Drvene ograde, cena

Koliko koštaju drvene ograde? Cena drvenih ograda zavisi od vrste drveta, temelja, složenosti terena (ravan ili kosina), tipa ograde (puna, perforirana, izrezbarena, od dasaka) i, svakako, od ponuđača. Drvena ograda po meri i tipska drvena ograda se zaista razlikuju po ceni, pa stoga dobro razmislite želite li lepši izgled ili povoljniju cenu. Cena nabavke i postavljanja drvene ograde visine 100 cm, kreće se između 25 i 45 EUR/m.

Kome poveriti izradu ili nabavku i postavljanje drvene ograde? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stolarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena drvene ograde


Cena drvene ograde. Cena nabavke i postavljanja drvene ograde. Moderna drvena ograda visine 100 cm.

25.00 €/tm

VEOMA NISKA CENA
€/tm

SREDNJA CENA
42.00 €/tm

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Drvene ograde, cena

DETALJNIJE CENE ZA Drvene ograde

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Kovano gvožđe, kovane ograde


Koliko koštaju kovane ograde? Gvozdene ograde važe za skuplje, prestižnije rešenje, mada su zaista v...

Proverite i: Kovano gvožđe, kovane ograde, cena

Metalne ograde


Koliko koštaju metalne ograde? Cena metalne ograde zavisi prvenstveno od temelja i vrste čelika. Ner...

Proverite i: Metalne ograde, cena

Staklene ograde


Koliko košta staklena ograda? Cena dužnog metra staklene ograde zavisi od visine i načina montaže, v...

Proverite i: Staklene ograde, cena

Prohromske ograde


Koliko koštaju prohromske ograde? Kada se govori o cenama čeličnih ograda, prvo se mora razgraničiti...

Proverite i: Prohromske ograde, cena

Panelne ograde


Koliko koštaju panelne ograde? Najveća prednost panelnih ograda je vrlo brzo postavljanje i pristupa...

Proverite i: Panelne ograde, cena

PVC ograde


Koliko košta PVC ograda? Cena dužnog metra plastične ograde može da varira, u zavisnosti od željenog...

Proverite i: PVC ograde, cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Drvene ograde - sve što treba da znate

1. Drvene ograde - šta sve treba da znate?

Drvene ograde su možda najlepši način da se zaštiti, ali i ulepša neki deo enterijera ili eksterijera. Mogu biti vrlo različitih oblika, boja i veličina, što zavisi koliko od vašeg ukusa toliko i od stila kuće. Ipak, ono što prvo upada u oči jesu drvene baštenske ograde koje upotpunjuju i oživljavaju svaku okućnicu.

Drvene ograde

1.1. Šta je sve potrebno za drvene ograde?

Pre nego što postavite ogradu, prvo utvrdite zbog čega je potrebna. Ako su razlozi isključivo praktične prirode - da vam, recimo, pas ne može pobeći - vrlo verovatno da će i žičana ograda biti dovoljna. Međutim, ako hoćete da ograda bude i zaštita privatnosti ili estetski dodatak vrtu ili dvorištu, biće potrebno nešto više i čvršće. Razlozi za podizanje ograde najčešće su višestruki: zaštita privatnosti, male dece, kućnih ljubimaca i estetski dodatak eksterijeru. Bez obzira na namenu, ograda je uvek praktično rešenje, i prvi korak je odluka o onome što tražite.

1.2. Pravilna orjentacija ograde

Ako postavljate ogradu radi zaštite privatnosti, morate utvrditi u kom smeru treba da stoji. Uglavnom se ograda namešta tako da glatka, lepša strana ide ka spolja, da je okrenuta komšijama i ulici, dok se ona strana sa stubovima i nosačima postavlja ka unutra, ka dvorištu. Na taj način i kuća i okućnica posmatrani s ulice deluju usklađenije, a vi kao neko ko ima „dobro oko“ za detalje.

1.3. Razmislite o materijalima

Drvena ograda je nesumnjivo najlepša, ali treba da uzmete u obzir pitanje održavanja. Ograde od drveta zahtevaju redovno čišćenje, osvežavanje boje ili premaza i veću pažnju, uopšteno govoreći. Delovi ograde vremenom istrule, saviju se ili deformišu pa se moraju zameniti. Postoje i ograde od materijala koji ne zahtevaju puno održavanja, poput vinila koji može da izgleda kao imitacija drveta. Osim njega tu su aluminijum, čelik, kovano gvožđe i bambus.

1.4. Kombinovane ograde

Ako ne želite da potrošite previše novca, možete kombinovati materijale. Na primer, drvenu ogradu postavite s prednje strane kuće, a sa strane ili pozadi postavite žičanu i uz nju posadite živu ogradu. Takva kombinacija će vam obezbediti izvesne uštede, a i održavanje će biti lakše.

1.5. Proverite propise

Pre no što se latite radova, proverite odredbe lokalnih prostornih i građevinskih pravilnika i zakona. Njima su uglavnom određene visina ograde i obavezna udaljenost od susednih međa, prilaznih i lokalnih kao i mesnih puteva i slično. Ima lokalnih propisa koji čak određuju boju i materijal. Osim toga, raspitajte se da li je neophodna građevinska dozvola za ogradu koju planirate.

1.6. Mislite zeleno

Umesto ograde, za zaštitu svoga doma od neželjenih pogleda ili vremenskih nepogoda, možda biste mogli da iskoristite i pejzažno uređenje. Ovde pre svega mislimo na slojevitu i plansku sadnju rastinja na mestima za koje želite više privatnosti. Nemojte zaboraviti na propise i pravila o komšijskim ogradama. Između ostalog, biće neophodno i da pripazite na to da kada rastinje, naročito drveće, dosegne svoju punu veličinu takođe ne predstavlja smetnju.

1.7. Međa

Treba da znate tačno mesto i pravac kuda se sme prostirati ograda. Ako želite da budete sigurni da ograda prati granicu parcele (shodno propisima) i ne prelazi na komšijski posed, pozovite geometra koji može da napravi elaborat o uređenju međe i obeleži je na licu mesta.

1.8. Budite dobar komšija

Budite otvoreni i obavestite komšije o svojim namerama. Pokušajte da iz neznanja ili neobaveštenosti ne izazovete nepotreban sukob. Ako već želite zaštitu privatnosti, lepa drvena ograda se, po bontonu, obično smatra dobrim izborom.

1.9. Razmislite o podneblju

U hladnijim severnim predelima gde je smrzavanje tla uobičajena pojava, stubovi za ogradu moraju imati betonska sidra. Stub mora biti ukopan na pola metra kako ne bi pukao tokom zime. Za toplije i vlažnije podneblje bolji izbor su materijali poput vinila, jer je drvo vrlo osetljivo na vlagu. Međutim, u najhladnijim predelima, drvo, bambus i metal su se pokazali najizdržljivijim.

1.10. Ostavite prolaze u ogradi

Zbog sigurnosti, ali i iz praktičnih razloga, napravite dva prolaza na ogradi. Obratite pažnju na to da jedna kapija mora biti dovoljne veličine za prolaz većih vozila i stvari kao što su traktor ili čistači snega. Prolaz može biti označen stepenicama ili pergolom, ali i drugim dekorativnim elementima. Klasična drvena ograda s odgovarajućim baštenskim kapijama je vrlo prijatan prizor i prilaz svakom dvorištu.

1.11. Odaberite svoj stil

Imajte u vidu da deo kalkulacija za postavljanje ograde treba da bude i dekoracija. Postavljenu ogradu možete ulepšati ukrasnim stubovima ili završnim elementima. U zavisnosti od stila u kome je kuća napravljena, možda ćete poželeti i da ofarbate ogradu. Razmislite i o sadnji cveća kako bi okućnica delovala što prirodnije. Možete saksije okačiti kukama i o samu ogradu ili pored nje posaditi jednogodišnje cvetnice, pa da dobijete živopisno okruženje.

Drvena ograda
Drvena ograda je vrlo često prvi izbor za balkone, terase, dvorišta, vrtove

2. Vrste drveta za ogradu

Drvena ograda je vrlo čest i, takoreći, omiljen izbor za terase, balkone, dvorišta i vrtove. Za to je najvažnija odgovarajuća vrsta građe, izdržljiva i otporna na uticaje spoljne sredine - i na sunce i na padavine i na vlagu. Ako izaberete pravo drvo olakšaćete sebi i buduće poslove održavanja i, istovremeno ćete samoj ogradi produžiti vek trajanja. Običan i sibirski ariš su najbolji za klimatske uslove našeg podneblja jer su stabilni i postojani. Druge vrste tako dobre građe su uglavnom od egzotičnih vrsta drveta, kakve su ipe, cumaru, garapa, tikovina, afromosia, padouk, bangkirai i slične.

Za ogradu je odgovarajuća i građa od hemijski i termički obrađenog drveta.

3. Drvena ograda - možete li je napraviti sami ili je bolje da angažujete profesionalce?

3.1. Angažovanje stručnjaka

Postavljanje ograde je teži zadatak od onoga kako deluje na prvi pogled, pa preporučujemo da potražite pomoć stručnjaka, nekog lokalnog majstora. Ako se odlučite za profesionalca, pogledajte prvo ograde koje je već odradio. Međutim, ako hoćete preduzeće, budite spremni na čekanje, jer su oni obično zauzeti. U svakom slučaju, kada skupite više ponuda imaćete i jasniju sliku onoga što se nudi i koliko će da košta.

4. Održavanje drvene ograde

Kada imate drvenu ogradu, njeno održavanje će biti vrlo zahtevno, naročito ako živite u regionu s jačim vetrovima i čestim atmosferskim promenama. Ipak, budući da ona izgleda toliko dobro i usklađeno s lepo održavanom baštom, videćete da će vam se trud isplatiti. Ne samo da će vam obezbediti privatnost nego će i cela okućnica delovati mnogo bolje.

Nekoliko saveta o tome kako da drvena ograda što duže ostane u odličnom stanju:

  • biće vam potrebna odgovarajuća oprema za održavanje da posao uradite što bolje i lakše; pre samog čišćenja ograde pripremite sve neophodno, a to je:
  • aparat za čišćenje pod visokim pritiskom/perač,
  • zaštitni premaz za drvo (organski rastvarači),
  • zaštitna folija,
  • četka s prirodnim dlakama (za premazivanje organskim rastvaračima) ili četka sa sintetičkim dlakama ili valjak od velura (za premaze na vodenoj bazi),
  • izbeljivač, odnosno, sredstvo za čišćenje drveta.

4.1. Zaštitite rastinje i travu pored ograde

Sigurno je da ne biste želeli da zbog čišćenja ograde upropastite rastinje i travu oko nje, pa predlažemo da te delove kao i baštenski nameštaj ili saksije u blizini, zaštitite plastičnom folijom. Perači pod visokim pritiskom prskaju i mimo ograde te bi mogli da oštete osetljivije stvari.

4.2. Dobro isperite sredstvo za čišćenje

Kada završite s pranjem vodom, nanesite sredstvo za čišćenje ili izbeljivač. Svaka bolje snabdevena trgovina građevinskim materijalom ima i sredstva za čišćenje drveta pa ga upotrebite za ogradu. Druga mogućnost je izbeljivač koji se rastvara mešanjem 1 dela izbeljivača s 2 dela vode. Rastvorom premažite ogradu i ostavite da deluje. Kada vidite da su plesan i mrlje počeli da nestaju, ponovo vodom, odnosno, crevom ili peračem pod pritiskom dobro sve isperite.    

4.3. Sačekajte da se drvo osuši, pa premažite zaštitnim sredstvom

Budući da se na opisan način drvo čisti dubinski, treba sačekati da se dobro osuši, pa će biti neophodno da se ponovo zaštiti. Ako premažete ogradu dok je još mokra, sredstvo neće delovati kako treba. Zaštitni premaz se nanosi četkom ili valjkom.

4.4. Ponavljanje postupka

Koliko često ćete ovako temeljno čistiti ogradu, u svakom slučaju je do vas, no uglavnom treba ponavljati i čišćenje i zaštitu svakih par godina. Mnogo zavisi i od klimatskih uslova u datom periodu, kao i od stanja u kakvom je ograda. Nekada će biti dovoljno samo pranje aparatom pod visokim pritiskom, a nekada će ipak biti neophodno i novo premazivanje.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Drvena ograda i kapija

Potrebna drvena ograda na prednjoj strani kuće (otprilike 15m) i ograda na zadnjem delu kuce(recimo nekih 10m ujedno sa kapijom). 127008 € do 211680 €

........

Izrada drvene ograde za vikendicu

Potrebna nam je ograda od drveta sa tri horizontalne daske, dužine 12 m.

Molim ponude putem vibera. 21168 € do 35280 €

........

Pravougaona ograda za terasu

Potrebna pravougaona ograda za terasu 140 x 420 cm. Slika u prilogu. 63504 € do 105840 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Obradjrne daske za ogtadu sa oborenim ivicama, cca 60m
Drvene ograde, Čitluk (Kruševac)

900 € do 1500 €

Cena, Drvena dvorisna ograda, cca 30m x 1.2m
Drvene ograde, Topola

945 € do 1575 €

Cena, Izrada drvene kapije i montaža, cca 3.16 x 3.26 m
Drvene ograde, Vršac

270 € do 450 €

Cena, Drvena ograda sa vratimia ili drvena kapija, cca 207x163
Drvene ograde, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena ograda, cca 207 x 163 cm
Drvene ograde, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena ograda domaćinstva, cca 50m2
Drvene ograde, Bukovik

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada drvene ograde za stepenište, cca 10 x 1 m
Drvene ograde, Kukujevci

270 € do 450 €

Cena, Drveni gelender i ogradica na vrhu, 15 stepenica cca 100cm x 27cm
Drvene ograde, Vinča

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena ograda ,hrastovo i bukovo drvo, hrastovo 0,7m3 i bukovo 1 m3
Drvene ograde, Vlasina Okruglica

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada drvene ograde za terasu, cca 95cm
Drvene ograde, Lazarevac

315 € do 525 €

Cena, Izrada drvene ograde za balkon, cca 15 metara
Drvene ograde, Sopot

450 € do 750 €

Cena, Popravka gelendera, 1 kom
Drvene ograde, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Drvena ograda za terasu, cca 10m
Drvene ograde, Kragujevac

450 € do 750 €

Cena, Ograda za terasu brvnare, cca 6 + 1 ,2m
Drvene ograde, Pirot

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena ograda za baštu restorana, cca 180cm x 25m dužina
Drvene ograde, Beograd

1620 € do 2700 €

Cena, Izrada drvene ograde, cca 30m x 100cm
Drvene ograde, Mladenovac

945 € do 1575 €

Cena, Drvena ograda, cca 150m x 1,6m
Drvene ograde, Beograd

1800 € do 3000 €

Cena, Drveni stubovi za ogradu u dvorištu, Dužina oko 20m. visina stuba od zemlje da bude bar 1m
Drvene ograde, Novi Sad

540 € do 900 €

Cena, Drvena ograda, dužina cca 40m i 2m visine
Drvene ograde, Sopot

1080 € do 1800 €

Cena, Kapija, cca 2.1 x 3.4 m
Drvene ograde, Sombor

540 € do 900 €

Cena, Drvena ograda sa kapijom za vrtić, 10 m dužine i 1.4 m visine
Drvene ograde, Ugrinovci (Zemun)

450 € do 750 €

Cena, Ograda za terasu i stepenice, cca 14m terasa i 5m stepenice
Drvene ograde, Rekovac

585 € do 975 €

Cena, Izrada i ugradnja drvene ograde, Pregradna ograd širine cca 3.3m i visine cca1.5m
Drvene ograde, Subotica

270 € do 450 €

Cena, Drvena ograda, cca 10m i 1,8m
Drvene ograde, Pančevo

630 € do 1050 €

Cena, Drvena ograda, cca 700 x 170cm
Drvene ograde, Kraljevo

1080 € do 1800 €

Cena, Drveni paneli koji bi se zakaicli na postojeću aluminijumsku ogradu. , Dužina oko 10 m. Visina 1.8 m.
Drvene ograde, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Drvena ograda za dvorište, cca 40m
Drvene ograde, Sevojno

1260 € do 2100 €

Cena, Drvene letve za ogradu oko kuće i za balkone na kući i montaža , Ukupno ima oko 220 m1 drvenih letvi
Drvene ograde, Subotica

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena ograda sa dve kapije, cca 1330cm x 85cm
Drvene ograde, Preljina

2700 € do 4500 €

Cena, Drvena ograda dvorište i terasa, cca 40m dužina, 80 cm visina
Drvene ograde, Lazarevac

1260 € do 2100 €

Cena, Kapija (drvo-metal), drvena ograda, Kapija: visina 2m, dužina 3 do 4m. Ograda: visina 1.50m, dužina (prva faza) 10m
Drvene ograde, Niš

2700 € do 4500 €

Cena, Drvena ograda za dečije dvorište, cca 17m x 90cm
Drvene ograde, Čačak

2700 € do 4500 €

Cena, Drvena ograda, neprovidna, cca 2000 x 180cm
Drvene ograde, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena ograda, oko imanja od 40 ari, Dužina 250m
Drvene ograde, Čačak

2700 € do 4500 €

Cena, Drvena ograda, tarabica, 55m, visina 1m, letvice oko 5cm na rastojanju oko 6cm, ofarbano u svetlo zeleno (boja trave)
Drvene ograde, Varvarin

1800 € do 3000 €

Cena, Izrada ograde od horizontalnih daski, dužina cca 4000 cm, visina 1200 cm
Drvene ograde, Beograd

1080 € do 1800 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Drvene ograde cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

679+ PREDUZEĆA ZA Drvene ograde
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Drvene ograde?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana