Kalkulator > Malterisanje, košuljice > Cementna košuljica, cena

Cementna košuljica Cena

Koliko košta cementna košuljica(estrih)? Cena estriha zavisi od načina rada, debljine estriha i, naravno, od naručene količine. Cena klasičnog estriha debljine 4-5 cm iznosi 5-6 EUR/m2. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim majstorima za estrih, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o postavljanju estriha.

Zatražite ponudu:

CENA ESTRIHA


Cena estriha. Cena nabavke i ugradnje cementnog estriha s mirkoarmaturom debljine 5 cm.

5.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
6.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Cementna košuljica Cena

DETALJNIJE CENE ZA CEMENTNA KOŠULJICA

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Kompletno pravljenje poda, izolacije 5 cm i estriha 5 cm

Cena postavljanja izolacije EPS 70 od 5 cm i PE folije, pa estriha s polipropilenskim vlaknima; nabavka i ugradnja.€/m2

m2
potražnja>

Estrih s polipropilenskim vlaknima, 5 cm

Cena cementnog estriha 0-4, MB20, armiran polipropilenskim vlaknima. Okvirna cena za oko 100 m2.€/m2

m2
potražnja>

Cena klasične cementne košuljice, 5 cm

Cena klasične cementne košuljice, debljine 5 cm s mirkoarmaturom. Cena nabavke i ugradnje.€/m2

m2
potražnja>

Cena brušenja betona

Cena brušenja betona. Brušenje betona. Cena dijamantskog brušenja betona do visine 2,6 m, bez dodatnih radova i skele.€/m2

m2
potražnja>

Polaganje toplotne izolacije EPS 70 debljine:

Priprema podloge, isporuka i ugradnja toplotne izolacije odabrane debljine ispod košuljice.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>
ZAJEDNO:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Izlivanje košuljice


Koliko košta samorazlivni estrih? Samorazlivni estrih je nešto skuplji od klasičnog, ali u kombinaci...

Proverite i: Izlivanje košuljice Cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Estrih – sve što treba da znate

1. Estrih – šta sve treba da znate?

polaganje-estriha.jpg
Pravljenje estriha je zahtevan posao i mora da ga obavi profesionalac

Estrih je tanka podloga za podne obloge. Postavlja se preko betona ili drugih nosećih materijala građevinske konstrukcije i debljine je nekoliko centimetara. Estrih je smeša cementa ili asfalta i anhidrita, a naziv dobija po vrsti veziva. Tako postoje cementni estrih, samorazlivni na bazi kalcijumovog sulfata, kao i polimerno-cementni nanosi na bazi polimera i drugi slični. Estrihom se stvara ravna glatka podloga odgovarajuća postavljanju finalnih podnih obloga. Osim toga, estrih je vrlo delotvoran zvučni izolator i protivpožarna barijera. U estrih može da se ugradi podno grejanje, pri čemu se toplota iz cevi prenosi na estrih te se dalje ravnomerno širi celim podom. Nanosi se ručno ili mašinski, svejedno, pri čemu je samo važno da sloj bude ujednačen i ravan tako da se dobro osuši i lako obradi a da se ne pojave naprsline ni pukotine.

2. Izvođači radova

Izrada estriha spada u zahtevnije građevinske radove zbog čega je vrlo važno da nađete iskusne i stručno osposobljene izvođače. Podovi su sasvim izložen deo životnog prostora te je svakako bitno da estrih bude profesionalno ugrađen i kvalitetno obrađen. Estrih možete uraditi i sami, ako detaljno proučite i sledite uputstva.

3. Vrste estriha

3.1. Vrste estriha prema konstrukciji, odnosno, načinu postavljanja

3.1.1. Vezni estrih

Ovo je najjednostavnija vrsta; oni se postavljaju direktno na podlogu u jednom ili više slojeva. Da bi estrih čvrsto prionuo za podlogu, koriste se specijalna sredstva ili emulzije za bolje prianjanje.

3.1.2. Plivajući estrih

Ovo je najsloženija vrsta; od podloge ga odvaja sloj izolacije. Radi se tako da se ostavljaju široke fugne (najmanje 4 mm, a gde su instalacije najmanje 10 mm) između građevinskih elemenata (zidova, stubova, dimnjaka itd.).

3.1.3. Klizni estrih

Njega od podloge odvaja zaštitni sloj (na primer, folija) i fugne širine najmanje 4 mm od ostalih građevinskih elemenata koji međusobno ne smeju da se dodiruju. Klizni estrih se koristi za prostore u kojima se očekuje veće opterećenje, a toplotna i zvučna izolacija su manje bitne. 

3.2. Vrste estriha prema sastavu i načinu postavljanja

3.2.1. Klasični, tj. estrih koji se ručno ugrađuje

Betonsku smešu izvođač radova ručno postavlja i ravna da bi dobio glatku podnu površinu.

3.2.3. Suvomontažni, tj. suvi estrih

Suvi estrih su zapravo ploče od iverice ili vlaknastog cementa koje se postavljaju kao plivajući pod. Prednosti suvog estriha su to da može da se montira tokom cele godine pošto se ne suši; ugradnja je relativno jednostavna i brza; suvi estrih je lakši i tanji te se preko njega jednostavno i brzo postavljaju podne obloge (parket, pločice itd.).

3.2.4. Ručni estrih

Najčešće se radi na malim površinama kao što su kupatila, toaleti, ostave i slično, ali i tamo gde zbog skučenosti nije moguće korišćenje mašina. Može da se koristi i za popunjavanje manjih ili većih otvora ili kanala koji nastaju pri promeni instalacija.

3.2.5. Mašinski estrih

Mašinski estrih čini nekoliko slojeva izolacije i betonska košuljica. Izvođač radova estrih izliva preko slojeva izolacije čime se učvršćuju cevi, preko betona kao plivajući pod odvojen od građevinskih elemenata objekta te tako sprečava da se zvuk s estriha prenosi na konstrukciju.

3.3. Prednosti i mane mokrog estriha

Budući da se smeša u prahu za mokri estrih pravi u fabrici, ona je ujednačena. Postavljanje zato zahteva finu nivelaciju. Mokri estrih se preporučuje za veće površine ili prostorije u kojima će biti podno grejanje. On je vrlo čvrst i otporan na pritisak i savijanje, zbog kompaktnosti i ravnomernog razlivanja bez neravnina tako da ni na većim površinama nema diletacije. S druge strane, najveća mana mu je dužina sušenja – 1 cm debljine mora da se suši nedelju dana i tako progresivno – što deblji estrih to je vreme sušenja duže. Zbog toga i mora da se radi leti kada su spoljne temperature visoke. U jesen ili proleće sušenje bi potrajalo i više meseci – koliko zbog niže temperature toliko i zbog visoke vlažnosti. Zima pak, ni u kom slučaju nije dobra zbog smrzavanja i pucanja. Rečju, mokri estrih nikako nije odgovarajući materijal za kratke rokove. Ubrzavanje sušenja različitim sušačima samo povećava troškove ugradnje.

3.4. Prednosti i mane suvog estriha

Suvi estrih je odlična podloga za sve vrste finalnih podova. Postavlja se brzo, ne treba ga sušiti, i preko njega odmah može da se postavlja finalna podna obloga. Za razliku od mokrih estriha, mnogo su lakši i zato idealni za, recimo, stare drvene stepenice ili međuetažne radove. Slabost im je viša cena te se ljudi za njih odlučuju obično onda kada nema drugog izbora.

4. Postupak

4.1. Pravilno postavljanje mokrog estriha

Mokri estrih se deli na tri vrste: klasični cementni, brzovezujući/brzosušeći i samorazlivni. Klasični se radi tako što se najpre u mešalici za beton napravi smeša i mašinski izlije na određenu površinu, a onda majstor ručno ravna površinu zidarskom letvom i na kraju ga uglača posebnom mašinom. Brzovezujući, tj. brzosušeći estrih se radi kada je rok kratak i kada se za nekoliko dana moraju postaviti i podne obloge. Tada u mešalicu za beton ide umesto običnog cementa, brzovezujući. Ovakav estrih je vrlo skup, a cenu postavljanja povećava i uređaj za razvlaživanje koji se u dati prostor mora postaviti da bi se sprečio nastanak visoke koncentracije vlage – vlaga mora ostati ispod 70%. Samorazlivni estrih je fabrički napravljena smeša koja se dovozi do objekta kamionom-mikserom. Toj smeši se na gradilištu dodaje voda i potom razliva po površini do potrebne visine. U ovom procesu se često desi da se ne uradi razdvajanje diletacija. Da bi se sprečio nastanak pukotina, estrih se mora odvojiti od zidova i stubova, a odgovarajuće diletacije odrediti prema debljini, veličini, obliku i dugim karakteristikama estriha. Druga, takođe česta greška, naročito kod klasičnih estriha je ta da se površina dobro ne zagladi, pa kasnije preostale neravnine prave problem pri postavljanju podnih obloga.      

4.2. Pravilno postavljanje suvog estriha   

Suvi estrih obično je troslojni: ravnajući sloj, izolacija i noseći sloj koji čine zapravo dve krstasto položene ploče. Ravnajući sloj je, u stvari, najsitnija, fina granulacija ili mešani pesak koja se raspe po površini i poravna zidarskom gredom. Pre toga se ne sme zaboraviti da se oko ivica, uza zidove postavi izolaciona traka koja će kasnije sprečavati prenos zvuka te da su sve instalacione cevi prekrivene sa bar 1 cm peska. Izolacione ploče se postavljaju počevši od vrata pa nadalje, i po potrebi se ukrajaju. Ako je ravnajući sloj tanji od 4 cm on se može utabati i hodanjem; međutim, kada je deblji, mora se koristiti ručna ili električna presa. Kada je površina sasvim poravna i učvrsti, postavlja se noseći sloj, oblično ploče unakrst, jedna preko druge. Ivične ploče se lepe zajedno, a učvršćuje ih sopstvena težina. Pre postavljanja završne podne obloge, fugne između ploča i glave zavrtnjeva treba zafugovati. Ovako postavljen estrih mora da odstoji i očvrsne 12 sati, a onda može da se počne s  finalnim podnim oblogama. Najčešća greška u ovom slučaju je nedovoljna debljina ravnajućeg sloja, tako da se neravnine vide i preko njih se teško ili uopšte ne može postaviti podna obloga. Često se zaboravi i izolaciona traka duž ivice zidova, pa se kasnije zvuci prenose i u druge prostorije.    

 

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMIZLIVANJE KOŠULJICE

Poštovani,

potrebno mi je izlivanje košuljice na podno grejanje, silikonska vlakna plastifikator.


Hvala 324 € do 540 €


........

CEMENTNA KOŠULJICA

Poštovani,

potrebna izrada košuljice bez materijala.

Hvala 351 € do 585 €


........

IZLIVANJE KOŠULJICE

Poštovani,

potrebno izlivanje cementne košuljice u renoviranoj kući ,podno grejanje je postavljeno.


Hvala 675 € do 1125 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 145M2
Cementna košuljica, Novi Sad

675 € do 1125 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 700M2
Cementna košuljica, Pančevo

3600 € do 6000 €

CENA, RAVNJAJUĆI SLOJ, CCA 60M2
Cementna košuljica, Beograd

270 € do 450 €

CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE, CCA 65M2
Cementna košuljica, Ljukovo

288 € do 480 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 70 M2
Cementna košuljica, Brzeće

306 € do 510 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 45M2
Cementna košuljica, Jasenovo (Bela Crkva)

225 € do 375 €

CENA, MAŠINSKA IZRADA RAVNAJUĆEG SLOJA, CCA 150M2 -180M2
Cementna košuljica, Barajevo

810 € do 1350 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE , CCA 200 M2
Cementna košuljica, Rumenka

900 € do 1500 €

CENA, CEMENTA KOŠULJICA PREKO PODNOG GREJANJA, 2 STANA, JEDAN 70M2 I DRUGI 55M2
Cementna košuljica, Beograd

540 € do 900 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA , CCA 180M2
Cementna košuljica, Beograd

810 € do 1350 €

CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE, CCA 80M2
Cementna košuljica, Beograd

360 € do 600 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA NA SPRATU, CCA 75M2
Cementna košuljica, Kragujevac

342 € do 570 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 2000 M2
Cementna košuljica, Novi Sad

9000 € do 15000 €

CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE, CCA 70M2
Cementna košuljica, Barajevo

315 € do 525 €

CENA, IZLIVANJE RAVNAJUĆEG SLOJA, CCA 120M2
Cementna košuljica, Baljevac

540 € do 900 €

CENA, CEMETNA KOŠULJICA, CCA 36M2
Cementna košuljica, Kragujevac

198 € do 330 €

CENA, SUVI ESTRIH, CCA 32M2
Cementna košuljica, Beograd

297 € do 495 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 200M2
Cementna košuljica, Barajevo

900 € do 1500 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 50 M2
Cementna košuljica, Niš

270 € do 450 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 75M2
Cementna košuljica, Zrenjanin

342 € do 570 €

CENA, MAŠINSKO MALTERISANJE, CCA 25 M2
Cementna košuljica, Kisač

225 € do 375 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 100M2
Cementna košuljica, Novi Sad

450 € do 750 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 23M2
Cementna košuljica, Gornji Stupanj

117 € do 195 €

CENA, MATERIJAL I IZRADA CEMENTE KOŠULJICE, 30 M2
Cementna košuljica, Beograd

180 € do 300 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 55M2
Cementna košuljica, Vranić

270 € do 450 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 45M2
Cementna košuljica, Novi Sad

216 € do 360 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 165M2
Cementna košuljica, Zlatibor

765 € do 1275 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 45M2
Cementna košuljica, Stepojevac

234 € do 390 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 150M2
Cementna košuljica, Glogovac

630 € do 1050 €

CENA, IZRADA ESTRIHA PREKO CEVI PODNOG GREJANJA, CCA 90M2
Cementna košuljica, Surčin

405 € do 675 €

CENA, IZLIVANJE KOŠULJUCE I MAŠINSKA MALTERACIJA, OKO 100 M2 PODA PLUS ZIDOVI I PLAFON
Cementna košuljica, Svilajnac

450 € do 750 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 100M2
Cementna košuljica, Senta

450 € do 750 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 100M2
Cementna košuljica, Novi Sad

450 € do 750 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 64M2
Cementna košuljica, Novi Sad

351 € do 585 €

CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE, 160 M2
Cementna košuljica, Paraćin

855 € do 1425 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 100M2
Cementna košuljica, Borča

450 € do 750 €Pogledajte druge završene projekte i cene

CEMENTNA KOŠULJICA CENOVNIK

SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 155 PREDUZEĆA ZA CEMENTNA KOŠULJICA


BESPLATNA PRETRAGA
TRAŽIMO LOKALNO
BEZ PROVIZIJE
PRIDOBIJ PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE CEMENTNA KOŠULJICA?

 • Cementna košuljica Aleksinac
 • Cementna košuljica Apatin
 • Cementna košuljica Aranđelovac
 • Cementna košuljica Bačka Palanka
 • Cementna košuljica Bačka Topola
 • Cementna košuljica Bečej
 • Cementna košuljica Beograd
 • Cementna košuljica Bor
 • Cementna košuljica Bujanovac
 • Cementna košuljica Čačak
 • Cementna košuljica Ćuprija
 • Cementna košuljica Gornji Milanovac
 • Cementna košuljica Inđija
 • Cementna košuljica Ivanjica
 • Cementna košuljica Jagodina
 • Cementna košuljica Kikinda
 • Cementna košuljica Knjaževac
 • Cementna košuljica Kovin
 • Cementna košuljica Kragujevac
 • Cementna košuljica Kraljevo
 • Cementna košuljica Kruševac
 • Cementna košuljica Kula
 • Cementna košuljica Kuršumlija
 • Cementna košuljica Leskovac
 • Cementna košuljica Loznica
 • Cementna košuljica Negotin
 • Cementna košuljica Niš
 • Cementna košuljica Novi Pazar
 • Cementna košuljica Novi Sad
 • Cementna košuljica Pančevo
 • Cementna košuljica Paraćin
 • Cementna košuljica Pirot
 • Cementna košuljica Požarevac
 • Cementna košuljica Preševo
 • Cementna košuljica Prijepolje
 • Cementna košuljica Prokuplje
 • Cementna košuljica Ruma
 • Cementna košuljica Šabac
 • Cementna košuljica Senta
 • Cementna košuljica Šid
 • Cementna košuljica Sjenica
 • Cementna košuljica Smederevo
 • Cementna košuljica Smederevska Palanka
 • Cementna košuljica Sombor
 • Cementna košuljica Sremska Mitrovica
 • Cementna košuljica Stara Pazova
 • Cementna košuljica Subotica
 • Cementna košuljica Temerin
 • Cementna košuljica Trstenik
 • Cementna košuljica Užice
 • Cementna košuljica Valjevo
 • Cementna košuljica Velika Plana
 • Cementna košuljica Vranje
 • Cementna košuljica Vrbas
 • Cementna košuljica Vršac
 • Cementna košuljica Zaječar
 • Cementna košuljica Zrenjanin
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Železnička 9
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana