Cementna košuljica Cena

Koliko može da košta cementna košuljica/estrih? Cena estriha zavisi od načina rada, sastava, debljine i, naravno, od naručene količine. Cena klasičnog estriha debljine 4-5 cm iznosi oko 5-6 EUR/m2.

Kome poveriti izvođenje cementne košuljice, odnosno, estriha? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim majstorima za izradu estriha u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CENA ESTRIHA


Cena estriha. Cena nabavke i ugradnje cementnog estriha s mirkoarmaturom debljine 5 cm.

5.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
6.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Cementna košuljica Cena

DETALJNIJE CENE ZA CEMENTNA KOŠULJICA

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Kompletno pravljenje poda, izolacije 5 cm i estriha 5 cm

Cena postavljanja izolacije EPS 70 od 5 cm i PE folije, pa estriha s polipropilenskim vlaknima; nabavka i ugradnja.€/m2

m2
potražnja>

Estrih s polipropilenskim vlaknima, 5 cm

Cena cementnog estriha 0-4, MB20, armiran polipropilenskim vlaknima. Okvirna cena za oko 100 m2.€/m2

m2
potražnja>

Cena klasične cementne košuljice, 5 cm

Cena klasične cementne košuljice, debljine 5 cm s mirkoarmaturom. Cena nabavke i ugradnje.€/m2

m2
potražnja>

Cena brušenja betona

Cena brušenja betona. Brušenje betona. Cena dijamantskog brušenja betona do visine 2,6 m, bez dodatnih radova i skele.€/m2

m2
potražnja>

Polaganje toplotne izolacije EPS 70 debljine:

Priprema podloge, isporuka i ugradnja toplotne izolacije odabrane debljine ispod košuljice.€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2€/m2

m2
potražnja>
ZAJEDNO:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Samorazlivni estrih


Koliko košta samorazlivni estrih? Samorazlivni estrih je nešto skuplji od klasičnog, ali u kombinaci...

Proverite i: Samorazlivni estrih Cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Estrih - sve što treba da znate

1. Estrih - šta sve treba da znate?

estrih.jpg
Pravljenje estriha je zahtevan posao i mora da ga obavi profesionalac

Estrih je tanka podloga za podne obloge. Postavlja se preko betona ili drugih nosećih materijala građevinske konstrukcije i debljine je nekoliko centimetara. Estrih je smeša cementa ili asfalta i anhidrita, a naziv dobija po vrsti veziva. Tako postoje cementni estrih, samorazlivni, na bazi kalcijumovog sulfata, kao i polimerno-cementni nanosi na bazi polimera i drugi, njima slični. Estrihom se stvara ravna glatka podloga odgovarajuća postavljanju finalnih podnih obloga. Osim toga, estrih je vrlo delotvoran zvučni izolator i protivpožarna barijera. U estrih može da se ugradi podno grejanje, pri čemu se toplota iz cevi prenosi na njega te se dalje ravnomerno širi celim podom. Nanosi se ručno ili mašinski, pri čemu je samo važno da sloj bude ujednačen i ravan, tako da se dobro osuši i lako obradi, a da se ne pojave naprsline ni pukotine.

2. Izvođači radova

Izrada estriha spada u zahtevnije građevinske radove zbog čega je vrlo važno da nađete iskusne i stručno osposobljene izvođače. Podovi su sasvim izložen deo životnog prostora te je svakako bitno da estrih bude profesionalno ugrađen i kvalitetno obrađen. Estrih možete uraditi i sami, ako detaljno proučite i sledite uputstva.

3. Vrste estriha

3.1. Vrste estriha prema konstrukciji, odnosno, načinu postavljanja

3.1.1. Vezni estrih

Ovo je najjednostavnija vrsta; oni se postavljaju direktno na podlogu u jednom ili više slojeva. Da bi estrih čvrsto prionuo za podlogu, koriste se specijalna sredstva ili emulzije za bolje prianjanje.

3.1.2. Plivajući estrih

Ovo je najsloženija vrsta; od podloge ga odvaja sloj izolacije. Radi se tako da se ostavljaju široke fugne (najmanje 4 mm, a gde su instalacije najmanje 10 mm) između građevinskih elemenata (zidova, stubova, dimnjaka itd.).

3.1.3. Klizni estrih

Njega od podloge odvaja zaštitni sloj (na primer, folija) i fugne širine najmanje 4 mm od ostalih građevinskih elemenata koji međusobno ne smeju da se dodiruju. Klizni estrih se koristi za prostore u kojima se očekuje veće opterećenje, a toplotna i zvučna izolacija su manje bitne. 

3.2. Vrste estriha prema sastavu i načinu postavljanja

3.2.1. Klasični, tj. estrih koji se ručno ugrađuje

Betonsku smešu izvođač radova ručno postavlja i ravna da bi dobio glatku podnu površinu.

3.2.3. Suvomontažni, tj. suvi estrih

Suvi estrih su zapravo ploče od iverice ili vlaknastog cementa koje se postavljaju kao plivajući pod. Prednost ovakvog estriha leži prvenstveno u tome što može da se postavlja tokom cele godine pošto se ne suši; ugradnja je relativno jednostavna i brza; suvi estrih je lakši i tanji te se preko njega jednostavno i brzo postavljaju podne obloge (parket, pločice itd.).

3.2.4. Ručni estrih

Najčešće se radi na malim površinama kao što su kupatila, toaleti, ostave i slično, ali i tamo gde zbog skučenosti nije moguće korišćenje mašina. Može da se koristi i za popunjavanje manjih ili većih otvora ili kanala koji nastaju pri promeni instalacija.

3.2.5. Mašinski estrih

Mašinski estrih čini nekoliko slojeva izolacije i betonska košuljica. Izvođač radova, estrih izliva preko slojeva izolacije, čime se učvršćuju cevi, ili preko betona kao plivajući pod odvojen od građevinskih elemenata objekta te tako sprečava da se zvuk s estriha prenosi na konstrukciju.

3.3. Prednosti i mane mokrog estriha

Budući da se smeša u prahu za mokri estrih pravi u fabrici, ona je ujednačena. Postavljanje zato zahteva finu nivelaciju. Mokri estrih se preporučuje za veće površine ili prostorije u kojima će biti podno grejanje. On je vrlo čvrst i otporan na pritisak i savijanje, zbog kompaktnosti i ravnomernog razlivanja bez neravnina, tako da ni na većim površinama nema dilatacije. S druge strane, najveća mana mu je dužina sušenja - 1 cm debljine mora da se suši nedelju dana i tako progresivno - što deblji estrih to je vreme sušenja duže. Zbog toga i mora da se radi leti kada su spoljne temperature visoke. U jesen ili proleće sušenje bi potrajalo i više meseci - koliko zbog niže temperature toliko i zbog visoke vlažnosti. Zima pak, ni u kom slučaju nije dobra zbog smrzavanja i pucanja. Rečju, mokri estrih nikako nije odgovarajući materijal za kratke rokove. Ubrzavanje sušenja različitim sušačima samo povećava troškove ugradnje.

3.4. Prednosti i mane suvog estriha

Suvi estrih je odlična podloga za sve vrste finalnih podova. Postavlja se brzo, ne treba ga sušiti, i preko njega odmah može da se postavlja finalna podna obloga. Za razliku od mokrih estriha, mnogo su lakši i zato idealni za, recimo, stare drvene stepenice ili međuetažne radove. Slabost im je viša cena te se ljudi za njih odlučuju obično onda kada nema drugog izbora.

4. Postupak

4.1. Pravilno postavljanje mokrog estriha

Mokri estrih se deli na tri vrste: klasični cementni, brzovezujući/brzosušeći i samorazlivni. Klasični se radi tako što se najpre u mešalici za beton napravi smeša i mašinski izlije na određenu površinu, a onda majstor ručno ravna površinu zidarskom letvom i na kraju ga uglača posebnom mašinom. Brzovezujući, tj. brzosušeći estrih se radi kada je rok kratak i kada se za nekoliko dana moraju postaviti i podne obloge. Tada u mešalicu za beton ide umesto običnog cementa, brzovezujući. Ovakav estrih je vrlo skup, a cenu postavljanja povećava i uređaj za razvlaživanje koji se u dati prostor mora postaviti da bi se sprečio nastanak visoke koncentracije vlage - vlaga mora ostati ispod 70%. Samorazlivni estrih je fabrički napravljena smeša koja se dovozi do objekta kamionom-mikserom. Toj smeši se na gradilištu dodaje voda i potom razliva po površini do potrebne visine. U ovom procesu se često desi da se ne uradi razdvajanje dilatacija. Da bi se sprečio nastanak pukotina, estrih se mora odvojiti od zidova i stubova, a odgovarajuće dilatacije odrediti prema debljini, veličini, obliku i dugim karakteristikama estriha. Druga, takođe česta greška, naročito kod klasičnih estriha, jeste ta da se površina dobro ne zagladi, pa kasnije preostale neravnine prave problem pri postavljanju podnih obloga.      

4.2. Pravilno postavljanje suvog estriha   

Suvi estrih obično je troslojni: ravnajući sloj, izolacija i noseći sloj, koji zapravo čine dve krstasto položene ploče. Ravnajući sloj je, u stvari, najsitnija, fina granulacija ili mešani pesak koji se raspe po površini i poravna zidarskom gredom. Pre toga se ne sme zaboraviti da se oko ivica, uza zidove, postavi izolaciona traka koja će kasnije sprečavati prenos zvuka te da su sve instalacione cevi prekrivene sa bar 1 cm peska. Izolacione ploče se postavljaju počevši od vrata pa nadalje, i po potrebi se ukrajaju. Ako je ravnajući sloj tanji od 4 cm, on se može utabati i hodanjem; međutim, kada je deblji, mora se koristiti ručna ili električna presa. Kada se površina sasvim poravna i učvrsti, postavlja se noseći sloj, obično ploče unakrst, jedna preko druge. Ivične ploče se lepe zajedno, a učvršćuje ih sopstvena težina. Pre postavljanja završne podne obloge, fugne između ploča i glave zavrtnjeva treba zafugovati. Ovako postavljen estrih mora da odstoji i očvrsne 12 sati, a onda može da se počne s finalnim podnim oblogama. Najčešća greška u ovom slučaju je nedovoljna debljina ravnajućeg sloja, tako da se neravnine vide i preko njih se teško ili uopšte ne može postaviti podna obloga. Često se zaboravi i izolaciona traka duž ivice zidova, pa se kasnije zvuci prenose i u druge prostorije.

 

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMCEMENTNA KOŠULJICA

Poštovani,

potrebna izrada cementne kosuljice.

Hvala 450 € do 750 €


........

IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE RADI POSTAVLJANJA PARKETA I PLOĆICA

Poštovani,

potrebna u dnevnoj sobi izrada cementne kosuljice u dva nivoa, jedan deo za postavljanje parketa, drugi za keramicke plocice. U spavacoj sobi radi postavljanja parketa i hodniku radi postavljanja plocica.

Hvala 405 € do 675 €


........

IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE

Poštovani,

potrebno da se izlije cementna košuljica.

Hvala 450 € do 750 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, RAVNJAJUĆI SLOJ KOŠULJICA, 35M2
Cementna košuljica, Beograd

450 € do 750 €

CENA, U HODNIKU URADITI KOSULJICU, CCA 20M2
Cementna košuljica, Banja koviljača

180 € do 300 €

CENA, CEMENTNA KOSULJICA, 40M2
Cementna košuljica, Sremska Mitrovica

540 € do 900 €

CENA, RAVNJAJUCI SLOJ NA TERASE, OKO 100 M KVADRATNA
Cementna košuljica, Vranje

540 € do 900 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 20M2 PRIZEMLJE I 65M2 SPRAT
Cementna košuljica, Beograd

900 € do 1500 €

CENA, RAVNAJUCI SLOJ/KOSULJICA ZA PLOČICE I LAMINAT, 16 M2
Cementna košuljica, Surčin

225 € do 375 €

CENA, IZRADA ESTRIHA - IBERCUG, 60 M2
Cementna košuljica, Neresnica

585 € do 975 €

CENA, IZRADA KOŠULJICE ZA STAN, 50 M2
Cementna košuljica, Beograd

585 € do 975 €

CENA, IZLIVANJE CEMENTNE KOŠULJICE , 45M2
Cementna košuljica, Beograd

450 € do 750 €

CENA, CEMENTNA KOSULJICA, 65 M2
Cementna košuljica, Stari Banovci

585 € do 975 €

CENA, IZLIVANJE CEMENTNE KOŠULJICE MAŠINSKI SA MATERIJALOM, 100M2
Cementna košuljica, Kisač

900 € do 1500 €

CENA, BETONSKA OJAČANA KOŠULJICA SA PADOM MIN 1,5 POSTO , 330M2
Cementna košuljica, Beograd

3150 € do 5250 €

CENA, IZLIVANJE KOŠULJICE, DEBLJINA 3,4 CM, 45M2
Cementna košuljica, Beograd

450 € do 750 €

CENA, MAŠINSKO MALTERISANJE, 150M2 +35M2
Cementna košuljica, Beograd

1800 € do 3000 €

CENA, IZRADA ESTRIHA, 200 M2
Cementna košuljica, Despotovac

1800 € do 3000 €

CENA, NIVELACIJA TERASE , 25 M2
Cementna košuljica, Medveđa (Trstenik)

315 € do 525 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 70 M2
Cementna košuljica, Niš

900 € do 1500 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 50 M2
Cementna košuljica, Beograd

585 € do 975 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA, 150M2
Cementna košuljica, Kragujevac

900 € do 1500 €

CENA, IZRADA KOŠULJICE, 25M2
Cementna košuljica, Laćarak

270 € do 450 €

CENA, MAŠINSKA KOŠULJICA, 70M2
Cementna košuljica, Loznica

900 € do 1500 €

CENA, IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE, 110M2
Cementna košuljica, Šabac

1350 € do 2250 €

CENA, MAŠINSKA IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE , 70M2
Cementna košuljica, Novi Sad

765 € do 1275 €

CENA, CEMENTNA KOŠULJICA ZA KROVNU TERASU, 90M2
Cementna košuljica, Novi Sad

900 € do 1500 €

CENA, NIVELACIJA PODA TERASE, 5M2
Cementna košuljica, Beograd

585 € do 975 €

CENA, IZRADA CENETNE KOŠULJICE PREKO PODNOG GREJANJA, 70M2
Cementna košuljica, Ripanj

1530 € do 2550 €

CENA, RAVNAJUĆI SLOJ , 50 M2
Cementna košuljica, Leskovac

540 € do 900 €

CENA, IZRADA KOŠULJICE NA TAVANU SA IZOLACIJOM, 100M2
Cementna košuljica, Kikinda

900 € do 1500 €

CENA, NIVELACIJA PODA, 34M2
Cementna košuljica, Vrčin

450 € do 750 €

CENA, RAVNAJUĆI SLOJ, MAŠINSKI, 200 M2
Cementna košuljica, Bela Palanka

1800 € do 3000 €

CENA, IZRADA CEMENTE KOŠULJICE U STANU RADI POSTAVLJANJA PARKETA, 30M2
Cementna košuljica, Beograd

405 € do 675 €

CENA, MAŠINSKA IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE NA KROVNOJ POVRŠINI, 36M2
Cementna košuljica, Beograd

405 € do 675 €

CENA, SKIDANJE PARKETA I IZLIVANJE KOŠULJICE, 80 M2
Cementna košuljica, Beograd

900 € do 1500 €

CENA, RAVNAJUĆI SLOJ NA TERASI, 30-40M2 , PRVI SPRAT,6-8CM
Cementna košuljica, Stepojevac

450 € do 750 €

CENA, RAVNAJUĆI SLOJ PRIPREMA ZA POSTAVLJANJE KERAMIKE, 110M2
Cementna košuljica, Čortanovci

1350 € do 2250 €

CENA, IZRADA RAVNAJUĆEG SLOJA SA IZOLACIJOM DO 10CM , 80 M2
Cementna košuljica, Borča

900 € do 1500 €Pogledajte druge završene projekte i cene

CEMENTNA KOŠULJICA CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

216+ PREDUZEĆA ZA CEMENTNA KOŠULJICA
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE CEMENTNA KOŠULJICA?

 • Cementna košuljica Beograd
 • Cementna košuljica Novi Sad
 • Cementna košuljica Kragujevac
 • Cementna košuljica Niš
 • Cementna košuljica Čačak
 • Cementna košuljica Kraljevo
 • Cementna košuljica Pančevo
 • Cementna košuljica Zrenjanin
 • Cementna košuljica Novi Pazar
 • Cementna košuljica Smederevo
 • Cementna košuljica Subotica
 • Cementna košuljica Aleksinac
 • Cementna košuljica Apatin
 • Cementna košuljica Aranđelovac
 • Cementna košuljica Bačka Palanka
 • Cementna košuljica Bačka Topola
 • Cementna košuljica Bečej
 • Cementna košuljica Bor
 • Cementna košuljica Bujanovac
 • Cementna košuljica Ćuprija
 • Cementna košuljica Gornji Milanovac
 • Cementna košuljica Inđija
 • Cementna košuljica Ivanjica
 • Cementna košuljica Jagodina
 • Cementna košuljica Kikinda
 • Cementna košuljica Knjaževac
 • Cementna košuljica Kovin
 • Cementna košuljica Kruševac
 • Cementna košuljica Kula
 • Cementna košuljica Kuršumlija
 • Cementna košuljica Leskovac
 • Cementna košuljica Loznica
 • Cementna košuljica Negotin
 • Cementna košuljica Paraćin
 • Cementna košuljica Pirot
 • Cementna košuljica Požarevac
 • Cementna košuljica Preševo
 • Cementna košuljica Prijepolje
 • Cementna košuljica Prokuplje
 • Cementna košuljica Ruma
 • Cementna košuljica Šabac
 • Cementna košuljica Senta
 • Cementna košuljica Šid
 • Cementna košuljica Sjenica
 • Cementna košuljica Smederevska Palanka
 • Cementna košuljica Sombor
 • Cementna košuljica Sremska Mitrovica
 • Cementna košuljica Stara Pazova
 • Cementna košuljica Temerin
 • Cementna košuljica Trstenik
 • Cementna košuljica Užice
 • Cementna košuljica Valjevo
 • Cementna košuljica Velika Plana
 • Cementna košuljica Vranje
 • Cementna košuljica Vrbas
 • Cementna košuljica Vršac
 • Cementna košuljica Zaječar
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana