Za područje

  Komarnici, cena

  Koliko koštaju komarnici? Komarnici će vas poštedeti mnogih besanih noći zbog dosadnih insekata tako da, bilo da su u pitanju fiksni, krilni, plisirani, rolo, klizni ili integrisani, preporučujemo da se ne dvoumite mnogo. Cena im, osim od vrste, zavisi i od materijala okvira (PVC, aluminijum), veličine i, svakako, ponuđača. Za običnu rolo mrežu protiv komaraca, zajedno s vođicama i postavljanjem treba izdvojiti između 38 i 63 EUR/m2.

  Kome poveriti izradu ili nabavku komarnika? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima komarnika u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena rolo komarnika


  Cena rolo komarnika, cena fiksnih komarnika, cena plise komarnika, cena fiksnih komarnika za krovne prozore zajedno s vođicama merenjem i montažom.

  20.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  40.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  60.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Komarnici (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Komarnici - sve što treba da znate

  1. Komarnici - šta sve treba da znate?

  1.1. Pravo rešenje za sve tipove prozora i balkonskih vrata

  Na tržištu je u ponudi mnogo vrsta komarnika, odnosno, zaštitnih mrežica i zato uvek i lako može da se nađe rešenje za svaki oblik i dimenzije prozora i balkonskih vrata. Ako je reč o integrisanim komarnicima, tj. onim koji su deo spoljnih venecijanera ili roletni u kutijama, onda to treba imati u vidu još prilikom ugradnje, odnosno, pri izboru senila kada se kupuju novi prozori ili vrata. Druga mogućnost je naknadno nameštanje komarnika kao samostalnih elemenata, koje je moguće postaviti u svakom trenutku.

  Komarnici
  Komarnici omogućavaju bezbrižno provetravanje prostorija, što je vrlo važno

  1.2. Komarnici nisu samo zaštita od komaraca

  Komarnici jesu zaštita od komaraca ali i svih drugih nasrtljivih insekata koji lako ulaze u prostorije kada su prozori ili vrata otvoreni. Postoje i komarnici koji mogu da štite od cvetnog praha, što je od neprocenjive pomoći ljudima koji pate od polenskih alergija. Zahvaljujući komarnicima prostorije mogu da se provetravaju i hlade na prirodan način, a naročito su korisni noću jer ne morate svoj miran san da branite hemijskim sredstvima. Istina je, ipak, da kroz mrežice prolazi nešto manje vazduha.

  1.3. Boje komarnika

  Aluminijumski profili su obično bele ili smeđe boje, jer kupci to uglavnom traže. Mrežica je, međutim, uglavnom sivkasta jer ona omogućava skoro potpunu preglednost, odnosno, ne smeta vam kada gledate kroz prozor. Mrežica se vidi tek kada se sasvim približite prozoru.

  1.4. Komarnici barem u spavaćoj sobi

  Ako razmišljate o manjoj investiciji, preporučujemo komarnike prvo u spavaćoj sobi. Bezbrižno provetravanje soba u kojima se spava je, složićete se, vrlo dragoceno.   

  1.5. Kvalitet komarnika

  Pri kupovini komarnika obratite pažnju na kvalitet. Ne savetujemo fiksne komarnike jer se lepe za prozorski okvir. Oni su obično manje kvalitetni i ne traju dugo. Već kroz nekoliko sati lepak popusti i na tom mestu se više ne može zalepiti. Ne preporučujemo ni mrežice bez okvira koje se lepe direktno na stolariju.

  1.6. Vek trajanja i održavanje komarnika

  Trajnost komarnika najviše zavisi od kvaliteta materijala i izrade, ali i od upotrebe. Pravilnim korišćenjem i održavanjem produžićete trajanje komarnicima znatno posle garantnog roka, koji je obično dve godine. Najčešće posle tog roka mrežica treba da se zameni. Ako su ostali delovi komarnika aluminijumski, održavanje bezmalo nije ni potrebno, osim ako ne dođe do mehaničkog oštećenja - a takva su oštećenja uglavnom posledica nepravilne upotrebe.

  2. Ponuđači i izvođači radova - bitan je kvalitet

  Da biste na tržištu mogli da pronađete ono što vas zanima, najpre se morate odlučiti za koje prozore i vrata kupujete komarnike. Važno je da svi proizvodi budu kvalitetni kako bi vam komarnici služili što bolje i što duže. Preporučujemo da se raspitate kod više ponuđača i da se u kvalitet uverite lično. Već na prvi dodir uočićete razliku kvaliteta. Svi delovi komarnika treba da su od probranih, prirodnih materijala, pri čemu je kvalitet mrežice naročito važan. Najbolje su one od staklenih vlakana jer su najizdržljivije. Naposletku, nije sasvim nebitan ni izgled komarnika i prostorije te treba izabrati i odgovarajuću boju prema prozoru ili vratima.

  3. Vrste komarnika

  Postoji više vrsta komarnika ali je svaki moguće prilagoditi prozoru ili vratima.

  3.1. Fiksni komarnici

  Ovi se komarnici lako fiksiraju direktno na prozor ili zid. Po potrebi, oni se lako i skidaju. Fiksni komarnici su dobar izbor za prozore koji se retko ili uopšte ne koriste, kao što su recimo podrumski te mrežica može da ostane učvršćena od proleća do jeseni.

  3.2. Rolo komarnici

  Rolo komarnik je najčešće takav da se namotava zajedno s venecijanerom i stoji u njegovoj kutiji iznad prozora. Sa strane ima četkice koje sprečavaju ulazak insekata. Može se postaviti na spoljnu stranu prozora i vrata ili direktno na zid. Ako imate saksije na spoljnoj strani, na prozorskoj dasci, ovaj tip je idealan za vas jer ih ne morate sklanjati. Rolo mrežu podešavate ručno pomoću kanapa ili automatski, daljinskim upravljačem. Kada se sasvim podigne i namota, stoji u kutiji. Komarnik može da se otvara po visini ili po širini.

  3.3. Integrisani komarnici

  Ovi su komarnici deo roletni ili spoljnih venecijanera te se podižu ili spuštaju zajedno sa njima. Komarnik je postavljen između prozora i roletne te se otvara i zatvara onda kada je roletna spuštena. Na taj način roletna štiti komarnik od spoljnih uticaja. Kada se komarnik podigne, on se urola sasvim u kutiju i uopšte se ne vidi.

  3.4. Krilni komarnici

  Krilni komarnik se otvara i zatvara na isti način kao i vrata, odnosno, prozor za koji je pričvršćen. Može da se postavi na sve tipove prozora i vrata i naročito je pogodan za prolazna mesta. Učvršćuje se opružnom šarkom ali može i bez nje. Krilo ima i magnete koji ga drže da se ne otvara na vetru. U krilne komarnike spada i okretni, koji ima radijus otvaranja do 240°. On ima tzv. napetu šarku koja sama zatvara okvir kada su vam ruke zauzete.

  3.5. Klizni komarnici

  Još jedno odlično rešenje, naročito pogodno za zatvaranje prolaza u vrt, na balkon ili terasu. Oni mogu da se postave na bilo koja vrata. Mogu da se otvaraju i zatvaraju i sa unutrašnje i sa spoljne strane. Postoje jednokrilni i dvokrilni klizni komarnici.

  3.6. Plisirani komarnici

  Najnoviji tip samostalnih komarnika za prolaz u vrt, na balkon ili terasu su plisirani komarnici. Mrežica komarnika se otvara i slaže kao harmonika-vrata. Zato mogu da se postave na bilo koja vrata, a otvaraju se i s unutrašnje i sa spoljne strane. Prednost u odnosu na klizne ili krilne im je to što zauzimaju vrlo malo prostora i stoje sasvim priljubljeni uz vrata.

  4. Postupak ugradnje komarnika

  Predlažemo da se oko najbolje vrste komarnika i načina ugradnje posavetujete sa stručnjakom. Ako imate takvog iskustva, videćete da je postavljanje komarnika vrlo jednostavno. Komarnici se uglavnom postavljaju direktno na prozor ili vrata. Još jedan čest način ugradnje je na nosače. Ako nije moguće ni jedno ni drugo, ima još mogućnosti postavljanja. Ako istovremeno s postavljanjem komarnika, menjate ili ugrađujete venecijanere ili roletne, onda će svakako biti najjednostavnije da izaberete integrisani tip.

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Komarnik za balkonska vrata

  Komarnik za balkonska vrata koji bi se otvarao i zatvarao, cca 180 x 200 cm. 15876 € do 26460 €

  ........

  Plise komarnici za balkonska vrata i jedan za prozor

  Potrebna izrada i ugradnja dva plise komarnika za balkonska vrata dimenzije 73 x175 i prozor cca 126 x 117 cm. 26460 € do 44100 €

  ........

  Plisse komarnik

  Potreban mi je jedan plise komarnik za balkonska vrata jer mi se ovaj postojeci pokidao, cca 80 x 200 cm. 15876 € do 26460 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Izrada i montaža plisse komarnika, 8 m2
  Komarnici, Smederevska Palanka

  315 € do 525 €

  Cena, Popravka komarnika ili novi na ulaznim vratima, 1 kom; 200 x 100 cm
  Komarnici, Vrdnik

  90 € do 150 €

  Cena, Izrada i ugradnja plisse komarnika na vratima od terase, cca 245 x 80 cm
  Komarnici, Pančevo

  135 € do 225 €

  Cena, Izrada i montaža harmonika komarnika za krovne prozore, 2 kom
  Komarnici, Sombor

  180 € do 300 €

  Cena, Aluminijske roletne vanjske sa komarnicama, 2 kom
  Komarnici, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Potrebni komarnici, 2kom
  Komarnici, Rumenka

  135 € do 225 €

  Cena, Ugradnja komarnika vrata i prozor, 163x158 rolo, 86x249 plise
  Komarnici, Novi Sad

  135 € do 225 €

  Cena, Komarnik za vrata od terase, cca 200 x 80cm
  Komarnici, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Popravka komarnika, cca 1.9 x 1.5 m -1 komad rolo komarnik
  Komarnici, Subotica

  45 € do 75 €

  Cena, Komarnici za drvene prozore, 4 kom, cca 130 x 100 cm
  Komarnici, Borča

  225 € do 375 €

  Cena, Plisse komarnik, cca 138 x 219 cm
  Komarnici, Surčin

  135 € do 225 €

  Cena, Komarnik za ulazna vrata, cca 210 x 90 mm
  Komarnici, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Harmonika komarnik za vrata braon boje, cca 118 x 204 cm
  Komarnici, Zrenjanin

  135 € do 225 €

  Cena, Harmonika komarnici, 2 kom
  Komarnici, Vrnjačka Banja

  180 € do 300 €

  Cena, Izrada i ugradnja komarnika, 2 kom
  Komarnici, Pančevo

  180 € do 300 €

  Cena, Komarnik, cca 220 x 60cm
  Komarnici, Guberevac (Leskovac)

  135 € do 225 €

  Cena, Komarnici rolo, 10kom
  Komarnici, Čerević

  720 € do 1200 €

  Cena, Popravka plise komarnika, cca 130 x 200 cm
  Komarnici, Kruševac

  90 € do 150 €

  Cena, Komarnik za terasna vrata, cca 1 x 2m
  Komarnici, Bela Crkva

  135 € do 225 €

  Cena, Uzgradnja komarnika, 2kom 140x120; 2kom 100x100 Vrata 80x 220cm
  Komarnici, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Harmonika komarnik za ulazna vrata, cca 220 x 90 cm
  Komarnici, Leskovac

  135 € do 225 €

  Cena, Komarnik za vrata i prozore, 4 kom
  Komarnici, Novi Slankamen

  360 € do 600 €

  Cena, Komarnik za vrata, 1 kom
  Komarnici, Padina

  90 € do 150 €

  Cena, Plise komarnik za vrata, cca 210 x 120cm
  Komarnici, Svilajnac

  135 € do 225 €

  Cena, Vrata-komarnik, cca 2,15 x 0,80m
  Komarnici, Šajkaš

  135 € do 225 €

  Cena, Nabavka i ugradnja roletne i komarnika, 2 kom
  Komarnici, Kovilj

  180 € do 300 €

  Cena, Roletna i komarnici za prozore i ulazna vrata, cca 2 x 1 m
  Komarnici, Šimanovci

  315 € do 525 €

  Cena, Fiksni komarnici sa žičanom mrežom, 5kom
  Komarnici, Obrenovac

  270 € do 450 €

  Cena, Harmonika komarnik, cca 205 x 76 cm
  Komarnici, Aranđelovac

  135 € do 225 €

  Cena, Izrada i montaža plise komarnika za balkonska vrata i fiksni na prozore, plise: 3.1m2 ; fiksni: 2.4m2
  Komarnici, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Izrada i montaža alu roletni i komarnika, 23 kom
  Komarnici, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Rolo komarnik za ulazna vrata, cca 210 x 91cm
  Komarnici, Kraljevo

  135 € do 225 €

  Cena, Komarnika za balkonska vrata, cca 218 x 75cm
  Komarnici, Novi Sad

  135 € do 225 €

  Cena, Komarnik, cca 90 x 200 cm (1 kom.)
  Komarnici, Subotica

  135 € do 225 €

  Cena, Rolo komarnik, cca 135 x 120 cm
  Komarnici, Stara Pazova

  135 € do 225 €

  Cena, Komarnici, 3kom balkonska vrata
  Komarnici, Šabac

  180 € do 300 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Komarnici cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  857+ Preduzeća za Komarnici
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana