Industrijska garažna vrata cena

Koliko koštaju industrijska garažna vrata? Na njihovu cenu najviše utiču dimenzije i način otvaranja koji može biti segmentni, brzi, klizni; ima i vrata koja izgledaju kao trakaste zavese. Cena industrijskih garažnih vrata sa sistemom za brzo otvaranje i montaža, do dimenzija 220x240 cm kreće se između 550 i 900 EUR.

Kome poveriti izradu ili nabavku industrijskih garažnih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima industrijskih vrata u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena industrijskih garažnih vrata


Cena industrijskih garažnih vrata. Cena industrijskih garažnih vrata sa sistemom za brzo otvaranje. Cena motornog pogona za vrata i montaže, do dimenzija 220x240 cm.

550.00 €/kpl

VEOMA NISKA CENA
€/kpl

SREDNJA CENA
900.00 €/kpl

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Industrijska garažna vrata cena

DETALJNIJE CENE ZA Industrijska garažna vrata

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Industrijska garažna vrata - sve što treba da znate

1. Industrijska garažna vrata - šta sve treba da znate?

1.1. Šta su industrijska garažna vrata?

Industrijska garažna vrata su vrata prilagođena upotrebi u industriji. Koriste se na većim javnim i  stambenim zgradama, kao što su škole, vrtići, bolnice, vatrogasne stanice, vojni i policijski objekti, javne garaže ili one u industrijskim paviljonima i skladištima, stambenim blokovima i slično. Ovakva garažna vrata se razlikuju od onih za privatne kuće, odnosno garaže, uglavnom po tome što se proizvode tako da trpe mnogo veća opterećenja, pošto se učestalije i koriste, a naravno i veća su. Podižu se i spuštaju stotine puta dnevno, a dimenzije su nekoliko puta veće od običnih garažnih vrata. Toga radi, ovakva industrijska garažna vrata moraju biti izrađena od izdržljivijih materijala, a moraju imati i nešto drugačiju konstrukciju i automatski sistem kretanja zbog načina upotrebe i veličine.

Industrijska garažna vrata
Industrijska garažna vrata su prilagođena frekventnoj upotrebi

1.2. Prednosti industrijskih garažnih vrata

Zbog toga što moraju da trpe velika opterećenja i veliku frekvenciju upotrebe, industrijska garažna vrata odlikuju se izuzetnom izdržljivošću. Njihova konstrukcija je projektovana i napravljena od jakih i kvalitetnih materijala koji ne dozvoljavaju fizičke ni mehaničke deformacije kao ni krivljenje nosača i vođica. Karakteristična su i po poboljšanim protivprovalnim mehanizmima, jer se postavljaju na mnoge značajne javne objekte, koji moraju biti dobro zaštićeni. Zbog svega navedenog, industrijska vrata su praktično neuništiva. Može se slobodno reći da im je jedina slaba tačka elektronski sistem za pokretanje, zapravo motor, budući da samo on može da se pokvari. Sama vrata imaju vek trajanja od oko 15-20 godina, ako se pravilno koriste.

1.3. Industrijska vrata za kućnu upotrebu

Ako imate garažu za više automobila i hoćete jednodelna vrata ili možda imate veći pomoćni objekat sa parkiranim kamperom, traktorom ili sličnim mašinama, mehanizacijom i opremom, industrijska garažna vrata su odličan izbor za vas. Međutim, potrebno je imati na umu da industrijska vrata nisu tako elegantna ni lepa kao vrata prilagođena porodičnim kućama. Pri njihovoj proizvodnji gleda se na trajnost, otpornost i izdržljivost, a ne na izgled, pa ona stoga izgledaju robusno i sirovo, metalni delovi su vidljivi i sasvim ogoljeni, a detalji, takođe, industrijski. Zbog svega ovog neće ići uz svaku kuću.

1.4. Motorni pogon

Sva industrijska garažna vrata su na motorni pogon, jer su obično toliko velika i teška da bi ih bilo nemoguće otvoriti ručno. Na kraju, ali ne i najmanje važno, s obzirom na učestalost upotrebe to ne bi bilo ni praktično, jer se industrijska garažna vrata otvaraju i zatvaraju stotine puta dnevno. Najčešće im se dodaju senzori pokreta, koji ih automatski otvaraju i zatvaraju i na taj način omogućavaju nesmetan rad i transport u zoni.

1.5. „Pešačka vrata“

Kako između određenih pogona ili zona ne prolaze samo mašine, kamioni i druga vozila, već i zaposleni, većina industrijskih vrata ima integrisana i manja vrata za prolaz, takozvana „pešačka vrata“. Ona se ne otvaraju automatski, pa motorni pogon imaju samo po izuzetku. Pravljena su kao klasična i lako se otvaraju ručno, pošto nisu opterećena kao glavna garažna vrata. Ovakav prolaz imaju i garažna, obično višekrilna vrata za porodične kuće, odnosno, manje objekte, te po tome nisu jedinstvena. Razlikuju se po tome što su „pešačka vrata“ izrezana u manjim garažnim, dok se kod ovih za industriju uglavnom nalaze sa strane.

2. Materijali za industrijska vrata

2.1. Metalna industrijska vrata

Veoma su česta metalna industrijska vrata. Najčešći metal koji se koristi za njihovu proizvodnju je aluminijum. To je zbog činjenice da je aluminijum izuzetno lagan, što sprečava spadanje, odnosno „nasedanje“ vrata, a materijal je dovoljno jak i stoga otporan na mehanička oštećenja. Aluminijumska vrata su izrađena od eloksiranih aluminijumskih letvica, koje se lako održavaju i uvek imaju konstrukciju od pocinkovanog lima. Tu su i industrijska vrata sa letvicama od pocinkovanog lima. Ako se radi o prostoru koji se greje, letvice su dvostruke, sa slojem izolacije između. Što se boja tiče, uglavnom se ostavljaju prirodne boje metala, mada mogu biti i metalik ili ofarbana nekom od boja u prahu po RAL skali. Metalna industrijska vrata su nešto skuplja od PVC vrata.

Aluminijumska garažna vrata
Aluminijumska vrata su vrlo česta na garažnim otvorima

2.2. PVC industrijska vrata

Ako tražite jeftiniju verziju metalnih industrijskih vrata, PVC vrata su odlična alternativa. Kao i aluminijumska i ona su lagana i proizvode se u više boja. Lakša su za održavanje od metalnih. Međutim, plastika nikad ne može da deluje elegantno i stameno kao metal, pa predlažemo da se uvek radije opredelite za metalna, naročito ako su u pitanju garažna vrata većih dimenzija i to za industrijsku garažu.

2.3. Drvena industrijska vrata

Drvo je osetljiv materijal koji je mnogo manje otporan na vremenske uslove od aluminijuma, drugih metala i PVC-a. Održavanje je takođe komplikovanije, jer zahteva redovno čišćenje, farbanje ili lakiranje, a ne treba ga izlagati ni kiši ni vodi, jer drvo može da počne da truli. Uopšteno govoreći, industrijska garažna vrata od drveta su zato izuzetno retka; drvo nije dovoljno otporan materijal da bi izdržao sva opterećenja, koliko mehanička - česta otvaranja i zatvaranja, toliko ni uslove spoljne sredine.

3. Vrste industrijskih garažnih vrata

3.1. Industrijska segmentna vrata

Segmentna vrata se izrađuju od više panela istih dimenzija, gde se smenjuju prozirni i puni, tako da svi puni ili svi providni mogu biti samo u jednom redu. Time što se na određena mesta ubacuju providni paneli obezbeđuje se osvetljenost prostora neposredno uz vrata. Paneli se uvek postavljaju horizontalno i tako slažu jedan na drugi dok se ne dobiju cela vrata traženih dimenzija. Ovakva vrata su pogodna i za spoljne i za unutrašnje prostore, a takođe su veoma izdržljiva u uslovima velikog prometa.

3.2. Industrijska brza segmentna PVC i ALU rolo-vrata

Ovaj tip industrijskih vrata se koristi i za spoljne i za unutrašnje prostore, posebno u slučajevima pojačanog i čestog otvaranja i zatvaranja usled prolaska zaposlenih, vozila i mašina. Brza PVC industrijska vrata odlikuju se izuzetno brzim otvaranjem i zatvaranjem pomoću sistema namotavanja i odmotavanja, čime se smanjuju gubici toplote i takođe sprečava prenošenje buke između prostorija. Iz tog razloga se posebno često koriste kao linija razgraničenja između magacina i proizvodnih hala, gde temperatura između jedne i druge zone varira za nekoliko stepeni, jer se jedna zagreva, a druga ne. Takođe su odličan izbor za tovarne rampe, posebno u kombinaciji sa segmentnim vratima. Dostupna su i brza PVC vrata sa debljom izolacijom.

3.3. Rolo-vrata kao mreža ili rešetka

Ova vrsta industrijskih vrata je vrlo česta i najčešće se nalazi na objektima, odnosno, zgradama koje su garaže. To su otvorena garažna vrata koja omogućavaju lako provetravanje prostora. Kako se u garažama i inače nakuplja mnogo izduvnih gasova, rešetkasta vrata pomažu da se izduvaju iz prostora. Osim garaža, najčešće se koriste za zaštitu lokala i prodavnica noću. Mrežasto-rešetkasta industrijska vrata se kreću kao po principu roletne, a izrađuju se od mrežastih ili rešetkastih ispuna (lajsni), vođica na bočnim stranama po kojima vrata klize, nosećih konstrukcija i „oklagije“ na koju se namotavaju. Ispuna (lajsne) može biti izrađena od aluminijuma ili pocinkovanog lima, a ostali elementi su gotovo uvek od pocinkovanog čelika, što obezbeđuje trajnost vrata.

3.4. Metalna harmonika-vrata

Ovakva metalna vrata se koriste za noćno obezbeđenje i zaštitu izloga i lokala. Za razliku od svih ostalih do sada predstavljenih vrata, ne otvaraju se kao roletne, već se guraju levo ili desno i sklapaju kao harmonika, pa su njihove lajsne ili panoi postavljeni vertikalno, a ne horizontalno, kao kod ostalih tipova. Lajsne ili panoi od kojih su sastavljena ovakva vrata se savršeno uklapaju jedna u drugu, tako da preklopljena, odnosno, skroz sklopljena, ne zauzimaju mnogo mesta. Lamele ili panoi se pomoću točkića kreću duž plafonskog kanala, a stabilnost u kontaktu sa podom obezbeđuje podni držač koji se može podići kada su vrata otvorena. Za razliku od prethodno navedenih rolo industrijskih garažnih vrata, harmonika-vrata se otvaraju i zatvaraju ručno, jer su manjih dimenzija, lagana i na točkovima i što je najvažnije, namenjena jednokratnoj upotrebi. Zatvaraju se uveče, otvaraju ujutru. Zato se smatra da im je učestalost upotrebe niska i ne moraju da ispunjavaju sve kriterijume koji se odnose na ona za privredu i industriju. Vrata se zaključavaju ključem za specijalne brave i uvek se prave po meri kako bi se što bolje uklopile u prostor.

4. Bočna ili pomoćna garažna vrata

Pored glavnih garažnih vrata, industrijski objekti uvek imaju i niz manjih, bočnih vrata, koja su obično namenjena kretanju zaposlenih i, eventualno, manjih tovara robe, iz jednog prostora (hale) u drugi. Pošto ova vrata često razdvajaju grejane i negrejane prostorije, veoma je važno da budu pravilno termoizolovana. Bočna industrijska vrata se prave od pocinkovanih čeličnih panela debljine 4 cm sa termoizolacionim jezgrom u sredini. Obično su napravljena od jednog komada i kreću se bočno kao klizna vrata, što znači da se pomeraju levo ili desno duž zida. Postoje jednokrilna i dvokrilna, a sistem uglavnom zavisi od veličine samog otvora. Ako se radi o veoma širokom otvoru, moraju se uzeti dupla klizna vrata, jer bi jednokrilna takvih dimenzija brzo spala ili se deformisala. Otvaranje i zatvaranje može biti ručno ili na elektropogon.

5. Zaptivne klapne i tovarne platforme

Zaptivne klapne se često nalaze na tovarnim platformama, gde se koriste za premošćavanje vazdušnog jaza između kamiona i poda skladišta prilikom utovara ili istovara tereta. Zaptivne klapne su najčešće od debele gume i takve da obezbeđuju izvesnu zaptivenost prostora, odnosno, sprečavaju prekomerne gubitke toplote, pošto pretovar robe može i da potraje. Takođe, ovim se klapnama, budući da su robusne, debele i teške, sprečava ulazak insekata i nečistoća u skladište, što je posebno važno u prehrambenoj industriji. Hidraulična platforma za utovar je dizajnirana tako da se prilagodi visini karoserije kamiona, osiguravajući lako rukovanje teretom.

Zaptivači za vrata
Zaptivne klapne služe da smanje toplotne gubitke

6. Zavese protiv vetra na garažnim vratima

Pored industrijskih garažnih vrata, koja štite objekat od spoljnih uslova i oštećenja, postoji i sistem zavesa protiv vetra. Koriste se na onim mestima i u objektima gde se želi ograničiti i blokirati kretanje vazduha ili sprečiti stvaranje nanosa snega. Sistemi za zaštitu od vetra nisu namenjeni i ne mogu da štite unutrašnjost od prodora vanjskih uticaja. Koriste se uglavnom u otvorenim, natkrivenim skladištima i u pomoćnim zgradama kao što su štale, senici i ambari. Sam materijal od kog se prave ove zavese sastoji se od visokokvalitetnih i vrlo jakih sintetičkih vlakana otpornih na posekotine, ogrebotine i kidanje. Takođe su stabilni pri UV zračenju, što znači da ne blede kada su izloženi suncu. Vlakna su tkana tako da, čak i kada je zavesa spuštena, omogućavaju maksimalan dotok svežeg vazduha i svetlosti u prostoriju.

Zbog većih dimenzija, zavese se namotavaju i odmotavaju pomoću elektromotora kojim se upravlja daljinskim upravljačem ili tastaturom montiranom u objektu. U slučajevima kada su zavese dimenzija većih od standardnih ili u vetrovitim područjima, dodatno su ojačane opterećenjima koja se ugrađuju na sredini visine i donjem kraju.

7. Sistem protiv blokiranja garažnih vrata

Kada su u pitanju objekti sa velikom frekvencijom prolaza, brzo i pouzdano kretanje vrata je veoma važno. Pored brzog podizanja i spuštanja, ovo takođe znači brzo detektovanje ljudi i mašina u pokretu i brzu reakciju na uočene signale. Vrata koja se blokiraju, zaglavljuju i mogu da „uhvate“ ili čak povrede osobu ili oštete vozila, potencijalno predstavljaju veliku opasnost. Međutim upravo zbog takvih situacija moderna industrijska garažna vrata opremljena su tzv. svetlosnom zavesom, odnosno, nizom infra-crvenih senzora koji detektuju svaki najmanji pokret u određenom prečniku. Ovi senzori pouzdano štite od oštećenja i osiguravaju da se vrata nikada ne zatvore u pogrešno vreme. Pažnja vozača i prolaznika se često skreće odgovarajućom signalizacijom, zapravo, trepćućim svetlima ili zvučnim signalima, ugrađenim iznad ili pored takvih vrata.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Viklovanje elektro motora rolo vrata

Poštovani,

potrebno viklovanje motora rolo vrata garažnih. Motor okreće samo u jednu stranu.

Hvala 21168 € do 35280 €

........

Nabavka i montaža industrijskih vrata

Poštovani,

potrebna ALU industriska vrata 7kom segmentnih, 5 rolo. 5m široka 4,50m visoka 5 komada sa vratima u sredini. 1.80puni paneli gore iznad staklo sa električnim motoro i daljinski.
IZO 40 panel vrata aluminijumska vani crvena unutra bela boja
1* 5m*4,5m bez vrata
1* 5m* 4,25m sa vrata
1* 5m* 4,0 sa vrata
1* 5m * 3,5msa vrata
1*5m * 3,25m bez vrata
Električna i na daljinski
Greda iznad Tora od 35cm
2 komada
4m *4,5m bez vrata samo električna
Bez daljinskog segmenta
5 komada
4,5m 4m visoka Rolo rata samo električna
Obična Aluminijumska roletna

Hvala
1270080 € do 2116800 €

........

Industrijska kapija

Poštovani,

potrebna nabavka i montaža industrijska vrata dimenzije 5 m x 4,30 m.

Hvala
317520 € do 529200 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Kapija za halu, Dužina 5 m, visina 4,3 m
Industrijska garažna vrata, Šajkaš

2250 € do 3750 €

Cena, Industrijska garažna vrata za kućnu upotrebu, 4mx4m
Industrijska garažna vrata, Đurđevo (Žabalj)

900 € do 1500 €

Cena, Izrada i montaža segmentnih-harmonika vrata - spoljašnja, 600x600 cm 600x800 cm 600x700 cm
Industrijska garažna vrata, Beograd

5400 € do 9000 €

Cena, Garazna vrata za halu, duzina 4m , visina 4,5
Industrijska garažna vrata, Loznica

810 € do 1350 €

Cena, Ugradnja segmentnih vrata, 4000cm x 3300cm
Industrijska garažna vrata, Čačak

90 € do 150 €

Cena, Rolo industriska (garažna) vrata, 350 x 350cm x 2kom
Industrijska garažna vrata, Beograd

675 € do 1125 €

Cena, Sekcijska garažna vrata, cc 350 sirina
Industrijska garažna vrata, Subotica

765 € do 1275 €

Cena, Sekcijska garažna vrata na pogon, 280 x 230
Industrijska garažna vrata, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Sekcijska garažna vrata na pogon, 5 m x 4,30 m
Industrijska garažna vrata, Mali Zvornik

1800 € do 3000 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Industrijska garažna vrata cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

115+ PREDUZEĆA ZA Industrijska garažna vrata
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Industrijska garažna vrata?

 • Industrijska garažna vrata Beograd
 • Industrijska garažna vrata Novi Sad
 • Industrijska garažna vrata Kragujevac
 • Industrijska garažna vrata Niš
 • Industrijska garažna vrata Čačak
 • Industrijska garažna vrata Kraljevo
 • Industrijska garažna vrata Pančevo
 • Industrijska garažna vrata Zrenjanin
 • Industrijska garažna vrata Novi Pazar
 • Industrijska garažna vrata Smederevo
 • Industrijska garažna vrata Subotica
 • Industrijska garažna vrata Aleksinac
 • Industrijska garažna vrata Apatin
 • Industrijska garažna vrata Aranđelovac
 • Industrijska garažna vrata Bačka Palanka
 • Industrijska garažna vrata Bačka Topola
 • Industrijska garažna vrata Bečej
 • Industrijska garažna vrata Bor
 • Industrijska garažna vrata Bujanovac
 • Industrijska garažna vrata Ćuprija
 • Industrijska garažna vrata Gornji Milanovac
 • Industrijska garažna vrata Inđija
 • Industrijska garažna vrata Ivanjica
 • Industrijska garažna vrata Jagodina
 • Industrijska garažna vrata Kikinda
 • Industrijska garažna vrata Knjaževac
 • Industrijska garažna vrata Kovin
 • Industrijska garažna vrata Kruševac
 • Industrijska garažna vrata Kula
 • Industrijska garažna vrata Kuršumlija
 • Industrijska garažna vrata Leskovac
 • Industrijska garažna vrata Loznica
 • Industrijska garažna vrata Negotin
 • Industrijska garažna vrata Paraćin
 • Industrijska garažna vrata Pirot
 • Industrijska garažna vrata Požarevac
 • Industrijska garažna vrata Preševo
 • Industrijska garažna vrata Prijepolje
 • Industrijska garažna vrata Prokuplje
 • Industrijska garažna vrata Ruma
 • Industrijska garažna vrata Šabac
 • Industrijska garažna vrata Senta
 • Industrijska garažna vrata Šid
 • Industrijska garažna vrata Sjenica
 • Industrijska garažna vrata Smederevska Palanka
 • Industrijska garažna vrata Sombor
 • Industrijska garažna vrata Sremska Mitrovica
 • Industrijska garažna vrata Stara Pazova
 • Industrijska garažna vrata Temerin
 • Industrijska garažna vrata Trstenik
 • Industrijska garažna vrata Užice
 • Industrijska garažna vrata Valjevo
 • Industrijska garažna vrata Velika Plana
 • Industrijska garažna vrata Vranje
 • Industrijska garažna vrata Vrbas
 • Industrijska garažna vrata Vršac
 • Industrijska garažna vrata Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana