Cementna košuljica Cena

  Koliko košta cementna košuljica(estrih)? Cena estriha zavisi od načina rada, debljine estriha i, naravno, od naručene količine. Cena klasičnog estriha debljine 4-5 cm iznosi 5-6 EUR/m2. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim majstorima za estrih, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o postavljanju estriha.

  POŠALJI POTRAŽNJU IZVOĐAČIMA RADOVA >

  CENA ESTRIHA


  Cena estriha. Cena nabavke i ugradnje cementnog estriha s mirkoarmaturom debljine 5 cm.

  5.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  6.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Cementna košuljica Cena

  DETALJNIJE CENE ZA CEMENTNA KOŠULJICA

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Kompletno pravljenje poda, izolacije 5 cm i estriha 5 cm

  Cena postavljanja izolacije EPS 70 od 5 cm i PE folije, pa estriha s polipropilenskim vlaknima; nabavka i ugradnja.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Estrih s polipropilenskim vlaknima, 5 cm

  Cena cementnog estriha 0-4, MB20, armiran polipropilenskim vlaknima. Okvirna cena za oko 100 m2.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Cena klasične cementne košuljice, 5 cm

  Cena klasične cementne košuljice, debljine 5 cm s mirkoarmaturom. Cena nabavke i ugradnje.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Cena brušenja betona

  Cena brušenja betona. Brušenje betona. Cena dijamantskog brušenja betona do visine 2,6 m, bez dodatnih radova i skele.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Polaganje toplotne izolacije EPS 70 debljine:

  Priprema podloge, isporuka i ugradnja toplotne izolacije odabrane debljine ispod košuljice.  €/m2

  m2  €/m2

  m2  €/m2

  m2  €/m2

  m2  €/m2

  m2
  potražnja>
  ZAJEDNO:
  POŠALJI POTRAŽNJU >

  Izlivanje košuljice


  Koliko košta samorazlivni estrih? Samorazlivni estrih je nešto skuplji od klasičnog, ali u kombinaci...

  Proverite i: Izlivanje košuljice Cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin sa svežim idejama i savetima naših autora za uređenje Vašeg stambenog prostora.

  Estrih – sve što treba da znate

  1. Estrih – šta sve treba da znate?

  polaganje-estriha.jpg
  Pravljenje estriha je zahtevan posao i mora da ga obavi profesionalac

  Estrih je tanka podloga za podne obloge. Postavlja se preko betona ili drugih nosećih materijala građevinske konstrukcije i debljine je nekoliko centimetara. Estrih je smeša cementa ili asfalta i anhidrita, a naziv dobija po vrsti veziva. Tako postoje cementni estrih, samorazlivni na bazi kalcijumovog sulfata, kao i polimerno-cementni nanosi na bazi polimera i drugi slični. Estrihom se stvara ravna glatka podloga odgovarajuća postavljanju finalnih podnih obloga. Osim toga, estrih je vrlo delotvoran zvučni izolator i protivpožarna barijera. U estrih može da se ugradi podno grejanje, pri čemu se toplota iz cevi prenosi na estrih te se dalje ravnomerno širi celim podom. Nanosi se ručno ili mašinski, svejedno, pri čemu je samo važno da sloj bude ujednačen i ravan tako da se dobro osuši i lako obradi a da se ne pojave naprsline ni pukotine.

  2. Izvođači radova

  Izrada estriha spada u zahtevnije građevinske radove zbog čega je vrlo važno da nađete iskusne i stručno osposobljene izvođače. Podovi su sasvim izložen deo životnog prostora te je svakako bitno da estrih bude profesionalno ugrađen i kvalitetno obrađen. Estrih možete uraditi i sami, ako detaljno proučite i sledite uputstva.

  3. Vrste estriha

  3.1. Vrste estriha prema konstrukciji, odnosno, načinu postavljanja

  3.1.1. Vezni estrih

  Ovo je najjednostavnija vrsta; oni se postavljaju direktno na podlogu u jednom ili više slojeva. Da bi estrih čvrsto prionuo za podlogu, koriste se specijalna sredstva ili emulzije za bolje prianjanje.

  3.1.2. Plivajući estrih

  Ovo je najsloženija vrsta; od podloge ga odvaja sloj izolacije. Radi se tako da se ostavljaju široke fugne (najmanje 4 mm, a gde su instalacije najmanje 10 mm) između građevinskih elemenata (zidova, stubova, dimnjaka itd.).

  3.1.3. Klizni estrih

  Njega od podloge odvaja zaštitni sloj (na primer, folija) i fugne širine najmanje 4 mm od ostalih građevinskih elemenata koji međusobno ne smeju da se dodiruju. Klizni estrih se koristi za prostore u kojima se očekuje veće opterećenje, a toplotna i zvučna izolacija su manje bitne. 

  3.2. Vrste estriha prema sastavu i načinu postavljanja

  3.2.1. Klasični, tj. estrih koji se ručno ugrađuje

  Betonsku smešu izvođač radova ručno postavlja i ravna da bi dobio glatku podnu površinu.

  3.2.3. Suvomontažni, tj. suvi estrih

  Suvi estrih su zapravo ploče od iverice ili vlaknastog cementa koje se postavljaju kao plivajući pod. Prednosti suvog estriha su to da može da se montira tokom cele godine pošto se ne suši; ugradnja je relativno jednostavna i brza; suvi estrih je lakši i tanji te se preko njega jednostavno i brzo postavljaju podne obloge (parket, pločice itd.).

  3.2.4. Ručni estrih

  Najčešće se radi na malim površinama kao što su kupatila, toaleti, ostave i slično, ali i tamo gde zbog skučenosti nije moguće korišćenje mašina. Može da se koristi i za popunjavanje manjih ili većih otvora ili kanala koji nastaju pri promeni instalacija.

  3.2.5. Mašinski estrih

  Mašinski estrih čini nekoliko slojeva izolacije i betonska košuljica. Izvođač radova estrih izliva preko slojeva izolacije čime se učvršćuju cevi, preko betona kao plivajući pod odvojen od građevinskih elemenata objekta te tako sprečava da se zvuk s estriha prenosi na konstrukciju.

  3.3. Prednosti i mane mokrog estriha

  Budući da se smeša u prahu za mokri estrih pravi u fabrici, ona je ujednačena. Postavljanje zato zahteva finu nivelaciju. Mokri estrih se preporučuje za veće površine ili prostorije u kojima će biti podno grejanje. On je vrlo čvrst i otporan na pritisak i savijanje, zbog kompaktnosti i ravnomernog razlivanja bez neravnina tako da ni na većim površinama nema diletacije. S druge strane, najveća mana mu je dužina sušenja – 1 cm debljine mora da se suši nedelju dana i tako progresivno – što deblji estrih to je vreme sušenja duže. Zbog toga i mora da se radi leti kada su spoljne temperature visoke. U jesen ili proleće sušenje bi potrajalo i više meseci – koliko zbog niže temperature toliko i zbog visoke vlažnosti. Zima pak, ni u kom slučaju nije dobra zbog smrzavanja i pucanja. Rečju, mokri estrih nikako nije odgovarajući materijal za kratke rokove. Ubrzavanje sušenja različitim sušačima samo povećava troškove ugradnje.

  3.4. Prednosti i mane suvog estriha

  Suvi estrih je odlična podloga za sve vrste finalnih podova. Postavlja se brzo, ne treba ga sušiti, i preko njega odmah može da se postavlja finalna podna obloga. Za razliku od mokrih estriha, mnogo su lakši i zato idealni za, recimo, stare drvene stepenice ili međuetažne radove. Slabost im je viša cena te se ljudi za njih odlučuju obično onda kada nema drugog izbora.

  4. Postupak

  4.1. Pravilno postavljanje mokrog estriha

  Mokri estrih se deli na tri vrste: klasični cementni, brzovezujući/brzosušeći i samorazlivni. Klasični se radi tako što se najpre u mešalici za beton napravi smeša i mašinski izlije na određenu površinu, a onda majstor ručno ravna površinu zidarskom letvom i na kraju ga uglača posebnom mašinom. Brzovezujući, tj. brzosušeći estrih se radi kada je rok kratak i kada se za nekoliko dana moraju postaviti i podne obloge. Tada u mešalicu za beton ide umesto običnog cementa, brzovezujući. Ovakav estrih je vrlo skup, a cenu postavljanja povećava i uređaj za razvlaživanje koji se u dati prostor mora postaviti da bi se sprečio nastanak visoke koncentracije vlage – vlaga mora ostati ispod 70%. Samorazlivni estrih je fabrički napravljena smeša koja se dovozi do objekta kamionom-mikserom. Toj smeši se na gradilištu dodaje voda i potom razliva po površini do potrebne visine. U ovom procesu se često desi da se ne uradi razdvajanje diletacija. Da bi se sprečio nastanak pukotina, estrih se mora odvojiti od zidova i stubova, a odgovarajuće diletacije odrediti prema debljini, veličini, obliku i dugim karakteristikama estriha. Druga, takođe česta greška, naročito kod klasičnih estriha je ta da se površina dobro ne zagladi, pa kasnije preostale neravnine prave problem pri postavljanju podnih obloga.      

  4.2. Pravilno postavljanje suvog estriha   

  Suvi estrih obično je troslojni: ravnajući sloj, izolacija i noseći sloj koji čine zapravo dve krstasto položene ploče. Ravnajući sloj je, u stvari, najsitnija, fina granulacija ili mešani pesak koja se raspe po površini i poravna zidarskom gredom. Pre toga se ne sme zaboraviti da se oko ivica, uza zidove postavi izolaciona traka koja će kasnije sprečavati prenos zvuka te da su sve instalacione cevi prekrivene sa bar 1 cm peska. Izolacione ploče se postavljaju počevši od vrata pa nadalje, i po potrebi se ukrajaju. Ako je ravnajući sloj tanji od 4 cm on se može utabati i hodanjem; međutim, kada je deblji, mora se koristiti ručna ili električna presa. Kada je površina sasvim poravna i učvrsti, postavlja se noseći sloj, oblično ploče unakrst, jedna preko druge. Ivične ploče se lepe zajedno, a učvršćuje ih sopstvena težina. Pre postavljanja završne podne obloge, fugne između ploča i glave zavrtnjeva treba zafugovati. Ovako postavljen estrih mora da odstoji i očvrsne 12 sati, a onda može da se počne s  finalnim podnim oblogama. Najčešća greška u ovom slučaju je nedovoljna debljina ravnajućeg sloja, tako da se neravnine vide i preko njih se teško ili uopšte ne može postaviti podna obloga. Često se zaboravi i izolaciona traka duž ivice zidova, pa se kasnije zvuci prenose i u druge prostorije.    

   

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  CEMENTNA KOŠULJICA

  Poštovani,


  na podno grejanje potrebno je da se izlije cementna košuljica debljine oko 5cm.Podloga je beton.


  Hvala 306 € do 510 €


  ........

  ESTRIH NA PODNO GREJANJE

  Poštovani,


  potrebno mi je nalivanje košuljice na podno grejanje, delimično će se posle postavljati keramika.


  Hvala 270 € do 450 €


  ........

  IZLIVANJE KOŠULJICE NA SPRATU KUĆE

  Poštovnai,

  u pitanju je porodična kuća u Borči. Na spratu je urađeno kupatilo i wc, i u ostatku kuće mi je potrebna cementna košuljica da bih postavio podove. Tri sobe, dnevna soba, trpezarija i kuhinja imaju ukupnu površinu od oko 80 metara kvadratnih. Na mestima je neravan beton, ali to nije ništa posebno. Pristupačan je prilaz delovima koji treba da se urade.


  Hvala 405 € do 675 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 50M2
  Cementna košuljica, Ugrinovci (Zemun)

  270 € do 450 €

  CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE PREKO PODNOG GREJANJA, CCA 55M2
  Cementna košuljica, Nadalj

  306 € do 510 €

  CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 30M2
  Cementna košuljica, Veliko Gradište

  180 € do 300 €

  CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE, 150 M2
  Cementna košuljica, Vašica

  900 € do 1500 €

  CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE, 100 M2
  Cementna košuljica, Golubinci

  900 € do 1500 €

  CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE, CCA 14M2
  Cementna košuljica, Beograd

  81 € do 135 €

  CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 16M2
  Cementna košuljica, Krnješevci

  76.5 € do 127.5 €

  CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 2* 80M2
  Cementna košuljica, Barajevo

  900 € do 1500 €

  CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE I POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 30M2
  Cementna košuljica, Jagodina

  306 € do 510 €

  CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 66 M2
  Cementna košuljica, Novi Sad

  324 € do 540 €

  CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 43M2
  Cementna košuljica, Subotica

  234 € do 390 €

  CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 5000 M2
  Cementna košuljica, Beograd

  9000 € do 15000 €

  CENA, CEMENTA KOŠULJICA, CCA 120M2
  Cementna košuljica, Kragujevac

  540 € do 900 €

  CENA, IZRADA ESTRIHA, CCA 200M2
  Cementna košuljica, Braničevo

  1080 € do 1800 €

  CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE, CCA 30 M2
  Cementna košuljica, Sremski Karlovci

  162 € do 270 €

  CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 100 M2
  Cementna košuljica, Vrdnik

  540 € do 900 €

  CENA, CEMENTA KOŠULJICA, CCA 8M2
  Cementna košuljica, Mali Požarevac

  72 € do 120 €

  CENA, CEMENTA KOŠULJICA, CCA 80M2
  Cementna košuljica, Ugrinovci (Zemun)

  360 € do 600 €

  CENA, CEMENTNA KOŠULJICA , CCA 35M2
  Cementna košuljica, Stojnik

  180 € do 300 €

  CENA, UNUTRAŠNJE MALTERISANJE I KOŠULJICA , 800M2 MALTERISANJE I 300 M2 RAVNAJUČI SLOJ
  Cementna košuljica, Niš

  5850 € do 9750 €

  CENA, CEMENTA KOŠULJICA, CCA 85 M2
  Cementna košuljica, Beograd

  450 € do 750 €

  CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE, CCA 40M2
  Cementna košuljica, Sonta

  225 € do 375 €

  CENA, PRIPREMA PODLOGE I POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 15 M2
  Cementna košuljica, Ruma

  180 € do 300 €

  CENA, CEMENTA KOŠULJICA, CCA 40M2
  Cementna košuljica, Beograd

  270 € do 450 €

  CENA, IZLIVANJE CEMENTNE KOŠULJICE, CCA 85M2, CA. 6CM DEBLJINE
  Cementna košuljica, Novi Sad

  765 € do 1275 €

  CENA, CEMENTNA KOŠULJICA , 82M2
  Cementna košuljica, Dobanovci

  1350 € do 2250 €

  CENA, RAVNAJUCI SLOJ ZA KUĆU, 120M2
  Cementna košuljica, Lapovo Varoš

  630 € do 1050 €

  CENA, KOŠULJICA I PODNO GREJANJE, 100M2
  Cementna košuljica, Ljukovo

  1440 € do 2400 €

  CENA, IZLIVANJE CEMENTNE KOŠULJICE, CCA 200M2
  Cementna košuljica, Zrenjanin

  1800 € do 3000 €

  CENA, CEMENTA KOŠULJICA, CCA 40M2
  Cementna košuljica, Novi Sad

  360 € do 600 €

  CENA, CEMENTA KOŠULJICA, CCA 90M2
  Cementna košuljica, Novi Banovci

  450 € do 750 €

  CENA, CEMENTA KOŠULJICA, CCA 60 M2
  Cementna košuljica, Novi Sad

  324 € do 540 €

  CENA, CEMENTA KOŠULJICA, CCA 30M2
  Cementna košuljica, Beograd

  162 € do 270 €

  CENA, CEMENTA KOŠULJICA, CCA 100 M2
  Cementna košuljica, Beograd

  540 € do 900 €

  CENA, CEMENTA KOŠULJICA, CCA 25M2
  Cementna košuljica, Beograd

  135 € do 225 €

  CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, CCA 105M2
  Cementna košuljica, Topola

  810 € do 1350 €  Pogledaj druge završene projekte i cene

  CEMENTNA KOŠULJICA CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 132 PREDUZEĆA ZA CEMENTNA KOŠULJICA


  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE CEMENTNA KOŠULJICA?

 • Cementna košuljica Aleksinac
 • Cementna košuljica Apatin
 • Cementna košuljica Aranđelovac
 • Cementna košuljica Bačka Palanka
 • Cementna košuljica Bačka Topola
 • Cementna košuljica Bečej
 • Cementna košuljica Beograd
 • Cementna košuljica Bor
 • Cementna košuljica Bujanovac
 • Cementna košuljica Čačak
 • Cementna košuljica Ćuprija
 • Cementna košuljica Gornji Milanovac
 • Cementna košuljica Inđija
 • Cementna košuljica Ivanjica
 • Cementna košuljica Jagodina
 • Cementna košuljica Kikinda
 • Cementna košuljica Knjaževac
 • Cementna košuljica Kovin
 • Cementna košuljica Kragujevac
 • Cementna košuljica Kraljevo
 • Cementna košuljica Kruševac
 • Cementna košuljica Kula
 • Cementna košuljica Kuršumlija
 • Cementna košuljica Leskovac
 • Cementna košuljica Loznica
 • Cementna košuljica Negotin
 • Cementna košuljica Niš
 • Cementna košuljica Novi Pazar
 • Cementna košuljica Novi Sad
 • Cementna košuljica Pančevo
 • Cementna košuljica Paraćin
 • Cementna košuljica Pirot
 • Cementna košuljica Požarevac
 • Cementna košuljica Preševo
 • Cementna košuljica Prijepolje
 • Cementna košuljica Prokuplje
 • Cementna košuljica Ruma
 • Cementna košuljica Šabac
 • Cementna košuljica Senta
 • Cementna košuljica Šid
 • Cementna košuljica Sjenica
 • Cementna košuljica Smederevo
 • Cementna košuljica Smederevska Palanka
 • Cementna košuljica Sombor
 • Cementna košuljica Sremska Mitrovica
 • Cementna košuljica Stara Pazova
 • Cementna košuljica Subotica
 • Cementna košuljica Temerin
 • Cementna košuljica Trstenik
 • Cementna košuljica Užice
 • Cementna košuljica Valjevo
 • Cementna košuljica Velika Plana
 • Cementna košuljica Vranje
 • Cementna košuljica Vrbas
 • Cementna košuljica Vršac
 • Cementna košuljica Zaječar
 • Cementna košuljica Zrenjanin
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Železnička 9
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana