Za područje

  Cementna košuljica, mokri estrih, cena

  Koliko može da košta mokri estrih, odnosno, cementna košuljica? Cena mokrog estriha zavisi od načina rada, sastava, debljine i, naravno, od naručene količine. Cena klasičnog estriha debljine 4-5 cm iznosi oko 5-6 EUR/m2.

  Kome poveriti izvođenje mokrog estriha, odnosno, cementne košuljice? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim majstorima za izradu estriha u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena estriha


  Cena estriha. Cena nabavke i ugradnje cementnog estriha s mirkoarmaturom debljine 5 cm.

  9.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  14.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Cementna košuljica, mokri estrih

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Kompletno pravljenje poda, izolacije 5 cm i estriha 5 cm

  Cena postavljanja izolacije EPS 70 od 5 cm i PE folije, pa estriha s polipropilenskim vlaknima; nabavka i ugradnja.


  m2

  €/m2

  Estrih sa polipropilenskim vlaknima, 5 cm

  Cena cementnog estriha 0-4, MB20, armiran polipropilenskim vlaknima. Okvirna cena za oko 100 m2.


  m2

  €/m2

  Cena klasične cementne košuljice, 5 cm

  Cena klasične cementne košuljice, debljine 5 cm s mirkoarmaturom. Cena nabavke i ugradnje.


  m2

  €/m2

  Cena brušenja betona

  Cena brušenja betona. Brušenje betona. Cena dijamantskog brušenja betona do visine 2,6 m, bez dodatnih radova i skele.


  m2

  €/m2

  Postavljanje toplotne izolacije EPS 70 debljine:

  Priprema podloge, isporuka i ugradnja toplotne izolacije odabrane debljine ispod estriha.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Ukupno:
  Pošalji potražnju >

  Samorazlivni estrih


  Koliko košta samorazlivni estrih? Samorazlivni estrih je nešto skuplji od klasičnog, ali u kombinaci...

  Proverite i: Samorazlivni estrih, cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Estrih - sve što treba da znate

  1. Estrih - šta sve treba da znate?

  Estrih
  Pravljenje estriha je zahtevan posao i mora da ga obavi profesionalac

  Estrih je tanka podloga za podne obloge. Postavlja se preko betona ili drugih nosećih materijala građevinske konstrukcije i debljine je nekoliko centimetara. Estrih je smeša cementa ili asfalta i anhidrita, a naziv dobija po vrsti veziva. Tako postoje cementni estrih, samorazlivni, na bazi kalcijumovog sulfata, kao i polimerno-cementni nanosi na bazi polimera i drugi, njima slični. Estrihom se stvara ravna glatka podloga odgovarajuća postavljanju finalnih podnih obloga. Osim toga, estrih je vrlo delotvoran zvučni izolator i protivpožarna barijera. U estrih može da se ugradi podno grejanje, pri čemu se toplota iz cevi prenosi na njega te se dalje ravnomerno širi celim podom. Nanosi se ručno ili mašinski, pri čemu je samo važno da sloj bude ujednačen i ravan, tako da se dobro osuši i lako obradi, a da se ne pojave naprsline ni pukotine.

  2. Estrih - izvođači radova

  Izrada estriha spada u zahtevnije građevinske radove zbog čega je vrlo važno da nađete iskusne i stručno osposobljene izvođače. Podovi su sasvim izložen deo životnog prostora te je svakako bitno da estrih bude profesionalno ugrađen i kvalitetno obrađen. Estrih možete uraditi i sami, ako detaljno proučite i sledite uputstva.

  3. Vrste estriha

  3.1. Vrste estriha prema konstrukciji, odnosno, načinu postavljanja

  3.1.1. Vezni estrih

  Ovo je najjednostavnija vrsta; oni se postavljaju direktno na podlogu u jednom ili više slojeva. Da bi estrih čvrsto prionuo za podlogu, koriste se specijalna sredstva ili emulzije za bolje prianjanje.

  3.1.2. Plivajući estrih

  Ovo je najsloženija vrsta; od podloge ga odvaja sloj izolacije. Radi se tako da se ostavljaju široke fugne (najmanje 4 mm, a gde su instalacije najmanje 10 mm) između građevinskih elemenata (zidova, stubova, dimnjaka itd.).

  3.1.3. Klizni estrih

  Njega od podloge odvaja zaštitni sloj (na primer, folija) i fugne širine najmanje 4 mm od ostalih građevinskih elemenata koji međusobno ne smeju da se dodiruju. Klizni estrih se koristi za prostore u kojima se očekuje veće opterećenje, a toplotna i zvučna izolacija su manje bitne. 

  3.2. Vrste estriha prema sastavu i načinu postavljanja

  3.2.1. Klasični, tj. estrih koji se ručno ugrađuje

  Betonsku smešu izvođač radova ručno postavlja i ravna da bi dobio glatku podnu površinu.

  3.2.3. Suvomontažni, tj. suvi estrih

  Suvi estrih su zapravo ploče od iverice ili vlaknastog cementa koje se postavljaju kao plivajući pod. Prednost ovakvog estriha leži prvenstveno u tome što može da se postavlja tokom cele godine pošto se ne suši; ugradnja je relativno jednostavna i brza; suvi estrih je lakši i tanji te se preko njega jednostavno i brzo postavljaju podne obloge (parket, pločice itd.).

  3.2.4. Ručni estrih

  Najčešće se radi na malim površinama kao što su kupatila, toaleti, ostave i slično, ali i tamo gde zbog skučenosti nije moguće korišćenje mašina. Može da se koristi i za popunjavanje manjih ili većih otvora ili kanala koji nastaju pri promeni instalacija.

  3.2.5. Mašinski estrih

  Mašinski estrih čini nekoliko slojeva izolacije i betonska košuljica. Izvođač radova, estrih izliva preko slojeva izolacije, čime se učvršćuju cevi, ili preko betona kao plivajući pod odvojen od građevinskih elemenata objekta te tako sprečava da se zvuk s estriha prenosi na konstrukciju.

  3.3. Prednosti i mane mokrog estriha

  Budući da se smeša u prahu za mokri estrih pravi u fabrici, ona je ujednačena. Postavljanje zato zahteva finu nivelaciju. Mokri estrih se preporučuje za veće površine ili prostorije u kojima će biti podno grejanje. On je vrlo čvrst i otporan na pritisak i savijanje, zbog kompaktnosti i ravnomernog razlivanja bez neravnina, tako da ni na većim površinama nema dilatacije. S druge strane, najveća mana mu je dužina sušenja - 1 cm debljine mora da se suši nedelju dana i tako progresivno - što deblji estrih to je vreme sušenja duže. Zbog toga i mora da se radi leti kada su spoljne temperature visoke. U jesen ili proleće sušenje bi potrajalo i više meseci - koliko zbog niže temperature toliko i zbog visoke vlažnosti. Zima pak, ni u kom slučaju nije dobra zbog smrzavanja i pucanja. Rečju, mokri estrih nikako nije odgovarajući materijal za kratke rokove. Ubrzavanje sušenja različitim sušačima samo povećava troškove ugradnje.

  3.4. Prednosti i mane suvog estriha

  Suvi estrih je odlična podloga za sve vrste finalnih podova. Postavlja se brzo, ne treba ga sušiti, i preko njega odmah može da se postavlja finalna podna obloga. Za razliku od mokrih estriha, mnogo su lakši i zato idealni za, recimo, stare drvene stepenice ili međuetažne radove. Slabost im je viša cena te se ljudi za njih odlučuju obično onda kada nema drugog izbora.

  4. Postupak izvođenja estriha

  4.1. Pravilno postavljanje mokrog estriha

  Mokri estrih se deli na tri vrste: klasični cementni, brzovezujući/brzosušeći i samorazlivni. Klasični se radi tako što se najpre u mešalici za beton napravi smeša i mašinski izlije na određenu površinu, a onda majstor ručno ravna površinu zidarskom letvom i na kraju ga uglača posebnom mašinom. Brzovezujući, tj. brzosušeći estrih se radi kada je rok kratak i kada se za nekoliko dana moraju postaviti i podne obloge. Tada u mešalicu za beton ide umesto običnog cementa, brzovezujući. Ovakav estrih je vrlo skup, a cenu postavljanja povećava i uređaj za razvlaživanje koji se u dati prostor mora postaviti da bi se sprečio nastanak visoke koncentracije vlage - vlaga mora ostati ispod 70%.

  Samorazlivni estrih je fabrički napravljena smeša koja se dovozi do objekta kamionom-mikserom. Toj smeši se na gradilištu dodaje voda i potom razliva po površini do potrebne visine. U ovom procesu se često desi da se ne uradi razdvajanje dilatacija. Da bi se sprečio nastanak pukotina, estrih se mora odvojiti od zidova i stubova, a odgovarajuće dilatacije odrediti prema debljini, veličini, obliku i dugim karakteristikama estriha. Druga, takođe česta greška, naročito kod klasičnih estriha, jeste ta da se površina dobro ne zagladi, pa kasnije preostale neravnine prave problem pri postavljanju podnih obloga.      

  4.2. Pravilno postavljanje suvog estriha   

  Suvi estrih obično je troslojni: ravnajući sloj, izolacija i noseći sloj, koji zapravo čine dve krstasto položene ploče. Ravnajući sloj je, u stvari, najsitnija, fina granulacija ili mešani pesak koji se raspe po površini i poravna zidarskom gredom. Pre toga se ne sme zaboraviti da se oko ivica, uza zidove, postavi izolaciona traka koja će kasnije sprečavati prenos zvuka te da su sve instalacione cevi prekrivene sa bar 1 cm peska. Izolacione ploče se postavljaju počevši od vrata pa nadalje, i po potrebi se ukrajaju. Ako je ravnajući sloj tanji od 4 cm, on se može utabati i hodanjem; međutim, kada je deblji, mora se koristiti ručna ili električna presa. Kada se površina sasvim poravna i učvrsti, postavlja se noseći sloj, obično ploče unakrst, jedna preko druge.

  Ivične ploče se lepe zajedno, a učvršćuje ih sopstvena težina. Pre postavljanja završne podne obloge, fugne između ploča i glave zavrtnjeva treba zafugovati. Ovako postavljen estrih mora da odstoji i očvrsne 12 sati, a onda može da se počne s finalnim podnim oblogama. Najčešća greška u ovom slučaju je nedovoljna debljina ravnajućeg sloja, tako da se neravnine vide i preko njih se teško ili uopšte ne može postaviti podna obloga. Često se zaboravi i izolaciona traka duž ivice zidova, pa se kasnije zvuci prenose i u druge prostorije.

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Mašinsko malterisanje i izrada ravnajućeg sloja

  Potrebno unutrašnje mašinsko malterisanje zidova ( bez plafona ) oko 400 kvadrata i izrada cementne košuljice 5 cm površina 72 kvadrata. 211680 € do 352800 €

  ........

  Suvi estrih

  Potreban suvi estrih sa nivelacijom poda. Pod je na tlu, urađena je betonska podloga i SIKA hidroizolacija. Završni pod će biti LVT 3mm. 63504 € do 105840 €

  ........

  Izrada košuljice

  Potrebna izrada mašinska košuljice sa našim materijalom, cca 100 m2. 47628 € do 79380 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Kosuljica 5cm, podum i garaža, caa 120 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Beograd

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izrada cementne košuljice, cca 90 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Mladenovac

  810 € do 1350 €

  Cena, Cementna košuljica, cca 60m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Mladenovac

  540 € do 900 €

  Cena, Izrada košuljice, 30m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Niška Banja

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada cementne košuljica debljine 5 cm, cca 37 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Beograd

  333 € do 555 €

  Cena, Skidanje parketa i izlivanje košuljice, cca 18m²
  Cementna košuljica, mokri estrih, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Izlivanje košuljice, cca 20m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada cementne košuljice, cca 90m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Inđija

  810 € do 1350 €

  Cena, Cementna košuljica, spoljna terasa, Oko100m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Ralja

  900 € do 1500 €

  Cena, Izrada cementne kosuljice sa toplotnom izlocijom, 58 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Grocka

  540 € do 900 €

  Cena, Izrada ravnajućeg sloja, cca 59 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Izlivanje cementne košuljice, cca 50m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Novi Sad

  450 € do 750 €

  Cena, Cementna košuljica, cca 50m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Ljubovija

  450 € do 750 €

  Cena, Izrada cementne košuljice, 69 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Beograd

  450 € do 750 €

  Cena, Izlivanje mokrog estriha, cca 165 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Subotica

  1485 € do 2475 €

  Cena, Stavljanje cementne košuljice na pod u kuhinji, cca 16 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Beograd

  108 € do 180 €

  Cena, Izvlačenje košuljice, cca 15m²
  Cementna košuljica, mokri estrih, Temerin

  360 € do 600 €

  Cena, Nivelisanje/izlivanje košuljice u renoviranoj kući, cca 150m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Vrbas

  1350 € do 2250 €

  Cena, Izrada cementne košuljice, cca 100 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Vrčin

  900 € do 1500 €

  Cena, Štemanje cementne košuljice, cca 15m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Valjevo

  270 € do 450 €

  Cena, Cementna livena košuljica, 300 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Beograd

  1530 € do 2550 €

  Cena, Izlivanje cementne košuljice, 55 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Užice

  180 € do 300 €

  Cena, Izrada kompletne košuljice, 95 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Novo Selo (Niš)

  540 € do 900 €

  Cena, Izrada košuljice iznad podnog grejanja, cca 11 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Košuljica, cca 50m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Bečej

  450 € do 750 €

  Cena, Košuljica preko podnog grejanja, cca 55m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Novi Sad

  495 € do 825 €

  Cena, Cementna košuljica, cca 27m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Zrenjanin

  270 € do 450 €

  Cena, Podizvođači za cementne košuljice, od 2500 do 3000 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Novi Sad

  13500 € do 22500 €

  Cena, Izrada cementne košuljice, cca 30m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Ruma

  270 € do 450 €

  Cena, Cementni estrih, 160m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Deronje

  720 € do 1200 €

  Cena, Postavljanje cementne košuljice, cca 16 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Novi Sad

  144 € do 240 €

  Cena, Postavljanje košuljice, cca 16 m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Kruševac

  144 € do 240 €

  Cena, Mašinska izrada cementne košuljice, cca 600m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Bor

  5400 € do 9000 €

  Cena, Ravnajući sloj podrum i prizemlje, cca 110m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Mionica

  990 € do 1650 €

  Cena, Košuljica na tarasama, cca 75m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Beograd

  675 € do 1125 €

  Cena, Cementna košuljica, cca 60m2
  Cementna košuljica, mokri estrih, Surčin

  540 € do 900 €  Pogledajte druge završene projekte i cene
  Tražite dobre izvođače radova za područje Cementna košuljica, mokri estrih?

  Cementna košuljica, mokri estrih cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  311+ Preduzeća za Cementna košuljica, mokri estrih
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana