Za područje

  Drvene ograde, cena

  Koliko koštaju drvene ograde? Cena drvenih ograda zavisi od vrste drveta, temelja, složenosti terena (ravan ili kosina), tipa ograde (puna, perforirana, izrezbarena, od dasaka) i, svakako, od ponuđača. Drvena ograda po meri i tipska drvena ograda se zaista razlikuju po ceni, pa stoga dobro razmislite želite li lepši izgled ili povoljniju cenu. Cena nabavke i postavljanja drvene ograde visine 100 cm, kreće se između 25 i 45 EUR/m.

  Kome poveriti izradu ili nabavku i postavljanje drvene ograde? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stolarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena drvene ograde


  Cena drvene ograde. Cena nabavke i postavljanja drvene ograde. Moderna drvena ograda visine 100 cm.

  25.00 €/tm

  VEOMA NISKA CENA
  35.00 €/tm

  SREDNJA CENA
  42.00 €/tm

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Drvene ograde (2024)

  Kovano gvožđe, kovane ograde


  Koliko koštaju kovane ograde? Cena kovane ograde visine 100 cm (sa vertikalnim šipkama i ukrasima), ...

  Proverite i: Kovano gvožđe, kovane ograde, cena 2024

  Metalne ograde


  Koliko koštaju metalne ograde? Cena metalne ograde zavisi prvenstveno od temelja i vrste čelika. Ner...

  Proverite i: Metalne ograde, cena

  Staklene ograde


  Koliko košta staklena ograda? Cena dužnog metra staklene ograde zavisi od visine i načina montaže, v...

  Proverite i: Staklene ograde, cena

  Prohromske ograde


  Koliko koštaju prohromske ograde? Kada je reč o cenama čeličnih ograda, prvo je potrebno razjasniti ...

  Proverite i: Prohromske ograde, cena 2024

  Panelne ograde


  Koliko koštaju panelne ograde? Najveća prednost panelnih ograda je vrlo brzo postavljanje i pristupa...

  Proverite i: Panelne ograde, cena

  PVC ograde


  Koliko košta PVC ograda? Cena dužnog metra plastične ograde može da varira, u zavisnosti od željenog...

  Proverite i: PVC ograde, cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Drvene ograde - sve što treba da znate

  1. Drvene ograde - šta sve treba da znate?

  Drvene ograde su možda najlepši način da se zaštiti, ali i ulepša neki deo enterijera ili eksterijera. Mogu biti vrlo različitih oblika, boja i veličina, što zavisi koliko od vašeg ukusa toliko i od stila kuće. Ipak, ono što prvo upada u oči jesu drvene baštenske ograde koje upotpunjuju i oživljavaju svaku okućnicu.

  Drvene ograde

  1.1. Šta je sve potrebno za drvene ograde?

  Pre nego što postavite ogradu, prvo utvrdite zbog čega je potrebna. Ako su razlozi isključivo praktične prirode - da vam, recimo, pas ne može pobeći - vrlo verovatno da će i žičana ograda biti dovoljna. Međutim, ako hoćete da ograda bude i zaštita privatnosti ili estetski dodatak vrtu ili dvorištu, biće potrebno nešto više i čvršće. Razlozi za podizanje ograde najčešće su višestruki: zaštita privatnosti, male dece, kućnih ljubimaca i estetski dodatak eksterijeru. Bez obzira na namenu, ograda je uvek praktično rešenje, i prvi korak je odluka o onome što tražite.

  1.2. Pravilna orjentacija ograde

  Ako postavljate ogradu radi zaštite privatnosti, morate utvrditi u kom smeru treba da stoji. Uglavnom se ograda namešta tako da glatka, lepša strana ide ka spolja, da je okrenuta komšijama i ulici, dok se ona strana sa stubovima i nosačima postavlja ka unutra, ka dvorištu. Na taj način i kuća i okućnica posmatrani s ulice deluju usklađenije, a vi kao neko ko ima „dobro oko“ za detalje.

  1.3. Razmislite o materijalima

  Drvena ograda je nesumnjivo najlepša, ali treba da uzmete u obzir pitanje održavanja. Ograde od drveta zahtevaju redovno čišćenje, osvežavanje boje ili premaza i veću pažnju, uopšteno govoreći. Delovi ograde vremenom istrule, saviju se ili deformišu pa se moraju zameniti. Postoje i ograde od materijala koji ne zahtevaju puno održavanja, poput vinila koji može da izgleda kao imitacija drveta. Osim njega tu su aluminijum, čelik, kovano gvožđe i bambus.

  1.4. Kombinovane ograde

  Ako ne želite da potrošite previše novca, možete kombinovati materijale. Na primer, drvenu ogradu postavite s prednje strane kuće, a sa strane ili pozadi postavite žičanu i uz nju posadite živu ogradu. Takva kombinacija će vam obezbediti izvesne uštede, a i održavanje će biti lakše.

  1.5. Proverite propise

  Pre no što se latite radova, proverite odredbe lokalnih prostornih i građevinskih pravilnika i zakona. Njima su uglavnom određene visina ograde i obavezna udaljenost od susednih međa, prilaznih i lokalnih kao i mesnih puteva i slično. Ima lokalnih propisa koji čak određuju boju i materijal. Osim toga, raspitajte se da li je neophodna građevinska dozvola za ogradu koju planirate.

  1.6. Mislite zeleno

  Umesto ograde, za zaštitu svoga doma od neželjenih pogleda ili vremenskih nepogoda, možda biste mogli da iskoristite i pejzažno uređenje. Ovde pre svega mislimo na slojevitu i plansku sadnju rastinja na mestima za koje želite više privatnosti. Nemojte zaboraviti na propise i pravila o komšijskim ogradama. Između ostalog, biće neophodno i da pripazite na to da kada rastinje, naročito drveće, dosegne svoju punu veličinu takođe ne predstavlja smetnju.

  1.7. Međa

  Treba da znate tačno mesto i pravac kuda se sme prostirati ograda. Ako želite da budete sigurni da ograda prati granicu parcele (shodno propisima) i ne prelazi na komšijski posed, pozovite geometra koji može da napravi elaborat o uređenju međe i obeleži je na licu mesta.

  1.8. Budite dobar komšija

  Budite otvoreni i obavestite komšije o svojim namerama. Pokušajte da iz neznanja ili neobaveštenosti ne izazovete nepotreban sukob. Ako već želite zaštitu privatnosti, lepa drvena ograda se, po bontonu, obično smatra dobrim izborom.

  1.9. Razmislite o podneblju

  U hladnijim severnim predelima gde je smrzavanje tla uobičajena pojava, stubovi za ogradu moraju imati betonska sidra. Stub mora biti ukopan na pola metra kako ne bi pukao tokom zime. Za toplije i vlažnije podneblje bolji izbor su materijali poput vinila, jer je drvo vrlo osetljivo na vlagu. Međutim, u najhladnijim predelima, drvo, bambus i metal su se pokazali najizdržljivijim.

  1.10. Ostavite prolaze u ogradi

  Zbog sigurnosti, ali i iz praktičnih razloga, napravite dva prolaza na ogradi. Obratite pažnju na to da jedna kapija mora biti dovoljne veličine za prolaz većih vozila i stvari kao što su traktor ili čistači snega. Prolaz može biti označen stepenicama ili pergolom, ali i drugim dekorativnim elementima. Klasična drvena ograda s odgovarajućim baštenskim kapijama je vrlo prijatan prizor i prilaz svakom dvorištu.

  1.11. Odaberite svoj stil

  Imajte u vidu da deo kalkulacija za postavljanje ograde treba da bude i dekoracija. Postavljenu ogradu možete ulepšati ukrasnim stubovima ili završnim elementima. U zavisnosti od stila u kome je kuća napravljena, možda ćete poželeti i da ofarbate ogradu. Razmislite i o sadnji cveća kako bi okućnica delovala što prirodnije. Možete saksije okačiti kukama i o samu ogradu ili pored nje posaditi jednogodišnje cvetnice, pa da dobijete živopisno okruženje.

  Drvena ograda
  Drvena ograda je vrlo često prvi izbor za balkone, terase, dvorišta, vrtove

  2. Vrste drveta za ogradu

  Drvena ograda je vrlo čest i, takoreći, omiljen izbor za terase, balkone, dvorišta i vrtove. Za to je najvažnija odgovarajuća vrsta građe, izdržljiva i otporna na uticaje spoljne sredine - i na sunce i na padavine i na vlagu. Ako izaberete pravo drvo olakšaćete sebi i buduće poslove održavanja i, istovremeno ćete samoj ogradi produžiti vek trajanja. Običan i sibirski ariš su najbolji za klimatske uslove našeg podneblja jer su stabilni i postojani. Druge vrste tako dobre građe su uglavnom od egzotičnih vrsta drveta, kakve su ipe, cumaru, garapa, tikovina, afromosia, padouk, bangkirai i slične.

  Za ogradu je odgovarajuća i građa od hemijski i termički obrađenog drveta.

  3. Drvena ograda - možete li je napraviti sami ili je bolje da angažujete profesionalce?

  3.1. Angažovanje stručnjaka

  Postavljanje ograde je teži zadatak od onoga kako deluje na prvi pogled, pa preporučujemo da potražite pomoć stručnjaka, nekog lokalnog majstora. Ako se odlučite za profesionalca, pogledajte prvo ograde koje je već odradio. Međutim, ako hoćete preduzeće, budite spremni na čekanje, jer su oni obično zauzeti. U svakom slučaju, kada skupite više ponuda imaćete i jasniju sliku onoga što se nudi i koliko će da košta.

  4. Održavanje drvene ograde

  Kada imate drvenu ogradu, njeno održavanje će biti vrlo zahtevno, naročito ako živite u regionu s jačim vetrovima i čestim atmosferskim promenama. Ipak, budući da ona izgleda toliko dobro i usklađeno s lepo održavanom baštom, videćete da će vam se trud isplatiti. Ne samo da će vam obezbediti privatnost nego će i cela okućnica delovati mnogo bolje.

  Nekoliko saveta o tome kako da drvena ograda što duže ostane u odličnom stanju:

  • biće vam potrebna odgovarajuća oprema za održavanje da posao uradite što bolje i lakše; pre samog čišćenja ograde pripremite sve neophodno, a to je:
  • aparat za čišćenje pod visokim pritiskom/perač,
  • zaštitni premaz za drvo (organski rastvarači),
  • zaštitna folija,
  • četka s prirodnim dlakama (za premazivanje organskim rastvaračima) ili četka sa sintetičkim dlakama ili valjak od velura (za premaze na vodenoj bazi),
  • izbeljivač, odnosno, sredstvo za čišćenje drveta.

  4.1. Zaštitite rastinje i travu pored ograde

  Sigurno je da ne biste želeli da zbog čišćenja ograde upropastite rastinje i travu oko nje, pa predlažemo da te delove kao i baštenski nameštaj ili saksije u blizini, zaštitite plastičnom folijom. Perači pod visokim pritiskom prskaju i mimo ograde te bi mogli da oštete osetljivije stvari.

  4.2. Dobro isperite sredstvo za čišćenje

  Kada završite s pranjem vodom, nanesite sredstvo za čišćenje ili izbeljivač. Svaka bolje snabdevena trgovina građevinskim materijalom ima i sredstva za čišćenje drveta pa ga upotrebite za ogradu. Druga mogućnost je izbeljivač koji se rastvara mešanjem 1 dela izbeljivača s 2 dela vode. Rastvorom premažite ogradu i ostavite da deluje. Kada vidite da su plesan i mrlje počeli da nestaju, ponovo vodom, odnosno, crevom ili peračem pod pritiskom dobro sve isperite.    

  4.3. Sačekajte da se drvo osuši, pa premažite zaštitnim sredstvom

  Budući da se na opisan način drvo čisti dubinski, treba sačekati da se dobro osuši, pa će biti neophodno da se ponovo zaštiti. Ako premažete ogradu dok je još mokra, sredstvo neće delovati kako treba. Zaštitni premaz se nanosi četkom ili valjkom.

  4.4. Ponavljanje postupka

  Koliko često ćete ovako temeljno čistiti ogradu, u svakom slučaju je do vas, no uglavnom treba ponavljati i čišćenje i zaštitu svakih par godina. Mnogo zavisi i od klimatskih uslova u datom periodu, kao i od stanja u kakvom je ograda. Nekada će biti dovoljno samo pranje aparatom pod visokim pritiskom, a nekada će ipak biti neophodno i novo premazivanje.

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Drvena ograda za terasu

  Izrada i montaža drvene daščane ograde na kućnoj terasi, cca 40 x 1 m. 137592 € do 229320 €

  ........

  Nabavka drvenih perdica za terasu

  Potrebna samo nabavka drvenih perdica za terasu. Terasa 12 m dužine. Visina perdica 90 cm. 42336 € do 70560 €

  ........

  Drvena ograda

  Potrebna drvena ograda na drvenoj ili metalnoj konstrukciji, sa kapijom, ukupne dužine oko 3 metara i visine oko 1,5 metara. 127008 € do 211680 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Izrada i postavka drvene dvorišne ograde, cca 30 m + 15 m, visina 1.20m
  Drvene ograde, Lipolist

  450 € do 750 €

  Cena, Drvene lutkice za ogradu, 4kom -1m
  Drvene ograde, Beočin

  540 € do 900 €

  Cena, Drvena klizna kapija + mala kapija, cca 2,7 x 1,7m i 1,1 x 1,7m
  Drvene ograde, Veliki Gaj

  1350 € do 2250 €

  Cena, Ogradjivanje podruma letvama, cca 2,20m x 3m
  Drvene ograde, Beograd

  1080 € do 1800 €

  Cena, Drvena ograda za trem, cca 160 x 90 cm
  Drvene ograde, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Drvena ograda za baštu, 1200 x 50 cm
  Drvene ograde, Novi Sad

  1350 € do 2250 €

  Cena, Neprozirna drvena ograda, cca 30m x 180cm
  Drvene ograde, Kraljevo

  945 € do 1575 €

  Cena, Izrada kapije kombinacija drvo - metal, cca 330 x 350 cm
  Drvene ograde, Vrbas

  1800 € do 3000 €

  Cena, Skunuti stare letne i postaviti nove na ogradi, cca 8m x 95cm
  Drvene ograde, Mala Plana

  540 € do 900 €

  Cena, Drvena ograda, cca 140 x 1,70 m
  Drvene ograde, Irig

  1800 € do 3000 €

  Cena, Izrada drvene ograde, cca 18m x 1,4m
  Drvene ograde, Subotica (Svilajnac)

  1080 € do 1800 €

  Cena, Drvene ograde za terase na porodičnoj kući i postojećoj armaturi, 6 kom terase
  Drvene ograde, Kragujevac

  0 € do 0 €

  Cena, Izrada drvene dvorišne ograde i kapije, cca 120m x 125 cm
  Drvene ograde, Lunovo Selo

  2250 € do 3750 €

  Cena, Izrada drvene ograde za letnjikovac, dužina 11m, visina 100cm, 1 stub
  Drvene ograde, Sopot

  540 € do 900 €

  Cena, Montiranje drvene ograde, cca 120m,1.5m.
  Drvene ograde, Mladenovac

  360 € do 600 €

  Cena, Izrada drvene ograde, cca 117 x 80 cm
  Drvene ograde, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Drvena kapija i ograda, cca 12m x 135cm
  Drvene ograde, Novi Sad

  540 € do 900 €

  Cena, Izrada drvene ograde, 25 m
  Drvene ograde, Ruma

  787.5 € do 1312.5 €

  Cena, Drvene lutkice za baštensku ogradu, cca 30m
  Drvene ograde, Veternik

  540 € do 900 €

  Cena, Drvena ograda za unutrašnje stepenice, cca 2,5m
  Drvene ograde, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Izrada drvene ograde, cca 100 x 1.05 m
  Drvene ograde, Beograd

  630 € do 1050 €

  Cena, Drvena ograda sa letvama, cca 25 x 1.5 metara, plus kapija širina 3-3,5 metara
  Drvene ograde, Mladenovac

  900 € do 1500 €

  Cena, Izrada letnjikovca i drvene ograde, cca 8 x 5 x 2.5m ograda- 13m
  Drvene ograde, Sremski Karlovci

  1800 € do 3000 €

  Cena, Montaža ograde, cca 20 x 2 m
  Drvene ograde, Čačak

  630 € do 1050 €

  Cena, Kapija, cca 3 x 2m
  Drvene ograde, Lapovo Varoš

  540 € do 900 €

  Cena, Drvena ograda za dvorište, cca 2500 x 110 cm
  Drvene ograde, Lazarevo

  900 € do 1500 €

  Cena, Drvena ograda za terasu, oko 9,5m
  Drvene ograde, Stara Pazova

  360 € do 600 €

  Cena, Drvena ograda za dvorište, cca 20 x 1.5 m
  Drvene ograde, Beograd

  630 € do 1050 €

  Cena, Drvena ograda gelender za stepenište unutar kuće, 400 i 1000 mm
  Drvene ograde, Beograd

  1800 € do 3000 €

  Cena, Drvena ograda oko dvorišta, cca 100 x 2m
  Drvene ograde, Kragujevac

  3150 € do 5250 €

  Cena, Izrada šumadijske kapije sa drvenom dekoracijom i krovom, 2 kapije
  Drvene ograde, Takovo

  1800 € do 3000 €

  Cena, Popravka drvene ograde kapije, cca 4500mm x1200mm
  Drvene ograde, Apatin

  360 € do 600 €

  Cena, Dvodelna drvena kapija vratima za prolaz, cca 4 x 2,5m
  Drvene ograde, Čitluk (Kruševac)

  1800 € do 3000 €

  Cena, Drveni ram sa četvicama, cca 300 x 220 cm
  Drvene ograde, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Daske za ogradu, 73 kom
  Drvene ograde, Bikovo

  540 € do 900 €

  Cena, Izrada drvene ograda - taraba, 1.2 m visina, duzina oko 10 metara
  Drvene ograde, Belanovica

  450 € do 750 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Drvene ograde cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  703+ Preduzeća za Drvene ograde
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana