Za područje

  Industrijska garažna vrata, cena

  Koliko koštaju industrijska garažna vrata? Na njihovu cenu najviše utiču dimenzije i način otvaranja koji može biti segmentni, brzi, klizni; ima i vrata koja izgledaju kao trakaste zavese. Cena industrijskih garažnih vrata sa sistemom za brzo otvaranje i montaža, do dimenzija 220x240 cm kreće se između 550 i 900 EUR.

  Kome poveriti izradu ili nabavku industrijskih garažnih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima industrijskih vrata u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena industrijskih garažnih vrata


  Cena industrijskih garažnih vrata. Cena industrijskih garažnih vrata sa sistemom za brzo otvaranje. Cena motornog pogona za vrata i montaže, do dimenzija 220x240 cm.

  550.00 €/kpl

  VEOMA NISKA CENA
  750.00 €/kpl

  SREDNJA CENA
  900.00 €/kpl

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Industrijska garažna vrata

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Industrijska garažna vrata - sve što treba da znate

  1. Industrijska garažna vrata - šta sve treba da znate?

  1.1. Šta su industrijska garažna vrata?

  Industrijska garažna vrata su vrata prilagođena upotrebi u industriji. Koriste se na većim javnim i  stambenim zgradama, kao što su škole, vrtići, bolnice, vatrogasne stanice, vojni i policijski objekti, javne garaže ili one u industrijskim paviljonima i skladištima, stambenim blokovima i slično. Ovakva garažna vrata se razlikuju od onih za privatne kuće, odnosno garaže, uglavnom po tome što se proizvode tako da trpe mnogo veća opterećenja, pošto se učestalije i koriste, a naravno i veća su. Podižu se i spuštaju stotine puta dnevno, a dimenzije su nekoliko puta veće od običnih garažnih vrata. Toga radi, ovakva industrijska garažna vrata moraju biti izrađena od izdržljivijih materijala, a moraju imati i nešto drugačiju konstrukciju i automatski sistem kretanja zbog načina upotrebe i veličine.

  Industrijska garažna vrata
  Industrijska garažna vrata su prilagođena frekventnoj upotrebi

  1.2. Prednosti industrijskih garažnih vrata

  Zbog toga što moraju da trpe velika opterećenja i veliku frekvenciju upotrebe, industrijska garažna vrata odlikuju se izuzetnom izdržljivošću. Njihova konstrukcija je projektovana i napravljena od jakih i kvalitetnih materijala koji ne dozvoljavaju fizičke ni mehaničke deformacije kao ni krivljenje nosača i vođica. Karakteristična su i po poboljšanim protivprovalnim mehanizmima, jer se postavljaju na mnoge značajne javne objekte, koji moraju biti dobro zaštićeni. Zbog svega navedenog, industrijska vrata su praktično neuništiva. Može se slobodno reći da im je jedina slaba tačka elektronski sistem za pokretanje, zapravo motor, budući da samo on može da se pokvari. Sama vrata imaju vek trajanja od oko 15-20 godina, ako se pravilno koriste.

  1.3. Industrijska vrata za kućnu upotrebu

  Ako imate garažu za više automobila i hoćete jednodelna vrata ili možda imate veći pomoćni objekat sa parkiranim kamperom, traktorom ili sličnim mašinama, mehanizacijom i opremom, industrijska garažna vrata su odličan izbor za vas. Međutim, potrebno je imati na umu da industrijska vrata nisu tako elegantna ni lepa kao vrata prilagođena porodičnim kućama. Pri njihovoj proizvodnji gleda se na trajnost, otpornost i izdržljivost, a ne na izgled, pa ona stoga izgledaju robusno i sirovo, metalni delovi su vidljivi i sasvim ogoljeni, a detalji, takođe, industrijski. Zbog svega ovog neće ići uz svaku kuću.

  1.4. Motorni pogon

  Sva industrijska garažna vrata su na motorni pogon, jer su obično toliko velika i teška da bi ih bilo nemoguće otvoriti ručno. Na kraju, ali ne i najmanje važno, s obzirom na učestalost upotrebe to ne bi bilo ni praktično, jer se industrijska garažna vrata otvaraju i zatvaraju stotine puta dnevno. Najčešće im se dodaju senzori pokreta, koji ih automatski otvaraju i zatvaraju i na taj način omogućavaju nesmetan rad i transport u zoni.

  1.5. „Pešačka vrata“

  Kako između određenih pogona ili zona ne prolaze samo mašine, kamioni i druga vozila, već i zaposleni, većina industrijskih vrata ima integrisana i manja vrata za prolaz, takozvana „pešačka vrata“. Ona se ne otvaraju automatski, pa motorni pogon imaju samo po izuzetku. Pravljena su kao klasična i lako se otvaraju ručno, pošto nisu opterećena kao glavna garažna vrata. Ovakav prolaz imaju i garažna, obično višekrilna vrata za porodične kuće, odnosno, manje objekte, te po tome nisu jedinstvena. Razlikuju se po tome što su „pešačka vrata“ izrezana u manjim garažnim, dok se kod ovih za industriju uglavnom nalaze sa strane.

  2. Materijali za industrijska vrata

  2.1. Metalna industrijska vrata

  Veoma su česta metalna industrijska vrata. Najčešći metal koji se koristi za njihovu proizvodnju je aluminijum. To je zbog činjenice da je aluminijum izuzetno lagan, što sprečava spadanje, odnosno „nasedanje“ vrata, a materijal je dovoljno jak i stoga otporan na mehanička oštećenja. Aluminijumska vrata su izrađena od eloksiranih aluminijumskih letvica, koje se lako održavaju i uvek imaju konstrukciju od pocinkovanog lima. Tu su i industrijska vrata sa letvicama od pocinkovanog lima. Ako se radi o prostoru koji se greje, letvice su dvostruke, sa slojem izolacije između. Što se boja tiče, uglavnom se ostavljaju prirodne boje metala, mada mogu biti i metalik ili ofarbana nekom od boja u prahu po RAL skali. Metalna industrijska vrata su nešto skuplja od PVC vrata.

  Aluminijumska garažna vrata
  Aluminijumska vrata su vrlo česta na garažnim otvorima

  2.2. PVC industrijska vrata

  Ako tražite jeftiniju verziju metalnih industrijskih vrata, PVC vrata su odlična alternativa. Kao i aluminijumska i ona su lagana i proizvode se u više boja. Lakša su za održavanje od metalnih. Međutim, plastika nikad ne može da deluje elegantno i stameno kao metal, pa predlažemo da se uvek radije opredelite za metalna, naročito ako su u pitanju garažna vrata većih dimenzija i to za industrijsku garažu.

  2.3. Drvena industrijska vrata

  Drvo je osetljiv materijal koji je mnogo manje otporan na vremenske uslove od aluminijuma, drugih metala i PVC-a. Održavanje je takođe komplikovanije, jer zahteva redovno čišćenje, farbanje ili lakiranje, a ne treba ga izlagati ni kiši ni vodi, jer drvo može da počne da truli. Uopšteno govoreći, industrijska garažna vrata od drveta su zato izuzetno retka; drvo nije dovoljno otporan materijal da bi izdržao sva opterećenja, koliko mehanička - česta otvaranja i zatvaranja, toliko ni uslove spoljne sredine.

  3. Vrste industrijskih garažnih vrata

  3.1. Industrijska segmentna vrata

  Segmentna vrata se izrađuju od više panela istih dimenzija, gde se smenjuju prozirni i puni, tako da svi puni ili svi providni mogu biti samo u jednom redu. Time što se na određena mesta ubacuju providni paneli obezbeđuje se osvetljenost prostora neposredno uz vrata. Paneli se uvek postavljaju horizontalno i tako slažu jedan na drugi dok se ne dobiju cela vrata traženih dimenzija. Ovakva vrata su pogodna i za spoljne i za unutrašnje prostore, a takođe su veoma izdržljiva u uslovima velikog prometa.

  3.2. Industrijska brza segmentna PVC i ALU rolo-vrata

  Ovaj tip industrijskih vrata se koristi i za spoljne i za unutrašnje prostore, posebno u slučajevima pojačanog i čestog otvaranja i zatvaranja usled prolaska zaposlenih, vozila i mašina. Brza PVC industrijska vrata odlikuju se izuzetno brzim otvaranjem i zatvaranjem pomoću sistema namotavanja i odmotavanja, čime se smanjuju gubici toplote i takođe sprečava prenošenje buke između prostorija. Iz tog razloga se posebno često koriste kao linija razgraničenja između magacina i proizvodnih hala, gde temperatura između jedne i druge zone varira za nekoliko stepeni, jer se jedna zagreva, a druga ne. Takođe su odličan izbor za tovarne rampe, posebno u kombinaciji sa segmentnim vratima. Dostupna su i brza PVC vrata sa debljom izolacijom.

  3.3. Rolo-vrata kao mreža ili rešetka

  Ova vrsta industrijskih vrata je vrlo česta i najčešće se nalazi na objektima, odnosno, zgradama koje su garaže. To su otvorena garažna vrata koja omogućavaju lako provetravanje prostora. Kako se u garažama i inače nakuplja mnogo izduvnih gasova, rešetkasta vrata pomažu da se izduvaju iz prostora. Osim garaža, najčešće se koriste za zaštitu lokala i prodavnica noću. Mrežasto-rešetkasta industrijska vrata se kreću kao po principu roletne, a izrađuju se od mrežastih ili rešetkastih ispuna (lajsni), vođica na bočnim stranama po kojima vrata klize, nosećih konstrukcija i „oklagije“ na koju se namotavaju. Ispuna (lajsne) može biti izrađena od aluminijuma ili pocinkovanog lima, a ostali elementi su gotovo uvek od pocinkovanog čelika, što obezbeđuje trajnost vrata.

  3.4. Metalna harmonika-vrata

  Ovakva metalna vrata se koriste za noćno obezbeđenje i zaštitu izloga i lokala. Za razliku od svih ostalih do sada predstavljenih vrata, ne otvaraju se kao roletne, već se guraju levo ili desno i sklapaju kao harmonika, pa su njihove lajsne ili panoi postavljeni vertikalno, a ne horizontalno, kao kod ostalih tipova. Lajsne ili panoi od kojih su sastavljena ovakva vrata se savršeno uklapaju jedna u drugu, tako da preklopljena, odnosno, skroz sklopljena, ne zauzimaju mnogo mesta. Lamele ili panoi se pomoću točkića kreću duž plafonskog kanala, a stabilnost u kontaktu sa podom obezbeđuje podni držač koji se može podići kada su vrata otvorena. Za razliku od prethodno navedenih rolo industrijskih garažnih vrata, harmonika-vrata se otvaraju i zatvaraju ručno, jer su manjih dimenzija, lagana i na točkovima i što je najvažnije, namenjena jednokratnoj upotrebi. Zatvaraju se uveče, otvaraju ujutru. Zato se smatra da im je učestalost upotrebe niska i ne moraju da ispunjavaju sve kriterijume koji se odnose na ona za privredu i industriju. Vrata se zaključavaju ključem za specijalne brave i uvek se prave po meri kako bi se što bolje uklopile u prostor.

  4. Bočna ili pomoćna garažna vrata

  Pored glavnih garažnih vrata, industrijski objekti uvek imaju i niz manjih, bočnih vrata, koja su obično namenjena kretanju zaposlenih i, eventualno, manjih tovara robe, iz jednog prostora (hale) u drugi. Pošto ova vrata često razdvajaju grejane i negrejane prostorije, veoma je važno da budu pravilno termoizolovana. Bočna industrijska vrata se prave od pocinkovanih čeličnih panela debljine 4 cm sa termoizolacionim jezgrom u sredini. Obično su napravljena od jednog komada i kreću se bočno kao klizna vrata, što znači da se pomeraju levo ili desno duž zida. Postoje jednokrilna i dvokrilna, a sistem uglavnom zavisi od veličine samog otvora. Ako se radi o veoma širokom otvoru, moraju se uzeti dupla klizna vrata, jer bi jednokrilna takvih dimenzija brzo spala ili se deformisala. Otvaranje i zatvaranje može biti ručno ili na elektropogon.

  5. Zaptivne klapne i tovarne platforme

  Zaptivne klapne se često nalaze na tovarnim platformama, gde se koriste za premošćavanje vazdušnog jaza između kamiona i poda skladišta prilikom utovara ili istovara tereta. Zaptivne klapne su najčešće od debele gume i takve da obezbeđuju izvesnu zaptivenost prostora, odnosno, sprečavaju prekomerne gubitke toplote, pošto pretovar robe može i da potraje. Takođe, ovim se klapnama, budući da su robusne, debele i teške, sprečava ulazak insekata i nečistoća u skladište, što je posebno važno u prehrambenoj industriji. Hidraulična platforma za utovar je dizajnirana tako da se prilagodi visini karoserije kamiona, osiguravajući lako rukovanje teretom.

  Zaptivači za vrata
  Zaptivne klapne služe da smanje toplotne gubitke

  6. Zavese protiv vetra na garažnim vratima

  Pored industrijskih garažnih vrata, koja štite objekat od spoljnih uslova i oštećenja, postoji i sistem zavesa protiv vetra. Koriste se na onim mestima i u objektima gde se želi ograničiti i blokirati kretanje vazduha ili sprečiti stvaranje nanosa snega. Sistemi za zaštitu od vetra nisu namenjeni i ne mogu da štite unutrašnjost od prodora vanjskih uticaja. Koriste se uglavnom u otvorenim, natkrivenim skladištima i u pomoćnim zgradama kao što su štale, senici i ambari. Sam materijal od kog se prave ove zavese sastoji se od visokokvalitetnih i vrlo jakih sintetičkih vlakana otpornih na posekotine, ogrebotine i kidanje. Takođe su stabilni pri UV zračenju, što znači da ne blede kada su izloženi suncu. Vlakna su tkana tako da, čak i kada je zavesa spuštena, omogućavaju maksimalan dotok svežeg vazduha i svetlosti u prostoriju.

  Zbog većih dimenzija, zavese se namotavaju i odmotavaju pomoću elektromotora kojim se upravlja daljinskim upravljačem ili tastaturom montiranom u objektu. U slučajevima kada su zavese dimenzija većih od standardnih ili u vetrovitim područjima, dodatno su ojačane opterećenjima koja se ugrađuju na sredini visine i donjem kraju.

  7. Sistem protiv blokiranja garažnih vrata

  Kada su u pitanju objekti sa velikom frekvencijom prolaza, brzo i pouzdano kretanje vrata je veoma važno. Pored brzog podizanja i spuštanja, ovo takođe znači brzo detektovanje ljudi i mašina u pokretu i brzu reakciju na uočene signale. Vrata koja se blokiraju, zaglavljuju i mogu da „uhvate“ ili čak povrede osobu ili oštete vozila, potencijalno predstavljaju veliku opasnost. Međutim upravo zbog takvih situacija moderna industrijska garažna vrata opremljena su tzv. svetlosnom zavesom, odnosno, nizom infra-crvenih senzora koji detektuju svaki najmanji pokret u određenom prečniku. Ovi senzori pouzdano štite od oštećenja i osiguravaju da se vrata nikada ne zatvore u pogrešno vreme. Pažnja vozača i prolaznika se često skreće odgovarajućom signalizacijom, zapravo, trepćućim svetlima ili zvučnim signalima, ugrađenim iznad ili pored takvih vrata.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Industrijska garažna vrata?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Garažna vrata sa pešačkim na daljinski

  Potrebna garažna vrata sa pešačkim na daljinski cca 4 x 3m. 79380 € do 132300 €

  ........

  Segmentna industrijska vrata

  Potrebna izrada i montaža segmentnih garažnih vrata dimenzija cca 6 x 5 m - 2kom cca 5 x 5 m - 1 kom 264600 € do 441000 €

  ........

  Industrijska garažna vrata

  Potrebna industrijska garazna vrata 550 x 230 na elektricni pogon. 105840 € do 176400 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Industrijska automatska vrata u vratima, cca 4.5 × 3.8 m
  Industrijska garažna vrata, Novi Sad

  1080 € do 1800 €

  Cena, Viklovanje elektro motora rolo vrata, 1 kom
  Industrijska garažna vrata, Kragujevac

  180 € do 300 €

  Cena, Nabavka i montaža industrijskih vrata , 12kom
  Industrijska garažna vrata, Novi Pazar

  10800 € do 18000 €

  Cena, Industrijska kapija, 5,00 x 4,30
  Industrijska garažna vrata, Novi Sad

  2700 € do 4500 €

  Cena, Kapija za halu, Dužina 5 m, visina 4,3 m
  Industrijska garažna vrata, Šajkaš

  2250 € do 3750 €

  Cena, Industrijska garažna vrata za kućnu upotrebu, 4mx4m
  Industrijska garažna vrata, Đurđevo (Žabalj)

  900 € do 1500 €

  Cena, Izrada i montaža segmentnih-harmonika vrata - spoljašnja, 600x600 cm 600x800 cm 600x700 cm
  Industrijska garažna vrata, Beograd

  5400 € do 9000 €

  Cena, Garazna vrata za halu, duzina 4m , visina 4,5
  Industrijska garažna vrata, Loznica

  810 € do 1350 €

  Cena, Ugradnja segmentnih vrata, 4000cm x 3300cm
  Industrijska garažna vrata, Čačak

  90 € do 150 €

  Cena, Rolo industriska (garažna) vrata, 350 x 350cm x 2kom
  Industrijska garažna vrata, Beograd

  675 € do 1125 €

  Cena, Sekcijska garažna vrata, cc 350 sirina
  Industrijska garažna vrata, Subotica

  765 € do 1275 €

  Cena, Sekcijska garažna vrata na pogon, 280 x 230
  Industrijska garažna vrata, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, Sekcijska garažna vrata na pogon, 5 m x 4,30 m
  Industrijska garažna vrata, Mali Zvornik

  1800 € do 3000 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Industrijska garažna vrata cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  125+ Preduzeća za Industrijska garažna vrata
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana