Cementna košuljica Cena

Koliko može da košta cementna košuljica/estrih? Cena estriha zavisi od načina rada, sastava, debljine i, naravno, od naručene količine. Cena klasičnog estriha debljine 4-5 cm iznosi oko 5-6 EUR/m2.

Kome poveriti izvođenje cementne košuljice, odnosno, estriha? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim majstorima za izradu estriha u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA ESTRIHA


Cena estriha. Cena nabavke i ugradnje cementnog estriha s mirkoarmaturom debljine 5 cm.

5.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
6.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Cementna košuljica Cena

DETALJNIJE CENE ZA CEMENTNA KOŠULJICA

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Kompletno pravljenje poda, izolacije 5 cm i estriha 5 cm

Cena postavljanja izolacije EPS 70 od 5 cm i PE folije, pa estriha s polipropilenskim vlaknima; nabavka i ugradnja.€/m2

m2
potražnja>

Estrih s polipropilenskim vlaknima, 5 cm

Cena cementnog estriha 0-4, MB20, armiran polipropilenskim vlaknima. Okvirna cena za oko 100 m2.€/m2

m2
potražnja>

Cena klasične cementne košuljice, 5 cm

Cena klasične cementne košuljice, debljine 5 cm s mirkoarmaturom. Cena nabavke i ugradnje.€/m2

m2
potražnja>

Cena brušenja betona

Cena brušenja betona. Brušenje betona. Cena dijamantskog brušenja betona do visine 2,6 m, bez dodatnih radova i skele.€/m2

m2
potražnja>

Polaganje toplotne izolacije EPS 70 debljine:

Priprema podloge, isporuka i ugradnja toplotne izolacije odabrane debljine ispod košuljice.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>
Ukupno:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Samorazlivni estrih


Koliko košta samorazlivni estrih? Samorazlivni estrih je nešto skuplji od klasičnog, ali u kombinaci...

Proverite i: Samorazlivni estrih Cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Estrih - sve što treba da znate

1. Estrih - šta sve treba da znate?

Estrih pod
Pravljenje estriha je zahtevan posao i mora da ga obavi profesionalac

Estrih je tanka podloga za podne obloge. Postavlja se preko betona ili drugih nosećih materijala građevinske konstrukcije i debljine je nekoliko centimetara. Estrih je smeša cementa ili asfalta i anhidrita, a naziv dobija po vrsti veziva. Tako postoje cementni estrih, samorazlivni, na bazi kalcijumovog sulfata, kao i polimerno-cementni nanosi na bazi polimera i drugi, njima slični. Estrihom se stvara ravna glatka podloga odgovarajuća postavljanju finalnih podnih obloga. Osim toga, estrih je vrlo delotvoran zvučni izolator i protivpožarna barijera. U estrih može da se ugradi podno grejanje, pri čemu se toplota iz cevi prenosi na njega te se dalje ravnomerno širi celim podom. Nanosi se ručno ili mašinski, pri čemu je samo važno da sloj bude ujednačen i ravan, tako da se dobro osuši i lako obradi, a da se ne pojave naprsline ni pukotine.

2. Estrih - izvođači radova

Izrada estriha spada u zahtevnije građevinske radove zbog čega je vrlo važno da nađete iskusne i stručno osposobljene izvođače. Podovi su sasvim izložen deo životnog prostora te je svakako bitno da estrih bude profesionalno ugrađen i kvalitetno obrađen. Estrih možete uraditi i sami, ako detaljno proučite i sledite uputstva.

3. Vrste estriha

3.1. Vrste estriha prema konstrukciji, odnosno, načinu postavljanja

3.1.1. Vezni estrih

Ovo je najjednostavnija vrsta; oni se postavljaju direktno na podlogu u jednom ili više slojeva. Da bi estrih čvrsto prionuo za podlogu, koriste se specijalna sredstva ili emulzije za bolje prianjanje.

3.1.2. Plivajući estrih

Ovo je najsloženija vrsta; od podloge ga odvaja sloj izolacije. Radi se tako da se ostavljaju široke fugne (najmanje 4 mm, a gde su instalacije najmanje 10 mm) između građevinskih elemenata (zidova, stubova, dimnjaka itd.).

3.1.3. Klizni estrih

Njega od podloge odvaja zaštitni sloj (na primer, folija) i fugne širine najmanje 4 mm od ostalih građevinskih elemenata koji međusobno ne smeju da se dodiruju. Klizni estrih se koristi za prostore u kojima se očekuje veće opterećenje, a toplotna i zvučna izolacija su manje bitne. 

3.2. Vrste estriha prema sastavu i načinu postavljanja

3.2.1. Klasični, tj. estrih koji se ručno ugrađuje

Betonsku smešu izvođač radova ručno postavlja i ravna da bi dobio glatku podnu površinu.

3.2.3. Suvomontažni, tj. suvi estrih

Suvi estrih su zapravo ploče od iverice ili vlaknastog cementa koje se postavljaju kao plivajući pod. Prednost ovakvog estriha leži prvenstveno u tome što može da se postavlja tokom cele godine pošto se ne suši; ugradnja je relativno jednostavna i brza; suvi estrih je lakši i tanji te se preko njega jednostavno i brzo postavljaju podne obloge (parket, pločice itd.).

3.2.4. Ručni estrih

Najčešće se radi na malim površinama kao što su kupatila, toaleti, ostave i slično, ali i tamo gde zbog skučenosti nije moguće korišćenje mašina. Može da se koristi i za popunjavanje manjih ili većih otvora ili kanala koji nastaju pri promeni instalacija.

3.2.5. Mašinski estrih

Mašinski estrih čini nekoliko slojeva izolacije i betonska košuljica. Izvođač radova, estrih izliva preko slojeva izolacije, čime se učvršćuju cevi, ili preko betona kao plivajući pod odvojen od građevinskih elemenata objekta te tako sprečava da se zvuk s estriha prenosi na konstrukciju.

3.3. Prednosti i mane mokrog estriha

Budući da se smeša u prahu za mokri estrih pravi u fabrici, ona je ujednačena. Postavljanje zato zahteva finu nivelaciju. Mokri estrih se preporučuje za veće površine ili prostorije u kojima će biti podno grejanje. On je vrlo čvrst i otporan na pritisak i savijanje, zbog kompaktnosti i ravnomernog razlivanja bez neravnina, tako da ni na većim površinama nema dilatacije. S druge strane, najveća mana mu je dužina sušenja - 1 cm debljine mora da se suši nedelju dana i tako progresivno - što deblji estrih to je vreme sušenja duže. Zbog toga i mora da se radi leti kada su spoljne temperature visoke. U jesen ili proleće sušenje bi potrajalo i više meseci - koliko zbog niže temperature toliko i zbog visoke vlažnosti. Zima pak, ni u kom slučaju nije dobra zbog smrzavanja i pucanja. Rečju, mokri estrih nikako nije odgovarajući materijal za kratke rokove. Ubrzavanje sušenja različitim sušačima samo povećava troškove ugradnje.

3.4. Prednosti i mane suvog estriha

Suvi estrih je odlična podloga za sve vrste finalnih podova. Postavlja se brzo, ne treba ga sušiti, i preko njega odmah može da se postavlja finalna podna obloga. Za razliku od mokrih estriha, mnogo su lakši i zato idealni za, recimo, stare drvene stepenice ili međuetažne radove. Slabost im je viša cena te se ljudi za njih odlučuju obično onda kada nema drugog izbora.

4. Postupak izvođenja estriha

4.1. Pravilno postavljanje mokrog estriha

Mokri estrih se deli na tri vrste: klasični cementni, brzovezujući/brzosušeći i samorazlivni. Klasični se radi tako što se najpre u mešalici za beton napravi smeša i mašinski izlije na određenu površinu, a onda majstor ručno ravna površinu zidarskom letvom i na kraju ga uglača posebnom mašinom. Brzovezujući, tj. brzosušeći estrih se radi kada je rok kratak i kada se za nekoliko dana moraju postaviti i podne obloge. Tada u mešalicu za beton ide umesto običnog cementa, brzovezujući. Ovakav estrih je vrlo skup, a cenu postavljanja povećava i uređaj za razvlaživanje koji se u dati prostor mora postaviti da bi se sprečio nastanak visoke koncentracije vlage - vlaga mora ostati ispod 70%.

Samorazlivni estrih je fabrički napravljena smeša koja se dovozi do objekta kamionom-mikserom. Toj smeši se na gradilištu dodaje voda i potom razliva po površini do potrebne visine. U ovom procesu se često desi da se ne uradi razdvajanje dilatacija. Da bi se sprečio nastanak pukotina, estrih se mora odvojiti od zidova i stubova, a odgovarajuće dilatacije odrediti prema debljini, veličini, obliku i dugim karakteristikama estriha. Druga, takođe česta greška, naročito kod klasičnih estriha, jeste ta da se površina dobro ne zagladi, pa kasnije preostale neravnine prave problem pri postavljanju podnih obloga.      

4.2. Pravilno postavljanje suvog estriha   

Suvi estrih obično je troslojni: ravnajući sloj, izolacija i noseći sloj, koji zapravo čine dve krstasto položene ploče. Ravnajući sloj je, u stvari, najsitnija, fina granulacija ili mešani pesak koji se raspe po površini i poravna zidarskom gredom. Pre toga se ne sme zaboraviti da se oko ivica, uza zidove, postavi izolaciona traka koja će kasnije sprečavati prenos zvuka te da su sve instalacione cevi prekrivene sa bar 1 cm peska. Izolacione ploče se postavljaju počevši od vrata pa nadalje, i po potrebi se ukrajaju. Ako je ravnajući sloj tanji od 4 cm, on se može utabati i hodanjem; međutim, kada je deblji, mora se koristiti ručna ili električna presa. Kada se površina sasvim poravna i učvrsti, postavlja se noseći sloj, obično ploče unakrst, jedna preko druge.

Ivične ploče se lepe zajedno, a učvršćuje ih sopstvena težina. Pre postavljanja završne podne obloge, fugne između ploča i glave zavrtnjeva treba zafugovati. Ovako postavljen estrih mora da odstoji i očvrsne 12 sati, a onda može da se počne s finalnim podnim oblogama. Najčešća greška u ovom slučaju je nedovoljna debljina ravnajućeg sloja, tako da se neravnine vide i preko njih se teško ili uopšte ne može postaviti podna obloga. Često se zaboravi i izolaciona traka duž ivice zidova, pa se kasnije zvuci prenose i u druge prostorije.

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMRAVNJAJUĆI SLOJ

Poštovani,

potrebna izrada ravnjajućeg sloja za podno grejanje.

Hvala 37044 1 do 61740 €


........

IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE PODLOGA BETON

Poštovani,

potrebna izrada cementne košuljice, podloga beton.

Hvala 105840 1 do 176400 €


........

IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE U KUĆI

Poštovani,

potrebna izrada košuljice u enterijeru. U pitanju je sprat kuće, podloga je beton star nekoliko meseci.

Hvala 158760 1 do 264600 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, TANKA CEMENTNA KOŠULJICA NA BETONSKI POD, 50 M2 , VISINE 2-3CM
Cementna košuljica, Banoštor

450 € do 750 €

CENA, RAVNAJUĆI SLOJ, 5CM , 70M2
Cementna košuljica, Ostružnica

675 € do 1125 €

CENA, RAVNAJUĆI SLOJ, PRIPREMA ZA POSTAVLJANJE KERAMIKE, KRPLJENJE GIPS RUPE, RUPA NA GIPSU 1M2, KUPATILO 2,2X2M
Cementna košuljica, Subotica

585 € do 975 €

CENA, ESTRIH PREKO POPDNOG GREJANJA, 220 M2
Cementna košuljica, Kladovo

2250 € do 3750 €

CENA, IZLIVANJE CEMENTNE KOSULJICE, 40-50M2
Cementna košuljica, Beograd

585 € do 975 €

CENA, RAVNAJUĆI SLOJ , 115M2
Cementna košuljica, Pančevo

1170 € do 1950 €

CENA, MAŠINSKI RAVNJAJUĆI SLOJ, 60M2
Cementna košuljica, Leštane

675 € do 1125 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA 6CM , 12M2
Cementna košuljica, Beograd

225 € do 375 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 60M2
Cementna košuljica, Sremski Karlovci

585 € do 975 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE, 18M2
Cementna košuljica, Beli Potok (Beograd)

315 € do 525 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 40M2
Cementna košuljica, Kisač

540 € do 900 €

CENA, KOŠULJICA NA PODNO GREJANJE, 90 M2
Cementna košuljica, Sombor

900 € do 1500 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA NA TERASAMA, 37M2
Cementna košuljica, Kragujevac

405 € do 675 €

CENA, ARMIRANA KOŠULJICA, IZOLACIJA, OBIČNA KOŠULJICA, 1500M2
Cementna košuljica, Beograd

18000 € do 30000 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 60-70M2
Cementna košuljica, Aleksinac

720 € do 1200 €

CENA, KOŠULJICA NA POTKROVLJU , 90 M2
Cementna košuljica, Beograd

900 € do 1500 €

CENA, RAVNJAJUĆI SLOJ, 100 M2
Cementna košuljica, Arilje

900 € do 1500 €

CENA, KOŠULJICA U KUPATILU I KUHINJI, OKO 15 M2
Cementna košuljica, Beograd

315 € do 525 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, RAVAN KROV, 175 M2
Cementna košuljica, Kovilj

1620 € do 2700 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE , 20M2
Cementna košuljica, Beograd

405 € do 675 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 65M2
Cementna košuljica, Mihajlovac (Smederevo)

675 € do 1125 €

CENA, MAŠINSKO RAVNANJE PODOVA, 80M2
Cementna košuljica, Kuršumlija

855 € do 1425 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE , 60M2
Cementna košuljica, Beograd

900 € do 1500 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA , 60M2
Cementna košuljica, Ruma

540 € do 900 €

CENA, MAŠINSKI RAVNAJUĆI SLOJ, 90M2
Cementna košuljica, Majur (Šabac)

900 € do 1500 €

CENA, IZRADA RAVNJAJUĆEG SLOJA NA ZATVORENOJ TERASI, 6.5M2
Cementna košuljica, Beograd

135 € do 225 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 360M2
Cementna košuljica, Loznica

3240 € do 5400 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA PREKO PODNOG GREJANJA, 130M2
Cementna košuljica, Ugrinovci (Zemun)

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE ZA PODOVE U KUĆI, 90 M2
Cementna košuljica, Brgule

900 € do 1500 €

CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE U STANU, DRUGI SPRAT, 55M2
Cementna košuljica, Pančevo

585 € do 975 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE, 180 M2
Cementna košuljica, Ečka

1620 € do 2700 €

CENA, IZLIVANJE CEMENTNE KOSULJICE U STANU, 40M2
Cementna košuljica, Beograd

405 € do 675 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 180 M2
Cementna košuljica, Novi Sad

1620 € do 2700 €

CENA, KOŠULJICA SA PADOVIMA NA RAVNOM KROVU, 145M2
Cementna košuljica, Sremska Mitrovica

1305 € do 2175 €

CENA, NIVELISANJE PODA ZA LAMINAT, 32M2
Cementna košuljica, Beograd

315 € do 525 €

CENA, KOŠULJICA PREKO PODNOG GREJANJA, 70M2
Cementna košuljica, Beograd

630 € do 1050 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Cementna košuljica CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

251+ PREDUZEĆA ZA CEMENTNA KOŠULJICA
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE CEMENTNA KOŠULJICA?

 • Cementna košuljica Beograd
 • Cementna košuljica Novi Sad
 • Cementna košuljica Kragujevac
 • Cementna košuljica Niš
 • Cementna košuljica Čačak
 • Cementna košuljica Kraljevo
 • Cementna košuljica Pančevo
 • Cementna košuljica Zrenjanin
 • Cementna košuljica Novi Pazar
 • Cementna košuljica Smederevo
 • Cementna košuljica Subotica
 • Cementna košuljica Aleksinac
 • Cementna košuljica Apatin
 • Cementna košuljica Aranđelovac
 • Cementna košuljica Bačka Palanka
 • Cementna košuljica Bačka Topola
 • Cementna košuljica Bečej
 • Cementna košuljica Bor
 • Cementna košuljica Bujanovac
 • Cementna košuljica Ćuprija
 • Cementna košuljica Gornji Milanovac
 • Cementna košuljica Inđija
 • Cementna košuljica Ivanjica
 • Cementna košuljica Jagodina
 • Cementna košuljica Kikinda
 • Cementna košuljica Knjaževac
 • Cementna košuljica Kovin
 • Cementna košuljica Kruševac
 • Cementna košuljica Kula
 • Cementna košuljica Kuršumlija
 • Cementna košuljica Leskovac
 • Cementna košuljica Loznica
 • Cementna košuljica Negotin
 • Cementna košuljica Paraćin
 • Cementna košuljica Pirot
 • Cementna košuljica Požarevac
 • Cementna košuljica Preševo
 • Cementna košuljica Prijepolje
 • Cementna košuljica Prokuplje
 • Cementna košuljica Ruma
 • Cementna košuljica Šabac
 • Cementna košuljica Senta
 • Cementna košuljica Šid
 • Cementna košuljica Sjenica
 • Cementna košuljica Smederevska Palanka
 • Cementna košuljica Sombor
 • Cementna košuljica Sremska Mitrovica
 • Cementna košuljica Stara Pazova
 • Cementna košuljica Temerin
 • Cementna košuljica Trstenik
 • Cementna košuljica Užice
 • Cementna košuljica Valjevo
 • Cementna košuljica Velika Plana
 • Cementna košuljica Vranje
 • Cementna košuljica Vrbas
 • Cementna košuljica Vršac
 • Cementna košuljica Zaječar
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana