Drvene stepenice, cena

Koliko košta drveno stepenište? Cena drvenog stepeništa zavisi od visine i broja spratova, vrste drveta, tipa konstrukcije, složenosti ukrasa i, svakako, majstora. Cena masivnih drvenih stepenica po meri se razlikuje od ponuđača do ponuđača. Cena ravnog drvenog stepeništa s drvenim gazištima za jedan sprat izlazi između 850 i 1.200 EUR.

Kome poveriti izradu ili nabavku i postavljanje drvenog stepeništa? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stolarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena drvenog stepeništa


Cena drvenog stepeništa. Cena ravnih drvenih stepenica s drvenim gazištima, cena za jedan sprat.

850.00

VEOMA NISKA CENA

SREDNJA CENA
1200.00

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Drvene stepenice, cena

DETALJNIJE CENE ZA Drvene stepenice

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Lajsne za gazišta stepenica

Cena drvenih lajsni za gazišta stepenica. Cena lakiranih lajsni od pune hrastovine za gazišta, širine 100 cm i dubine 28 cm.€/kom

kom
potražnja>

Lajsne za prednju stranu stepenica

Cena drvenih lajsni za prednju stranu stepenica. Cena lakiranih lajsni od pune hrastovine za prednju stranu stepenica, širine 100 cm i standardne visine 17-18 cm.€/kom

kom
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Metalne stepenice


Koliko koštaju metalne stepenice? Cena metalnih stepenica zavisi od visine i tipa stepeništa (ravno,...

Proverite i: Metalne stepenice, cena

Prohromske stepenice


Koliko koštaju prohromske stepenice? Cena prohromskih stepenica zavisi od visine i tipa stepeništa (...

Proverite i: Prohromske stepenice, cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Drveno stepenice - sve što treba da znate

1. Drvene stepenice - šta sve treba da znate?

Drveno stepenište u enterijeru ili eksterijeru je jedinstven stilski element koji svakoj kući dodaje eleganciju i prefinjenost. Ako se već odlučite za drveno stepenište, onda se dobro raspitajte o vrstama, modelima i materijalima i pronađite majstora koji će umeti da napravi ono što ste poželeli. Izložićemo vam neke osnovne informacije, da biste videli o kakvim mogućnostima se radi, a one su zaista neverovatne.

Drvene stepenice
Drveno stepenište u enterijeru

1.1. Stepenište i parket od istog materijala

Ako želite da stepenice, bez obzira na oblik, budu od istog materijala kao i parket, to može da se napravi od daščica parketa.

1.2. Puno drvo ili furnir?

Cena stepenica od furnira ne razlikuje se mnogo od one za puno drvo. Furnir koji može da se upotrebi za gazišta mora biti debljine najmanje 2 mm, pošto bi se tanji zbog svakodnevnog korišćenja i opterećenja vrlo brzo oštetio. Stepenište od punog drveta je u izvesnim uslovima mnogo izdržljivije od furnira - na primer, zbog vlažnosti vazduha, a i oštećenja se mnogo lakše saniraju. Osim toga, izbor vrsta drveta je mnogo veći nego vrsta furnira. S druge strane, furnir je mnogo osetljiviji na fizička oštećenja i vlagu. Dovoljno je da prolijete malo vode iz čaše koju nosite i furnir će nabubriti.

1.3. Škripave stepenice

Stepenice koje imaju urez i pero koje u njega ulazi na sastavu gazišta i čeone ploče, ako ne nalegnu jedno u drugo kako treba, vrlo brzo će početi da škripe. Drvo se vremenom suši, pa se, kada nagazite, gazište ulegne, a pero podigne te stvara škripav zvuk.

1.4. Bojenje i luženje

Bojenje i luženje stepenica se ne preporučuju. Boje, odnosno, premazi na površini gazišta se vrlo brzo istanje i ogule zbog stalne upotrebe, a ponovno farbanje gotovog stepeništa je vrlo teško, gotovo nemoguće.

1.5. Stepenice na betonu

Majstori koji prave stepenice, bez obzira na njihov konačni željeni izgled, upotrebljavaju različite debljine ploča za gazište. Stoga je preporučljivo da tesara ili stolara pronađete još dok se pravi armirano-betonska konstrukcija stepeništa (AB konstrukcija sme da sadrži najviše 2,2% vlage pre početka postavljanja) kako biste izbegli naknadne troškove ravnanja visine. Gazišta se na beton lepe posebnim lepkom koji ne sadrži vodu. Disperzioni lepak i druge vrste koje sadrže vodu, mogu da prouzrokuju deformisanje i pucanje drveta. Pogodne su samo one vrste lepka koje se stvrdnjavaju čak i kada su u debelom sloju. Drveno gazište nikad na beton ne sme da se lepi pur-penom. Pur-pena se skuplja dok se suši, pa kada posle budete gazili preko stepenica one će odjekivati i škripati.

1.6. Postavljanje stepenica

Ne preporučuje se postavljanje stepenica pre završetka svih zanatskih radova, jer se ne mogu adekvatno zaštititi od oštećenja koja bi mogla da nastanu. Izuzetak su samo metalna stepeništa koja se po završetku radova oblažu završnim materijalom.

1.7. Metalne konstrukcije i stepenice

Metalne konstrukcije stepeništa ne zahtevaju postavljanje posebnog temelja. Konzolne stepenice se mogu ugraditi u drvene i montažne kuće, pošto im nisu potrebni betonski zidovi. Preporučuje se, međutim, da celo stepenište napravi jedan izvođač radova. U slučaju da jedan izvođač radi metalnu konstrukciju, a drugi drvene delove, njihova veza možda i ne ispadne najbolja, ni tehnički ni estetski.

2. Drvene stepenice - izbor izvođača radova

Odlučite se za izvođača radova koji će doći kod vas, pregledati sve u objektu te vam ponuditi umesne i podrobne savete kao i odgovarajuća tehnička i estetska rešenja. Dobro je da isti izvođač radova uradi celo stepenište, uključujući tu i visinsko poravnanje, betonsku potkonstrukciju i postavljanje drvenih gazišta, odnosno, drvenu ili metalnu konstrukciju. Još bolje je ako ste u prilici da proverite njegove reference i ranije radove te da čujete iskustva prethodnih klijenata. To će vam reći mnogo više o stručnosti i umešnosti majstora, koje su ovde apsolutno neophodne. Proverite i o kakvim rokovima se radi. Pre početka posla, zahtevajte predračun s detaljno nabrojanim stavkama - šta će se tačno raditi, koliko će se materijala utrošiti i kada će sve biti gotovo.

3. Različite vrste drvenih stepenica

3.1. Odgovarajuće vrste drveta

Interesuje li vas koje su vrste drveta dobre za stepenice? Možemo vam reći da ih ima mnogo, premda izbor uglavnom zavisi od toga gde živite, kakve stepenice imate na umu i finansijska sredstva koja su vam na raspolaganju. U odnosu na to, bira se i drvna građa.

3.1.1. Domaći četinari

Bor, ariš i smreka

Među četinarima, crveni bor i ariš imaju najgušće i najtvrđe deblo. Izdržljivi su i rastu u različitim podnebljima. Crveni bor se vrlo često koristi kao građevinski materijal ali i materijal za pokućstvo. Zbog veće gustine debla, odličan je i za podne obloge, koliko i za stepenište. Osim što je višenamenski, crveni bor je i lako dostupna i ekonomična sirovina za drvnu građu. Zbog strukture i teksture debla, crven bor odlično podnosi klimatske i temperaturne promene, sečenje, bojenje, lepljenje, a pri tom je izuzetno otporan na vlagu i insekte. Rečju, savršen je izbor za unutrašnje ili spoljne stepenice.

3.1.2. Domaće listopadno drveće

Beli hrast, jasen, planinski i običan javor, bukva, breza, trešnja, kruška, domaći kesten, lipa, orah, robinia, topola, vrba

Među listopadnim drvećem, najčešća i omiljena vrsta za izradu stepenica je hrast. Hrastovina je omiljena iz više razloga, a svakako najviše zbog prelepe teksture i svetle, beličasto-sivkaste boje do smeđih tonova. Slično borovini, i hrastovina je otporna na štetočine. Beli hrast se koristi za podove, stepenice pa i za gradnju čamaca. Još jedan bitan razlog koji mu ide u prilog, jeste da se i ručno i mašinski lako obrađuje.

3.1.3. Uvozna drvna građa

Kanadski javor, sibirski ariš, mahagoni, venge, kedar, iroko, tikovina, doussie, merbau i zebrano

Možemo reći da iz ekoloških razloga ne preporučujemo egzotične vrste drveća koje su ugrožene i sporo rastu. Međutim, istini za volju, ne može se izbeći ni činjenica da je za spoljna stepeništa najbolji sibirski ariš.

3.2. Različite konstrukcije i potkonstrukcije

Samostojeća stepeništa - drvena konstrukcija

Ovo su stepenice koje su u potpunosti napravljene od drveta. Bočni noseći elementi mogu se napraviti ravni ili zakrivljeni, dok gazišta mogu biti samo od ploča ili puni stepenici.

Samostojeća stepeništa - metalna konstrukcija

Noseća konstrukcija je u ovom slučaju metalna dok su gazišta i čeone ploče od punog drveta ili furnirane.

Samostojeća stepeništa - skrivena konstrukcija

Ovo su stepeništa čija je konstrukcija skrivena drvenim elementima (gazištima i čeonim pločama). Takva stepeništa izgledaju bestežinski, kao da plutaju ili lebde.

Betonska potkonstrukcija obložena drvetom

Gruba betonska potkonstrukcija može da se obloži drvetom. Savetujemo da drvenim pločama sasvim pokrijete beton, sa svih strana. Takvo stepenište se lakše održava, stepenici su bolje povezani, a i izgledaju lepše.

Ograde

Ograde su važan deo stepeništa koliko i stepenici, pa je stoga važno da zajedno čine stilsku celinu. Najčešće se za ograde koriste nerđajući čelik, kovano gvožđe, mesing, ali se mogu upotrebiti i drugi materijali poput stakla, mermera, kovane mreže i sličnih.

4. Načini obrade drveta

4.1. Načini obrade i zaštite

Drveno stepenište se štiti od spoljnih i unutrašnjih uticaja različitim premazima i bojama, tehnikama obrade kao što su brušenje, četkanje, peskiranje i drugim, koje mu istovremeno daju i jedinstven izgled. Nabrojaćemo neke od najčešćih:

Beljenje

Ovim postupkom se prirodna boja drveta posvetljuje i ujednačava te stepenice izgledaju uniformnije, svedenije i modernije.

Luženje

Luženjem se menja boja drveta, dok struktura i tekstura ostaju nepromenjeni, a vidljivi.

Farbanje

I farbanjem se drvo štiti, ali i dobija boju po vašem izboru.

Lakovi

Lakovi služe za zaštitu ali i tome da drvo dobije prigušen ili visoki sjaj.

Obojena ulja i vosak

Upotrebom prirodnih ili sintetičkih ulja ili voska, drvo se nijansira ili se ističu njegova struktura i tekstura.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Izrada drvenih stepenica

potrebna izrada i montaža donjih i gornjih stepenica, podest imam, ali treba obložiti. 127008 € do 211680 €

........

Izrada drvenih stepenice za galeriju

Izrada ravnih - pravih stepenica za galeriju na kojoj se spava. 105840 € do 176400 €

........

Drvena gazišta za stepenice

Potrebna drvena gazišta za stepenice u vikendici u Cortanovcima, neka jeftinija opcija drveta (bukva npr)

22 x 21 x 85 duzine 9 kom.
1 kom 29 x 13 x 73 duzine,
za jednu nemam trenutno tacno dimenzije, ukupno 11 stepenika. 63504 € do 105840 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Postavljane i izrada gazišta od drveta, 15 kom stepenica, dužina cca 10 m.
Drvene stepenice, Niš

270 € do 450 €

Cena, Hrastova gazišta i podest, cca 350cm x 30cm - 19kom
Drvene stepenice, Ralja

540 € do 900 €

Cena, Unutrašnje stepenice, cca 261cm
Drvene stepenice, Aranđelovac

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada drvenih stepenica, 9 ravnih i 4 lepezasta gazišta
Drvene stepenice, Zaječar

450 € do 750 €

Cena, Drveni gelender i ogradica na vrhu, 15 stepenica cca 100cm x 27cm
Drvene stepenice, Vinča

1080 € do 1800 €

Cena, Unutrašnje drveno stepenište, cca 260 cm x 25 cm ,14 stepenika
Drvene stepenice, Rakovac

1080 € do 1800 €

Cena, Oblaganje betonskih stepenica drvetom,
Drvene stepenice, Mladenovac

540 € do 900 €

Cena, Izrada unutrašnjih drvenih stepenica, visina etaže 3m
Drvene stepenice, Bogatić

360 € do 600 €

Cena, Samostalne drvene stepenice od hrasta - montaža u Wiesbaden, Nemačka, cca 245cm
Drvene stepenice, Padež

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada drvenih stepenica do potkrovlja,
Drvene stepenice, Zrenjanin

900 € do 1500 €

Cena, Galerija na potkrovlju od drveta,
Drvene stepenice, Kaluđerica

1800 € do 3000 €

Cena, Drvene stepenice 180 stepeni, cca 180cm x 170 cm visina oko 2,30
Drvene stepenice, Leskovac

1080 € do 1800 €

Cena, Drvene stepenice i podeste obložiti bukvom, cca 3.52+3.06,1.00,40
Drvene stepenice, Beograd

1800 € do 3000 €

Cena, Metalne stepenice, drveno gazište (montaža u Švajcarskoj prevoz obezbeđen), 260cm 1m
Drvene stepenice, Leskovac

2700 € do 4500 €

Cena, Metalne stepenice sa drvenim gazištem, cca 2m x 90cm
Drvene stepenice, Stepojevac

1080 € do 1800 €

Cena, Samonoseće čamove stepenice sa dva krila i jednim odmaralištem, cca 280 x 98cm , br stepenica 17
Drvene stepenice, Čenta

900 € do 1500 €

Cena, Unutrašnje stepenice, ne znam, tek treba da se ozida
Drvene stepenice, Topola

1080 € do 1800 €

Cena, Gelender i drveni stubovi, Visina 2 m širina 80cm
Drvene stepenice, Beograd

360 € do 600 €

Cena, Gazišta drvena za stepenice, cca 280 cm, 75x33 trokut, 18 komada
Drvene stepenice, Veternik

540 € do 900 €

Cena, Drvene unutrašnje stepenice, visina oko 230cm, širina oko 80cm, broj stepenika 12-13
Drvene stepenice, Orašac

1080 € do 1800 €

Cena, Gažista za stepenice , 30kom 25gazište x 17čelo x 120
Drvene stepenice, Žabalj

630 € do 1050 €

Cena, Drvena gazišta za stepenište , 31 stepenica
Drvene stepenice, Kragujevac

540 € do 900 €

Cena, Izrada drvenih stepenica u stanu, sa ugradnim policama, cca 280 x 60 x 20 cm
Drvene stepenice, Novi Sad

450 € do 750 €

Cena, Gazišta od hrasta za betonske stepenice, 12 stepenica sa 2 odmarališta
Drvene stepenice, Stara Pazova

540 € do 900 €

Cena, Izrada drvenog gazišta i fronta, cca 16 kom
Drvene stepenice, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Ramovi nosaci za stepenice, cca 263 cm visina , 12 stepenica
Drvene stepenice, Ostružnica

900 € do 1500 €

Cena, Izrada metalnog stepeništa sa drvenim gazištem, 1 kom, 15 gazišta
Drvene stepenice, Ada

1350 € do 2250 €

Cena, Drveno stepenište u prostoru , 2.2 m, 70 cm , 10-15 kom
Drvene stepenice, Vrdnik

1350 € do 2250 €

Cena, Drvene stepenice , 1kom
Drvene stepenice, Sjenica

2250 € do 3750 €

Cena, Drveno stepeniste ravno ili ev.sa podestom i dva stepenika pre njega, 2,55m 28cm 15-16 stepenika
Drvene stepenice, Mionica

1350 € do 2250 €

Cena, Gazista od bukve, Razlicite dimenzije (+ 4 na ugao) ukupno 16 stepenika
Drvene stepenice, Šabac

1350 € do 2250 €

Cena, Samonosive metalne stepenice sa drvenim gazištem , 1 kom
Drvene stepenice, Novi Sad

2700 € do 4500 €

Cena, Gazista od drveta radije hrast za stepenice koje su već napravljene, 80x30x3 cm
Drvene stepenice, Beograd

585 € do 975 €

Cena, Gazišta za stepenice, Detaljnije u opisu
Drvene stepenice, Gornji Milanovac

1350 € do 2250 €

Cena, Unutrašnji radovi od drveta, 52m2
Drvene stepenice, Sremski Karlovci

4050 € do 6750 €

Cena, Unutrašnje stepenice - gazista , 90cm dužina, 27cm širina, 6xm visina
Drvene stepenice, Leskovac

675 € do 1125 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Drvene stepenice cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

725+ PREDUZEĆA ZA Drvene stepenice
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Drvene stepenice?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana