Dečja soba, dečji nameštaj, cena

Koliko koštaju dečje sobe? Dečja soba po meri je oko 30% skuplja, ali i za više od toliko kvalitetnija od industrijske te omogućava bolju iskorišćenost prostora, a svakako i ugodniju sredinu za boravak i igru vaše dece. Posavetujte se s enterijeristom i saznajte kakve su sve skrivene mogućnosti u opremanju dečje sobe, a onda izradu komada nameštaja prepustite nekom od majstora svog zanata koji će to završiti u najkraćem roku. Cena nabavke i sastavljanja dečje sobe od iverice koju čine krevet, orman, sto i komoda, kreće se između 500 i 800 EUR.

Kome poveriti izradu ili nabavku i postavljanje nameštaja u dečjoj sobi? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stolarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena nameštaja za dečju sobu


Cena nameštaja za dečju sobu. Cena nabavke i sastavljanja dečje sobe. U cenu su uključeni krevet, orman, sto i komoda. Cena za nameštaj od iverice.

500.00

VEOMA NISKA CENA

SREDNJA CENA
768.00

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Dečja soba, dečji nameštaj, cena

DETALJNIJE CENE ZA Dečje sobe

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Dečje sobe - sve što treba da znate

1. Dečje sobe - šta sve treba da znate?

Složićete se da je rođenje deteta najsrećniji trenutak za svaku porodicu. Posle nedelja iščekivanja, neizvesnosti, želja, strahova i koječega još, prinova napokon stiže u dom. Mesto koje stvarate za svoje dete ili decu mora biti mirno i zaštićeno, koliko za njih toliko i za vas da bi jedan tako lep početak bio što bezbrižniji i radosniji. Svakako, valja imati na umu da beba neće uvek biti beba te da će sve oko nje ili njega morati da „raste“ ukorak. Zato možda ne bi bilo loše da to imate na umu pri planiranju uređenja sobe. Idealno bi bilo da sva rešenja do kojih dođete budu fleksibilna i modularna te da ih možete sastavljati, rastavljati i kombinovati po potrebi u godinama koje su pred vama.

Dečje sobe
Idealno je kada su sva rešenja za dečje sobe fleksibilna i modularna te da ih možete sastavljati, rastavljati i kombinovati po potrebi

1.1. Odredite potrebe i prioritete

Statistika kaže da oko 2/3 porodica u Srbiji živi u urbanim sredinama i to u stanovima od oko 60 m2. Pri tom se mora naglasiti da je često više generacija pod istim krovom. Iz tog ugla gledajući jasno je da i dečja soba, kao uostalom i drugi delovi stana, mora biti višefunkcionalno i krajnje praktično sređena da bi zadovoljila različite potrebe ukućana. 

Ako se ubrajate u one malobrojnije srećnike koji imaju na raspolaganju prostor za dečju sobu, evo šta bismo sve mogli da vam predložimo u vezi s uređenjem.

1.2. Kompletno ili delimično preuređenje ili samo sređivanje

Većina roditelja se odluči za kompletno preuređenje prostorije namenjene novorođenčetu, naročito ako je prvo. Neko se drži tradicionalnih odrednica tipa da za devojčice sve treba da je roze, a za dečake plavo. U više svetskih jezika čak postoje odrednice za tačno određenu nijansu boje na koju se misli - bebi-roze i bebi-plava. Svakako ima i onih koji ne žele da menjaju idejni koncept, pa se dečja soba uklapa u enterijersko rešenje uz tek neke komade nameštaja koji se smatraju obaveznim: krevetac, stočić za povijanje i stolica za ljuljanje. S druge strane, ako više volite nešto treće i to je moguće, dakako. Ono što bismo vam preporučili jeste da se držite prirodnih materijala, blagih tonova i mekih oblika, bez jakih svetala i šljaštećih detalja koji bi mogli da uznemiravaju bebu. 

1.3. Obavezno merenje dečje sobe

Osnovno što se mahom svima savetuje kada počinju bilo šta od građevinskih i projektantskih poslova i radova u bilo kom prostoru jeste merenje. Dobro premerite sobu, od poda do plafona i na više visina, prvenstveno zbog toga što su stanovi sa svim pravim uglovima i idealno ravnim zidovima zaista rariteti. Uvek ima odstupanja, a čak i ako su samo centimetar ili dva, biće nemoguće uglaviti neki komad nameštaja. Najbolje je da napravite skicu sa svim dimenzijama i položajima prozora, vrata, utičnica, prekidača i rasvete - tako ćete znati gde šta može da se smesti, a ako se odlučite za angažovanje arhitekte ili enterijeriste i njemu/njoj će crtež itekako pomoći da stekne osnovnu predstavu o prostoru. 

Svakako, uvek postoji mogućnost da stručnjaku prepustite sve, po principu „ključ u ruke“, a na vama će biti samo da kažete kako i šta želite. 

2. Dečje sobe - izbor ponuđača

Ako ipak rešite da se u ceo poduhvat upustite samostalno, valjalo bi da počnete od prioriteta - koje i kakve komade pokućstva, nameštaja i rasvete hoćete - tada ćete i videti šta ćete i da li ćete ostaviti nešto staro ili ćete kupiti sve novo. Sledeća „raskrsnica“ pred vama nudi dve opcije: kupovinu gotovog nameštaja ili naručivanje komada po meri. Svakako, to će zavisiti od novca i vremena koji su vam na raspolaganju te onoga što vam se sviđa i šta volite. Ako se opredelite za ručno rađen nameštaj po meri to će, dakako, zahtevati više vremena i veća sredstva. Ono što bismo naglasili sigurno i sami znate - zanatlije jesu skuplje, ali su njihovi proizvodi obično dugotrajniji od industrijskih i ono što je mnogo važnije: potpuno se i po svemu milimetarski uklapaju u prostor te prave u skladu sa vašim zahtevima i potrebama, bez obzira na to šta je u pitanju. Vešt stolar će umeti da raznim kombinacijama materijala napravi prava umetnička dela.

Ipak, s obzirom na to koliko ponuđača ima na tržištu, neće vam biti nimalo lako da se opredelite za jednog. Toga radi, preporučili bismo vam da se obratite nama, budući da sarađujemo sa firmama i zanatlijama čije reference i sve komentare klijenata možete videti na našem veb-sajtu. Popunite onlajn formular sa najosnovnijim podacima o traženom projektu i ubrzo ćete dobiti ponude zainteresovanih izvođača sa svim detaljima.

2.1. Raspored nameštaja u dečjoj sobi

Najverovatnije je da ste hiljadu ideja „okretali i prevrtali“ na hiljadu načina - pogotovo inspirisani svim onim što se može videti na specijalizovanim veb-sajtovima ili u časopisima - a jasno je da možete realizovati samo jednu, bar u datom trenutku. Ono što arhitekte i enterijeristi, a i većina dečjih psihologa i pedagoga, savetuje jeste prilagođavanje uzrastu. Okolina treba da detetu pruža stimulanse koliko i zaštitu te ono u svojoj sobi treba da se oseća sigurno i bezbedno, ali i motivisano da stiče nova saznanja i eksperimentiše.

2.1.1. Soba za bebe

Naravno, tek rođenom odojčetu je vaš zagrljaj ceo svet i ne treba mu ništa više. Nešto starijem, koje puzi ili hoda neophodni su zaštićeni ćoškovi i meke površine da se ne bi povredilo. Mnogi proizvođači nameštaja imaju specijalne serije baš ovakvih štitnika za stočiće, stolove i ivice, pa ih nabavite - poštedeće vas mnogo briga i muka, zasigurno. 

Uobičajeno je da se krevetac i stolica za ljuljanje u kojoj majka doji i uspavljuje bebu, računaju kao neophodni komadi nameštaja. Uz njih ide stočić za povijanje sa svim neophodnim dodacima. Tu negde, nadohvat majčine ruke, valja da je i komoda ili fiokar za potrepštine kakve su pelene i presvlake. Što se materijala tiče, naravno, uvek su bolji prirodni, a kompozitni ili veštački ako se baš mora. Rasveta treba da je prigušena, a neretko se i noćno svetlo ostavlja, tako da možete uzeti ili jednu lampu sa više funkcija (jačina svetlosti se podešava dimerom) ili više njih, zidnih, podnih ili stonih - kako god da vam se više sviđa.

2.1.2. Soba za devojčice i dečake

Oni koji sebe smatraju „već velikima“ imaju i veće zahteve. Osim kreveta i neke vrste jednog ili više komada nameštaja za odlaganje odeće, neophodan je i bar jedan sanduk za igračke. Predložili bismo vam varijantu produživog kreveta koji se razvlači kako dete raste, tako da će moći u njemu da spava do tinejdžerskog doba. Takvi modeli često imaju jednu fioku kao pomoćni ležaj ili više njih za držanje posteljine ili drugih stvari. Ako imate više mesta na raspolaganju u obzir može da dođe i neka fotelja, ljuljaška ili takozvani „lejzi beg“ - džak ispunjen nekim mekšim materijalom, dovoljno velik da bude ležaljka.

Za one koji nisu ni mali ni veliki, a vole da glavicu i prstiće guraju svuda, valjalo bi da nabavite takozvane stopere. Ima ih raznih oblika, veličina i namene - za prozore, fioke, vrata - za sve ono u kući što deca ne bi smela da otvaraju i što za njih predstavlja opasnost. Ima u prodaji i fiksatora za ormane, komode i fiokare - mala deca vole da se penju, pa se ovim dodacima sprečava prevrtanje nameštaja. Štitnici za utikače su već postali klasika kao i ogradice za stepeništa. Uvek je bolje sprečiti nego lečiti - to već znate.

Ako je dvoje dece u istoj sobi onda je najpraktičnija verzija kreveta na sprat. Polovina sobe ostaće slobodna za druge stvari i aktivnosti. Možda znate a možda i ne, ali deca najradije koriste pod za većinu igara, pa obezbedite deblju i mekšu podnu prostirku da im bude udobno i toplo, po mogućstvu od prirodnih materijala. U slučaju da dete pati od nekih alergija, drugo i ne dolazi u obzir. Ima i takozvanih visokih kreveta - modela koji izgledaju poput ovih na sprat, samo bez donjeg kreveta. U taj prostor se mogu smestiti šator ili neka druga vrsta skrovišta, koje deca uvek vole. Kad pođu u školu tu se postavi pisaći sto i spremni su za nove izazove.

Rasveta u ovom uzrastu postaje važnija, budući da im ili čitate pred spavanje ili se igrate sa njima, pa je najbolje da ima više svetiljki „strateški“ raspoređenih prema onome čime deca vole da se bave.

2.1.3. Soba za školarce

Stručnjaci kažu da je polazak u školu veći stres za roditelje nego decu. Zato gledajte da vam bar dečja soba ne stvara glavobolje. Ako ste kupili ili napravili neku vrstu kreveta i garderobera dok su bili manji, sada ih možete osvežiti „ozbiljnijom“ bojom ili folijom. Možda bi zeke i mede radije zamenili nekim crtanim junacima ili nečim sličnim, pa ako ste u prilici, učinite im po volji. Prostor za odlaganje igračaka sada će se postepeno puniti knjigama i školskim priborom. Ako nabavljate nešto novo, najbolje će biti da je modularno, odnosno, sastavljeno iz elemenata koji se mogu kombinovati prema potrebi. Idealno mesto za pisaći sto je uz prozor da bi dete moglo da uči uz što više prirodnog svetla, ali je i jaka lampa, naravno, neophodna. Jednako preporučljiva je i anatomska, tačnije, ergonomska stolica, tapacirana ili ne, svejedno, budući da pomaže pravilnom držanju kičme. Naslon, sedište i rukohvati ovog tipa fotelja su najčešće podesivi, pa ih možete namestiti tačno prema uzrastu i građi deteta.  

2.2. Pronađite odgovarajuće komade nameštaja

Jednako kao i kada se radi o uređenju i opremanju drugih delova doma, i za dečje sobe važe ista pravila: možete se opredeliti za gotove komade nekog brenda ili dizajnera koji vam se naročito sviđa i čije proizvode smatrate odličnim. Ako imaju serije ili garniture nameštaja za decu - tim bolje. Međutim, opet moramo da se vratimo na pitanje raspoloživog prostora i višestruku namenu. To je naročito važno ako dvoje dece deli istu sobu a među njima je razlika više godina. Manje ima svoje želje, a veće gomilu obaveza, školske i sportske opreme. Takva situacija je potencijalna noćna mora. Stručnjaci predlažu kompromis: nekom provizornom pregradom podelite sobu ili postavite neke od većih komada nameštaja „leđa uz leđa“ da budu „granica“. Ostali elementi se raspoređuju kao odraz u ogledalu, na suprotnim stranama, pa će tako svako od dece imati svoj prostor i sve ono što mu treba u njemu. 

2.3. Pronađite majstora za nameštaj po meri

Ako zaključite da sa gotovim nameštajem neće ići, bilo zato što je soba nestandardnog oblika ili dimenzija bilo zbog nečeg drugog, preostaje vam samo stolar. Onaj koga angažujete prvo će doći da izvidi situaciju i da se dogovori sa vama oko svih detalja. Možda postoji i neki problem sa kojim ne znate uopšte šta biste - recimo, noseći stub nasred sobe - saveti stručnjaka ili opet neka originalna ideja, možda spasu celu stvar. Naravno, ne moramo ni govoriti o tome da je nameštaj pravljen po meri daleko kvalitetniji i trajniji iako će svakako biti skuplji. Premda to nije uvek slučaj. Imajte na umu da majstor ima daleko veće mogućnosti kombinovanja različitih materijala, pa tako jeftinije može upotrebiti za „leđa“, a skuplje za frontove.

S druge strane, možda imate i neke stare komade koji bi uz malo doterivanja mogli da potraju još koju deceniju. Pitajte tapetara šta bi vam savetovao - možda vam se njegovo rešenje i svidi. Tako ćete bar prevazići problem oko uklapanja veličina, na primer - element će ostati istih dimenzija, a zasjaće novim sjajem. 

3. Elementi pokućstva i komadi nameštaja

Naposletku, kada dođete do finalnih odluka - šta bacate, šta ostaje, šta kupujete, a šta naručujete - već ćete pred sobom imati jasnu sliku budućeg enterijera. Treba eventualno sačekati da majstori završe stolariju, pod i krečenje, u slučaju da ste se odlučili za kompletno renoviranje. Kada i to bude sređeno pred vama je lepši deo posla - uživanje u biranju i uklapanju detalja kakvi su boje, teksture, akcenti, stil.

3.1. Šta kupiti gotovo, a šta naručiti po meri?

Jasno je da je dobavljanje krupnih komada nameštaja kakvi su neizostavni krevet i neka varijanta garderobera ujedno i najveći deo investicije. Ako ste dobro isplanirali sređivanje dečje sobe i držite se zadatog koncepta, s ostalim stvarima će ići lakše. Nastojte da izbegnete kompulsivnu kupovinu zvanu „što je slatko, to moram da uzmem za svoju bebu“ prvenstveno zato što ćete završiti sa gomilom stvari sa kojima posle nećete znati šta biste. Ako je „beba“ zaista beba, važno je da je sve oko nje ušuškano, toplo, meko, fino. Ali ako je „beba“ školarac ili tinejdžer, možda biste mogli da napravite izuzetak i pustite nju/njega da bira po svom ukusu. Sve su šanse da ćete se iznenaditi izborom. Nije zakonom propisano da sve mora biti „u dlaku“ kompatibilno jedno s drugim po boji, obliku, materijalu, stilu. Pustite mašti na volju, i svojoj i dečjoj, pa vidite šta će se desiti. Na kraju krajeva, ako poznajete dobro svoje dete odmah ćete znati šta bi želelo da ima u svojoj sobi, a šta ne.  

3.2. Kombinacije oblika i boja

I bez stručnjaka sasvim sigurno znate koje boje, teksture ili strukture volite. Ako ste u prilici da sebi priuštite sve što vam se sviđa neka tako i bude. Ipak, predložili bismo vam da takav izbor pravite kada su u pitanju bebe i sasvim mala deca. Oni stariji će već imati neke svoje ideje, a o školarcima i tinejdžerima da ne govorimo. Vaša uloga je u ovakvim situacijama da budete „glas razuma“ i usmeravate kupovinu u pravcu realnih mogućnosti i ostvarivih zahteva. 

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Dečija soba po meri

Izrada dečije sobe po meri 105840 € do 176400 €

........

Izrada ormara u dečjoj sobi

Potrebna izrada klasičnog ormara dimenzija 60 x 240 cm, do plafona u beloj boji sa fiokama, policama i kačenje za jedno dete. Kvalitet iverice-srednji. 21168 € do 35280 €

........

Komoda za presvlačenje bebe

Poštovani,

potrebna lepa Komoda za presvlačenje bebe.

Hvala 26460 € do 44100 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Krevet na sprat, cca 5m2
Dečje sobe, Niš

540 € do 900 €

Cena, Izrada dečijih kreveta od punog drveta - saradnja, 90x190cm
Dečje sobe, Beograd

2700 € do 4500 €

Cena, Krevet na sprat, Donji 140/200 gornji 90/200 bocne stepenice
Dečje sobe, Kragujevac

585 € do 975 €

Cena, Krevet na sprat sa tri ležaja i fiokama za posteljinu, 190x80cm
Dečje sobe, Borča

900 € do 1500 €

Cena, Izrada dečije sobe po meri, Krevet na sprat, orman, radni sto i police
Dečje sobe, Beograd

2250 € do 3750 €

Cena, Izrada nameštaja za dečiju sobu, 190×90 cm 15m2
Dečje sobe, Golubinci

900 € do 1500 €

Cena, Krevet na sprat, 160x70cm
Dečje sobe, Novi Sad

585 € do 975 €

Cena, Krevet na sprat, 80 × 200 cm
Dečje sobe, Preljina

540 € do 900 €

Cena, Izrada američkog plakara i dečijeg kreveta po meri, 1 kom plakar , 1 kom dečiji krevet
Dečje sobe, Beograd

2250 € do 3750 €

Cena, Dečiji krevet na sprat, 80x230cm
Dečje sobe, Inđija

585 € do 975 €

Cena, Izrada nameštaja po meri, stan 75m2 , kuhinja ugaona 6 m
Dečje sobe, Lazarevac

8100 € do 13500 €

Cena, Dečiji krevet , 90x200 + mali krov
Dečje sobe, Niš

585 € do 975 €

Cena, Krevet na sprat, 1kom
Dečje sobe, Aranđelovac

315 € do 525 €

Cena, Kolevka za bebe, 100x50cm
Dečje sobe, Beograd

2700 € do 4500 €

Cena, Dečija fotelja sa nogicama, Mini fotelja
Dečje sobe, Novi Sad

63 € do 105 €

Cena, Nameštaj po meri, 4kom
Dečje sobe, Kragujevac

1080 € do 1800 €

Cena, Nameštaj po meri-plakar,radni sto, Postoji slika u prilogu
Dečje sobe, Beograd

2250 € do 3750 €

Cena, Dečija soba na sprat, 1kom
Dečje sobe, Novi Sad

900 € do 1500 €

Cena, Farbanje kreveta, 120X60cm
Dečje sobe, Ugrinovci (Zemun)

27 € do 45 €

Cena, Nameštaj po meri, cca 12m2
Dečje sobe, Beograd

1710 € do 2850 €

Cena, Nameštaj po meri -krevetac, 1kom
Dečje sobe, Beograd

405 € do 675 €

Cena, Dečji krevet, 170x90cm
Dečje sobe, Subotica

324 € do 540 €

Cena, Dupli radni sto, Ukupna dužina 2.3m, visina 0.8, dva ormarića 0.35x0.8, jedan fijokar sa 4 fijoka 0.3x0.8
Dečje sobe, Varvarin

270 € do 450 €

Cena, Farbanje kreveta, 1kom
Dečje sobe, Šimanovci

45 € do 75 €

Cena, Dečji krevet, caa 193cm
Dečje sobe, Kraljevo

576 € do 960 €

Cena, Dečiji krevet, 180 x 80cm
Dečje sobe, Niš

450 € do 750 €

Cena, Nameštaj po meri -krevet, cca 120-125cm, dužina 210-215cm
Dečje sobe, Niš

495 € do 825 €

Cena, Orman za dečiju sobu, 120x245 cm
Dečje sobe, Beograd

324 € do 540 €

Cena, Etažer sa ogledalom, 1kom
Dečje sobe, Šabac

450 € do 750 €

Cena, Dečiji krevet , 90*200
Dečje sobe, Paraćin

450 € do 750 €

Cena, Garderober za dečju sobu, V 265 x D 170 x S 60
Dečje sobe, Borča

585 € do 975 €

Cena, Dečji krevet na sprat, 90×200
Dečje sobe, Veliko Gradište

405 € do 675 €

Cena, Dečji krevet - poluvisoki-, 200x90cm - 165cm-
Dečje sobe, Vršac

405 € do 675 €

Cena, Dečiji krevet na sprat, 190×80
Dečje sobe, Beograd

495 € do 825 €

Cena, Dečji krevet za blizance , 140×200cm
Dečje sobe, Veliko Gradište

315 € do 525 €

Cena, Nameštaj za dečju sobu, 3kom
Dečje sobe, Niš

585 € do 975 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Dečje sobe cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1295+ PREDUZEĆA ZA Dečje sobe
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Dečje sobe?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana