Sečenje betona cena

  Koliko košta dijamantsko bušenje ili sečenje betona? Cena dijamantskog bušenja zavisna je od prečnika svrdla i ponuđača; kreće se između 0,6 i 2,4 EUR/cm shodno prečniku rupe. Cena dijamantskog rezanja zavisi od toga da li se buši pod ili zid, kakav je i koje je debljine materijal koji se radi i, naravno, ko je ponuđač usluga. Cena dijamantskog sečenja opeke kreće se između 20 i 30 EUR/m, shodno debljini zida. Za sečenje asfalta naplaćuje se 5 do 7 EUR/m. Za sečenje betona različite debljine cene su između 15 i 40 EUR/m. Sečenje armiranog betona je nešto skuplje i kreće se između 10 i 30 EUR/m. U konačnu cenu ponekad se uračunava i postavljanje alata, bušenja ili sečenja plafona, bušenja pod različitim uglovima, bušenje ili sečenje tik uz horizontalne ili vertikalne otvore, korišćenje usisnika te odvoz šuta. Da biste dobili tačnu cenu pošaljite upit našim najiskusnijim stručnjacima za sečenje betona, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o bušenju i sečenju betona.

  CENA ZA DIJAMANSKO BUŠENJE BETONA ILI KAMENA Ø10 CM


  Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø10 cm.

  1.00 €/cm

  VEOMA NISKA CENA
  €/cm

  SREDNJA CENA
  1.20 €/cm

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Sečenje betona cena

  DETALJNIJE CENE ZA SEČENJE BETONA

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Cena za dijamansko bušenje betona ili kamena Ø15 cm

  Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø15 cm.  €/cm

  cm
  potražnja>

  Cena za dijamansko bušenje betona ili kamena Ø20 cm

  Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø20 cm.  €/cm

  cm
  potražnja>

  Cena za dijamansko bušenje betona ili kamena Ø25 cm

  Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø25 cm.  €/cm

  cm
  potražnja>

  Dijamansko bušenje betona ili kamena Ø30 cm

  Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø30 cm.  €/cm

  cm
  potražnja>

  Cena dijamanskog sečenja zida od opeke

  Cena dijamanskog sečenja zida od opeke. Cena dijamanskog sečenja zida od opeke je 20-30 EUR/m.  €/m

  m
  potražnja>

  Cena dijamanskog sečenja betonskog zida

  Cena dijamanskog sečenja betonskog zida. Cena dijamanskog sečenja betonskog zida je 25-36 EUR/m.  €/m

  m
  potražnja>

  Cena dijamanskog sečenja zida od armiranog betona

  Cena dijamanskog sečenja zida od armiranog betona. Cena dijamanskog sečenja zida od armiranog betona je 30-42 EUR/m.  €/m

  m
  potražnja>

  Cena dijamanskog sečenja asfalta

  Cena dijamanskog sečenja asfalta. Cena dijamanskog sečenja asfalta je 3-4,8 EUR/m.  €/m

  m
  potražnja>

  Cena dijamanskog sečenja armiranog betona

  Cena dijamanskog sečenja armiranog betona. Cena dijamanskog sečenja armiranog betona je 10-26 EUR/m.  €/m

  m
  potražnja>

  Cena dijamanskog sečenja armiranog betona u zemlji

  Cena dijamanskog sečenja armiranog betona u zemlji. Cena dijamanskog sečenja armiranog betona je 12-30 EUR/m.  €/m

  m
  potražnja>

  Cena dijamantskog sečenja opeke

  Cena dijamantskog sečenja opeke. Dijamantsko sečenje otvora Ø15 cm u zidu od opeke.  €/cm

  cm
  potražnja>
  POŠALJI POTRAŽNJU >
  ZAJEDNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Bušenje i sečenje betona – sve što treba da znate

  1. Bušenje i sečenje betona – šta sve treba da znate?

  Bušenje i sečenje betona se sve češće i sve više primenjuju u savremenoj gradnji kao standardni radovi. Najvažnije pri tom je da se postojeći zidovi, podovi, plafoni ni drugi građevinski elementi ne oštete, koliko strukturno toliko ni estetski. Pri sečenju i bušenju tzv. dijamantskim rezom ne nastaju vibracije, a samim tim nema ni pukotina niti bilo kakvih drugih oštećenja postojećih materijala što istovremeno znači da posle nisu potrebne ni naknadne popravke. Pomoću posebnih alata i opreme osim betona, može da se radi i s drugim materijalima kao što su armirani beton, opeka, kompozitni blokovi i slično. Svi ovi radovi mogu da se izvode na suv i mokar način. Kada se radi na mokar način, voda sprečava podizanje prašine, jer se šut automatski skuplja u kontejneru. Mesto na kom se radi tako ostaje čisto kao i površine koje treba da se dalje obrađuju.

  Kada se buši i seče tzv. dijamantskim rezom ne nastaju vibracije koje inače oštećuju sve okolne materijale
  Kada se buši i seče tzv. dijamantskim rezom ne nastaju vibracije koje inače oštećuju sve okolne materijale

  2. Zašto treba angažovati isključivo profesionalce?

  Kada je u pitanju veći građevinski projekt, to ponekad znači bušenje više stotina rupa. Bušenjem i sečenjem betona i drugih materijala prave se neprekinuti kanali za ugradnju različitih instalacija kao što su struja, voda, kanalizacija, telekomunikacije i druge. Sečenje i bušenje betona neizostavan je pratilac svake izgradnje i zato je uvek preporučljivo da taj posao prepustite iskusnim i kompetentnim stručnjacima. Oni će znati kako da se snađu kada naiđu na prepreke i teško dostupna mesta, a to je prvenstveno važno zbog bezbednosti i neugrožavanja strukturne celine betona ili susednih površina (uvek se prvo radi analiza betona prema čijim se rezultatima odlučuje o svim sledećim koracima – načinu, alatu, tačkama i sličnom).

  3. Dijamantsko bušenje krunom

  Dijamantsko bušenje krunom koristi se za bušenje preciznih rupa u materijalu. Rupe mogu biti prečnika do 150 cm i bilo koje dubine. Bušenje se radi posebnim svrdlom u obliku krune pri čemu sav materijal oko i u rupi ostaje neoštećen.

  Ovako se buše rupe za vodovodne, kanalizacione, električne i sve druge vodove. To je najefikasniji način bušenja betona svih debljina, kada ništa drugo nije primenljivo. Dijamantska svrdla se koriste u najrazličitije svrhe, a pogotovu tamo gde je neophodno da jezgro i okolni materijal ostanu neoštećeni ili kada je potrebna brzina rada, pošto se na ovaj način odstranjuje mnogo više materijala nego standardnim bušenjem.

  Tipični slučajevi su izrada:

  - podnih odvoda,

  - kanalizacionih odvoda,

  - priključaka za kanalizaciju,  

  - kanala za grejanje, hlađenje i prozračivanje,

  - kanala za telefonske i električne instalacije, telekomunikacije i optičke vodove,

  - otvora za ograde i sidra.

  Dijamantsko bušenje krunom koristi se za sve vrste betona, asfalta, opeke, metala i drugog. Najčešće se rupe buše u zidovima i podovima, ali nisu isključeni ni drugi građevinski elementi. Bušenje se najčešće radi pod pravim uglom, ali to nije pravilo. Potrebno je samo da se alat podesi na određeni ugao.

  4. Dijamantsko sečenje betona

  4.1. Sečenje poda

  Ovo je ubedljivo najčešća metoda dijamantskog sečenja. Ravna testera ima dijamantski list i njome može upravljati jedan čovek. Uglavnom se koristi za sečenje na vodoravnim površinama, kao što su pod, diletacione fugne i pločnik. Sečenje može da se radi gasnom ili električnom testerom bez izduvnih gasova. Može da se reže do dubine od 52 cm, jednostrano ili 104 cm obostrano.

  Dijamansko sečenje je vrlo efikasan način sečenja bilo kog agregata. Brzo je i precizno te omogućava izvođenje drugih radova bez ikakvih smetnji.

  Tipični slučajevi su:

  - sečenje armiranih podova,

  - sečenje diletacionih i drugih spojeva,

  - izrada kanala,

  - skidanje oštećenih delova pločnika,

  - čišćenje i priprema podnih naprslina za popravak,

  - sečenje betonskih zidova.

  4.2. Sečenje zidova

  Zidna tesera ima kružno dijamantsko sečivo koje može da se koristi za uspravne i vodoravne rezove. Može da se koristi i za strme površine, pošto pljosnate testere u tim slučajevima nisu bezbedne. Sečenje zidova dijamantskim sečivom se uglavnom koristi za precizno isecanje otvora za vrata i prozore te ventilaciona okna. Može da reže do dubine od 52 cm, jednostrano ili 104 cm obostrano, bilo da su u pitanju unutrašnje ili spoljne površine. Testera je prenosiva i jednostavno se koristi.

  Tipični slučajevi su:

  - isecanje ravnih, glatkih i pravih otvora u zidovima, plafonima i podovima,

  - isecanje otvora po preciznim merama za ugradnju vrata, prozora i sličnog.

  5. Ručno sečenje betona

  Testera s ručnim, motornim ili kružnim sečivom se koristi za pravljenje manjih rezova u betonu, opeci i drugim materijalima. Njena prednost su prenosivost, brzina i laka dostupnost pri gradnji i rušenjima.

  Tipični slučajevi su:

  - pravljenje rezova na manjim ili teže dostupnim mestima,

  - skraćivanje cevi,

  - precizno isecanje,

  - sečenje fugni, diletacija i zaptivanje.

  6. Proces sečenja ili bušenja betona

  6.1. Postupak bušenja betona

  Kada se odredi tačno mesto reza, postavi se bušilica koja je prethodno učvršćena za neki nosač, a onda se fiksira cela konstrukcija i počne s bušenjem. Obično se buši pod pravim uglom u odnosu na površinu, a može da se izabere i bilo koji ugao do 45°. Kada se prave manje rupe u podu, na glatkim površinama bušilica može da se fiksira i vakuumom. U slučaju manjih radova, najčešće se koristi ručna, električna bušilica s krunom, a za veće otvore hidraulična.

  6.2. Postupak sečenja betona

  Kada se prave veći izrezi na zidovima i to u debljem betonu, najčešće se radi hidrauličnom zidnom testerom. Za nju je potreban trofazni priključak jer je pokreće električni agregat. Za manje radove tu je ručna hidraulična testera za sečenje betona, opeke, kamena i sličnih materijala. Oba alata seku betonske grede, zidove, plafone, podove. Postupak dijamantskog sečenja betona odvija se sledećim redosledom: prvo mora da se izvrši detaljan pregled površine na licu mesta; način rada u najvećoj meri zavisi od toga da li je u pitanju stambeni ili poslovni prostor ili je u pitanju gradilište. Onda dolazi postavljanje odgovarajuće zaštite od polivinila ili drugog izolacionog materijala te se počne s radom. Testera se tokom sečenja hladi vodom koju usisava industrijski usisivač. Kada se sečenje završi, isečeni deo treba i da se isčupa. Ako je otvor manji to se radi čeličnom pletenicom, a ako je u pitanju veći komad, on se vadi čekrkom za veće terete. U zavisnosti od toga kako će se uklanjati otpadni materijal, seče se na manje komade. Dobijeni šut se potom odvozi na deponiju.

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  SEČENJE BETONA

  Poštovani,


  potrebno mi je bušenje ploče za vrata na dva mesta . Sekao bi se armirani beton debljine od oko 15cm.  Hvala 306 € do 510 €


  ........

  SEČENJE BETONA

  Poštovani,


  potrebno mi je bušenje pregradnom zida i bušenje odžaka zarad postavljanja peći za loženje.


  Hvala 90 € do 150 €


  ........

  SEČENJE BETONA

  Poštovani,


  potrebno je da se iseče beton da bi se proširila postojeća vrata.
  Molim Vas kontaktirajte me putem Vibera.


  Hvala 135 € do 225 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, SEČENJE BETONSKE TERASE,
  Sečenje betona, Ugrinovci (Zemun)

  180 € do 300 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Kruševac

  90 € do 150 €

  CENA, BUŠENJE ARMIRANOG BETONA,
  Sečenje betona, Subotica

  225 € do 375 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Beograd

  270 € do 450 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Beograd

  90 € do 150 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Beograd

  270 € do 450 €

  CENA, SEČENJE ZIDA ,
  Sečenje betona, Kraljevo

  0 € do 0 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Niš

  315 € do 525 €

  CENA, BUŠENJE RUPE ZA ASPIRATOR U BETONU,
  Sečenje betona, Ćićevac

  270 € do 450 €

  CENA, UKLANJANJE BETONSKIH TEMELJA,
  Sečenje betona, Novi Sad

  450 € do 750 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Beograd

  324 € do 540 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Beograd

  225 € do 375 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Ledinci

  360 € do 600 €

  CENA, SEČENJE SPRATNE PLOČE,
  Sečenje betona, Kula

  495 € do 825 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Beograd

  180 € do 300 €

  CENA, BUŠENJE OTVORA NA ZIDU ZA PROZOR,
  Sečenje betona, Novi Sad

  225 € do 375 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Ugrinovci (Zemun)

  180 € do 300 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Novi Sad

  225 € do 375 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Kruševac

  90 € do 150 €

  CENA, BUŠENJE RUPE ZA ASPIRATOR,
  Sečenje betona, Beograd

  450 € do 750 €

  CENA, BUŠENJE RUPE ZA ASPIRATOR,
  Sečenje betona, Beograd

  135 € do 225 €

  CENA, BUŠENJE CIGLE ZA ASPIRATOR,
  Sečenje betona, Kula

  45 € do 75 €

  CENA, BUŠENJE BETONA,
  Sečenje betona, Trstenik

  135 € do 225 €

  CENA, SEČENJE BETONA ,
  Sečenje betona, Sremski Karlovci

  72 € do 120 €

  CENA, SEČENJE ARMIRANOG BETONA ,
  Sečenje betona, Novi Sad

  135 € do 225 €

  CENA, OTVORA ZA VENTILACIJU,
  Sečenje betona, Novi Sad

  90 € do 150 €

  CENA, BUŠENJE BETONA,
  Sečenje betona, Bukovac

  405 € do 675 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Beograd

  135 € do 225 €

  CENA, RUŠENJE ZIDA - PROBIJANJE,
  Sečenje betona, Novi Sad

  135 € do 225 €

  CENA, PROBIJANJE DVA ZIDA ,
  Sečenje betona, Novi Sad

  225 € do 375 €

  CENA, SEČENJE BETONA,
  Sečenje betona, Kruševac

  135 € do 225 €

  CENA, BUŠENJE ZIDA ZA ASPIRATOR,
  Sečenje betona, Zrenjanin

  90 € do 150 €

  CENA, SEČENJE ZIDA ZA BALKONSKA VRATA,
  Sečenje betona, Smederevo

  180 € do 300 €

  CENA, SEČENJE BETONSKE PLOČE,
  Sečenje betona, Bukovac

  315 € do 525 €

  CENA, SEČENJE BETONSKOG STUBA I PLAFONA,
  Sečenje betona, Jagodina

  270 € do 450 €

  CENA, PROHROMSKI DIMNJAK,
  Sečenje betona, Kuršumlija

  225 € do 375 €  Pogledaj druge završene projekte i cene

  SEČENJE BETONA CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 89 PREDUZEĆA ZA SEČENJE BETONA


  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU
  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana