mu je održavanja potrebno i koliko je ono zahtevno. Pametne aplikacije za bazene daljinski mere količinu i sastav hemikalija u vodi, omogućavaju automatizaciju određenih postupaka čišćenja te planiranje popravki ili servisiranja bazena.

3.6.5. Pametni kreveti:

Koristite pametni dušek za kontrolu položaja, čvrstine, pa čak i zagrejanosti kreveta. Imate partnera koji hrče? Podignite uzglavlje s njegove strane kreveta, tačno do telefona i problem je rešen. Neki dušeci imaju dodatne pogodnosti, poput podešavanja masaže, ugrađenih budilnika i nadzora spavanja koji daje informacije o vašim navikama spavanja.

4. Pametne instalacije - proces ugradnje

4.1. Idejni plan

Zajedno s izvođačima radova ili ponuđačima tehnologija pametnih kuća sastavite koncept pametnog doma za sebe i svoje ukućane koji će biti udoban, siguran i pouzdan, prema željama i dostupnim mogućnostima.

4.2. Planiranje

Planiranje je, u stvari, priprema projekta u kome su rešeni svi potrebni konstruktivni, strukturni i tehnički zahtevi. Ponuđači treba da budu uključeni i aktivno sarađuju s izvođačima i drugim učesnicima izvođenja objekta. To uključuje arhitekte, graditelje, mašiniste, enterijeriste, salone rasvete i druge stručnjake. Kasnije, tokom izgradnje, najveća odgovornost je u tome da sve planirano i bude sprovedeno kad i kako treba, da bi ceo objekat bio završen na zadovoljstvo svih, u zadatom roku i po dogovorenim cenama.

4.3. Postavljanje instalacija

Izvođači radova i pružaoci usluga su ti koji treba da se pobrinu da se poslovi odvijaju prema prethodno pripremljenim i odobrenim planovima. Ako se tokom rada pojave nepredviđene situacije, promene ili problemi u obavezi su da vas odmah obaveste, a i inače, treba da vas redovno informišu o toku radova i troškovima.

4.4. Završetak radova

Po završetku radova treba da vam predaju svu dokumentaciju. To uključuje uputstva za upotrebu i održavanje sistema pametne kuće i garancije za izvedene radove.

 

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Pametan apartman

Poštovani,

u pitanju je novoizgradjen apartman koji ima klasične instalacije, a meni je želja da to malo nadogradim u skladu sa novom, pametnom tehnologijom. Jedino je problem što je u apartmanu sve već završeno pa bi bilo idealno ako postoji neki način da se to sve implementira, a da nema nekog bušenja, štemanja zidova i ostalih stvari.
Želeo bih da ubacim pametne prekidače za svetlo, roletne, a da grejanje koje je na struju, takodje bude na tom pametnom principu, da može preko aplikacije na telefonu da se sa njim upravlja. Naravno tu bi sigurno bio i neki senzor za vrata, prozore, ali i neki detektor za gas, vatru.

Hvala 158760 € do 264600 €

........

Povezivanje pametnih prekidača za roletne

Potrebno povezivanje pametnih prekidača za roletne. Stan je cca 75m2, dok je trenutno povezano 10 prekidača. 158760 € do 264600 €

........

Pametne kuće i razvodjenje električne energije u kuću

Poštovani,

kuća je sagrađena potreban pametan sistem i uvođenje kompletne elektroinstalacije.
Hvala 370440 € do 617400 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Pametna kuća, cca 120
Pametne kuće, Odžaci

7560 € do 12600 €

Cena, Pametan stan, cca 65 m2
Pametne kuće, Sombor

2047.5 € do 3412.5 €

Cena, Instalacija pametne kuće , 42m2
Pametne kuće, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Instalacija upravljanja nekoliko aparata u stanu, 2 klime, podno grejanje, toplotna pumpa vazduh voda, frizider itd.
Pametne kuće, Gornja Toplica

900 € do 1500 €

Cena, Alarmni sistem sa centralom, IP pristupom, 4 senzora pokreta, 80 m2
Pametne kuće, Zrenjanin

585 € do 975 €

Cena, Potrebna mi je ponuda za pametnu kucu, 100m3
Pametne kuće, Požega

3150 € do 5250 €

Cena, Kompletna instalacija pametne kuće, 100 m2
Pametne kuće, Vranje

3150 € do 5250 €

Cena, Pametne brave za stanove, 15kom
Pametne kuće, Loznica

1350 € do 2250 €

Cena, Ugradnja Smart sistema , 4000m2
Pametne kuće, Niš

72000 € do 120000 €

Cena, Projekat i izvodjenje pametne kuće na Zlatiboru, 140m2 apartman
Pametne kuće, Zlatibor

4950 € do 8250 €

Cena, Instalacije opreme za pametnu kuću, 250m2
Pametne kuće, Beograd

3600 € do 6000 €

Cena, Postavljanje sistema pametne kuće, 100m2
Pametne kuće, Beograd

1800 € do 3000 €

Cena, Pametna kuća, cca 80m2
Pametne kuće, Kragujevac

2250 € do 3750 €

Cena, Instalacija u objektu u sivoj fazi gradnje sa materijalom, 130m2
Pametne kuće, Sombor

4095 € do 6825 €

Cena, Video nadzor, 5kom
Pametne kuće, Gajdobra

720 € do 1200 €

Cena, Sistem pametne kuće, cca 170m2
Pametne kuće, Beograd

4500 € do 7500 €

Cena, Pametna kuća, 190m2
Pametne kuće, Novi Bečej

22500 € do 37500 €

Cena, Pametni stan, 40m2
Pametne kuće, Sokobanja

4050 € do 6750 €

Cena, Regulisanje grejanja, 35m2
Pametne kuće, Zlatibor

135 € do 225 €

Cena, Sistem pametnih kuća KNX Sistem, 300 m2
Pametne kuće, Prnjavor

3150 € do 5250 €

Cena, Postavljanje sistema pametne kuće, 118m2
Pametne kuće, Užice

5850 € do 9750 €

Cena, Smart home, 100 kv
Pametne kuće, Čačak

2700 € do 4500 €

Cena, Pametne kuće, 120m2
Pametne kuće, Beograd

18000 € do 30000 €

Cena, Instalacije za pametnu kuću, 130m2
Pametne kuće, Temerin

1350 € do 2250 €

Cena, Montažna kuća , 120m2
Pametne kuće, Beograd

76500 € do 127500 €

Cena, Nacrt automatizacije u modernoj kući, 230m2
Pametne kuće, Smederevo

1080 € do 1800 €

Cena, Pametne instalacije u kući, 210m2
Pametne kuće, Beograd

2250 € do 3750 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Pametne kuće cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1861+ PREDUZEĆA ZA Pametne kuće
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Pametne kuće?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana