Za područje

  Hausmajstor, cena

  Koliko koštaju manje popravke u domaćinstvu? Hausmajstor naplaćuje svoj rad prema vrsti posla, potrebnog materijala i vremena. Recimo, prosečna cena održavanja objekta u koju spadaju i manje kućne popravke, kreće se oko 20 EUR/h. Ako vam je potreban vodoinstalater za hitnu popravku česme, bez materijala, rad će vas koštati između 20 i 30 EUR.

  Kome poveriti poslove popravki i održavanja? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim servisima i hausmajstorima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena zamene česme


  Cena zamene česme bez materijala.

  12.00 €/kom

  VEOMA NISKA CENA
  €/kom

  SREDNJA CENA
  19.20 €/kom

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Hausmajstor

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Cena popravki garnišni

  Cena popravke garnišni.


  kom

  €/kom

  Cena skidanja, čišćenja i vraćanja trakastih zavesa; širina trake 127 mm.

  Cena skidanja, čišćenja i vraćanja trakastih zavesa; širina trake 127 mm.


  m2

  €/m2

  Čišćenje odvoda

  Cena čišćenja odvoda. Cena otpušavanja i čišćenja odvoda. Cena čišćenja odvodnih cevi, bez putnih troškova i dodatnih radova.  €/

  Popravka ili zamena kanapa na unutrašnjem venecijaneru

  Popravka ili zamena kanapa na unutrašnjem venecijaneru.


  kom

  €/kom

  Popravka spoljnog venecijanera

  Cena popravke spoljnog venecijanera. Cena skidanja, popravke i vraćanja spoljnog venecijanera.


  m2

  €/m2

  Postavljanje bojlera 120 lit

  Cena postavljanja bojlera. Cena postavljanja i priključivanja bojlera 120 lit, zajedno s postavljanjem cevi i sigurnosnog ventila.


  kom

  €/kom

  Postavljanje bojlera 50-80 lit

  Cena postavljanja bojlera. Cena postavljanja i priključivanja bojlera 50-80 lit, zajedno s postavljanjem cevi i sigurnosnog ventila.


  kom

  €/kom

  Postavljanje vodokotlića

  Cena postavljanja vodokotlića. Cena postavljanja visokog vodokotlića.


  kom

  €/kom

  Priključivanje mašine za sudove

  Cena priključivanja mašine za sudove. Cena priključivanja mašine za sudove na već pripremljenu instalaciju. Cena bez materijala i dodatnih, nepredviđenih radova.


  kom

  €/kom

  Skidanje, čišćenje i vraćanje trakastih zavesa; širina trake 89 mm.

  Cena skidanja, čišćenja i vraćanja trakastih zavesa; širina trake 89 mm.


  m2

  €/m2

  Ugradni vodokotlić

  Cena nabavke i postavljanja ugradnog vodokotlića. Cena postavljanja nosača, ozidavanja ugradnog vodokotlića i tastera za puštanje vode, bez keramičarskih radova.


  kom

  €/kom

  Zamena mehanizma za roletne

  Cena zamene mehanizma za pokretanje roletni.


  kom

  €/kom

  Zamena trake za roletne

  Cena zamene trake za pokretanje roletni.


  kom

  €/kom

  Ukupno:
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Hausmajstor - sve što treba da znate

  1. Šta treba da znate o brzim popravkama?

  Kada se uselite u novoizgrađen ili renoviran dom, sve odiše svežinom i miriše na novo. Prosto vam dođe da ništa ne pipate kako bi sve ostalo tako sređeno i lepo kakvo jeste, zauvek ili bar što duže. Naravno, to je samo prvi utisak, a život ide dalje i svakodnevica neumitno nastavlja svoj tok. Stvari u kući, pokućstvo i nameštaj se koriste svakodnevno iznova i iznova, a samim tim troše, habaju, pa i kvare. Mali i veliki aparati za domaćinstvo, kuhinjski uređaji, bela tehnika, instalacije i oprema koliko i drugi elementi. Kada stanu, neke samo treba očistiti i podmazati, druge popraviti, a treći će morati da budu zamenjeni. I to je rutina življenja u domaćinstvu. 

  Kada se nešto od ovoga dogodi, možda ćete moći sami da izađete na kraj s tim, ali će se češće dešavati da će vam biti potrebna stručna pomoć. Ovakve, manje popravke u domu, spadaju u kategoriju takozvanog tekućeg održavanja, zapravo, među sitnije radove u objektu ili na njemu. Možemo ih nazvati i kućnim popravkama. Za takve poslove je karakteristično da su manjeg obima i stoga ne zahtevaju previše vremena, ali veštinu i znanje svakako. Uprkos činjenici da sam pojam „brza popravka“ zvuči kao nešto jednostavno, to nije baš uvek tako. Majstor koji se bavi ovakvim poslovima definitivno mora da poznaje raznorodne zanate.

  Hausmajstor

  2. Kako da izaberete hausmajstora?

  Ako živite u sopstvenoj kući onda ste svoj gazda i o svemu odlučujete sami. Ako živite, pak, u zgradi, onda o tekućim i investicionim radovima u i na zajedničkim delovima objekta mora da odlučuje kućni savet, odnosno, stambena zajednica koja, po Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada  („Sl. glasnik RS", br. 104/2016 i 9/2020 - dr. zakon), bira upravnika iz redova stanara ili profesionalnog. Osim što mora da zna sve vrste administrativnih i finansijskih procedura koje se tiču propisnog vođenja zajednice, on/ona je zadužen/a i za sve vrste popravki i hitnih intervencija u objektu, pa i u stanovima. Dakako, ako vlasnik stana to hoće; ako neće, za sve što se desi mora da se pobrine sam.

  Budući da kvarovi i oštećenja u kući ili stanu mogu biti krajnje raznovrsni, takvi moraju biti i majstori koji se angažuju. Ako su u pitanju aparati, uređaji i oprema koji su u garantnom roku to je, da kažemo, lakše rešivo jer su serviseri kojima morate da se obratite da bi garancija ostala važeća, unapred određeni. Međutim, ima i onih koji zahtevaju samo „spretne ruke“ i koje svima dobro poznati hausmajstori mogu lako i brzo da reše. Kod nas je sve više preduzeća koja se ovakvim delatnostima bave pa svoje usluge nude kao profesionalni upravnici i zato zapošljavaju majstore i zanatlije različitih profila. Budući da se u kriznim situacijama uglavnom oslanjate na preporuke prijatelja i komšija, možda ne bi bilo loše da se zapravo obratite nama, pošto sarađujemo sa firmama i zanatlijama koji će znati kako da vam izađu u susret. Kada razgovarate sa profesionalnim hausmajstorima većina će vam reći da, po njihovom iskustvu, postoje dve vrste ljudi: oni ubeđeni da sve mogu sami, pa obično naprave još veću štetu ili oni koji ni sijalicu neće da zamene. To zvuči neozbiljno, ali je u krajnjoj liniji bolje, jer bar neće biti nestručno urađeno.

  3. Šta su brze popravke?

  Brze popravke su one koje mogu da se reše u kratkom roku i, najčešće, samo uz upotrebu ručnog alata. Ukoliko hausmajstor proceni da to nije posao za njega bilo zato što zahteva veće znanje i iskustvo bilo profesionalni alat ili opremu, preporučujemo da uvažite njegovo/njeno stručno mišljenje.

  S druge strane, u poslove kojima se bavi hausmajstor ulaze i priključenja veš-mašina ili onih za sudove, sastavljanje komada nameštaja te postavljanje elemenata pokućstva. Ako sami niste vični ili nemate odgovarajuće alatke, svakako će biti bolje da pozovete majstora, a neosporno sigurnije i brže, jer će on/ona to završiti spretnije i bolje od vas.

  3.1. Brze popravke u kuhinji

  Kuhinja je definitivno deo kuće sa najviše aparata, mašina i razne opreme koja se u svakom trenutku može pokvariti. Opet, ako imate garanciju za njih, onda će biti dovoljno da po uputstvima pozovete određeni ovlašćeni servis i dogovorite se sa njima o daljim koracima. To se odnosi na belu tehniku, aparate za pripremu hrane i sitnije elektro-uređaje poput mutilica, miksera, šejkera, pekača i samokuvajućih šerpi. 

  Međutim, začepi li se sudopera, odlomi ili razlabavi neka polica ili ručka, polomi točkić ili nogara kuhinjskog elementa, zaglavi fioka, spadne front ili se ošteti njegova površina, procuri česma ili cev kuhinjskog bojlera, spadne ili se začepi sifon, prošuplji se ili spadne filter iz aspiratora, prsne ili se odlomi pločica, razglavi neki nosač ili se ufleka zid - sve su to poslovi koje spretan hausmajstor može da obavi. Zamena dihtunga, filtera, okova, šarki, konzola, gumica, perifernih ventila, osigurača, dizni i svih sličnih stvari je ono što jedan svestran majstor može da uradi. To su jednostavni mehanički kvarovi koji ni na koji način ne ugrožavaju funkcionisanje uređaja niti utiču na upotrebljivost elemenata - samo im je potreban odgovarajući rezervni deo.

  3.2. Brze popravke u kupatilu

  U kupatilu se, slično kuhinji, ukrštaju putevi instalacija vode, struje i kanalizacije. Ako pukne neka cev ili izgori kabl, to se već smatra većom intervencijom za koju se mora angažovati vodoinstalater, odnosno, električar. Na sreću to su retki slučajevi i do njih dolazi tek po izuzetku. Ono što je mnogo češće jesu takođe kvarovi na česmama, sifonima i priključnim cevima zbog takozvane „tvrde“ vode pune kamenca koja je najčešći uzrok zapušenja. Zamena sifona, dihtunga i sita, ako ne mogu da se otpuše, jeste jednostavan zadatak za onog ko zna da ga uradi. Nestručne intervencije umeju da naprave mnogo veću štetu od prvobitne, pa imajte to na umu kada odlučujete hoćete li se sami prihvatiti posla ili zvati majstora.

  Osim ovih kvarova i zapušenja na instalacijama, u kupatilu su takođe moguća oštećenja delova nameštaja ili pokućstva. Mogu da naprsnu ili se polome toalet, umivaonik, ogledalo, staklo tuš-kabine, ručke fioka ili ormarića te njihovi nogari. A ponekad, kada kupite nove komade, valja ih sastaviti i montirati, ukoliko to prodavac ne nudi kao dodatnu uslugu. I u takvim situacijama hausmajstori su idealno rešenje.   

  3.3. Brze popravke rasvete

  Budući da je osvetljenje vrlo važna komponenta eksterijera i enterijera, a čine je najrazličitiji tipovi i vrste rasvetnih tela, ne možete sebi dopustiti da pregorelu sijalicu ostavite nezamenjenu mesecima. Ipak, desi se da uz sijalicu izgori ili naprsne grlo, kabl, prekidač, utikač ili utičnica ili iskoči osigurač. Hausmajstor će znati da proceni može li se izvršiti zamena tih delova ili se mora kupiti novo svetlo. Ako mora, a šrafovi za nov luster, visilicu, reflektor ili zidnu lampu se, žargonski rečeno, „ne gađaju“ sa postojećim rupama na plafonu ili u zidu, opet će vam biti potrebna pomoć za bušenje novih i maskiranje starih rupa. Ponekad su za rasvetu potrebni i produžni kablovi koji takođe pregorevaju ili ih prilikom zamene treba ponovo maskirati kanalicama.  

  3.4. Brze popravke nameštaja

  Komadi nameštaja su takođe stvari koje se u domu svakodnevno koriste. Zapravo, što vam je stolica ili fotelja omiljenija, veće su šanse da se na njoj oštete nogari, točkići, rukohvati ili mebl. To je prosto tako zato što ih više koristite, poput omiljenog komada garderobe koji češće nosite i perete te on brže i propada. Ako se razlabavi šraf ili oslabi lepak pa se sve rasklima, zalomi se neko parče, ispadne točkić ili odvoji naslon, taj se deo mora popraviti da biste ceo komad mogli ponovo da koristite. Ako to hausmajstor ne može da uradi iz bilo kog razloga, onda će bolje biti da se obratite stolaru.  

  3.5. Brze popravke pokućstva

  Osim nameštaja, komponente unutrašnjeg uređenja čine i podne i zidne obloge, stolarija i pokretni elementi. I oni se vremenom habaju i propadaju te su im reparacija, obnova ili zamena neophodni. To se odnosi, recimo, na lajsne parketa, završne, ivične i prelazne lajsne, okove, mehanizme i delove prozora i vrata, rukohvate stepeništa, paravane ili lamperiju. Prozore i vrata otvorite i zatvorite na hiljade puta godišnje pa onda ne sme da vas začudi zašto u nekom trenutku popuste ili ispadnu okovi, šarke, zaglave se kvake, brave ili klizni mehanizmi. Tu su još spoljna i unutrašnja senila - zavese, zastori, roletne, venecijaneri, kapci ili žaluzine. Neki od njih se pokreću ručno i tu najčešće dolazi do uvrtanja, kidanja ili zaglavljivanja gajtana, traka, lančića ili palica te vođica ili same „oklagije“ na koju se platno namotava kao i klizača u garnišnama. Većina ovakvih kvarova zahteva samo dotezanje, podmazivanje ili zamenu komponenti i to, takođe, spada u sitne poslove kojima se hausmajstori bave. Ukoliko su senila na daljinsko upravljanje te ih pokreće elektromotor ili su, pak, vezani na pametni sistem upravljanja kućom, za to je najsigurnije da se obratite onome od kog ste ih kupili ukoliko je kupoprodaja obuhvatila i postprodajni servis. Ako želite da postavite ili zamenite ogledalo ili svojevrsnu provizornu pregradu, odbojnik ili stalak i to je nešto što spada u manje poslove.

  4. Obavljanje brzih popravki

  Možda ćete teško poverovati u to, ali upravo hausmajstore je danas najteže naći. Pogotovo dobre i pouzdane. Svi su okrenuti velikom biznisu i velikim zaradama, tako da ispada da ovako sitnim popravkama a koje su, uzgred budi rečeno, sigurno brojnije i traženije, premda daleko jeftinije, skoro niko neće da se bavi. Zato većina majstora ili firmi naplaćuje dolazak i sat rada, a ne samu popravku.

  Da ne biste morali da pretražujete internet, okrećete brojeve telefona i još tražite mišljenja prethodnih klijenata, preporučujemo da se za ovakve probleme obratite nama. Tačnije, da na našem veb-sajtu popunite formular s osnovnim podacima, opišete šta vam treba i sačekate da u najkraćem roku dobijete ponude majstora ili sami, direktno stupite u kontakt s njima. Svi koji su registrovani kod nas jesu ozbiljni i provereni profesionalci pa ćete uz njihove reference naći i komentare ranijih mušterija. Njihovo mišljenje će vam sigurno olakšati donošenje odluke, a i skratiti muke traženja zanatlija od poverenja.

  5. Održavanje domaćinstva

  Naposletku, podelili bismo s vama i mišljenje jednog hausmajstora. Neretko se sreću sa ili nestručno obavljenim radovima ili toliko zapuštenim stanjem - dakle - kvarom ili štetom daleko većom nego što je prvobitno bila - da su onda potrebni i duže vreme i veći troškovi da bi se sve vratilo u normalno stanje. Stoga je njegova preporuka svima da obavezne poslove redovnog čišćenja i održavanja u domaćinstvu ili obavljaju po datim uputstvima ili angažuju profesionalce. To će uvek biti najjednostavnije i najjeftinije rešenje. Ako se mali kvarovi ili oštećenja zanemare i ostave, pa postanu veliki problemi, njihovo rešavanje će obavezno biti zahtevnije i skuplje. 

  Bez obzira na to da li imate u domaćinstvu tehniku i opremu koja je poslednja reč tehnologije ili onu stariju i običniju, osnovna kontrola i održavanje su obavezni. Ništa ne može da radi samo od sebe niti doveka ostane u besprekornom stanju. Uvek kada rukujete i baratate stvarima obratite pažnju na to što radite i šta god da primetite ili za šta smatrate da nije kako treba, što pre potražite stručnu pomoć i sigurno će se sve završiti na obostrano zadovoljstvo.

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Postavljanje kuhinjskih elemenata i montiranje trpezarijskog stola

  Potrebno postavljanje kuhinjskih elemenata i montiranje trpezarijskog stola. 10584 € do 17640 €

  ........

  Montaža tende

  Potrebno da se ubuši u zid tenda, kupljena baštenska tenda sa platnom. 15876 € do 26460 €

  ........

  Popravka komarnika

  Komarnik je na balkonskim vratima, treba popraviti kanap koji je pukao. 5292 € do 8820 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Šmirglanje i farbanje ogrede na tarasi, cca 1.3m
  Hausmajstor, Zaječar

  360 € do 600 €

  Cena, Popravka bojlera, 1 kom
  Hausmajstor, Borča

  135 € do 225 €

  Cena, Namestiti plafonjerku na plafon, 1 plafonjerka
  Hausmajstor, Pančevo

  90 € do 150 €

  Cena, Čišćenje bojlera od kamenca, 1 kom
  Hausmajstor, Loznica

  90 € do 150 €

  Cena, Postavljanje kvaka, 4 kom
  Hausmajstor, Beograd

  45 € do 75 €

  Cena, Popravka bojlera, 1 kom
  Hausmajstor, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Zamena držača i kanapa za PVC roletnu na vratima terase, 1 roletna, oko 2 m2
  Hausmajstor, Ralja

  135 € do 225 €

  Cena, Sitne poravke u stanu,
  Hausmajstor, Resnik

  270 € do 450 €

  Cena, Popravka krovnog prozora, cca 100 x 70cm
  Hausmajstor, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Postavljanje tus baterije i baterije za lavabo,
  Hausmajstor, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Presflacenje kuhinjske radne ploce folijom, 4m²
  Hausmajstor, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Montaža lustera zidnih lampi i plafonjera, 2 lustera, 5 plafonjera, 2 zidne lampe
  Hausmajstor, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Montaža 3 već kupljene tende, cca 4×2.5m, 2kom, 3×1.5m, 1 kom
  Hausmajstor, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Farbanje i zamena stakla na ulaznim vratima, 1 kom
  Hausmajstor, Niš

  90 € do 150 €

  Cena, Priključak sudomašine,
  Hausmajstor, Subotica

  135 € do 225 €

  Cena, Sečenje kuhinje daske,
  Hausmajstor, Novi Sad

  135 € do 225 €

  Cena, Popravka prekidaca i zamena halogene rasvete, 4 kom
  Hausmajstor, Subotica

  270 € do 450 €

  Cena, Majstor za postavljanje staklenog paravana u kupatilu, 100 x 80 cm
  Hausmajstor, Kupinovo

  90 € do 150 €

  Cena, Sitne kućne popravke,
  Hausmajstor, Bačka Palanka

  360 € do 600 €

  Cena, Promena LED sijalica, 1 kom
  Hausmajstor, Novi Pazar

  45 € do 75 €

  Cena, Popravka drvenih ulaznih vrata, 1m
  Hausmajstor, Novi Sad

  90 € do 150 €

  Cena, Popravka bojlera, 1 kom
  Hausmajstor, Stanišić

  135 € do 225 €

  Cena, Popravka drvenih ulaznih vrata, kuća, 1m × 2m
  Hausmajstor, Novi Sad

  135 € do 225 €

  Cena, Šporet ugradnja, 1 kom
  Hausmajstor, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Promena smera otvaranja vrata, 1 kom
  Hausmajstor, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Zamena grla na lusterima, 2 kom
  Hausmajstor, Beograd

  45 € do 75 €

  Cena, Lepljenje PVC panela silikonom preko pločica, cca 7 m2
  Hausmajstor, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Popravka regala, visina 3 m, širina 70cm
  Hausmajstor, Novi Sad

  90 € do 150 €

  Cena, Zamena slavine na lavabou, 1 kom
  Hausmajstor, Požarevac

  54 € do 90 €

  Cena, Popravka sobnih drvenih vrata, 2 kom
  Hausmajstor, Vršac

  180 € do 300 €

  Cena, Popravka brave, 1 kom
  Hausmajstor, Jagodina

  135 € do 225 €

  Cena, Popravka sobnih vrata, 1kom
  Hausmajstor, Kragujevac

  135 € do 225 €

  Cena, Prepravka montaže bojlera, 1 kom
  Hausmajstor, Beograd

  45 € do 75 €

  Cena, Brava na velikoj drvenoj kapiji, 1 kom
  Hausmajstor, Pančevo

  135 € do 225 €

  Cena, Zamena česme sa samozagrevanjem vode iznad sudopere, 1 kom
  Hausmajstor, Beograd

  45 € do 75 €

  Cena, Popraviti balkonska vrata i brave,
  Hausmajstor, Sopot

  270 € do 450 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Hausmajstor cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  563+ Preduzeća za Hausmajstor
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana