Komarnici cena

Koliko koštaju komarnici? Komarnici će vas poštedeti mnogih besanih noći zbog dosadnih insekata tako da, bilo da su u pitanju fiksni, krilni, plisirani, rolo, klizni ili integrisani, preporučujemo da se ne dvoumite mnogo. Cena im, osim od vrste, zavisi i od materijala okvira (PVC, aluminijum), veličine i, svakako, ponuđača. Za običnu rolo mrežu protiv komaraca, zajedno s vođicama i postavljanjem treba izdvojiti između 38 i 63 EUR/m2.

Kome poveriti izradu ili nabavku komarnika? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima komarnika u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena rolo komarnika


Cena rolo komarnika, cena fiksnih komarnika, cena plise komarnika, cena fiksnih komarnika za krovne prozore zajedno s vođicama merenjem i montažom.

20.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
60.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Komarnici cena

DETALJNIJE CENE ZA Komarnici

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Komarnici - sve što treba da znate

1. Komarnici - šta sve treba da znate?

1.1. Pravo rešenje za sve tipove prozora i balkonskih vrata

Na tržištu je u ponudi mnogo vrsta komarnika, odnosno, zaštitnih mrežica i zato uvek i lako može da se nađe rešenje za svaki oblik i dimenzije prozora i balkonskih vrata. Ako je reč o integrisanim komarnicima, tj. onim koji su deo spoljnih venecijanera ili roletni u kutijama, onda to treba imati u vidu još prilikom ugradnje, odnosno, pri izboru senila kada se kupuju novi prozori ili vrata. Druga mogućnost je naknadno nameštanje komarnika kao samostalnih elemenata, koje je moguće postaviti u svakom trenutku.

Komarnici
Komarnici omogućavaju bezbrižno provetravanje prostorija, što je vrlo važno

1.2. Komarnici nisu samo zaštita od komaraca

Komarnici jesu zaštita od komaraca ali i svih drugih nasrtljivih insekata koji lako ulaze u prostorije kada su prozori ili vrata otvoreni. Postoje i komarnici koji mogu da štite od cvetnog praha, što je od neprocenjive pomoći ljudima koji pate od polenskih alergija. Zahvaljujući komarnicima prostorije mogu da se provetravaju i hlade na prirodan način, a naročito su korisni noću jer ne morate svoj miran san da branite hemijskim sredstvima. Istina je, ipak, da kroz mrežice prolazi nešto manje vazduha.

1.3. Boje komarnika

Aluminijumski profili su obično bele ili smeđe boje, jer kupci to uglavnom traže. Mrežica je, međutim, uglavnom sivkasta jer ona omogućava skoro potpunu preglednost, odnosno, ne smeta vam kada gledate kroz prozor. Mrežica se vidi tek kada se sasvim približite prozoru.

1.4. Komarnici barem u spavaćoj sobi

Ako razmišljate o manjoj investiciji, preporučujemo komarnike prvo u spavaćoj sobi. Bezbrižno provetravanje soba u kojima se spava je, složićete se, vrlo dragoceno.   

1.5. Kvalitet komarnika

Pri kupovini komarnika obratite pažnju na kvalitet. Ne savetujemo fiksne komarnike jer se lepe za prozorski okvir. Oni su obično manje kvalitetni i ne traju dugo. Već kroz nekoliko sati lepak popusti i na tom mestu se više ne može zalepiti. Ne preporučujemo ni mrežice bez okvira koje se lepe direktno na stolariju.

1.6. Vek trajanja i održavanje komarnika

Trajnost komarnika najviše zavisi od kvaliteta materijala i izrade, ali i od upotrebe. Pravilnim korišćenjem i održavanjem produžićete trajanje komarnicima znatno posle garantnog roka, koji je obično dve godine. Najčešće posle tog roka mrežica treba da se zameni. Ako su ostali delovi komarnika aluminijumski, održavanje bezmalo nije ni potrebno, osim ako ne dođe do mehaničkog oštećenja - a takva su oštećenja uglavnom posledica nepravilne upotrebe.

2. Ponuđači i izvođači radova - bitan je kvalitet

Da biste na tržištu mogli da pronađete ono što vas zanima, najpre se morate odlučiti za koje prozore i vrata kupujete komarnike. Važno je da svi proizvodi budu kvalitetni kako bi vam komarnici služili što bolje i što duže. Preporučujemo da se raspitate kod više ponuđača i da se u kvalitet uverite lično. Već na prvi dodir uočićete razliku kvaliteta. Svi delovi komarnika treba da su od probranih, prirodnih materijala, pri čemu je kvalitet mrežice naročito važan. Najbolje su one od staklenih vlakana jer su najizdržljivije. Naposletku, nije sasvim nebitan ni izgled komarnika i prostorije te treba izabrati i odgovarajuću boju prema prozoru ili vratima.

3. Vrste komarnika

Postoji više vrsta komarnika ali je svaki moguće prilagoditi prozoru ili vratima.

3.1. Fiksni komarnici

Ovi se komarnici lako fiksiraju direktno na prozor ili zid. Po potrebi, oni se lako i skidaju. Fiksni komarnici su dobar izbor za prozore koji se retko ili uopšte ne koriste, kao što su recimo podrumski te mrežica može da ostane učvršćena od proleća do jeseni.

3.2. Rolo komarnici

Rolo komarnik je najčešće takav da se namotava zajedno s venecijanerom i stoji u njegovoj kutiji iznad prozora. Sa strane ima četkice koje sprečavaju ulazak insekata. Može se postaviti na spoljnu stranu prozora i vrata ili direktno na zid. Ako imate saksije na spoljnoj strani, na prozorskoj dasci, ovaj tip je idealan za vas jer ih ne morate sklanjati. Rolo mrežu podešavate ručno pomoću kanapa ili automatski, daljinskim upravljačem. Kada se sasvim podigne i namota, stoji u kutiji. Komarnik može da se otvara po visini ili po širini.

3.3. Integrisani komarnici

Ovi su komarnici deo roletni ili spoljnih venecijanera te se podižu ili spuštaju zajedno sa njima. Komarnik je postavljen između prozora i roletne te se otvara i zatvara onda kada je roletna spuštena. Na taj način roletna štiti komarnik od spoljnih uticaja. Kada se komarnik podigne, on se urola sasvim u kutiju i uopšte se ne vidi.

3.4. Krilni komarnici

Krilni komarnik se otvara i zatvara na isti način kao i vrata, odnosno, prozor za koji je pričvršćen. Može da se postavi na sve tipove prozora i vrata i naročito je pogodan za prolazna mesta. Učvršćuje se opružnom šarkom ali može i bez nje. Krilo ima i magnete koji ga drže da se ne otvara na vetru. U krilne komarnike spada i okretni, koji ima radijus otvaranja do 240°. On ima tzv. napetu šarku koja sama zatvara okvir kada su vam ruke zauzete.

3.5. Klizni komarnici

Još jedno odlično rešenje, naročito pogodno za zatvaranje prolaza u vrt, na balkon ili terasu. Oni mogu da se postave na bilo koja vrata. Mogu da se otvaraju i zatvaraju i sa unutrašnje i sa spoljne strane. Postoje jednokrilni i dvokrilni klizni komarnici.

3.6. Plisirani komarnici

Najnoviji tip samostalnih komarnika za prolaz u vrt, na balkon ili terasu su plisirani komarnici. Mrežica komarnika se otvara i slaže kao harmonika-vrata. Zato mogu da se postave na bilo koja vrata, a otvaraju se i s unutrašnje i sa spoljne strane. Prednost u odnosu na klizne ili krilne im je to što zauzimaju vrlo malo prostora i stoje sasvim priljubljeni uz vrata.

4. Postupak ugradnje komarnika

Predlažemo da se oko najbolje vrste komarnika i načina ugradnje posavetujete sa stručnjakom. Ako imate takvog iskustva, videćete da je postavljanje komarnika vrlo jednostavno. Komarnici se uglavnom postavljaju direktno na prozor ili vrata. Još jedan čest način ugradnje je na nosače. Ako nije moguće ni jedno ni drugo, ima još mogućnosti postavljanja. Ako istovremeno s postavljanjem komarnika, menjate ili ugrađujete venecijanere ili roletne, onda će svakako biti najjednostavnije da izaberete integrisani tip.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Roletne i komarnici

Poštovani,

treba mi uzimanje mera, nabavka i montaža roletni i plise komarnika za 3 dupla prozora i jedan mali prozor, što je oko 5 m2.

Hvala 105840 € do 176400 €

........

Izrada kliznog komarnika za prozor

Potrebna je izrada komarnika za prozor. 10584 € do 17640 €

........

Izrada i montaža komarnika za vrata

Izrada komarnika za 4 kom vrata, dimenzija 210 x 130 cm. 42336 € do 70560 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, PVC klizni komarnik, cca 83 x 208,5cm
Komarnici, Lazarevac

135 € do 225 €

Cena, Rolo komarnici, 3kom - 100 x 100cm
Komarnici, Dubovac

270 € do 450 €

Cena, Komarnici za prozore i za terasna vrata, 6 kom
Komarnici, Zrenjanin

315 € do 525 €

Cena, Izrada i montaža komarnika 4 komarnika, 4 kom
Komarnici, Vitanovac

270 € do 450 €

Cena, Komarnici na pvc prozore i dvokrilna balkonska vrata, cca 1,5X2,15m, 0,8X1,28m; 2kom -0,75X1,28m
Komarnici, Sremska Mitrovica

360 € do 600 €

Cena, Metalne, nerđajuće komarnike, 3kom cca 50x50 cm
Komarnici, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Komarnik, 2kom - cca 227 x 200cm
Komarnici, Kragujevac

270 € do 450 €

Cena, Izrada i ugradnje roletni i komarnika, Roletne: cca 55 x 150cm cca 110 x 150cm Komarnici: cca 80cm x 115cm cca 60 cm x60 cm.
Komarnici, Vrbas

540 € do 900 €

Cena, Rolo komarnik za krovni prozor, cca 115 x 73cm
Komarnici, Novi Sad

90 € do 150 €

Cena, Komarnik za vrata, cca 200 x 90cm
Komarnici, Stara Pazova

135 € do 225 €

Cena, Komarnik, cca 163 x 113cm
Komarnici, Milutovac

135 € do 225 €

Cena, Postavljanje komarnika na ulazna vrata od kuće, cca 2,20 x 2.0
Komarnici, Tekeriš

135 € do 225 €

Cena, Komarnik za PVC vrata i prozor(fiksni), Vrata 90x210, prozor fiksni 140x140
Komarnici, Smederevska Palanka

270 € do 450 €

Cena, Rolo komarnici za prodore i plise za jedna vrstsa, -Dvokrilni prozor (rolo komarnik) 3komada-mali kupatilski prozor (rolo komarnik) 1kom-vrata (plise komarnik) 1komad
Komarnici, Prijepolje

270 € do 450 €

Cena, Komarnici za prozore i vrata, 2kom- 113 x 63 cm; 1kom 59 x 30 cm; Vrata 205 x 105 cm
Komarnici, Lazarevac

540 € do 900 €

Cena, Zamena mrežica na rolo komarnicima., 2kom - 200x140 1kom-200x70cm
Komarnici, Paraćin

135 € do 225 €

Cena, Roletna i komarnik za balkonska vrata, cca 2 × 2.3m
Komarnici, Beli Potok (Beograd)

180 € do 300 €

Cena, Izrada i ugradnja rolo komarnika za prozore na vikendici, 3 kom
Komarnici, Osečina

135 € do 225 €

Cena, Plise horizontalni klizni komarnik za spoljna vrata, cca 190x90 cm
Komarnici, Laćarak

135 € do 225 €

Cena, Komarnici, cca 80 x 135cm
Komarnici, Subotica

135 € do 225 €

Cena, Komarnici, 5 kom
Komarnici, Pančevo

270 € do 450 €

Cena, Roletne i komarnici, cca 1 x 1.5m
Komarnici, Subotica

270 € do 450 €

Cena, Komarnik za terasu, cca 210 × 75cm
Komarnici, Vrnjačka Banja

270 € do 450 €

Cena, Uradnja spoljnih rolo komarnika, 6kom - 114 x116cm 110 x 130cm 2kom -88x135cm 1kom- 55x75cm 1kom-85x88cm
Komarnici, Crna Trava

540 € do 900 €

Cena, Izrada komarnika za balkonska vrata i prozore, balkonska vrata: cca 210 x 90cm
Komarnici, Stara Pazova

360 € do 600 €

Cena, Rolo komarnik za vrata, cca 203 x 93cm
Komarnici, Senta

135 € do 225 €

Cena, Komarnici za krovne prozore, 3kom - cca 114 × 60cm
Komarnici, Pančevo

270 € do 450 €

Cena, Harmonika komarnik za ulazna vrata od drveta na vikendici, cca 80-90 x 190-200 u Popovicu
Komarnici, Sopot

180 € do 300 €

Cena, Izrada komarnika za vrata i prozore, 3 kom
Komarnici, Sopot

180 € do 300 €

Cena, Izrada kliznog komarnika, cca 300 x 200cm
Komarnici, Beočin

90 € do 150 €

Cena, Rolo komarnici, 2 kom
Komarnici, Nova Pazova

90 € do 150 €

Cena, Komarnik za balkonska vrata i dva manja prozora, 3 kom
Komarnici, Alibunar

180 € do 300 €

Cena, Izrada i montaža komarnika, 1 kom
Komarnici, Niš

90 € do 150 €

Cena, Izrada roletna komarnika i venecijanera za alu prozore, 11 kom
Komarnici, Kraljevo

1080 € do 1800 €

Cena, Komarnici, 5kom prozora i 2kom vrata
Komarnici, Mionica

270 € do 450 €

Cena, Komarnici za prozore u stanu, 6 kom
Komarnici, Veternik

360 € do 600 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Komarnici cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

821+ PREDUZEĆA ZA Komarnici
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Komarnici?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana