Za područje

  Sečenje betona cena, bušenje betona

  Koliko može da košta dijamantsko bušenje ili sečenje betona? Cena dijamantskog bušenja zavisna je od prečnika svrdla i ponuđača; kreće se između 0,6 i 2,4 EUR/cm prema prečniku otvora. Cena dijamantskog rezanja zavisi od toga da li se seče pod ili zid, kakav je i koje je debljine materijal koji se radi i, naravno, ko je ponuđač usluga. Cena dijamantskog sečenja opeke kreće se između 20 i 30 EUR/m, shodno debljini zida. Za sečenje asfalta naplaćuje se oko 5 do 7 EUR/m. Za sečenje betona različite debljine cene su između 15 i 40 EUR/m. Sečenje armiranog betona je nešto skuplje i kreće se između 10 i 30 EUR/m. U konačnu cenu ponekad se uračunava i postavljanje alata, bušenja ili sečenja plafona, bušenja pod različitim uglovima, bušenje ili sečenje tik uz horizontalne ili vertikalne otvore, korišćenje usisnika te odvoz šuta.

  Kome poveriti sečenje betona? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim stručnjacima za sečenje ili bušenje betona u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena dijamanskog sečenja armiranog betona


  Cena dijamanskog sečenja armiranog betona. Cena dijamanskog sečenja armiranog betona je 10-26 EUR/m.

  10.00 €/m

  VEOMA NISKA CENA
  22.00 €/m

  SREDNJA CENA
  26.40 €/m

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Cena za dijamansko bušenje betona ili kamena Ø10 cm


  Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø10 cm.

  1.00 €/cm

  VEOMA NISKA CENA
  1.00 €/cm

  SREDNJA CENA
  1.20 €/cm

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Sečenje betona, bušenje (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Cena dijamanskog sečenja armiranog betona u zemlji

  Cena dijamanskog sečenja armiranog betona u zemlji. Cena dijamanskog sečenja armiranog betona je 12-30 EUR/m.


  m

  €/m

  Cena dijamanskog sečenja asfalta

  Cena dijamanskog sečenja asfalta. Cena dijamanskog sečenja asfalta je 3-4,8 EUR/m.


  m

  €/m

  Cena dijamanskog sečenja betonskog zida

  Cena dijamanskog sečenja betonskog zida. Cena dijamanskog sečenja betonskog zida je 25-36 EUR/m.


  m

  €/m

  Cena dijamanskog sečenja zida od armiranog betona

  Cena dijamanskog sečenja zida od armiranog betona. Cena dijamanskog sečenja zida od armiranog betona je 30-42 EUR/m.


  m

  €/m

  Cena dijamanskog sečenja zida od opeke

  Cena dijamanskog sečenja zida od opeke. Cena dijamanskog sečenja zida od opeke je 20-30 EUR/m.


  m

  €/m

  Cena dijamantskog sečenja opeke

  Cena dijamantskog sečenja opeke. Dijamantsko sečenje otvora Ø15 cm u zidu od opeke.


  cm

  €/cm

  Cena za dijamansko bušenje betona ili kamena Ø15 cm

  Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø15 cm.


  cm

  €/cm

  Cena za dijamansko bušenje betona ili kamena Ø20 cm

  Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø20 cm.


  cm

  €/cm

  Cena za dijamansko bušenje betona ili kamena Ø25 cm

  Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø25 cm.


  cm

  €/cm

  Dijamansko bušenje betona ili kamena Ø30 cm

  Cena dijamantskog bušenja. Cena dijamantskog bušenja rupe Ø30 cm.


  cm

  €/cm

  okvirna cena
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Bušenje i sečenje betona - sve što treba da znate

  1. Bušenje i sečenje betona - šta sve treba da znate?

  Bušenje i sečenje betona se sve češće i sve više primenjuju u savremenoj gradnji kao standardni radovi. Najvažnije pri tom je da se postojeći zidovi, podovi, plafoni i drugi građevinski elementi ne oštete, koliko strukturno toliko ni estetski. Pri sečenju i bušenju tzv. dijamantskim rezom ne nastaju vibracije, a samim tim nema ni pukotina niti bilo kakvih drugih oštećenja postojećih materijala što istovremeno znači da posle nisu potrebne ni naknadne popravke. Pomoću posebnih alata i opreme, osim betona, može da se radi i s drugim materijalima kao što su armirani beton, opeka, kompozitni blokovi i slično. Svi ovi radovi mogu da se izvode na suv i mokar način. Kada se radi na mokar način, voda sprečava podizanje prašine, jer se šut automatski skuplja u kontejneru. Mesto na kom se radi tako ostaje čisto kao i površine koje treba da se dalje obrađuju.

  Kada se buši i seče tzv. dijamantskim rezom ne nastaju vibracije koje inače oštećuju sve okolne materijale
  Kada se buši i seče tzv. dijamantskim rezom ne nastaju vibracije koje inače oštećuju sve okolne materijale

  2. Zašto treba angažovati isključivo profesionalce?

  Kada je u pitanju veći građevinski projekat, to ponekad znači bušenje više stotina rupa. Bušenjem i sečenjem betona i drugih materijala prave se neprekinuti kanali za ugradnju različitih instalacija kao što su struja, voda, kanalizacija, telekomunikacije i druge. Sečenje i bušenje betona neizostavan je pratilac svake izgradnje i zato je uvek preporučljivo da taj posao prepustite iskusnim i kompetentnim stručnjacima. Oni će znati kako da se snađu kada naiđu na prepreke i teško dostupna mesta, a to je prvenstveno važno zbog bezbednosti i neugrožavanja strukturne celine betona ili susednih površina (uvek se prvo radi analiza betona prema čijim se rezultatima odlučuje o svim sledećim koracima - načinu, alatu, tačkama i sličnom).

  3. Dijamantsko bušenje krunom

  Dijamantsko bušenje krunom koristi se za bušenje preciznih rupa u materijalu. Rupe mogu biti prečnika do 150 cm i bilo koje dubine. Bušenje se radi posebnim svrdlom u obliku krune pri čemu sav materijal oko i u rupi ostaje neoštećen.

  Ovako se buše rupe za vodovodne, kanalizacione, električne i sve druge vodove. To je najefikasniji način bušenja betona svih debljina, kada ništa drugo nije primenljivo. Dijamantska svrdla se koriste u najrazličitije svrhe, a pogotovo tamo gde je neophodno da jezgro i okolni materijal ostanu neoštećeni ili kada je potrebna brzina rada, pošto se na ovaj način odstranjuje mnogo više materijala nego standardnim bušenjem.

  Tipični slučajevi su izrada:

  • podnih odvoda,
  • kanalizacionih odvoda,
  • priključaka za kanalizaciju,  
  • kanala za grejanje, hlađenje i prozračivanje,
  • kanala za telefonske i električne instalacije, telekomunikacije i optičke vodove,
  • otvora za ograde i sidra.

  Dijamantsko bušenje krunom koristi se za sve vrste betona, asfalta, opeke, metala i drugog. Najčešće se rupe buše u zidovima i podovima, ali nisu isključeni ni drugi građevinski elementi. Bušenje se najčešće radi pod pravim uglom, ali to nije pravilo. Potrebno je samo da se alat podesi na određeni ugao.

  4. Dijamantsko sečenje betona

  4.1. Sečenje poda

  Ovo je ubedljivo najčešća metoda dijamantskog sečenja. Ravna testera ima dijamantski list i njome može upravljati jedan čovek. Uglavnom se koristi za sečenje na vodoravnim površinama, kao što su pod, diletacione fugne i pločnik. Sečenje može da se radi gasnom ili električnom testerom bez izduvnih gasova. Može da se reže do dubine od 52 cm, jednostrano ili 104 cm obostrano.

  Dijamansko sečenje je vrlo efikasan način sečenja bilo kog agregata. Brzo je i precizno te omogućava izvođenje drugih radova bez ikakvih smetnji.

  Tipični slučajevi su:

  • sečenje armiranih podova,
  • sečenje diletacionih i drugih spojeva,
  • izrada kanala,
  • skidanje oštećenih delova pločnika,
  • čišćenje i priprema podnih naprslina za popravak,
  • sečenje betonskih zidova.

  4.2. Sečenje zidova

  Zidna tesera ima kružno dijamantsko sečivo koje može da se koristi za uspravne i vodoravne rezove. Može da se koristi i za strme površine, pošto pljosnate testere u tim slučajevima nisu bezbedne. Sečenje zidova dijamantskim sečivom se uglavnom koristi za precizno isecanje otvora za vrata i prozore te ventilaciona okna. Može da reže do dubine od 52 cm, jednostrano ili 104 cm obostrano, bilo da su u pitanju unutrašnje ili spoljne površine. Testera je prenosiva i jednostavno se koristi.

  Tipični slučajevi su:

  • isecanje ravnih, glatkih i pravih otvora u zidovima, plafonima i podovima,
  • isecanje otvora po preciznim merama za ugradnju vrata, prozora i sličnog.

  5. Ručno sečenje betona

  Testera s ručnim, motornim ili kružnim sečivom se koristi za pravljenje manjih rezova u betonu, opeci i drugim materijalima. Njene prednosti su prenosivost, brzina i laka dostupnost pri gradnji i rušenjima.

  Tipični slučajevi su:

  • pravljenje rezova na manjim ili teže dostupnim mestima,
  • skraćivanje cevi,
  • precizno isecanje,
  • sečenje fugni, diletacija i zaptivanje.

  6. Proces sečenja ili bušenja betona

  6.1. Postupak bušenja betona

  Kada se odredi tačno mesto reza, postavi se bušilica koja je prethodno učvršćena za neki nosač, a onda se fiksira cela konstrukcija i počne s bušenjem. Obično se buši pod pravim uglom u odnosu na površinu, a može da se izabere i bilo koji ugao do 45°. Kada se prave manje rupe u podu, na glatkim površinama bušilica može da se fiksira i vakuumom. U slučaju manjih radova, najčešće se koristi ručna, električna bušilica s krunom, a za veće otvore hidraulična.

  6.2. Postupak sečenja betona

  Kada se prave veći izrezi na zidovima i to u debljem betonu, najčešće se radi hidrauličnom zidnom testerom. Za nju je potreban trofazni priključak jer je pokreće električni agregat. Za manje radove tu je ručna hidraulična testera za sečenje betona, opeke, kamena i sličnih materijala. Oba alata seku betonske grede, zidove, plafone, podove. Postupak dijamantskog sečenja betona odvija se sledećim redosledom: prvo mora da se izvrši detaljan pregled površine na licu mesta; način rada u najvećoj meri zavisi od toga da li je u pitanju stambeni ili poslovni prostor ili je u pitanju gradilište. Onda dolazi postavljanje odgovarajuće zaštite od polivinila ili drugog izolacionog materijala te se počne s radom. Testera se tokom sečenja hladi vodom koju usisava industrijski usisivač. Kada se sečenje završi, isečeni deo treba i da se isčupa. Ako je otvor manji to se radi čeličnom pletenicom, a ako je u pitanju veći komad, on se vadi čekrkom za veće terete. U zavisnosti od toga kako će se uklanjati otpadni materijal, seče se na manje komade. Dobijeni šut se potom odvozi na deponiju.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Sečenje betona, bušenje?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Bušenje rupe u armiranom zidu za instalaciju klima uređaja.

  Potrebno bušenje u armiranom betonu prečnika 5,5 cm za provlačenje instalacije od klima uređaja. 31752 € do 52920 €

  ........

  Sečenje zida

  Potrebno sečenje zida.
  Zid izmedju sobe i terase od betona ispod prozora (prozori ce biti premesteni unapred-ostaje samo zid) sirine 3m visine 90cm. 31752 € do 52920 €

  ........

  Sečenje dela nadprozrske grede

  Potrebno sečenje dela nadprozorske grede, armirani beton, debljine 20 cm. 15876 € do 26460 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Sečenje betonske staze, cca 70 x 70 x 15cm debljina
  Sečenje betona, bušenje, Bečmen

  270 € do 450 €

  Cena, Bušenje betonskog zida, 1 rupa
  Sečenje betona, bušenje, Požarevac

  270 € do 450 €

  Cena, Bušenje rupe za aspirator u zidu, 1 rupa fi 10
  Sečenje betona, bušenje, Beograd

  90 € do 150 €

  Cena, Sečenje betona, cca 4 x 0,2m
  Sečenje betona, bušenje, Zrenjanin

  270 € do 450 €

  Cena, Sečenje armiranog betona, cca 90 x 210m
  Sečenje betona, bušenje, Subotica

  540 € do 900 €

  Cena, Otvor za aspirator i ventilator, 2 x 150 mm prečnika
  Sečenje betona, bušenje, Velika lomnica

  180 € do 300 €

  Cena, Bušenje betonskog zida za aspirator, debljina zida 40ak cm
  Sečenje betona, bušenje, Šabac

  90 € do 150 €

  Cena, Sečenje zida - napraviti otvor za prozor, dvokrilni
  Sečenje betona, bušenje, Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Sečenje I rušenje betonskih stepenica, cca 3m2
  Sečenje betona, bušenje, Rušanj

  270 € do 450 €

  Cena, Rušenje zida za vrata, cca 2 x 80cm
  Sečenje betona, bušenje, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Sečenje nosećeg zida od armiranog betona, cca 12 m
  Sečenje betona, bušenje, Valjevo

  270 € do 450 €

  Cena, Bušenje za ventilaciju, debljin 300mm širina 100mm
  Sečenje betona, bušenje, Ćuprija

  270 € do 450 €

  Cena, Sečenje otvora za prozor u bloku, cca 120 x 120cm
  Sečenje betona, bušenje, Novi Banovci

  270 € do 450 €

  Cena, Otvoriti vrata u armiranom betonu, 2kvm debljina zida 20 cm
  Sečenje betona, bušenje, Zlatibor

  360 € do 600 €

  Cena, Bušenje betona, 5 rupa od 100 do 200mm
  Sečenje betona, bušenje, Novi Pazar

  270 € do 450 €

  Cena, Rrušenje vertikalnog betona, cca 2 x 1 x 0,3m
  Sečenje betona, bušenje, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Sečenje armiranog betonskog zoda, cca 4m
  Sečenje betona, bušenje, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Sečenje stuba, debljina stuba 40cm, seče se do visine 215cm
  Sečenje betona, bušenje, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Bušenje rupa za aspirator i ventilator, 2 kom
  Sečenje betona, bušenje, Barajevo

  135 € do 225 €

  Cena, Otvor za tavanske merdevine i vrata u plafonu ostave, cca 0.9 x 2 m
  Sečenje betona, bušenje, Zrenjanin

  135 € do 225 €

  Cena, Sečenje spratne ploče, debljina 20 cm
  Sečenje betona, bušenje, Meljak

  180 € do 300 €

  Cena, Isecanje rupe u betonskim zidovima, 3 kom
  Sečenje betona, bušenje, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Izbijanje prozora i vrata, 5m2
  Sečenje betona, bušenje, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Spustanje nivoa betona, 10 m2
  Sečenje betona, bušenje, Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Proširenje prozora i isecanje otvora za vrata, cca 6 m, debljina zidova je 32 cm
  Sečenje betona, bušenje, Stara Pazova

  270 € do 450 €

  Cena, Просецање бетонске плоче, cca 1m2 x 1m2
  Sečenje betona, bušenje, Bačka Topola

  270 € do 450 €

  Cena, Mašinsko sečenje zida, 2m x 2m
  Sečenje betona, bušenje, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Sečenje rupe za ugradnju aspiratora, 1 rupa dubine 40cm
  Sečenje betona, bušenje, Barajevo

  90 € do 150 €

  Cena, Usecanje armirane betonske grede, Kanal 230x5x7 cm
  Sečenje betona, bušenje, Čortanovci

  540 € do 900 €

  Cena, Bušenje rupa kroz betonske ploče, 2 kom
  Sečenje betona, bušenje, Čortanovci

  270 € do 450 €

  Cena, Secenje armiranog betonskog zida, cca 18m
  Sečenje betona, bušenje, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Rupa za aspirator, Fi 150
  Sečenje betona, bušenje, Kragujevac

  90 € do 150 €

  Cena, Sečenje betonskog kamenog zida u dvorištu, 3 m
  Sečenje betona, bušenje, Gornji Matejevac

  135 € do 225 €

  Cena, Bušenje rupe za izlazak na tavan., cca 50×50cm
  Sečenje betona, bušenje, Čortanovci

  360 € do 600 €

  Cena, Bušenje zida za aspirator u kuhinji,
  Sečenje betona, bušenje, Užice

  270 € do 450 €

  Cena, Sečenje betonskih ploča terase, 10 m 3 terase
  Sečenje betona, bušenje, Žitište

  540 € do 900 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Sečenje betona, bušenje cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  229+ Preduzeća za Sečenje betona, bušenje
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana