CNC obrada metala, cena

Koliko košta CNC obrada metala? Cena CNC sečenja, brušenja ili glodanja zavisi od cene i tvrdoće materijala (čelik, nerđajući čelik, aluminijum, mesing i drugo), veličine i broja delova, složenost programiranja mašine i postupka obrade (sečenje, brušenje, glodanje). Unikatni metalni delovi, odnosno, protipovi, biće mnogo skuplji od onih iz masovne proizvodnje.

Kome poveriti preciznu obradu metala? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim mašinbravarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

1. faza

testiramo kalkulator

20 €/m2

VEOMA NISKA CENA
40 €/m2

SREDNJA CENA
60 €/m2

NAJVIŠA CENA
CNC obrada metala, cena

DETALJNIJE CENE ZA CNC obrada metala

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

CNC sečenje metala

Cena laserskog sečenja metala. Cena laserskog sečenja pločaste konstrukcije do 2 cm. Cena programniranog laserskog sečenja bez pripreme materijala i bez nacrta sečenja.€/h

h
potražnja>

CNC obrada

Cena CNC obrade. Cena CNC struganja dužine do 2 m. Cena struganja bez materijala.€/h

h
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

CNC obrada metala - sve što treba da znate

1. CNC obrada metala - šta sve treba da znate?

Računarsko numeričko upravljanje (CNC) izmišljeno je pre više od 50 godina, a od tada su njegova velika preciznost i automatizacija pomogli u stvaranju bezbroj proizvoda. U svim industrijama - od odbrambene, automobilske i vazduhoplovne do medicinske i proizvodne industrije - ova sofisticirana tehnologija postala je deo globalne industrijske DNK.

CNC obrada metala
Preciznost i automatizovanost koje nudi CNC obrada zaslužne su za proizvode u praktično svim industrijskim granama

1.1. Po čemu se CNC obrada metala razlikuje od tradicionalne obrade?

U tradicionalnoj obradi metala kvalifikovani metalostrugar upravlja mašinom/alatom za sečenje ili oblikovanje metala. To radi u skladu sa specifikacijama, tehničkim crtežima ili planovima koje dostavljaju projektanti i inženjeri. Za prenos informacija iz nacrta na materijal koristi naročite šestare, lenjire, stege, uglomere i slično, a onda se proizvod pravi raznim alatima za sečenje. Tokom dugog procesa rada majstor mernim instrumentima stalno proverava ispravnost svih dimenzija. CNC obrada se izvodi na način analogan ovome - sečenje, bušenje, tokarenje, glodanje, brušenje i slično - ali se koristi računarska numerička kontrola mašina i alata umesto ručne kontrole. Kontrola je automatizovana, kodirana i razvijaju je programeri. Prema tome, prvi proizvod je potpuno isti kao i petstoti ili milioniti, što pri ručnoj obradi nije slučaj. Često se koristi u digitalnoj proizvodnji (a ponekad i u manjim proizvodnim serijama), pa se može prilagoditi za upotrebu na raznim materijalima i procesima.

Ova metoda obrade metala je mnogo preciznija i danas je u velikoj meri zamenila tradicionalnu (mada ne u potpunosti) u industrijskoj proizvodnji. Koristi matematičke koordinate i moć računanja da postigne isti cilj sa najvećom preciznošću. Konkretno, računarska numerička kontrola koristi kartezični koordinatni sistem. To su prostorne koordinate - u više dimenzija - sa koordinatama i osama. Automatizacija alata za glodanje kontroliše sečenje, bušenje, okretanje i druge procese pomoću numeričke kontrole računara koji čita koordinate. Ove koordinate su inženjeri odredili na digitalnom crtežu ili nacrtu proizvoda.

1.2. Prednosti i slabosti CNC obrade metala

1.2.1. Prednosti - Brz i pouzdan proces, tačan i robustan proizvod

CNC glodanje i struganje su vrlo precizni procesi koji se uzastopno ponavljaju. U zavisnosti od specifikacija, mogu se javiti minimalna odstupanja. Mašine se mogu programirati za pouzdan rad 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji ako je potrebno, pa je CNC obrada dobar način za proizvodnju serijskih proizvoda. Zahvaljujući standardnim alatima, CNC obrada je posebno dragocena u proizvodnji jedinstvenih prilagođenih proizvoda, poput zamena za stare, istrošene delove ili posebnu nadogradnju po narudžbini. Još jedna velika prednost CNC tehnologije su dostižna mehanička svojstva.

Rezanjem sirovog materijala umesto topljenja kao na primer pri ubrizgavanju ili doradi, zadržavaju se sva željena mehanička svojstva odabranog metala ili plastike. Više od 50 različitih industrijskih metala, legura i plastika može se obrađivati CNC glodanjem i struganjem. Na tom spisku su aluminijum, mesing, bronza, titanijum, nerđajući čelik i cink. Jedini uslov u vezi sa materijalom za CNC obradu je odgovarajuća tvrdoća, da bi se mogao pravilno učvrstiti i obrađivati.

1.2.2. Prednost: povoljna cena za velike serije

Da bi CNC obrada bila isplativa, preporučuje se proizvodnja u većim serijama, čime se i troškovi pripreme/postavljanja mašine ravnomerno pokrivaju. Cena po jedinici takođe zavisi od tipa ili konfiguracije CNC mašine. Najjeftinija je proizvodnja na troosovinskoj CNC glodalici, koja omogućava proizvodnju jednostavnijih proizvoda sa visokom tolerancijom na odstupanja, odnosno, onih kojima nije neophodna milimetarska tačnost. Proizvodnja složenih komponenti na petoosovinskoj CNC glodalici može biti dvostruko skuplja.

1.2.3. Slabost: visoka cena za manje serije

Jedna od slabosti korišćenja CNC obrade visokih performansi je to što geometrijska složenost ima svoju cenu. Komponente, zapravo, proizvodi jednostavnog oblika i manjih dimenzija najisplativiji su za CNC glodanje i struganje. Zbog pristupa alatu uvek će postojati neka dizajnerska ograničenja, iako stepen ovog efekta zavisi od broja osovina na mašini. Drugim rečima, što se više osa u koordinatnom sistemu koristi, to su svojstva složenija. Druga stvar je to da početni troškovi CNC obrade mogu biti visoki. Podešavanje, učitavanje alata i programiranje na CNC glodalicama i strugovima mora obaviti kvalifikovani stručnjak. Na sreću, ovi troškovi su fiksni, pa korišćenje istih postavki za više komada čini ih ekonomičnijim. Ušteda novca se takođe može postići minimalnom potrebom za ručnim pomeranjem komada koji se obrađuje. Obrada na petoosovinskoj CNC glodalici ponekad može biti ekonomičnija ako je u pitanju višestrana geometrija, jer eliminiše potrebu za ručnim pomeranjem komada koji se obrađuje.

1.3. Oblasti primene CNC obrade metala

Od svojih korena u vazduhoplovnoj industriji, CNC obrada se proširila na sva industrijska i proizvodna polja. Neke od najčešćih primena ove tehnologije sada uključuje izradu kalupa i alata. CNC obrada se koristi u razvoju proizvoda i završnoj obradi za vazduhoplovnu, medicinsku, automobilsku, elektronsku industriju i mnoge druge.

2.Odaberite kvalitetnog CNC ponuđača obrade metala

Odaberite iskusnu firmu koja je specijalizovana za CNC obradu metala i koristi napredne proizvodne procese kao i najnovije alate i mašine pomoću kojih može zadovoljiti visoke zahteve. Uverite se da koriste samo proverene materijale najvišeg kvaliteta i osigurajte tačnost proizvoda. Proverite da li pružaju narudžbine za velike i male serije proizvoda i poluproizvoda i po kojim cenama.

3. CNC struganje

Računarska numerička kontrola (CNC) je proces obrade u kome se alat za sečenje postavlja pored radnog komada s kog treba struganjem ukloniti izvestan deo materijala. To se obično radi CNC strugom ili turpijom koja reže razne materijale, uključujući drvo, metal i plastiku. Kod CNC mašina za sečenje komad koji se obrađuje fiksiran je u stegi, a rezni alat za rotirajuće vreteno. Za sečenje, alat se kreće oko komada koji se obrađuje. Suprotno je pri CNC struganju: komad koji se obrađuje se kreće, a alat je fiksiran. CNC strugovi se koriste za izradu cilindričnih ili izduženih oblika.

4. CNC glodanje

Bezbroj savremenih proizvoda, od pametnih telefona do nadzvučnih mlaznica, danas postoji isključivo zbog pouzdanosti i svestranosti CNC glodanja. To je idealna metoda za brzo pravljenje prototipova, kao i za masovnu proizvodnju plastike i metala. CNC glodanje je proizvodni proces koji koristi alat za rezanje montiran na rotirajućem vretenu za selektivno uklanjanje materijala iz bloka sirovine. Komad koji se obrađuje je pričvršćen za sto i ovaj sto se pomera ili rotira u različitim nivoima tako da alat može raditi pod više uglova. Sofisticirane mašine mogu imati 5 ili više osa nezavisnog kretanja za napredne aplikacije.

5. CNC proces obrade metala

CNC mašinska obrada koristi sečenje, struganje, glodanje i brušenje, što znači da se proizvod završava uklanjanjem materijala. Ovo je u suprotnosti sa drugim vrstama izrade, kao što je dorada - gde se materijali dodaju, uslojavaju ili deformišu u određeni oblik. Ovo, takođe, uključuje ubrizgavanje, gde se materijal ubrizgava u tečnom stanju i oblikuje pomoću kalupa. CNC obrada je svestrana i može se koristiti na raznim materijalima, uključujući metale, plastiku, drvo, staklo i druge kompozite. Ova svestranost je pomogla da CNC obrada postane popularan izbor u svim industrijama, pošto omogućava dizajnerima i inženjerima da proizvode stvaraju efikasno i precizno.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Nalog za sečenje i savijanje metala

Nalog za sečenje i savijanje metala.
Kupac DOO. uplata na račun. radimo sa PDV-om 31752 € do 52920 €

........

Izrada glave za šećernu vunu

Poštovani,

Potrebna je izrada aluminijumske glave za šećernu vunu.

Hvala. 5292 € do 8820 €

........

Rezanje na CNC

Poštovani,

potrebna CNC obrada limene ograde za terase dužine cca 15m.

Hvala. 105840 € do 176400 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Savijanje i varenje profila po slici crtežima , 6kom
CNC obrada metala, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Izrada gelendera i postavljanje zastitnog lima, cca 4m
CNC obrada metala, Ugrinovci (Zemun)

1350 € do 2250 €

Cena, Prohromske karafindle, 10.000kom
CNC obrada metala, Gornji Milanovac

1350 € do 2250 €

Cena, Metalna ograda rađena CNC obradom, cca 20m2
CNC obrada metala, Tutin

1800 € do 3000 €

Cena, CNC obrada, čelicni deo 9x9 cm 1,5mm debljine, 10 kom
CNC obrada metala, Aranđelovac

135 € do 225 €

Cena, Izrada i montaža metalnog unutrašnjeg šahta, 50x50cm
CNC obrada metala, Beograd

405 € do 675 €

Cena, Mašinska obrada metala-struganje, glodanje, izrada zupčanika, 1-20.000
CNC obrada metala, Trstenik

1350 € do 2250 €

Cena, Izrada delovi prednjeg auto branika od aluminijuma, 1m
CNC obrada metala, Novi Sad

585 € do 975 €

Cena, Distancer od aluminijuma, precnik 161mm debljina 6mm / 50 ili 100 komada zavisno od cenu
CNC obrada metala, Niš

900 € do 1500 €

Cena, Metalna šina sa lastinim repom, 1 kom. Dužina 100mm širina 11mm visina 8mm
CNC obrada metala, Loznica

90 € do 150 €

Cena, Šipka sa zaobljenim ivicama , 2 komada, dužine 330 mm debljine 10 mm
CNC obrada metala, Smederevo

90 € do 150 €

Cena, Izrada i montaža CNC kapije, ograde, terasa, Terasa 9 m Ograda 7m Kapija 10m
CNC obrada metala, Šimanovci

2700 € do 4500 €

Cena, Izrada i montaža CNC ograde za terasu, 17m
CNC obrada metala, Knić

1170 € do 1950 €

Cena, Metalna CNC ograda terase na zgradi, 2m, širina 20cm
CNC obrada metala, Beograd

315 € do 525 €

Cena, Dekorativni panel sečen na cnc mašini, 3 m2
CNC obrada metala, Karavukovo

135 € do 225 €Pogledajte druge završene projekte i cene

CNC obrada metala cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

128+ PREDUZEĆA ZA CNC obrada metala
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje CNC obrada metala?

 • CNC obrada metala Beograd
 • CNC obrada metala Novi Sad
 • CNC obrada metala Kragujevac
 • CNC obrada metala Niš
 • CNC obrada metala Čačak
 • CNC obrada metala Kraljevo
 • CNC obrada metala Pančevo
 • CNC obrada metala Zrenjanin
 • CNC obrada metala Novi Pazar
 • CNC obrada metala Smederevo
 • CNC obrada metala Subotica
 • CNC obrada metala Aleksinac
 • CNC obrada metala Apatin
 • CNC obrada metala Aranđelovac
 • CNC obrada metala Bačka Palanka
 • CNC obrada metala Bačka Topola
 • CNC obrada metala Bečej
 • CNC obrada metala Bor
 • CNC obrada metala Bujanovac
 • CNC obrada metala Ćuprija
 • CNC obrada metala Gornji Milanovac
 • CNC obrada metala Inđija
 • CNC obrada metala Ivanjica
 • CNC obrada metala Jagodina
 • CNC obrada metala Kikinda
 • CNC obrada metala Knjaževac
 • CNC obrada metala Kovin
 • CNC obrada metala Kruševac
 • CNC obrada metala Kula
 • CNC obrada metala Kuršumlija
 • CNC obrada metala Leskovac
 • CNC obrada metala Loznica
 • CNC obrada metala Negotin
 • CNC obrada metala Paraćin
 • CNC obrada metala Pirot
 • CNC obrada metala Požarevac
 • CNC obrada metala Preševo
 • CNC obrada metala Prijepolje
 • CNC obrada metala Prokuplje
 • CNC obrada metala Ruma
 • CNC obrada metala Šabac
 • CNC obrada metala Senta
 • CNC obrada metala Šid
 • CNC obrada metala Sjenica
 • CNC obrada metala Smederevska Palanka
 • CNC obrada metala Sombor
 • CNC obrada metala Sremska Mitrovica
 • CNC obrada metala Stara Pazova
 • CNC obrada metala Temerin
 • CNC obrada metala Trstenik
 • CNC obrada metala Užice
 • CNC obrada metala Valjevo
 • CNC obrada metala Velika Plana
 • CNC obrada metala Vranje
 • CNC obrada metala Vrbas
 • CNC obrada metala Vršac
 • CNC obrada metala Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana