Cementna košuljica Cena

Koliko može da košta cementna košuljica/estrih? Cena estriha zavisi od načina rada, sastava, debljine i, naravno, od naručene količine. Cena klasičnog estriha debljine 4-5 cm iznosi oko 5-6 EUR/m2.

Kome poveriti izvođenje cementne košuljice, odnosno, estriha? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim majstorima za izradu estriha u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA ESTRIHA


Cena estriha. Cena nabavke i ugradnje cementnog estriha s mirkoarmaturom debljine 5 cm.

5.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
6.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Cementna košuljica Cena

DETALJNIJE CENE ZA CEMENTNA KOŠULJICA

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Kompletno pravljenje poda, izolacije 5 cm i estriha 5 cm

Cena postavljanja izolacije EPS 70 od 5 cm i PE folije, pa estriha s polipropilenskim vlaknima; nabavka i ugradnja.€/m2

m2
potražnja>

Estrih s polipropilenskim vlaknima, 5 cm

Cena cementnog estriha 0-4, MB20, armiran polipropilenskim vlaknima. Okvirna cena za oko 100 m2.€/m2

m2
potražnja>

Cena klasične cementne košuljice, 5 cm

Cena klasične cementne košuljice, debljine 5 cm s mirkoarmaturom. Cena nabavke i ugradnje.€/m2

m2
potražnja>

Cena brušenja betona

Cena brušenja betona. Brušenje betona. Cena dijamantskog brušenja betona do visine 2,6 m, bez dodatnih radova i skele.€/m2

m2
potražnja>

Polaganje toplotne izolacije EPS 70 debljine:

Priprema podloge, isporuka i ugradnja toplotne izolacije odabrane debljine ispod košuljice.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>
Ukupno:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Samorazlivni estrih


Koliko košta samorazlivni estrih? Samorazlivni estrih je nešto skuplji od klasičnog, ali u kombinaci...

Proverite i: Samorazlivni estrih Cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Estrih - sve što treba da znate

1. Estrih - šta sve treba da znate?

Estrih pod
Pravljenje estriha je zahtevan posao i mora da ga obavi profesionalac

Estrih je tanka podloga za podne obloge. Postavlja se preko betona ili drugih nosećih materijala građevinske konstrukcije i debljine je nekoliko centimetara. Estrih je smeša cementa ili asfalta i anhidrita, a naziv dobija po vrsti veziva. Tako postoje cementni estrih, samorazlivni, na bazi kalcijumovog sulfata, kao i polimerno-cementni nanosi na bazi polimera i drugi, njima slični. Estrihom se stvara ravna glatka podloga odgovarajuća postavljanju finalnih podnih obloga. Osim toga, estrih je vrlo delotvoran zvučni izolator i protivpožarna barijera. U estrih može da se ugradi podno grejanje, pri čemu se toplota iz cevi prenosi na njega te se dalje ravnomerno širi celim podom. Nanosi se ručno ili mašinski, pri čemu je samo važno da sloj bude ujednačen i ravan, tako da se dobro osuši i lako obradi, a da se ne pojave naprsline ni pukotine.

2. Estrih - izvođači radova

Izrada estriha spada u zahtevnije građevinske radove zbog čega je vrlo važno da nađete iskusne i stručno osposobljene izvođače. Podovi su sasvim izložen deo životnog prostora te je svakako bitno da estrih bude profesionalno ugrađen i kvalitetno obrađen. Estrih možete uraditi i sami, ako detaljno proučite i sledite uputstva.

3. Vrste estriha

3.1. Vrste estriha prema konstrukciji, odnosno, načinu postavljanja

3.1.1. Vezni estrih

Ovo je najjednostavnija vrsta; oni se postavljaju direktno na podlogu u jednom ili više slojeva. Da bi estrih čvrsto prionuo za podlogu, koriste se specijalna sredstva ili emulzije za bolje prianjanje.

3.1.2. Plivajući estrih

Ovo je najsloženija vrsta; od podloge ga odvaja sloj izolacije. Radi se tako da se ostavljaju široke fugne (najmanje 4 mm, a gde su instalacije najmanje 10 mm) između građevinskih elemenata (zidova, stubova, dimnjaka itd.).

3.1.3. Klizni estrih

Njega od podloge odvaja zaštitni sloj (na primer, folija) i fugne širine najmanje 4 mm od ostalih građevinskih elemenata koji međusobno ne smeju da se dodiruju. Klizni estrih se koristi za prostore u kojima se očekuje veće opterećenje, a toplotna i zvučna izolacija su manje bitne. 

3.2. Vrste estriha prema sastavu i načinu postavljanja

3.2.1. Klasični, tj. estrih koji se ručno ugrađuje

Betonsku smešu izvođač radova ručno postavlja i ravna da bi dobio glatku podnu površinu.

3.2.3. Suvomontažni, tj. suvi estrih

Suvi estrih su zapravo ploče od iverice ili vlaknastog cementa koje se postavljaju kao plivajući pod. Prednost ovakvog estriha leži prvenstveno u tome što može da se postavlja tokom cele godine pošto se ne suši; ugradnja je relativno jednostavna i brza; suvi estrih je lakši i tanji te se preko njega jednostavno i brzo postavljaju podne obloge (parket, pločice itd.).

3.2.4. Ručni estrih

Najčešće se radi na malim površinama kao što su kupatila, toaleti, ostave i slično, ali i tamo gde zbog skučenosti nije moguće korišćenje mašina. Može da se koristi i za popunjavanje manjih ili većih otvora ili kanala koji nastaju pri promeni instalacija.

3.2.5. Mašinski estrih

Mašinski estrih čini nekoliko slojeva izolacije i betonska košuljica. Izvođač radova, estrih izliva preko slojeva izolacije, čime se učvršćuju cevi, ili preko betona kao plivajući pod odvojen od građevinskih elemenata objekta te tako sprečava da se zvuk s estriha prenosi na konstrukciju.

3.3. Prednosti i mane mokrog estriha

Budući da se smeša u prahu za mokri estrih pravi u fabrici, ona je ujednačena. Postavljanje zato zahteva finu nivelaciju. Mokri estrih se preporučuje za veće površine ili prostorije u kojima će biti podno grejanje. On je vrlo čvrst i otporan na pritisak i savijanje, zbog kompaktnosti i ravnomernog razlivanja bez neravnina, tako da ni na većim površinama nema dilatacije. S druge strane, najveća mana mu je dužina sušenja - 1 cm debljine mora da se suši nedelju dana i tako progresivno - što deblji estrih to je vreme sušenja duže. Zbog toga i mora da se radi leti kada su spoljne temperature visoke. U jesen ili proleće sušenje bi potrajalo i više meseci - koliko zbog niže temperature toliko i zbog visoke vlažnosti. Zima pak, ni u kom slučaju nije dobra zbog smrzavanja i pucanja. Rečju, mokri estrih nikako nije odgovarajući materijal za kratke rokove. Ubrzavanje sušenja različitim sušačima samo povećava troškove ugradnje.

3.4. Prednosti i mane suvog estriha

Suvi estrih je odlična podloga za sve vrste finalnih podova. Postavlja se brzo, ne treba ga sušiti, i preko njega odmah može da se postavlja finalna podna obloga. Za razliku od mokrih estriha, mnogo su lakši i zato idealni za, recimo, stare drvene stepenice ili međuetažne radove. Slabost im je viša cena te se ljudi za njih odlučuju obično onda kada nema drugog izbora.

4. Postupak izvođenja estriha

4.1. Pravilno postavljanje mokrog estriha

Mokri estrih se deli na tri vrste: klasični cementni, brzovezujući/brzosušeći i samorazlivni. Klasični se radi tako što se najpre u mešalici za beton napravi smeša i mašinski izlije na određenu površinu, a onda majstor ručno ravna površinu zidarskom letvom i na kraju ga uglača posebnom mašinom. Brzovezujući, tj. brzosušeći estrih se radi kada je rok kratak i kada se za nekoliko dana moraju postaviti i podne obloge. Tada u mešalicu za beton ide umesto običnog cementa, brzovezujući. Ovakav estrih je vrlo skup, a cenu postavljanja povećava i uređaj za razvlaživanje koji se u dati prostor mora postaviti da bi se sprečio nastanak visoke koncentracije vlage - vlaga mora ostati ispod 70%.

Samorazlivni estrih je fabrički napravljena smeša koja se dovozi do objekta kamionom-mikserom. Toj smeši se na gradilištu dodaje voda i potom razliva po površini do potrebne visine. U ovom procesu se često desi da se ne uradi razdvajanje dilatacija. Da bi se sprečio nastanak pukotina, estrih se mora odvojiti od zidova i stubova, a odgovarajuće dilatacije odrediti prema debljini, veličini, obliku i dugim karakteristikama estriha. Druga, takođe česta greška, naročito kod klasičnih estriha, jeste ta da se površina dobro ne zagladi, pa kasnije preostale neravnine prave problem pri postavljanju podnih obloga.      

4.2. Pravilno postavljanje suvog estriha   

Suvi estrih obično je troslojni: ravnajući sloj, izolacija i noseći sloj, koji zapravo čine dve krstasto položene ploče. Ravnajući sloj je, u stvari, najsitnija, fina granulacija ili mešani pesak koji se raspe po površini i poravna zidarskom gredom. Pre toga se ne sme zaboraviti da se oko ivica, uza zidove, postavi izolaciona traka koja će kasnije sprečavati prenos zvuka te da su sve instalacione cevi prekrivene sa bar 1 cm peska. Izolacione ploče se postavljaju počevši od vrata pa nadalje, i po potrebi se ukrajaju. Ako je ravnajući sloj tanji od 4 cm, on se može utabati i hodanjem; međutim, kada je deblji, mora se koristiti ručna ili električna presa. Kada se površina sasvim poravna i učvrsti, postavlja se noseći sloj, obično ploče unakrst, jedna preko druge.

Ivične ploče se lepe zajedno, a učvršćuje ih sopstvena težina. Pre postavljanja završne podne obloge, fugne između ploča i glave zavrtnjeva treba zafugovati. Ovako postavljen estrih mora da odstoji i očvrsne 12 sati, a onda može da se počne s finalnim podnim oblogama. Najčešća greška u ovom slučaju je nedovoljna debljina ravnajućeg sloja, tako da se neravnine vide i preko njih se teško ili uopšte ne može postaviti podna obloga. Često se zaboravi i izolaciona traka duž ivice zidova, pa se kasnije zvuci prenose i u druge prostorije.

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMCEMENTNA KOŠULJICA

Poštovani,

na temeljnu ploču debljine 20 cm, ide hidrolizolacija ( hladni premaz, bitumesnke trake) , pa termoizolacija stirodur 10 cm, ploce sa cijevima za podno grijanje na toplu vodu.

ovi radovi bi bili vec uradjeni.

prdemet ponude:

kosuljica - prizemlje 40 m2+sprat oko 38 m2 je predmet ponude. sa vasim materijalom ili varijanta sa mojim materijalom.

Molim kontakt putem Vibera 37044 1 do 61740 €


........

KOŠULJICA U KUĆI, SIVA FAZA IMA STRUJA/VODA

Poštovani,

potrebno izlivanje cementne košuljice u kući, postavlja se laminat.

Hvala 31752 1 do 52920 €


........

IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE

Poštovani,

ppotrebna je izrada cementne košuljice od 5cm za podno grejanje od sredine maja 2023.

Hvala 42336 1 do 70560 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, ESTRIH NA PODNO GREJANJE, CCA 110 M2
Cementna košuljica, Čurug

630 € do 1050 €

CENA, MALTERISANJE UNUTRAŠNJEG PROSTORA I IZLIVANJE CEMENTNE KOŠULJICE, MALTERISANJE CCA 150 M², CEMENTNA KOŠULJICA CCA 50M²
Cementna košuljica, Bešenovo

2700 € do 4500 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE , CCA 3530 M2
Cementna košuljica, Zlatibor

24120 € do 40200 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE, CCA 26 M2
Cementna košuljica, Novi Sad

187.2 € do 312 €

CENA, RAVNAJUĆI SLOJ, CCA 6 M2
Cementna košuljica, Beograd

180 € do 300 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 50M2
Cementna košuljica, Niš

540 € do 900 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA ZA PODNO GRIJANJE, CCA 290M2
Cementna košuljica, Beograd

1305 € do 2175 €

CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE U STANU, CCA 45 M2
Cementna košuljica, Subotica

450 € do 750 €

CENA, CEMENTNA KOŠULICA PREKO PODNOG GREJANJA, CCA 97M2
Cementna košuljica, Platičevo

450 € do 750 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE, CCA 30 M2
Cementna košuljica, Beograd

135 € do 225 €

CENA, RAVNAJUĆI POD PREKO PODNOG GREJANJA, CCA 80M2
Cementna košuljica, Čačak

450 € do 750 €

CENA, CEMENTNA KOSULJICA SA TOPLOTNOM IZOLACIJOM, CCA 20M2
Cementna košuljica, Beograd

270 € do 450 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA ZA CELU KUĆU, NAKON PODNOG GREJANJA, CCA 63M2
Cementna košuljica, Vršac

283.5 € do 472.5 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 90M2
Cementna košuljica, Borča

450 € do 750 €

CENA, ESTRIH, CCA 50M2
Cementna košuljica, Smoljinac

225 € do 375 €

CENA, SAMOLIV NA PODLOGU OD BETONA, CCA 30M2
Cementna košuljica, Beograd

360 € do 600 €

CENA, SANACIJA STARE ILI IZRADA NOVE CEMENTNE KOŠULJICE, CCA 79M2
Cementna košuljica, Beograd

360 € do 600 €

CENA, U STANU KOŠULJICA, CCA 4 X 4M DVE SOBE -15M2 HODNIK
Cementna košuljica, Kraljevo

450 € do 750 €

CENA, IZRADA KOŠULJICE, CCA 100M2
Cementna košuljica, Inđija

450 € do 750 €

CENA, KOŠULJICA 5 CM ZA PODNO GREJANJE, CCA 350M2
Cementna košuljica, Grljan

1575 € do 2625 €

CENA, IZLIVANJE RAVNJAJUĆE MASE, CCA 75 M2
Cementna košuljica, Novo Selo (Vrnjačka Banja)

337.5 € do 562.5 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA NA STIRODUR SA PEČURKAMA ZA PODNO GREJANJE, CCA 80M2
Cementna košuljica, Inđija

360 € do 600 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA SA ZVUČNOM IZOLACIJOM, CCA 70M2
Cementna košuljica, Beograd

540 € do 900 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE U ZAJEDNIČKOJ PROSTORIJI, 50M2
Cementna košuljica, Beograd

585 € do 975 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE, 50M2
Cementna košuljica, Zrenjanin

585 € do 975 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 20M2
Cementna košuljica, Beograd

315 € do 525 €

CENA, KOŠULJICA PREKO TERMOIZOLCIJE I GREJNIH KABLOVA, RUČNA IZRADA, LIFT, 45M2
Cementna košuljica, Beograd

585 € do 975 €

CENA, IZRADA KOSULJICE, CCA 75M2
Cementna košuljica, Novi Pazar

540 € do 900 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE, CA 150M2
Cementna košuljica, Požarevac

1800 € do 3000 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE, 60M2
Cementna košuljica, Pančevo

585 € do 975 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 50-55M2
Cementna košuljica, Temerin

585 € do 975 €

CENA, IZRADA RAVNAJUĆEG SLOJA, 59M2
Cementna košuljica, Beograd

765 € do 1275 €

CENA, RAVNJAJUĆI SLOJ, 28 M2
Cementna košuljica, Ćićevac

315 € do 525 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE , 45M2
Cementna košuljica, Novi Sad

450 € do 750 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE PODLOGA BETON, 100 M2
Cementna košuljica, Bočar

900 € do 1500 €

CENA, POSTAVLJANJE CEMENTNE KOŠULJICE , 20M2
Cementna košuljica, Novi Pazar

315 € do 525 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Cementna košuljica CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

276+ PREDUZEĆA ZA CEMENTNA KOŠULJICA
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE CEMENTNA KOŠULJICA?

 • Cementna košuljica Beograd
 • Cementna košuljica Novi Sad
 • Cementna košuljica Kragujevac
 • Cementna košuljica Niš
 • Cementna košuljica Čačak
 • Cementna košuljica Kraljevo
 • Cementna košuljica Pančevo
 • Cementna košuljica Zrenjanin
 • Cementna košuljica Novi Pazar
 • Cementna košuljica Smederevo
 • Cementna košuljica Subotica
 • Cementna košuljica Aleksinac
 • Cementna košuljica Apatin
 • Cementna košuljica Aranđelovac
 • Cementna košuljica Bačka Palanka
 • Cementna košuljica Bačka Topola
 • Cementna košuljica Bečej
 • Cementna košuljica Bor
 • Cementna košuljica Bujanovac
 • Cementna košuljica Ćuprija
 • Cementna košuljica Gornji Milanovac
 • Cementna košuljica Inđija
 • Cementna košuljica Ivanjica
 • Cementna košuljica Jagodina
 • Cementna košuljica Kikinda
 • Cementna košuljica Knjaževac
 • Cementna košuljica Kovin
 • Cementna košuljica Kruševac
 • Cementna košuljica Kula
 • Cementna košuljica Kuršumlija
 • Cementna košuljica Leskovac
 • Cementna košuljica Loznica
 • Cementna košuljica Negotin
 • Cementna košuljica Paraćin
 • Cementna košuljica Pirot
 • Cementna košuljica Požarevac
 • Cementna košuljica Preševo
 • Cementna košuljica Prijepolje
 • Cementna košuljica Prokuplje
 • Cementna košuljica Ruma
 • Cementna košuljica Šabac
 • Cementna košuljica Senta
 • Cementna košuljica Šid
 • Cementna košuljica Sjenica
 • Cementna košuljica Smederevska Palanka
 • Cementna košuljica Sombor
 • Cementna košuljica Sremska Mitrovica
 • Cementna košuljica Stara Pazova
 • Cementna košuljica Temerin
 • Cementna košuljica Trstenik
 • Cementna košuljica Užice
 • Cementna košuljica Valjevo
 • Cementna košuljica Velika Plana
 • Cementna košuljica Vranje
 • Cementna košuljica Vrbas
 • Cementna košuljica Vršac
 • Cementna košuljica Zaječar
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  +381 11 430 0 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana