Sečenje betona cena

Koliko može da košta dijamantsko bušenje ili sečenje betona? Cena dijamantskog bušenja zavisna je od prečnika svrdla i ponuđača; kreće se između 0,6 i 2,4 EUR/cm prema prečniku otvora. Cena dijamantskog rezanja zavisi od toga da li se seče pod ili zid, kakav je i koje je debljine materijal koji se radi i, naravno, ko je ponuđač usluga. Cena dijamantskog sečenja opeke kreće se između 20 i 30 EUR/m, shodno debljini zida. Za sečenje asfalta naplaćuje se oko 5 do 7 EUR/m. Za sečenje betona različite debljine cene su između 15 i 40 EUR/m. Sečenje armiranog betona je nešto skuplje i kreće se između 10 i 30 EUR/m. U konačnu cenu ponekad se uračunava i postavljanje alata, bušenja ili sečenja plafona, bušenja pod različitim uglovima, bušenje ili sečenje tik uz horizontalne ili vertikalne otvore, korišćenje usisnika te odvoz šuta.

Kome poveriti sečenje betona? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stručnjacima za sečenje ili bušenje betona u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena za dijamansko bušenje betona ili kamena Ø10 cm


Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø10 cm.

1.00 €/cm

VEOMA NISKA CENA
€/cm

SREDNJA CENA
1.20 €/cm

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Sečenje betona cena

DETALJNIJE CENE ZA Sečenje betona

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Cena za dijamansko bušenje betona ili kamena Ø15 cm

Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø15 cm.€/cm

cm
potražnja>

Cena za dijamansko bušenje betona ili kamena Ø20 cm

Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø20 cm.€/cm

cm
potražnja>

Cena za dijamansko bušenje betona ili kamena Ø25 cm

Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø25 cm.€/cm

cm
potražnja>

Dijamansko bušenje betona ili kamena Ø30 cm

Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø30 cm.€/cm

cm
potražnja>

Cena dijamanskog sečenja zida od opeke

Cena dijamanskog sečenja zida od opeke. Cena dijamanskog sečenja zida od opeke je 20-30 EUR/m.€/m

m
potražnja>

Cena dijamanskog sečenja betonskog zida

Cena dijamanskog sečenja betonskog zida. Cena dijamanskog sečenja betonskog zida je 25-36 EUR/m.€/m

m
potražnja>

Cena dijamanskog sečenja zida od armiranog betona

Cena dijamanskog sečenja zida od armiranog betona. Cena dijamanskog sečenja zida od armiranog betona je 30-42 EUR/m.€/m

m
potražnja>

Cena dijamanskog sečenja asfalta

Cena dijamanskog sečenja asfalta. Cena dijamanskog sečenja asfalta je 3-4,8 EUR/m.€/m

m
potražnja>

Cena dijamanskog sečenja armiranog betona

Cena dijamanskog sečenja armiranog betona. Cena dijamanskog sečenja armiranog betona je 10-26 EUR/m.€/m

m
potražnja>

Cena dijamanskog sečenja armiranog betona u zemlji

Cena dijamanskog sečenja armiranog betona u zemlji. Cena dijamanskog sečenja armiranog betona je 12-30 EUR/m.€/m

m
potražnja>

Cena dijamantskog sečenja opeke

Cena dijamantskog sečenja opeke. Dijamantsko sečenje otvora Ø15 cm u zidu od opeke.€/cm

cm
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Bušenje i sečenje betona - sve što treba da znate

1. Bušenje i sečenje betona - šta sve treba da znate?

Bušenje i sečenje betona se sve češće i sve više primenjuju u savremenoj gradnji kao standardni radovi. Najvažnije pri tom je da se postojeći zidovi, podovi, plafoni i drugi građevinski elementi ne oštete, koliko strukturno toliko ni estetski. Pri sečenju i bušenju tzv. dijamantskim rezom ne nastaju vibracije, a samim tim nema ni pukotina niti bilo kakvih drugih oštećenja postojećih materijala što istovremeno znači da posle nisu potrebne ni naknadne popravke. Pomoću posebnih alata i opreme, osim betona, može da se radi i s drugim materijalima kao što su armirani beton, opeka, kompozitni blokovi i slično. Svi ovi radovi mogu da se izvode na suv i mokar način. Kada se radi na mokar način, voda sprečava podizanje prašine, jer se šut automatski skuplja u kontejneru. Mesto na kom se radi tako ostaje čisto kao i površine koje treba da se dalje obrađuju.

Kada se buši i seče tzv. dijamantskim rezom ne nastaju vibracije koje inače oštećuju sve okolne materijale
Kada se buši i seče tzv. dijamantskim rezom ne nastaju vibracije koje inače oštećuju sve okolne materijale

2. Zašto treba angažovati isključivo profesionalce?

Kada je u pitanju veći građevinski projekat, to ponekad znači bušenje više stotina rupa. Bušenjem i sečenjem betona i drugih materijala prave se neprekinuti kanali za ugradnju različitih instalacija kao što su struja, voda, kanalizacija, telekomunikacije i druge. Sečenje i bušenje betona neizostavan je pratilac svake izgradnje i zato je uvek preporučljivo da taj posao prepustite iskusnim i kompetentnim stručnjacima. Oni će znati kako da se snađu kada naiđu na prepreke i teško dostupna mesta, a to je prvenstveno važno zbog bezbednosti i neugrožavanja strukturne celine betona ili susednih površina (uvek se prvo radi analiza betona prema čijim se rezultatima odlučuje o svim sledećim koracima - načinu, alatu, tačkama i sličnom).

3. Dijamantsko bušenje krunom

Dijamantsko bušenje krunom koristi se za bušenje preciznih rupa u materijalu. Rupe mogu biti prečnika do 150 cm i bilo koje dubine. Bušenje se radi posebnim svrdlom u obliku krune pri čemu sav materijal oko i u rupi ostaje neoštećen.

Ovako se buše rupe za vodovodne, kanalizacione, električne i sve druge vodove. To je najefikasniji način bušenja betona svih debljina, kada ništa drugo nije primenljivo. Dijamantska svrdla se koriste u najrazličitije svrhe, a pogotovo tamo gde je neophodno da jezgro i okolni materijal ostanu neoštećeni ili kada je potrebna brzina rada, pošto se na ovaj način odstranjuje mnogo više materijala nego standardnim bušenjem.

Tipični slučajevi su izrada:

 • podnih odvoda,
 • kanalizacionih odvoda,
 • priključaka za kanalizaciju,  
 • kanala za grejanje, hlađenje i prozračivanje,
 • kanala za telefonske i električne instalacije, telekomunikacije i optičke vodove,
 • otvora za ograde i sidra.

Dijamantsko bušenje krunom koristi se za sve vrste betona, asfalta, opeke, metala i drugog. Najčešće se rupe buše u zidovima i podovima, ali nisu isključeni ni drugi građevinski elementi. Bušenje se najčešće radi pod pravim uglom, ali to nije pravilo. Potrebno je samo da se alat podesi na određeni ugao.

4. Dijamantsko sečenje betona

4.1. Sečenje poda

Ovo je ubedljivo najčešća metoda dijamantskog sečenja. Ravna testera ima dijamantski list i njome može upravljati jedan čovek. Uglavnom se koristi za sečenje na vodoravnim površinama, kao što su pod, diletacione fugne i pločnik. Sečenje može da se radi gasnom ili električnom testerom bez izduvnih gasova. Može da se reže do dubine od 52 cm, jednostrano ili 104 cm obostrano.

Dijamansko sečenje je vrlo efikasan način sečenja bilo kog agregata. Brzo je i precizno te omogućava izvođenje drugih radova bez ikakvih smetnji.

Tipični slučajevi su:

 • sečenje armiranih podova,
 • sečenje diletacionih i drugih spojeva,
 • izrada kanala,
 • skidanje oštećenih delova pločnika,
 • čišćenje i priprema podnih naprslina za popravak,
 • sečenje betonskih zidova.

4.2. Sečenje zidova

Zidna tesera ima kružno dijamantsko sečivo koje može da se koristi za uspravne i vodoravne rezove. Može da se koristi i za strme površine, pošto pljosnate testere u tim slučajevima nisu bezbedne. Sečenje zidova dijamantskim sečivom se uglavnom koristi za precizno isecanje otvora za vrata i prozore te ventilaciona okna. Može da reže do dubine od 52 cm, jednostrano ili 104 cm obostrano, bilo da su u pitanju unutrašnje ili spoljne površine. Testera je prenosiva i jednostavno se koristi.

Tipični slučajevi su:

 • isecanje ravnih, glatkih i pravih otvora u zidovima, plafonima i podovima,
 • isecanje otvora po preciznim merama za ugradnju vrata, prozora i sličnog.

5. Ručno sečenje betona

Testera s ručnim, motornim ili kružnim sečivom se koristi za pravljenje manjih rezova u betonu, opeci i drugim materijalima. Njene prednosti su prenosivost, brzina i laka dostupnost pri gradnji i rušenjima.

Tipični slučajevi su:

 • pravljenje rezova na manjim ili teže dostupnim mestima,
 • skraćivanje cevi,
 • precizno isecanje,
 • sečenje fugni, diletacija i zaptivanje.

6. Proces sečenja ili bušenja betona

6.1. Postupak bušenja betona

Kada se odredi tačno mesto reza, postavi se bušilica koja je prethodno učvršćena za neki nosač, a onda se fiksira cela konstrukcija i počne s bušenjem. Obično se buši pod pravim uglom u odnosu na površinu, a može da se izabere i bilo koji ugao do 45°. Kada se prave manje rupe u podu, na glatkim površinama bušilica može da se fiksira i vakuumom. U slučaju manjih radova, najčešće se koristi ručna, električna bušilica s krunom, a za veće otvore hidraulična.

6.2. Postupak sečenja betona

Kada se prave veći izrezi na zidovima i to u debljem betonu, najčešće se radi hidrauličnom zidnom testerom. Za nju je potreban trofazni priključak jer je pokreće električni agregat. Za manje radove tu je ručna hidraulična testera za sečenje betona, opeke, kamena i sličnih materijala. Oba alata seku betonske grede, zidove, plafone, podove. Postupak dijamantskog sečenja betona odvija se sledećim redosledom: prvo mora da se izvrši detaljan pregled površine na licu mesta; način rada u najvećoj meri zavisi od toga da li je u pitanju stambeni ili poslovni prostor ili je u pitanju gradilište. Onda dolazi postavljanje odgovarajuće zaštite od polivinila ili drugog izolacionog materijala te se počne s radom. Testera se tokom sečenja hladi vodom koju usisava industrijski usisivač. Kada se sečenje završi, isečeni deo treba i da se isčupa. Ako je otvor manji to se radi čeličnom pletenicom, a ako je u pitanju veći komad, on se vadi čekrkom za veće terete. U zavisnosti od toga kako će se uklanjati otpadni materijal, seče se na manje komade. Dobijeni šut se potom odvozi na deponiju.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Demontaža prozora

potrebno izvaditi postojeći prozor
Iseci betonski cirklaž 140 x 20 x 20cm
Iseci zid Ginter blok 80 x 80cm 63504 € do 105840 €

........

Rupa za aspirator u kuhinji

Potrebno sečenje rupe za aspirator u stanu. 21168 € do 35280 €

........

Prosecanje vrata u armirano betonskom zidu

Potrebno prosecanje zida za ugradnju vrata 205x70, od armiranog betona, debljina 15cm. 63504 € do 105840 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Sečenje betona, cca 4m x 1m x 35cm
Sečenje betona, Borča

540 € do 900 €

Cena, Bušenje rupe za kuhinjski aspirator, Prečnik 125 cm
Sečenje betona, Niš

45 € do 75 €

Cena, Sečenje sobnog zida, cca 2 m2
Sečenje betona, Beograd

135 € do 225 €

Cena, Sečenje betonskog zida zbog ulaznih vrata, cca 200 x 90 cm
Sečenje betona, Beograd

90 € do 150 €

Cena, Sečenje otvora zida od pune cigle, cca 70cm
Sečenje betona, Niš

540 € do 900 €

Cena, Sečenje betona - pravljenje okvira za vrata vrata, cca 210 x 80 cm
Sečenje betona, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Bušenje kružne rupe u betonu, cca 50cm
Sečenje betona, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Uklanjanje betonirane staze, cca 11 m2 dimenzija 6700 × 1650 mm
Sečenje betona, Bačko Novo Selo

540 € do 900 €

Cena, Sečenje otvora u zidu, 3m2 otvor u zidu od blokova opekarskih 20 cm
Sečenje betona, Pančevo

540 € do 900 €

Cena, Secenje betona, 5 m × 0.3 m/1.5 m2
Sečenje betona, Novi Pazar

180 € do 300 €

Cena, Preseći betonski stub, 1,5 m2
Sečenje betona, Morović

90 € do 150 €

Cena, Sečenje zidova bazena, 20cm debljina oko 40M2
Sečenje betona, Šetonje

540 € do 900 €

Cena, Sečenje otvora za vrata - zid je od opeke, cca 1,5 m2
Sečenje betona, Beograd

90 € do 150 €

Cena, Sečenje betona, cca 1.5 x 1.5 m; debljina 20cm
Sečenje betona, Obrenovac

180 € do 300 €

Cena, Otvor za aspirator, 1 kom
Sečenje betona, Čitluk (Sokobanja)

90 € do 150 €

Cena, Lupanje rupe u zidu za prozor, cca 1,5 x 1,5m
Sečenje betona, Obrenovac

450 € do 750 €

Cena, Sečenje otvora u zidu, 2 otvora
Sečenje betona, Ruma

135 € do 225 €

Cena, Sečenje betonske staze, cca 30m2
Sečenje betona, Gornji Matejevac

540 € do 900 €

Cena, Sečenje otvora za prozore i vrata, cca 18 m
Sečenje betona, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Sečenje otvora za ulazna vrata, Jedna vrata standardnih dimenzija oko 2 - 3 m2
Sečenje betona, Beograd

90 € do 150 €

Cena, Uklanjanje ploče izmedju dve etaže oko 6 kvadratnih metara., cca 8m2
Sečenje betona, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Sečenje betona, cca 210 x 80 cm
Sečenje betona, Donja Orovica

360 € do 600 €

Cena, Sečenje plafona da se proširi otvor za tavan na ploči, cca 30cm
Sečenje betona, Kragujevac

270 € do 450 €

Cena, Sečenje zida za izlaz na terasu, cca 80 x 135cm
Sečenje betona, Beograd

360 € do 600 €

Cena, Sečenje betona i kopanje kanala za dovod vode, Dužina 10m dubina oko 40cm
Sečenje betona, Ralja

720 € do 1200 €

Cena, Sečenje betona, cca 35m2
Sečenje betona, Petrovac

360 € do 600 €

Cena, Bušenje armiranog betonskog zida, cca 2 rupe fi125
Sečenje betona, Novi Sad

450 € do 750 €

Cena, Sečenje asfalta, cca 40m
Sečenje betona, Požega

270 € do 450 €

Cena, Sečenje betona, cca 16m dužina reza, debljina oko 8cm
Sečenje betona, Bačka Palanka

270 € do 450 €

Cena, Sečenje otvora za vrata u armiranom betonu debljine, cca 1.5m2
Sečenje betona, Ježevica (Čačak)

540 € do 900 €

Cena, Sečenje ploče i zida, ukupna visina 130+270=400cm a debljina zida je 30x30cmdve rupe u betonu 25x25cm a debljina betona 20cm i30cm
Sečenje betona, Guševac

1080 € do 1800 €

Cena, Sečenje betona radi proširivanja garaže, cca 2.5m
Sečenje betona, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Bušenje rupe za aspirator, f 15
Sečenje betona, Kragujevac

90 € do 150 €

Cena, Bušenje rupe u zidu od opeke za aspirator, f 100
Sečenje betona, Kragujevac

180 € do 300 €

Cena, Otvor za vrata,
Sečenje betona, Novi Sad

270 € do 450 €

Cena, Sečenje betona , cca 2 m2
Sečenje betona, Beograd

360 € do 600 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Sečenje betona cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

181+ PREDUZEĆA ZA Sečenje betona
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Sečenje betona?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana